Dodaj do ulubionych

KUPIĘ DZIAŁKĘ BUDOWLANĄ

18.03.07, 20:59
Witamy,
Jesteśmy zainteresowani kupnem działki budowlanej o powierzchni do 2000 m2 w
Józefowie lub w okolicy - najlepiej bezpośrednio.
Będziemy wdzięczni za jakiekolwiek informacje lub rady, które mogłyby nam
pomóc w zakupie działki.

tel.kom. 0603 124 279
e-mail: a.boho@wp.pl

Z góry dziękujemy za pomoc i pozdrawiamy,

Grażyna i Adam
Obserwuj wątek
    • wielebny123 Re: KUPIĘ DZIAŁKĘ BUDOWLANĄ 18.03.07, 22:50
      Rada jest jedna - dajcie sobie spokój. No chyba że macie na działkę tak coś
      około 600 tys.
      Proszę adminki szanowne o wycinanie takich głupawych wątków. To się robi
      nudne "kupię działkę w józefowie" dobre sobie!
      • 111majka Re: KUPIĘ DZIAŁKĘ BUDOWLANĄ 18.03.07, 23:23
        Wielebny, dlaczego zakładasz, że nikt nie ma 600 tys.?
        Ludzie mają i kupują.
        A wątek sam spadnie jak nie będzie zainteresowania.
        • wielebny123 Re: KUPIĘ DZIAŁKĘ BUDOWLANĄ 19.03.07, 03:49
          Ci co mają to kupują, a ci co nie mają to produkują co chwilę wątki na forum w
          nadziei, że trafi im się okazja za pół (albo i ćwierć) ceny.
          To już się robi nudne...
          • kasia385 Re: KUPIĘ DZIAŁKĘ BUDOWLANĄ 19.03.07, 10:39
            Wątek jak każdy inny. Każda droga do zdobycia wymarzonej działki jest dobra.
            Zwłaszcza jeśli chce sie pominąć agencję. Ty wielebny (?) to chyba albo masz
            już działkę i nie wiesz ( lub zapomniałeś ) co znaczy chęc jej posiadania albo
            nie masz, nie stac cię na nią i zazdrościsz tym którzy mają szansę ją mieć.
            • wielebny123 Re: KUPIĘ DZIAŁKĘ BUDOWLANĄ 19.03.07, 10:54
              Z zazdrością w tej kwestii nie mam problemów. Po prostu jestem realistą - nie ma
              co liczyć, że nagle ktoś przeczyta ogłoszenie na forum z serii "kupię" i sprzeda
              działkę znaczniej poniżej ceny rynkowej. Z jakiej racji? Ci co chcą teraz
              działki sprzedać raczej nie mają żadnych problemów ze znalezieniem nabywców (no
              chyba, że wygenerują jakąś horrendalną cenę ale i z tym nie ma problemu - za
              kilka miesięcy ceny wzrosną na tyle, że cena przestanie być horrendalna).

Jeśli ktoś naprawdę chce kupić działkę "tanio" musi:
              1. Mieć środki niezbędne na zakup w pełnej gotowości (żadne tam lokaty do
              rozwiązania, kredyty bankowe - trzeba dysponować gotówką w ciągu kilku godzin)
              2. Pytać znajomych (i nieznajomych) - prawdziwe okazje nie rozchodzą się "po
              mieście" i nie czekają aż ktoś się nimi zainteresuje

Na znalezienie działki na forum nie ma się co nastawiać. A żeby znaleźć coś
              atrakcyjnego zarówno pod kątem lokalizacji jak i ceny to się trzeba sporo nalatać.
              Niemniej jednak życzę powodzenia.
              • gprs1 Re: KUPIĘ DZIAŁKĘ BUDOWLANĄ 19.03.07, 13:39
                widzę że jesteś z opcji Tych co zakładają że ceny będą napierać w górę jak do
                tej pory .... pewnie jeszcze są ostatni chętni do kupna którzy podtrzymują tą
                koniunkturę bańki spekulacyjnej (szczególnie na działkach w Józefowie), ale
                jest b.duża szansa że już niedługo (pół roku) Ci co właśnie
                kupili "napompowaną" nieruchomość "w celach inwestycyjnych" (w nadziei na
                szybki zysk) otworzą oczy ze zdziwienia że ich inwestycje zaczynają tracić a
                nie zyskiwać ...

propnuję zajrzeć na site agencji lebiedzia: lebiedz.pl/doce/analiza%
                20danych%20MLS%20wersja%20krotka%20kompilacja%20a5podpis.pdf

• doomi Re: KUPIĘ DZIAŁKĘ BUDOWLANĄ 19.03.07, 14:36
                  Bańka czy nie, to już inny temat, ale wielebny ma rację: w obecnej chwili nie
                  ma szans poszukiwanie działki na tym forum. Jakoś nie pamiętam, żeby od
                  początku jego istnienia zdarzyła się taka sytuacja, że na apel "kupię działkę"
                  ktoś odpisał "to ja sprzedam"
                  Nie bez powodu cała okolica obwieszona jest ogłoszeniami "kupię", tak wygląda
                  strona z ogłoszeniami na portalu michalin.pl
                  www.michalin.pl/index.php?modul=ogloszenia&kat=4
                  w kategorii sprzedam ogłoszeń zero.

Niemniej jednak jestem w stanie zrozumieć, że osoba szukająca chce wykorzystać
                  każdą możliwość. Może to jednak denerwować innych, szczególnie stałych
                  użytkowników forum, zwłaszcza że jest to forum dyskusyjne, a nie tablica
                  ogłoszeń.
                  Jak wiecie i tak jesteśmy z majką dość liberalne, ponieważ są fora, gdzie
                  wszystkie ogłoszenia się usuwa.

Zastanowimy się w takim razie, czy nie powiesić na górze przypiętego
                  wątku "szukam działki", a jeśli ktoś założy swój niezależny to będziemy ciachać
                  i już.
                  Czekam na ewentualne opinie.
                  • 111majka Re: KUPIĘ DZIAŁKĘ BUDOWLANĄ 19.03.07, 15:03
                    Ja mysle, ze wątek podwieszony = wątek wazny. Więc chyba trochę bezcelowe jest podwieszanie
                    czegoś, czego chcemy się pozbyć.
                    Ja bym zostawiała, nie komentowane szybko spadają.
                    Ale jeżeli uznacie (nie wiem, kto to ma uznać), że lepiej ciąć - wyjmę nożyczki.

Rozmawialiśmy o tym chyba z miesiąc temu. Pewnie za miesiąc znowu wrocimy do tego tematu... smile
              • marc_g Re: KUPIĘ DZIAŁKĘ BUDOWLANĄ 19.03.07, 20:15
                > Jeśli ktoś naprawdę chce kupić działkę "tanio" musi:
                > 1. Mieć środki niezbędne na zakup w pełnej gotowości (żadne tam lokaty do
                > rozwiązania, kredyty bankowe - trzeba dysponować gotówką w ciągu kilku godzin)

wielebny w pare godzin to można kupic malucha za 500 pln a nie działkę za 500
                kpln. Jak kupujący sieje panike i chce sprzedac działke w pare godzin to chyba
                nic bardziej podejrzanego nie ma.
    • obywatel25 Re: Nie kupię, Nie sprzedam..... 19.03.07, 15:28
      Nooooo, zareagowały ,,dziewczyny z.... nożyczkami".

A juz myślałem o jakimś wiersyku.

Gdzie sie podziały nasze adminki
      Gdzie te dziewczynki są?

więcej ani mrumru, bo z rozpędu mogą co nieco ciachnąć.
    • grazynaiadam Re: KUPIĘ DZIAŁKĘ BUDOWLANĄ 20.03.07, 23:13
      Wpis zamieściliśmy tak jak napisaliśmy w temacie, bo chcemy kupić działkę i
      wybudować dom. Myśleliśmy, że mieszkańcy Józefowa pomogą nam i najlepiej
      doradzą, hm...
      Koniunktura jest dość wysoka i znalezienie czegoś rozsądnego jest dość trudne.
      Jeśli chodzi o cenę to nie pisaliśmy, że szukamy taniej działki albo za darmo.
      Wiemy ile to kosztuje i czego możemy się spodziewać. Oboje pracujemy i nie mamy
      czasu ganiać po agencjach i pod wpływem chwili kupić działkę z łapanki.
      Kupiliśmy w ten sposób mieszkanie, a teraz okazuje się za małe. Dziękujemy za
      wszystkie wyrazy sympatii.
      Pozdrawiamy gorąco smile
      • 111majka Re: KUPIĘ DZIAŁKĘ BUDOWLANĄ 20.03.07, 23:53
        Grazynaiadam, nie dziw się takiej reakcji. Co 2-3 dni pojawiają się posty takie jak Twoje, na ostatnich
        dwóch stronach jest ich pewnie ponad 5.
        Gdybyś przejrzal choć trochę to forum, zorientowałbyś się, że takie wpisy pozostają bez odpowiedzi.
        Nie z niechęci do piszących je, ale z braku wiedzy o dzialkach/mieszkaniach do sprzedania.

Wchodząc na nowe forum chyba warto sprawdzić czy temat ktory nas interesuje, nie byl niedawno
        poruszany.

Też pozdrawiam smile
        • doomi Re: KUPIĘ DZIAŁKĘ BUDOWLANĄ 21.03.07, 00:46
          Można spróbować tutaj:
          www.jozefow.pl/WWW/AKT/070321A/info.pdf
          ale te ceny wywoławcze fiu fiu...
          • marius68 Re: KUPIĘ DZIAŁKĘ BUDOWLANĄ 21.03.07, 08:27
            www.jozefow.pl/WWW/AKT/070321A/pdf.html
            Trochę się zszokowałem poziomem cen wywoławczych.
            329 zł /m2 - i to jest cena wywoławcza.
            Wiedziałem że ceny zwariowały, ale nie wiedziałem że aż tak.
            A tylu znajomych chciało się do Józka przeprowadzić. Teraz będzie im trudniej.
            Pozdrawiam
            Mariusz
            • doomi Re: KUPIĘ DZIAŁKĘ BUDOWLANĄ 21.03.07, 11:15
              Ja w nocy aż złapałam za kalkulator bo nie mogłam uwierzyć...
              A swoją drogą są tacy, co uważają, że działkę w józefowie da się kupić bez
              problemu i że Ci wszyscy narzekająco-szukający przesadzają wink

Ale fakt faktem, parę znajomych osób bardzo czekało na przetargi, wierząc że
              ceny będą podobne jak w zeszłym roku. Teraz czekam z wielką ciekawością na
              wynik przetargów.
    • basidlak Re: KUPIĘ DZIAŁKĘ BUDOWLANĄ 21.03.07, 09:58
      Burmistrz Józefowa właśnie ogłosił na stronie jakie działki będą do sprzedaży.
      Powodzenia.

pozdrawiam
      Basidlak
      • wielebny123 Re: KUPIĘ DZIAŁKĘ BUDOWLANĄ 21.03.07, 18:39
        No proszę, jakoś nie myliłem się co do cen. A to dopiero wywoławcze.
        Bańka ... chyba mydlana!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka