Dodaj do ulubionych

Opony zimowe - nowości 2009/2010

• Gość: m Re: Opony zimowe - nowości 2009/2010 IP: 188.33.155.* 30.10.09, 21:17
      Drogie markowe opony kupują ludzie którzy mają
      1. wysokiej klasy samochody o mocnym silniku które faktycznie wymagają markowych opon - 15% rynku
      2. 85 % rynku markowych opon - zakompleksione młode szczyle gó...arze którym tatuś kupił auto i trzeba się pokazać wśród koleżków i leczyć kompleksiki markowymi oponami :) bo te opony w przypadku aut o małej mocy niewiele pomagają w utrzymaniu przyczepności....ale pomagają w leczeniu kompleksików i bogaceniu się koncernów oponiarskich :)

a ty maj świętoszku zwracasz uwagę że obrażam a sam mówisz że mam kompleksy i obrażasz...lekarzu ulecz się sam :) Buhahahha
    • Gość: . Re: Opony zimowe - nowości 2009/2010 IP: *.finemedia.pl 30.10.09, 21:27
      analityk rynku oponiarskiego z bożej łaski :-)
    • Gość: . Re: Opony zimowe - nowości 2009/2010 IP: *.finemedia.pl 30.10.09, 21:37
      jakość opony docenimy głównie podczas hamowania, niezależnie od marki auta i mocy silnika.
    • Gość: hardcoreticodriver Re: Opony zimowe - nowości 2009/2010 IP: *.lublin.mm.pl 30.10.09, 21:54
      Jeździłem i na Dębicy Frigo Directional i na Goodyear UltraGrip 7+.
      Potwierdzam: Goodyear jest REWELACYJNY. Ale jeśli kogoś na niego nie stać, to oczywiście Dębica przy spokojnej jeździe również spełni swoje zadanie. Nie bardzo rozumiem dlaczego Koledzy się tak zacietrzewili.
    • Gość: . Re: Opony zimowe - nowości 2009/2010 IP: *.finemedia.pl 30.10.09, 23:15
      być może dlatego, że "m" obraża każdego, kto ośmielił się zakupić co innego niż dębica, a nie jest przy tym jednym z 15% szczęśliwych zmotoryzowanych posiadających ponad 150 konne ferrari lub inny równie mocny bolid. wg niego wszyscy ci ludzie to zakompleksione szczyle, które do swoich gratów zakładają markowe opony, żeby pochwalić się nimi przed swoimi wiejskimi koleżkami.

co do samych dębic, to te nowe są niezłe - to stara konstrukcja goodyeara (który posiada 65% akcji dębicy). są dość dobre i niedrogie, choć niektórzy skarżą się na niską trwałość i (czasami) na problemy z wyważeniem.
    • Gość: xyz Re: Opony zimowe - nowości 2009/2010 IP: *.pai.net.pl 31.10.09, 00:20
      Toyo - bardzo dobry stosunek jakości do ceny, produkcja w Japonii.
    • Gość: m Re: Opony zimowe - nowości 2009/2010 IP: 89.108.248.* 31.10.09, 10:23
      nawet podpisać się nie potrafisz "." ? Nikogo nie obrażam tylko twierdze że nie ma sensu kupować markowych opon do malucha bo i tak nie wykorzystasz ich możliwości :) Rozumiesz teraz sens moich wypowiedzi ? Dębica ma niską trwałość? Ja już jeżdże trzeci sezon i opony spisują się dobrze....robisz wszystko żeby zaatakować Dębice tylko dlatego że ja pisze tu swe komentarze a nie dlatego że Dębica jest zła:) Jest dobra...napewno dużo lepsza niż jakieś chińskie podróbki :) a dwa razy tańsza niż markowe opony...ja kupiłem Dębice Frigo za 540 zł....a za markowe musiałbym zapłacić grubo ponad 700 zł :) Jeśli ktoś nie ma pod maską 150 KM i nie jeździ agresywnie to szkoda przepłacać :) bo i tak nie wykorzysta możliwości markowych opon :) to tak jakbyś kupił mercedesa który ma 200 KM a wykorzystywał byś tylko 80 KM....bez sensu :)
    • Gość: zaq Re: Opony zimowe - nowości 2009/2010 IP: *.finemedia.pl 31.10.09, 11:48
      podpisałem się
      masz rację dębica jest the best. nie wykorzystam możliwości moich opon :-(
      bez odbioru
    • Gość: muczaczo Re: Opony zimowe - nowości 2009/2010 IP: 77.79.230.* 31.10.09, 16:39
      ja do mojego czarnego Bentleya kupuję opony po 5000 PLN za sztukę i zmieniam co rok na nowe - ale stać mnie

a tak przy okazji - ostatnio użyłem popielniczki w samochodzie. Gdzie dostanę nową?
    • Gość: zgrywus Re: Opony zimowe - nowości 2009/2010 IP: *.acn.waw.pl 31.10.09, 19:26
      "m" twoja teoria o mocy samochodu kontra jakości opon jest do d.u.p.y, ponieważ, ile by ten samochód mocy nie miał to przychodzi taki moment, że kiedyś musi się zatrzymać :-)) Czasem ten moment przychodzi gwałtownie np. wybiega ci na drogę jeleń z lasu, ślapak wyjeżdza z podporządkowanej itd. i wtedy im lepsza guma tym lepiej..
    • Gość: m Re: Opony zimowe - nowości 2009/2010 IP: 188.33.61.* 31.10.09, 20:42
      podpisałeś się kropką? szkoda że nie krzyżykiem jak analfabeta :)liter nie znasz?:) zgrywus ... gdy wyskakuje mi pod koła taki jeleń jak ty to go przejeżdżam :) Buhahahhaha....a tak na serio to najlepsze opony ci nie pomogą jeśli na drodze pokrytej lodem ci coś nagle wyskoczy :)
    • Gość: m Re: Opony zimowe - nowości 2009/2010 IP: 188.33.61.* 31.10.09, 20:44
      Kupujesz opony po 5 000 zł sztuka do swego Bentleya? Jasiu spakowałeś już tornister na jutro do szkoły? :) mam z was polewke :) Buhahahahaa
    • Gość: Hmm Re: Opony zimowe - nowości 2009/2010 IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.09, 10:21
      Smieszni sa ci, ktorzy nigdy nie mieli dobrych opon, ale wiedza, ze nie ma sensu do nich doplacac. Tyle na ten temat. No ale zasuwajcie dalej na cienkich oponach, szczesliwi, ze zaoszczedziliscie 50zl na sztuce.
    • Gość: m Re: Opony zimowe - nowości 2009/2010 IP: 94.254.205.* 01.11.09, 10:36
      śmieszni to są ci którzy jeżdżą na wielosezonowych oponach w zimie i mówią że to bezpieczne... opony Dębica nie są cienkie...do normalnej jazdy są dobre...a jeśli ktoś szaleje na drodze i pali gumy na lodzie to nawet najlepsze opony mu nie pomogą... 50 zł na sztuce to 200 zł oszczędności...dopłacam 100 zł i mam radio do samochodu : ) więc sam jesteś śmieszny frajerze...
    • Gość: Hmm Re: Opony zimowe - nowości 2009/2010 IP: *.adsl.inetia.pl 01.11.09, 11:24
      Ja mam i radio i dobre opony, wiec kto tu jest frajerem?
    • Gość: Łowca Debili Re: Opony zimowe - nowości 2009/2010 IP: 81.190.105.* 01.11.09, 23:46
      Są firmy które zamiast opracować dobrą oponę stawiają na agitację w internecie. A jak wiadomo dobry towar sam się sprzedaje. Zobaczcie jakie bieżniki montują fabrycznie w BMW 5/Mercu E w wersji na Niemcy/Szwajcarię - to będą Dębice czy raczej Continental lub Bridgestone ?
    • Gość: Nowa Matematyka :) Re: Opony zimowe - nowości 2009/2010 IP: 81.190.105.* 01.11.09, 23:50
      "a dwa razy tańsza niż markowe opony" 2x540 = 700 :)
      "ja kupiłem Dębice Frigo za 540 zł....a za markowe musiałbym zapłacić grubo ponad 700".
      PS. Przepłaciłeś za tą dębicę pewnie z 200zł, co ? :))
    • Gość: ... Re: Opony zimowe - nowości 2009/2010 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.09, 19:30
      Sam nie twierdzę, że Dębica jest zła ale...niestety są lepsze opny. Dla wszystkich tak zachwalających Dębicę polecam lekturę testu opon zimowych w tygodniku "Motor" z 2.11.2009 r.(wiem, wiem, nieobiektywny test niemieckich "fachowców"). Ale porównajcie chociaż jeden parametr-hamowanie na śniegu z 50 km/h. Różnica pomiędzy Dębicą (najgorszą), a oponą najlepszą to 3,40 m. To tylko 50 km/h, a już cała długość samochodu. W innych kategoriach Dębica też nie błyszczy, a w niektórych lepsze są "potępiane" Kumho, czy też Hankoook. Dla pocieszenia dla Debicy- w ocenie całościowej jeszcze gorszy jest Kormoran.
      Każdy sam decyduje co chce założyć. Ja uważam, że lepszy gorszy samochód i dobre opony niż odwrotnie.
    • Gość: hombre Re: Opony zimowe - nowości 2009/2010 IP: *.computerland.pl 03.11.09, 10:11
      Nie czytuję z zasady takiego bicia piany ale tym razem przeczytałem jedno zdanie 'm' i mnie wciągnęło. Cóż za pasjonujący pojedynek trolla internetowego z całym zastępem normalnych ludzi. Panowie, rada na przyszłość, takich ludzi sie po prostu ignoruje bo istotą ich przebywania w sieci jest wylewanie pomyj na innych w nadziei, że się odsłonią i zdenerwują. Inna sprawa, że nie miałbym takiego ubawu i przyjemności jaka sprawiły mi wypowiedzi tego 'm'
    • Gość: viking Re: Opony zimowe - nowości 2009/2010 IP: *.215.78.9.getinternet.no 03.11.09, 22:16
      gdzie jak gdzie ale w skandynawii opony zimowe nie podlegaja niemieckim odchyleniom a testy to prawdziwe zimowe warunki
      dla zaiteresowanych piggdekk to opona z kolcami a piggfri to bez kolcy
      www.naf.no/Forbrukertester/Dekk/Dekktester/Vinterdekktest-2009/
    • Gość: Tom Re: Opony zimowe - nowości 2009/2010 IP: 80.87.38.* 10.11.09, 09:51
      Ha, ha, ha... Ale głupoty. Opon zimowych nie kupuje się po to by palić gumy. Jednym z powodów jest choćby szybsze ruszanie i zapobieganie w ten sposób korkom. Tydzień temu mieliśmy w Poznaniu mały przykład... Czasami trzeba też wyprzedzić, wejść w zaśnieżony zakręt, zahamować.
      Z drugiej strony, śnieg w mieście jest może przez 3 dni w roku i właściwie można by na letnich oponach przepękać cały rok.
      Jeszcze tylko mała dygresja. Od samych opon ważniejsza jest chyba umiejętność ich właściwego używania, a z tym jest u nas największy problem. Część kupuje opony z nazwy zimowe, nie dopasowane do stylu i miejsca użytkowania. Inni kupuja wypaśne zimówki i sądzą, że to wszystko załatwia i można jeździć tak jak latem. A później mam korki, wypadki i narzekania...
    • Gość: Ja Re: Opony zimowe - nowości 2009/2010 IP: *.gch.net.pl 10.11.09, 11:10
      Ludzie, potem się dziwicie, że wszyscy narzekają na polską mentalność. Jak jednemu pasuje Dębica, to niech sobie na niej jeździ. Prawda jest taka, że nie jesteśmy jeszcze bardzo rozwiniętym motoryzacyjnie krajem - jak ktoś jeździ Puntem czy innym miejskim autem o mocy poniżej 100KM, to każda opona będzie dla niego dobra. Jak ktoś jeździ autem klasy średniej lub wyższej, to też w stosunku do opon ma wyższe wymagania - przy większych mocach i większych prędkościach można zauważyć różnicę pomiędzy oponami klasy premium a oponami klasy budżetowej. Śmieszą mnie też opinie, że opona nie powinna kosztować więcej niż 200zł - gościu, przecież to zależy od rozmiaru opony, pojmujesz to? W tej cenie może znajdziesz oponę 14 czy 15 cali ale co raz więcej aut jeździ na oponach 17, 18 calowych lub nawet większych (np. SUVy). Tutaj cena opony w zasadzie zaczyna się od 600zł a cena porządnej opony przekracza 1000zł ale kogoś, kogo stać na dobry samochód, stać i na dobre opony i wydatek rzędu 5000zł na ogumienie nie jest niczym dziwnym. Podobnie jak ty z innych, ja mógłbym zakpić z ciebie, bo co to za radio za 200-300zł? W Biedronce je wypatrzyłeś? Porządne radia kosztują ponad 700zł a jak chcesz nabyć multimedialną jednostkę centralną, to musisz się liczyć z wydatkiem kilku tysięcy złotych. Jak widać zawsze znajdzie się ktoś, kto wyśmieje innych (np. jeden jeździ samochodem w cenie radia drugiego gościa) ale punk widzenia zależy od punktu siedzenia, zarobków itd. A że jesteśmy biednym społeczeństwem, to większość osób kupuje najtańsze produkty (np. opony Dębica) i potem niesłusznie je wychwala pod niebiosa, bo przecież każdy będzie chwalił to, co ma.
    • Gość: taka prawda Re: Opony zimowe - nowości 2009/2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 11:55
      m: Jak masz kilkunastoletniego złoma to masz racje. Dębica Frigo w sam raz. Ten sam poziom jakości
    • Gość: taka prawda Re: Opony zimowe - nowości 2009/2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.09, 11:57
      m: Dębica Frigo, radio za 100 złotych, spojler za 200 i wydech za 300 i nalepka GT z TESCO. Jesteś typowym przykładem agrotuningowca.
    • Gość: szubidubikendens Re: Opony zimowe - nowości 2009/2010 IP: *.stacje.agora.pl 10.11.09, 11:59
      ja tam śmigam cały rok na letnich i do tego łysych i nie narzekam.
      Po co przeplacać?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka