klemens1 23.01.04, 12:38 W nocy na parkingu osiedlowym wlacza sie alarm (bez powodu) i wyje z niewielkimi przerwami. Jak go uciszyc? Chcialbym przeczytac kilka rad skutecznych ale legalnych. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Conveyor Re: Nocny wyjec IP: 82.139.154.* 23.01.04, 15:59 Zadzwon na policje i powiedz ze alarm zakloca cisze nocna, powinni zainterweniowac... Link Zgłoś
Gość: TO JA Re: Nocny wyjec IP: *.honeywell.com 23.01.04, 17:20 Jak wiesz ktory to samochod to wetknij mu ostrzezenie ze jak sam tego nie uciszy to zrobisz to za niego. Kiedys moj kot wrocil do domu z kartka na szyi: jak go nie wykastrujesz to my to zrobimy za ciebie. Poskutkowalo. PZDR. Link Zgłoś
Gość: pazdzioch Re: Nocny wyjec IP: *.chello.pl 23.01.04, 22:31 Czy chcesz przezto powiedziec ze go wykastrowałeś? Link Zgłoś
Gość: TO JA Re: Nocny wyjec IP: *.honeywell.com 23.01.04, 22:45 Nie ja tylko zona. Od tej pory kotuncio nigdy nie wsiada do samochodu bo pamieta ile go kosztowala tamta przejazdzka do doktora :)) Link Zgłoś
kollector Re: Nocny wyjec 23.01.04, 19:59 mój znajomy kupił procę i pudełko śrutów codziennie pod dom w którym mieszkał podjeżdżał rano (około 4:00, 4:30) samochód i trąbił przeraźliwie na kogoś z kim był umówiony. trwalo to jakiś czas (około tygodnia) i mój znajomy nie wytrzymywał tego nerwowo. Pewnego poranka (!!) wyładował z tej procy w tylną szybę zakłocającego ciszę nocną (od 22:00 do 6:00) Klakson ucichł, ale... dało się słyszeć przerażliwy pisk spalanych opon. Sytuacja już więcej się nie powtórzyła, mój znajomy budzi się rano wyspany (ok. 7:15) Link Zgłoś
Gość: tur Re: Nocny wyjec IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 23.01.04, 20:44 Policja lub straż miejska jedyne co potrafi zrobic to prówac znalezc po numerze rejestracyjnym adres właściciela aby go powiadomic. Oczywiście trwa to dośc długo, prędzej akumulator się wyładuje i problem niejako z sukcesem jest rozwiązany. Tak wynika z mojego doświadczenia z instytucjami finansowanymi z moich podatków. Ani policja, ani straż nie chce takiego wyjca wywieśc na parking poza miastem jak to czyni nieraz dla pojazdów źle zaparkowanych. Jedynym rozsądnym rozwiązaniem to wziąśc siekierkę i bydlaka uciszyc. Następnym rozwiązaniem jest droga sądowa o odszkodowanie za szkody związane z zakłóceniem ciszy. Ale takie sprawy o odszkodowanie jeszcze się w naszych sądach nie przyjęły. Link Zgłoś
Gość: pazdzioch Re: Nocny wyjec IP: *.chello.pl 23.01.04, 22:34 A tak do wszystkich radzących,czy wy naprawde wierzycie w te rady? Link Zgłoś
Gość: w.d.r. Re: Nocny wyjec IP: *.aster.pl 23.01.04, 22:45 przyklej pare naklejek nie narobia szkody tylko roboty wlascicielowi ktory bedzie je usowal, zrobili tak mojemu znajomemu ktorty parkowal na trawniku. moga tez byc haczyki na recznik ok. 2,5szt. trudno ale zchodza,a typ bedzie wiedzial o co chodzi Link Zgłoś
Gość: TO JA Re: Nocny wyjec IP: *.honeywell.com 23.01.04, 22:47 U nas sie obrzuca taki samochod jajkami. Link Zgłoś
kollector Re: Nocny wyjec 24.01.04, 00:19 Gość portalu: w.d.r. napisał(a): > przyklej pare naklejek nie narobia szkody tylko roboty wlascicielowi ktory > bedzie je usowal, TO JEST REWELACYJNY POMYSŁ! W Nowym Jorku samochody blokujące cześć ulicy, która ma być sprzątana są znakowane w taki właśnie sposób (plus mandat) - pracownik Sanitation nakleja na szybę delkwenta naklejkę o treści informującej społeczeństwo, iż kierowca owego, oznakowanego, samochodu narusza przepisy.... W zasadzie taka naklejka to niby nic strasznego, ale... spróbujcie ją usunąć! (mnie jeszcze to nie spotkało - przez wiele lat latam do USA co roku na wakacje, ale jeszcze nie zostałem ukarany mandatem/pouczenie się zdarzyło/), nie wiem jaki to klej, ale trzyma jak "pierun", nie da się odkleić naklejki, a po zdarciu pozostaje jej jeszcze sporo na szybie. Ukarany kierowca długo wstydzi sie w swoim samochodzie... Link Zgłoś
Gość: Conveyor Re: Nocny wyjec IP: 82.139.154.* 24.01.04, 11:52 Nie wiem jak jest w Poznaniu, ale moja mama zadzwonila kiedys na policje bo alarm nie dawal jej spac. Przyjechali, popatrzyli i po 15 minutach przyszedl wlasciciel i wylaczyl... Link Zgłoś
Gość: pazdzioch Re: Nocny wyjec IP: *.chello.pl 24.01.04, 11:55 Pomysł - fantazja! Pozdr.-) Link Zgłoś