adamkonieczny1 29.03.10, 14:29 hej, strasznie podoba mi się XC90. Poluje na coś do 50tys zł. Co jest bardziej ekonomiczne Diesel, benzyna+gaz? Ile pala takie autka? Na co trzeba uważac? Pozdrowienia! Link Zgłoś Obserwuj wątek
jbl25 Re: Volvo XC90 29.03.10, 15:03 www.autocentrum.pl/oceny/volvo/xc90/ www.autocentrum.pl/spalanie/volvo/xc90/ www.autocentrum.pl/ceny-aut-uzywanych/volvo/xc90/ Czytać umiesz, czy też Ci trzeba pomóc? Link Zgłoś
przemekthor Re: Volvo XC90 29.03.10, 15:39 Za 50 klockow raczej nie nabedziesz dobrego egzemplarza. Bedzie albo kompletnie zajezdzony z pierwszego roku produkcji, albo czteroslad, albo jakas padaka sciagnieta z usa. Zadzwon do Novotexu w Bralinie, moze beda mieli jakis uczciwy egzemplarz poleasingowy z Belgii. Ale spodziewaj sie 60-70 tys. za auto z przebiegiem 200 tys. Link Zgłoś
robert888 biedota zaczyna śmielej sięgać po suvy he he:) 29.03.10, 17:50 już "stać ich" prawie na X5 a za 2-3 lata Kajeny będą w "zasięgu" i wreszcie będą jak paniska w każdym calu:) Link Zgłoś
volkenban ceny Volva 29.03.10, 22:07 Po pierwsze w Polsce nie problemem jest cena Volvo ale podatki jakie są w naszym państwie to przez nie robimy gigantyczną nadpłatę za wszystko co kupujemy... Link Zgłoś
przemekthor Re: biedota zaczyna śmielej sięgać po suvy he he: 01.04.10, 22:20 robert888 napisał: > już "stać ich" prawie na X5 a za 2-3 lata Kajeny będą w "zasięgu" i wreszcie będą jak paniska w każdym calu:) No to sie ciesz, bo rynek ci sie nakreca Link Zgłoś
zwykly_kierowca Re: Volvo XC90 30.03.10, 13:29 Przy okazji: to na pewno nie jest "autko", tylko zdecydowanie "auto". Link Zgłoś
bratnig Re: Volvo XC90 31.03.10, 10:29 Heh słuszna uwaga, warto zastanowic się czy w takim budżecie jakim dysponujesz kupisz dobry egzemplarz, może warto dołożyc 10-15 tysięcy i kupic porządne xc90. Link Zgłoś
swan_ganz Re: Volvo XC90 26.06.10, 12:49 > Heh słuszna uwaga, warto zastanowic się czy w takim budżecie jakim > dysponujesz kupisz dobry egzemplarz, może warto dołożyc 10-15 > tysięcy i kupic porządne xc90. policzmy; człowiek ma budżet na auto w okolicy 50k... Ty proponujesz, żeby dorzucił jeszcze z dyszkę to kupi porządny egzemplarz... Czyli jak uzbiera 60 tysięcy to twoim zdaniem może się udać na zakupy... Chłopie - 60 tysięcy to porządna kia ceed kosztuje (i to nie będzie fullwypas) a nie volvo i to jeszcze z serii XC.. Do tych 60 k musi dorzucić jeszcze stówkę i dopiero wtedy może zacząć się rozglądac za porządną uzywką bo na nowy to w dalszym ciągu będzie za krótki.. Link Zgłoś
bratnig Re: Volvo XC90 28.06.10, 19:47 No jasne że tak, ale my rozmawiamy o używanym XC90, które jest produkowane od 2002 r. Link Zgłoś
swasix Re: Volvo XC90 30.03.10, 15:05 Przyzwoita 90ka zaczyna się od 70 tys PLN. Za 50 to rozbitek albo wóz po wielu nieudanych naprawach. Ceny ASO Volvo to kosmos więc zastanów się dobrze. Jeśli nadal chcesz sie upierać to za tę kasę szukaj benzyny i gazuj. Silniki Volvo w tym turbo dobrze znoszą gaz. Link Zgłoś
przemekthor Re: Volvo XC90 01.04.10, 13:36 Z tymi kosztami serwisowania w aso nie przesadzajmy - zalezy gdzie sie serwisuje. w Lodzi jest przystepnie, koszt przegladu mojego v50 jest porownywalny z fiatem. Ale we Wroclawiu dra skore niemilosiernie, za ten sam zakres przegladu chca 80% wiecej. Link Zgłoś
seboc Re: Volvo XC90 01.04.10, 19:07 > Przyzwoita 90ka zaczyna się od 70 tys PLN. Za tyle uda się wyhaczyć nowego Tucsona 4wd. Mniej elegancki i mniejszy ale nowy i niezawodny. Przy tym serwis bajecznie tani. Auto bardzo przyjemne w użytkowaniu, wygodne. S. Link Zgłoś
robert888 to już lepiej łyknąć dacie duster w korzystnym kre 01.04.10, 22:29 dycie. To samo co hjundai a o połowe taniej he he:) Link Zgłoś
10danek Re: Volvo XC90 31.03.10, 22:38 to ze jakies auto strasznie sie podoba to nie wszystko. Porywasz sie na drobie auto. Pomijajac fakt czy za te pieniadze mozna kupic porzadny egzeplarz, pozostaje jeszcze sprawa utrzymania. A koszta nie sa male. Link Zgłoś
boms Re: Volvo XC90 01.04.10, 15:32 Przegląd w VOLVO serwis XC90 to licz okolo 1200-1500PLN plus to co wyjdzie. Jako ciekawostkę Ci powiem że serwis zaleca wymiane tarcz i klocków własciwie razem z przeglądem olejowym. Jak jeździsz po miesicie lub ostro hamujesz to napradę się zużywają a zamienniki wcale nie sa tanie. Auto sympatyczne, choć trochę, jak dla mnie, bez charakteru. A! I niestety ma troche problemów z elektryką: na pytanie do Assistance: co mi się tu świeci na pomarańczowo z symbolem hamulca? Assistance odpowiada: jan na pomarańczowo to wrócic do kraju i skasować błedy w serwsie. Jak na czerwonwo to dopiero zjechac na bok i czekac na lawetę>. Tylko jazda z takimi światełkami na dłuższa mete trochę męczaca. Link Zgłoś
przemekthor Re: Volvo XC90 01.04.10, 22:22 > Przegląd w VOLVO serwis XC90 to licz okolo 1200-1500PLN plus to co wyjdzie To tyle, co przeglad fiata punto 1.2 we Wroclawiu. Link Zgłoś
bratnig Re: Volvo XC90 06.04.10, 18:25 Drogi serwis Volvo to jakiś mit, te ceny są relatywnie wysokie, ale w porównaniu z innymi producentami to i tak jest nieźle, a dwa , ze kupując samochód za powiedzmy 100-150 tys. serwis po dwuletniej eksploatacji w okolicach 1000-1200 zł to nie sa jakieś wielkie pieniądze. Link Zgłoś
tomek_militariusz Re: Volvo XC90 07.04.10, 15:26 adamkonieczny1 napisał: > hej, > strasznie podoba mi się XC90. > Poluje na coś do 50tys zł. > > Co jest bardziej ekonomiczne Diesel, benzyna+gaz? > > Ile pala takie autka? > > Na co trzeba uważac? > > Pozdrowienia! lepiej pomyśl o outlander lub C-Crosser www.citroen.pl/citroen-c-crosser/ tez w dieslu z hdi Link Zgłoś
adamkonieczny1 Re: Volvo XC90 11.04.10, 13:54 Dzieki za komentarze, nawet za glupie docinki siegajace do mojego portfela :) Wracając do sedna - które xc90 jest ekonomiczniejsze - diesel czy gaz? Co myslicie o tych autkach: www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11287275 moto.allegro.pl/item994400815_volvo_xc90_2_9_turbo.html www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C12258058 Link Zgłoś
robert888 wygrzebałeś na wysypisku 3 najtańsze - będziesz 11.04.10, 16:04 zachwycony. Pamiętaj - najważniejsze aby samochód był najtańszy - takie są zawsze najlepiej utrzymane i w najlepszym stanie technicznym. Te droższe to zwyczajne pomyłki ogłoszeniodawców he he:) Link Zgłoś
volkenban Re: wygrzebałeś na wysypisku 3 najtańsze - będzie 12.04.10, 17:31 A może warto trochę po oszczędzać i kupić sobie nowe auto ? Link Zgłoś
bartel69 Re: wygrzebałeś na wysypisku 3 najtańsze - będzie 12.04.10, 17:56 co ten hooj sie tak czepia Link Zgłoś
volkenban Re: Volvo XC90 16.04.10, 21:58 Myślę że lepiej kupić diesla, gaz niszczy silnik po za tym jadąc na ropie czuć moc silnika :) Link Zgłoś
tisi123 Re: Volvo XC90 16.04.10, 23:00 najbardziej wzruszyła mnie informacja o sprzedaży z powodu wyjazdu, ale z możliwością przyjęcia innego samochodu w rozliczeniu. Że też ludzie wierzą w takie brednie... Link Zgłoś
volkenban Re: Volvo XC90 27.04.10, 14:17 Co do SUV`ów Volva to ich sprzedaż w tym roku jest podobno o 70% większa niż rok temu o czymś to świadczy, do tego ten panel boczny podświetlany w taki klimatyczny sposób fajna sprawa. Link Zgłoś
stuntman-mark Re: Volvo XC90 30.05.10, 00:55 niektórzy tak robią, więc nic dziwnego że są tacy którzy wierzą w takie rzeczy Link Zgłoś
bratnig Re: Volvo XC90 22.06.10, 20:35 Jesli już kupujesz XC90 to nie myślałbym w żadnym wypadku o gazie tylko poszukał jakiegoś niezajeżdżonego dieselka. Link Zgłoś
volkenban Re: Volvo XC90 26.06.10, 10:52 Po prostu fani Volvo chcą porozmawiać o swojej ulubionej marce a w razie pytań proszę pisać do mnie udzielę informacji o szczegółach które was interesują. Link Zgłoś
ulubiony19 Re: Volvo XC90 26.06.10, 15:11 Volvo XC90 to udany i przyjazny samochód,ale dla mnie mdły.Przynajmniej taka jest wiekszość egzemplarzy spotykanych na drogach.Naszczęście istnijeje kilka ciekawych wersji,np. bardzo lubiana przeze mnie wersja Ocean Race 4.4 V8 (ciekawszy wyglad,fantastyczny silnik),która zapewne autora wątku nie interesi... To co w tym aucie jest dobre,to każdy wie (czyli kompromisowe zawieszenie,spora praktyczność,bardzo przyjemne i komfortowe wnętrze,które niczym nie zwraca na siebie uwagi i nie irytuje,dość sprawny napęd,of koz w warunkach lekko ograniczonej przyczepności,niźli w terenie;)),więc dobrze się to auto realizuje jako samochodowy członek rodziny. Mam też do czynienia z egzemplarzem użytkowanym przez znajomego.To XC90 2.5T o mocy 210 KM.Spala do 17 L,czyli nie mało,ale chyba wiadomo,że Volvo nie próbowało z niego zrobić ekotoczydła (turbosilnik o założeniach konstrukcyjnych rozmijajacych się z założeniami wykorzystanymi w przypadku popularnych ekoturbosilników,duża moc,standardowa masa,duża pow. czołowa). Auto sprawuje się ogólnie dobrze,a spsuło się na razie:automatyczna skrzynia (auto z rocznika '04,podobno młodsze egzemplarze są mniej podatne na awarie skrzyń),piasty tylnych kół (podobno standardowa przypadłość do przebiegu ok. 100 tys km),chyba stabilizator,o którym mówi się,że jest mało trwały i jeszcze coś tam w zawieszeniu.Cen części nie pamiętam/nie znam,ale nowe piasty z wymianą to był koszt ponad 1000 zł. Poza tym warto jeszcze dodać,że auto jest wyraźnie spokojnie usposobione (o czym nietrudno się chyba domyślić)-systemy bezpieczeństwa są skuteczne i wyczulone. Odpuść LPG,bo to śmieszne (wiadomo,motór Ci zaraz w powietrze nie wyleci,ale też niczego dobrego,prócz tańszej eksploatacji nie należy się spodziewać).Lepszy wybór to mocniejszy diesel.Te w XC90 są całkiem ok.Na pewno niezbyt ciche,ale kabinę skutecznie wygłuszono. Poza tym,wybrałbym benzynówkę:) Jeszcze jedna kwestia... Skoro auto produkowano w wersji europejskiej,to ja tylko takie bym kupił.Auta na stany są gorsze pod wieloma względami (jakimi? poszukaj w prasie,w necie... za dużo pisania mając na uwadze szczegóły,które cenię).Dla mnie ktoś,kto kupił tańszą wersję danego auta z USA to pozer,którego nie obchodzi tak naprawdę auto jako całość z jego wszystkimi oryginalnymi cechami,tylko to,że wreszcie ma coś na kształt tego,w czym chce się pokazać/toczyć. Co innego auta prawdziwie amerykańskie.Ich nie porównuje się z pozornie lepszymi odpowiednikami,których nie ma.Powstają od poczatku do końca jako jeden konkretny model i albo się takie auto lubi,albo nie:) Link Zgłoś
stuntman-mark Re: Volvo XC90 26.06.10, 23:54 Bardzo trafna sugestia dotycząca wersji na rynek USA, które są robione pod wymagania określonej grupy klientów. Ich jakość nie jest gorsza ponieważ wszystkie modele Volvo są produkowane w europejskich fabrykach, jednak wyposażenie może być bardziej ubogie niż w tych przeznaczonych na rynki starego kontynentu. Link Zgłoś
bratnig Re: Volvo XC90 12.07.10, 18:50 Myślę, że jeśli patrzysz na ekonomikę to ja bym mimo wszystko diesla kupił. Link Zgłoś
stuntman-mark Re: Volvo XC90 26.06.10, 23:48 Volvo ma dość ekonomiczne silniki ale Suv-y takie jak XC90 swoje palą. Osobiście wolałbym Diesel'a, ale przestrzeń ładunkowa jest na tyle duża że butla z gazem nie powinn przeszkadzać Link Zgłoś