Dodaj do ulubionych

Musze o to spytac...

IP: *.chello.pl 18.12.08, 21:29
...nawet jesli mnie objedziecie.

Otóż przy tabletkach, jak wiadomo, stu procent zabezpieczenia nie ma. Jeśli
bede miała tego pecha i wpadne, a co gorsza, bede miala podwojnego pecha i
bede dalej krwawić pomimo ciąży - czy jest jakiś inny sposób zorientowania się
niż tylko test? Czy krwawienie czyms sie różni od tego zwyklego, od
odstawienia? Pytam, bo nie chce brac tabletek przy ciąży a jak durna nie bede
latac co miesiac po test, bez wariacji... Dziecka nie planuje, no ale wiadomo,
jak sie zdarzy, to chce zeby bylo zdrowe... Kto wie, jakie bedzie po takiej
kuracji...
To, ze pytam, nie oznacza, ze bede teraz wypatrywala kazdego okresu i
przygladala mu sie jakos szczegolnie. Po prostu jesli jest cos, po czym
MOGŁABYM rozpoznac, że jestem w ciąży [wiem, ze jesli jedna miala costam, to
nie znaczy, ze ja tez itp.], to wolalabym to zauwazyc, a nuż to pomoze. Jeśli
nie ma nic szczegolnego, ok, trudno. Moze wlaczy mi sie intuicja wink
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: Musze o to spytac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 21:34
      nie schizuj i nie wymyślaj - wystarczy, że bedziesz brała tabletki zgodnie z
      zaleceniami
      • Gość: Khaki Re: Musze o to spytac... IP: *.chello.pl 18.12.08, 21:35
        Dziekuje za odpowiedz, jednak ona sie nie przydala, bowiem nie schizuje a po
        prostu interesuje sie sobą i swoim ewentualnym potomstwem, a tabletki przyjmuję
        regularnie.
        • Gość: emka Re: Musze o to spytac... IP: 91.104.110.* 18.12.08, 22:31
          Ale czy ty tego nie rozumiesz,że wpadka grozi tylko wtedy gdy tabletki bierze
          się niezgodnie z zaleceniami?
    • marzena604 Re: Musze o to spytac... 18.12.08, 22:15
      Dokładnie to nie wiem jak jest w czasie brania tabletek, ale czasami jak już się
      jest w ciąży (bez tabletek) to występuje krwawienie, ale jest mniej obfite. Poza
      tym są jeszcze mdłości, nieprzechodzące bóle piersi, senność, parcie na pęcherz
      i częste oddawanie moczu i inne typowe symptomy wskazujące ciąże. Kiedyś mi
      lekarz powiedział, że dawki hormonów zawarte w tabletkach są tak niewielkie, że
      nie powinny zaszkodzić dziecku.
      • Gość: lulu Re: Musze o to spytac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 22:23
        dokładnie o to spytałam dziś koleżankę z pracy! ona truła płód tabsami 3
        miesiące, nim zorientowała się, że jest w ciąży.

sama się zastanawiam. brałam wszystko jak w zegarku, szczerze, max 10h.
        jednorazowego opóźnienia w zażyciu tabletek.

i mimo to - ciągle się zastanawiam, czy przypadkiem nie jestem w ciąży (zdarzyły
        się biegunki podczas brania tabsów). 2 krwawienia mam za sobą. nadchodzi trzecie
        i mam nadzieję, że nadal nie jestem w ciąży.
        wbrew pozorom, to wcale nie taki łatwy temat. ulotka ulotką, ale w grę dochodzi
        jeszcze indywidualny cykl życia każdej z nas.
        • Gość: wrrr Re: Musze o to spytac... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 22:31
          1. tabletki nie trują płodu

2. i wlasnie ulotka pomaga ci regulowac ten indywidualny cykl życia - chociazby
          przypomina, ze jak bierzesz antybiotyk, to używaj prezerwatywy
          • Gość: emka Dokładnie IP: 91.104.110.* 18.12.08, 22:33
            Albo jak masz biegunkę to dodatkowo się zabezpieczaj.

Choć na schizę to nic innego nie pomoże jak celibat.
            Skąd one takie teorie wymyślają i dlaczego lubią się tak psychicznie
            katować..........
            • Gość: wrrr Re: Dokładnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.08, 22:42
              jaki celibat? a ciąża z ręcznika i basenu?
              • edor67 Re: Dokładnie 18.12.08, 22:46
                Jak tak interesujesz się sobą to przejdź na NPR. Nie będziesz truła
                ewentualnego płodu
                • zoofka Re: Dokładnie 19.12.08, 11:07
                  wyjęłaś mi to z ust.
                  • Gość: lulu niedokładnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 14:34
                    to sobie panie pogadały. i z ust powyjmowały.

ale nadal nie ma jednoznacznej odpowiedzi.
                    • luka80 Re: niedokładnie 19.12.08, 15:17
                      nikt!!! Ci nie da jednoznacznej odpowiedzi, bo się nie da , tak samo jak żadna
                      metoda antykoncepcji nie da Ci 100% pewności, że nie zajdziesz w ciąże, więc nie
                      wiem jakiej odpowiedzi oczekujesz
                      • Gość: madziaa Re: niedokładnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 16:43
                        Brałam tabletki przez 12 lat, nie panikowałam, w ciążę nie zaszłam
                        • 131313a Re: niedokładnie 19.12.08, 17:04
                          jak sie stosuje do zalecen to wsk pearla jest ok. 0,1. tzn 1 na
                          tysiac!!!! stosujacych kobiet zajdzie w ciagu roku w ciaze. jest to
                          najpewniejsza metoda. a jak jeszcze sie boisz to dodatkowo stosuj
                          gumke.
                          • Gość: Khaki Re: niedokładnie IP: *.chello.pl 19.12.08, 20:33
                            Jedna na tysiąc to jest wbrew pozorom bardzo dużo wink Mamy po prostu szczęście,
                            że nie jesteśmy tymi tysięcznymi.
                            • Gość: lulu podsumowywując... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.08, 20:53
                              ... po tych wszystkich dalekich wycieczkach o ręcznikach, basenach i celibacie
                              wniosek jest taki, że się należy testować co jakiś czas i w momentach
                              "zwiększonego zagrożenia" stosować double Dutch? może wystarczy smile dzięki!
          • Gość: gosc2 Re: Musze o to spytac... IP: *.bb.sky.com 19.12.08, 21:42
            Ja juz od kilku lat biore Cilest. Moze poprostu mialam szczescie ale nigdy nie
            zabezpieczalam sie dodatkowo podczas brania antybiotykow a dodam ,ze nawet glupi
            kaszel nie przejdzie mi bez antyb.Nie wiem od czego to zalezy.
            • lilly_marlenne Re: Musze o to spytac... 19.12.08, 23:55
              Jeżeli stosujesz antybiotyki na kaszel od ładnych paru lat, to niedługo nawet one przestaną Ci pomagać.
              Mądrze.
    • Gość: drums Re: Musze o to spytac... IP: *.toya.net.pl 20.12.08, 00:51
      skoro miałaś już 2 'tabletkowe' okresy, oczekujesz trzeciego, to nie wydaje mi
      się, by była szansa na ciążę. Oczywiście, jak się pierwszy raz bierze tabletki,
      to się miewa tego typu schizy, czy aby przypadkiem się nie należy do tego ułamka
      procentowego, w ciążę, mimo tabletek, zachodzącego.
      Koleżanka, jak zaszła w ciążę na tabletkach, nie miała okresu, pomimo
      regularnego jak w zegarku brania tabletek. A nie zaszła dlatego, że była w tym
      ułamku. Nie usłuchała się ulotki po prostu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka