Gość: wredny IP: *.proxy.aol.com 24.02.04, 07:31 kto z Was mial okazje jezdzic ty autem ,prosze o opinie,bardzo podoba mi sie to autko,co o tym sadzicie. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: strzała [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 12:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
cracovian Re: Clio Sport AWD 3.0 24.02.04, 16:54 Tez mi sie podobal, ale skoro mowisz, ze nie ma to chyba za czyms innym sie rozgladne :-( www.automag.be/article.php3?id_article=7 Gość portalu: strzała napisał(a): > Nie ma takiego samochodu, oszołomie. Link Zgłoś
Gość: strzała Re: Clio Sport AWD 3.0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 17:00 Następny głąb. Wiem, że na azbestach nie za wiele się uczycie języka angielskiego, ale znaczenie skrótu AWD zna każde dziecko. To Clio ma napęd na tył. Gwoli ścisłości, to ten silnik ma 2.9, a nie 3.0 pojemności. Link Zgłoś
cracovian Re: Clio Sport AWD 3.0 24.02.04, 17:27 Bardzo sie ciesze, ze tak dobrze na samochodach sie znasz i naszym jezykiem ojczystym tak wspaniale sie poslugujesz. To Ty mechanik linwgwista jestes! Robota przy "azbestach" byla zakonczona lata przed moim urodzeniem, ale cholera rzeczywiscie cos na mozg musialo mi podzialac. Moze to azbesty z bloku osiedlowego cioci, ktora w lykendy czasem odwiedzalem? Ide, bo domy zydow trzeba by wreszcie posprzatac... Link Zgłoś
Gość: strzała Re: Clio Sport AWD 3.0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 17:34 Im dalej, tym gorzej. Azbestu jako takiego już się nie produkuje, ale istnieje wiele firm, które zajmują się jego usuwaniem i utylizacją. Ty fiucie, angielski jest twoim językiem ojczystym? Link Zgłoś
cracovian Re: Clio Sport AWD 3.0 24.02.04, 17:39 Taaa, azbesty trzeba usuwac tutaj na kazdym kroku... masz racje, fiut ze mnie straszny - jezyka nie od matki siem nauczyl, tylko na budowie. Link Zgłoś
Gość: sws a CC ma 899ccm tak pacanie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 19:40 to clio ma 2946ccm i oznaczone jest jako 3.0 głąbie Link Zgłoś
Gość: strzała Re: a CC ma 899ccm tak pacanie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 20:07 Ty gnido, zasada jest taka, że do 50 ccm się zaokrągla. Czyli silnik 899 oznacza się jako 0.9, a 846 ccm jako 0.8. Link Zgłoś
cracovian Re: a CC ma 899ccm tak pacanie??? 24.02.04, 21:26 Masz oczywiscie racje - chowamy sie przy twojej znajomosci pojemnosci silnikow :-( Renault, scierwa jedne, powinny od razu sie ciebie byly zapytac zamiast z tym 3.0 wyskakiwac... www.renault.com/gb/produits/clio_V6.htm Link Zgłoś
Gość: wredny Re: a CC ma 899ccm tak pacanie??? IP: *.proxy.aol.com 25.02.04, 00:18 dzieki za informacje i linki bardzo fajne auto ,jakkolwiek niedostepne w Kanadzie a szkoda,pozdr. Link Zgłoś
Gość: wredny Re:do Cracoviana IP: *.proxy.aol.com 25.02.04, 01:19 masz racje Clio Sport V6,ma naped tylko na tylne kola,silnik umieszczony z tylu centralnie,zwracam honor. Link Zgłoś
Gość: cracovian Re:do Cracoviana IP: 68.219.139.* 25.02.04, 02:30 Hej - mi honoru nie zwracaj - to strzala/Greenblack tak ladnie o tylnym napedzie ci powiedzial. Jemu tez honoru nie ma co zwracac, bo szmaty honoru nie maja. Link Zgłoś
lan_lord [...] 24.02.04, 18:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
niknejm Re: Clio Sport AWD 3.0 25.02.04, 11:11 Nie jeździłem, ale kiedys w AutoŚwiecie było porównanie tego auta (na torze, mierzono czasy wykręcone przez kierowcę wyścigowego i zamieszczono też jego opinie) z BMW 325ti Compact, Civiciem TypeR, Yarisem TS, Oplem Speedsterem i Subaru Impreza WRX. Generalnie opinia kierowcy była taka, że to auto na proste, najlepiej cieszyć się 'dźwiękiem i wyglądem' :-( Silnik (mimo, że V6) niechętnie wchodzi na obroty, a w zakrętach samochód jest niepewny (nic sie nie dzieje, a potem nagle gwałtowny piruet bez 'ostrzeżenia'). Do tego nie ma tylnych siedzeń (dla mnie akurat istotne). Porównanie wygrał (czasy okrążenia) Speedster (też 2-miejscowy), potem był Civic TypeR, potem chyba WRX. BMW, Renault, Toyota na dalszych miejscach. Pzdr Niknejm Link Zgłoś