schico 06.04.10, 07:45 Mam problemy z hamulcami, tzn. cały czas coś blokuje hamulce, tak jakbym jechała cały czas na ręcznym (jest opuszczony hahaha) bądź ciągnęła przyczepę,czy ktoś z posiadaczy vectry c miał taki problem, jak temu zaradzić? Link Zgłoś Obserwuj wątek
fredoo Re: vectra C problem z hamulcami 06.04.10, 08:14 Każdy kto trochę w życiu jeżdził miał takie problemy. W starszych autach tak się dzieje z dwóch w zasadzie powodów. 1. Nie odbija skorodowana linka ręcznego 2.skorodowały tłoki w zaciskach. Jak się zwał tak zwał trzeba do warsztatu bo szkoda paliwa. Link Zgłoś
schico Re: vectra C problem z hamulcami 06.04.10, 08:55 to auto ma niecałe 5 lat, to takie starsze chyba jeszcze nie jest, a paliwa rzeczywiście szkoda bo żre na potęgę przy tym blokowaniu hamulców Link Zgłoś
szymizalogowany to ty tak jeździsz? 06.04.10, 10:26 z tymi hamulcami i jeszcze się nie zapaliły? Link Zgłoś
soner3 Re: vectra C problem z hamulcami 06.04.10, 08:18 schico napisała: jak temu zaradzić? Ktos mi kiedys mowil ze mechanik samochodowy oprocz krojenia leszczy zajmuje sie czasem naprawa samochodow - moze sprawdz ten trop. Link Zgłoś
schico Re: vectra C problem z hamulcami 06.04.10, 08:58 wiem że mechanik będzie niezbędny choć raz już naprawił, ale w krótkim czasie znowu pojawił się ten sam problem, chodzi mi oto czy ktoś miał podobne problemy z vectrą i tymi hamulcami Link Zgłoś
szymizalogowany weź se odbij zaciski jakimś prentem... 06.04.10, 09:25 choćby ramieniem do podnośnika - wystarczy raz, dwa lekko pierdyknąć w każdy i puszczą, a potem po prostu nie używaj ręcznego ja tak mam w jednym aucie - nie chce mi sie pitolić z tym i inwestować hehe Link Zgłoś
swan_ganz tia.." jakimś prentem se pierdyknij"... 06.04.10, 10:05 tylko potem nie becz na jakimś innym forum, że po wypadku polskie konowały nie potrafią postawic cie na nogi i musisz o kulach zaiwaniać mimo, że składke przeciez płacisz... A jak ci sie kiedys zesra układ kierowniczy to najpierw spróbuj drutem lub sznurkiem jakos go zeperować bo po co masz inwestować w mechaników... Link Zgłoś