Dodaj do ulubionych

Citroën klasy S

• Gość: Franek Re: Citroën klasy S IP: *.xdsl.centertel.pl 19.04.10, 22:54
      Po lekkich modyfikacjach, które na pewno będą miały jeszcze miejsce, to całkiem niezły samochód...
    • Gość: m&m Re: Citroën klasy S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 01:09
      Ja w zastępstwie: po cholerę wydawać 300 tysięcy na limuzynę pełną elektroniki, skoro za cenę listwy zderzaka do czegoś takiego można od niemieckiego dziadka kupić 10-letnie Polo jak nówka?
    • Gość: meeeee Re: Citroën klasy S IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.10, 09:27
      jacek pomysl... jakosc Citroena kojarzy sie z katastrofa tylko u tych, ktorzy wola odwiniete z drzewa audi, bo mysla ze beda mieli prestiz u sasiadow dzieki takiemu autu. C6 czesciej spotkasz na drodze niz Phetona. Ale masz racje, ze jest to tylko na rynek chinski...
    • Gość: tez na f Re: Citroën klasy S IP: 212.180.178.* 20.04.10, 10:30
      ferrari tez na f, jebnelo w slup i sie spalilo
    • Gość: F Re: Citroën klasy S IP: 89.230.126.* 20.04.10, 13:28
      Bo z francuzami tak jest, jesli sie nie serwisuje na biezaco, to sie potem mszczą. Jesli w instrukcji jest napisane, ze część ma być wymieniona na nowa po takim a takim przebiegu, to nalezy wymienic na nową i najlepiej oryginalna, jesli jest napisane, że do układu hydraulicznego leje się LHM czy LDS to taki płyn należy wlać a nie jakieś wynalazki od koparek czy olej kujawski. Francuzy wymagaja wiekszej uwagi niz auta niemieckie, to fakt ale oferuja niesamowity komfort i rozwiazania (hydropneumatyczne zawieszenie Hydractive, system stabilizacji przechyłów Activa w Xantiach i wiele innych). A ze w naszym kraju probuje sie z gowna bat krecic i łatać coś, co dawno powinno zostać wymienione to potem są efekty "awaryjności" francuzow. Francuzy nie sa takie awaryjne i delikatne jak wiekszosc twierdzi, wystarczy spojrzec na WRC, kiedys Xsara byla najlepsza rajdowka swiata, teraz C4 wygrywa wszstkie wyscigi jak chce. Pozdro!
    • Gość: Wombat Re: Citroën klasy S IP: *.acn.waw.pl 20.04.10, 13:44
      F - mądre słowa! Oczywiście jest prawdą, że te samochody wymagają większej troski i dbałości niż "niemce", ale naprawdę potrafią się za to odwdzięczyć. To samochody dla indywidualistów z fantazją, którzy są gotowi poświęcić trochę więcej uwagi obsłudze auta.
    • Gość: znafca Re: Citroën klasy S IP: 83.1.92.* 20.04.10, 17:59
      Wyglada jak Aston Martin DB9
    • Gość: Ari Re: Citroën klasy S IP: *.gdynia.mm.pl 20.04.10, 22:53
      @F: Zdaje się, że hydropneumatykę wyparła właśnie ekonomia (przynajmniej w obecnym C5). Poza tym w naszym kraju nikt nie bada awaryjności, więc daruj sobie (jak widać nie znasz procedur takich badań). Co do WRC ... no tak, szkoda tylko, że cywilną wersją ma wspólną wyłącznie nazwę.

Nie jestem fanatykiem, trzeźwo oceniam rzeczywistość (i nie mam ochoty wymienić po 120tkm wszystkich części na nowe "bo tak jest w instrukcji" :)

Ubezpieczenie OC AC stawkioc.pl
    • Gość: fox Re: Citroën klasy S IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.04.10, 23:00
      Ja wroze francuzom swietlana przyszlosc;)

Szczegolnie citroenowi i renault. Meganka Coupe - cudowna, nowa lagunka tez spoko:)

Ale Citroeny... mmmmmmmm, C5, DS3, nowe C3 - bajeczne auta, piekne z zewnatrz, ciekawe w srodku, swietne rozwiazania, fajne silniki. C4 tez daje rade, ale czekam na nowa odslone.
    • Gość: traubennuss Re: Citroën klasy S IP: *.wroclaw.mm.pl 20.04.10, 23:01
      podobny do C6 www.citroen.pl/citroen-c6/
      stylizowany na granturismo ten limitowany przeniesiony z gry do rzeczywistości
    • Gość: gość Re: Citroën klasy S IP: *.ergo-marketing.pl 21.04.10, 08:41
      Zgadzam się nareszcie coś odwaznego i ciekawego. Citroen z kompleksem niemieckim jest nistrawny. Auta z zawieszeniem innym niz wszystkie sa bajeczne. Ci co nie jezdzili nie wiedzą. Awararyjnosć, a mozę ktoś wypowie się jak często psują się nowe Toyoty - duzo!
    • dahorse Re: Citroën klasy S 21.04.10, 10:33
      FAN-TAS-TY-CZNIE wyglada!!!

Osobiscie uwielbiam draopiezne ksztalty (jezdze Mitsu Galantem w wersji V6 Sport) i to jest uczta dla moich oczu...

A co do stereotypow... mialem GOLFa mk4, mnie sie troche psul ale zrzucalem to na karb mojej agresywnej jazdy, kupil go ode mnie moj mechanik jak kupowalem mitsu... i co miesiac cos sie psulo!! Jak go w koncu sprzedal to nowy kupiec nie dojechal nawet do domu i tez mu sie cos padlo... ;)
    • harrysilver Re: Citroën klasy S 21.04.10, 19:45
      Wyglada swietnie.
    • Gość: ciekawe Re: Citroën klasy S IP: *.zone11.bethere.co.uk 21.04.10, 23:54
      fajnie wyglada. Troche moze za bardzo futurystycznie, ale chyba o to wlasnie im chodzilo. Pewnie i tak zanim to wejdzie do produkcji, do zmienia polowe rzeczy, potem wejdzie kwestia ekonomi i zmienia kolejne pol.. I po jakims czasie jak juz sie uda... to i bedzie takie auto ... ale w zupelnie innej formie... no albo bedziemy mieli kolejny concept na salonach badz tylko papierze.
      ja jezdze focusem mk1 z 2001, i oporcz lania benzyny i przegladow to mi sie tylko zarowki popalily :) wiec nie narzekam, widac mi sie poszczescilo, odpukac.
    • Gość: errr Re: Citroën klasy S IP: *.ds1.zut.edu.pl 22.04.10, 15:22
      łooooo, piękne!
    • Gość: marc Re: Citroën klasy S IP: *.chello.pl 22.04.10, 15:55
      Troche rozsadku zycze...
      1. uogolnienia do niczego nie prowadza, auta na F , Francuzy, Citroeny, a tak naprawde liczy sie konkretny model i to z konkretnym silnikiem - 10-letnia Xantia w niemieckich testach jest przed VW i Audi
      2. ciekawe argumenty: nie kupujcie citroena bo moja laguna sie psuje... a jak powiem: "nie kupujcie mercedesa bo mi w kadecie rura od wydechu lata" to tez uznacie to za logiczne zdanie?
      3. malo ktory producent robi samochody sam od A do Z, wymieniaja sie kapitalem, ludzmi, projektami, czesciami, silnikami, a juz na pewno nikt nie produkuje wszystkich czesci...
    • Gość: DżejzasKrajst Re: Citroën klasy S IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.10, 14:32
      Moim zdaniem w ostatnich latach francuscy (plus FIAT) producenci zrobili wielki krok na przód w kategorii jakości. Nowy Bravo w niczym nie przypomina poprzednika. AR 159 swoją jakością również odcina się od zniesławionych 156 czy 147. Nowe Renaulty pod wodzami nowego prezesa również prezentują jakość o jakiej niegdyś mogłyby tylko pomarzyć. Niestety tego samego nie można powiedzieć o autach niemieckich. Ale ciemny lud wszystko kupi. Najważniejszy jest znaczek.
    • Gość: turnal Re: Citroën klasy S IP: *.wroclaw.mm.pl 28.04.10, 01:25
      też się przyłaczam do opinii, że ma coś wspólnego z C6 tym:
      www.citroen.pl/citroen-c6/ ciężko to okreslić
    • Gość: stanek Re: Citroën klasy S IP: *.adsl.inetia.pl 03.05.10, 14:24
      www.citroen.pl/citroen-c6/ to ?? C6 porównujecie z tym cudem?? no coments
    • Gość: mac Re: Citroën klasy S IP: *.kalisz.mm.pl 06.05.10, 21:17
      Jeżdżę Citroenem C6,co prawda przejechałem dopiero 90 000 km ale jak na razie jest bez zarzutu,jeżeli METROPOLIS będzie autem o takim zawieszeniu ale z mocniejszym silnikiem to chętnie go kupię.
    • Gość: twojprezydent.pl Re: Citroën klasy S IP: 178.56.14.* 08.05.10, 17:55
      super zawieszenie uniwestalne czyli zaspy i peed, PODNOSZONE a zarazem tapczan, napęd na 4x4, elektyk eko. jak będę miał kasę to sobie to cacko kupię. od 1996r mam jedynie z hydro zawieszeniem z pod znaku zębatki skrzyni biegów której patent Citroen kupił od łódzkiego właściciela tartaku o nazwisku salomon. Mam c5 200.000 na liczniku i znikoma ilość awarii.
    • Gość: Szefu Re: Citroën klasy S IP: *.rz.izeto.pl 24.05.10, 22:20
      A Ferrari też jest na F i co?? Psuje się bardziej..? Ja mam francuza i nic się nie psuje. Miałem Toyote Corolle to pedał gazu nie chciał odbijać.. A połowa japońców robiona jest w europie i składają je we... Francji. Np. Nissan.
    • Gość: hgdfhfh Re: Citroën klasy S IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.07.10, 11:26
      tylko reklama weszla i juz mnie to wpienia...wole zobaczyc film na yt

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka