Dodaj do ulubionych

Dacia Sandero Stepway | Test wideo

IP: *.echostar.pl 26.04.10, 15:07
Jedyne co się kojarzy z Dacią, to epizod z nią w Top Gear.... heh
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Dacia Sandero Stepway | Test wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 15:37
      Koszmar 16,7s do setki... to jest niedorzeczność.... to auto jest poniżej jakiej kolwiek konkurencji...
    • pandzik Re: Dacia Sandero Stepway | Test wideo 26.04.10, 15:44
      o jezu, to auto jest koszmarnie złe. Nie można o nim nic dobrego powiedzieć.
    • alabezzeba Re: Dacia Sandero Stepway | Test wideo 26.04.10, 16:16
      hmm... jak będę mieć 45 lat, tleniony blond, różowe tipsy i kochanków z trzech. wtedy idealne auto dla mnie!!!! teraz to trąci myszką ten przód, tak albo bardziej niech to zrobią w grande punto, albo bardziej w kia ceed - obecny wygląd to adresowane do ustatkowanych 50+,
    • Gość: zgoda Re: Dacia Sandero Stepway | Test wideo IP: 85.232.239.* 26.04.10, 16:24
      @alabezzeba:
      Wypraszam sobie. To dyskryminacja, czemu ludzie starsi mają jeździć takimi padłami?
    • Gość: gość Re: Dacia Sandero Stepway | Test wideo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.10, 16:28
      Autor skarzy sie na gumowata i nieprecyzyjna skrzynie biegow. Czy w "dieslach" sa inne skrzynie niz w "benzynie"? Bo ja odczucia mam calkowicie odmienne. W benzyniaku skrzynia jest perfekcyjna. Biegi wchodza lekko i przyjemnie.
    • Gość: Gosc Re: Dacia Sandero Stepway | Test wideo IP: *.ikb.de 26.04.10, 16:37
      @m:
      a ile ma Twoje Polo do setki?? 15,7?

auto przejedzie z A do B, jest w miare duze, scigal sie nim nikt nie bedzie, jak dla mnie OK, wsadzic w to kobite i niech jezdzi!
      a dla siebie cos lepszego ;)
    • Gość: qwe Re: Dacia Sandero Stepway | Test wideo IP: *.u.itsa.pl 26.04.10, 17:09
      Nie no, znowu odezwali sie wlasciciele 15 letnich golfow.
    • Gość: kkk Re: Dacia Sandero Stepway | Test wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 19:10
      @Gosc

Chyba nie szanujesz swojej "kobity", że takim czymś kazałbyś jeździć
    • Gość: m Re: Dacia Sandero Stepway | Test wideo IP: *.centertel.pl 26.04.10, 19:38
      @ Gość

Moje Polo nie jest autem wyścigowym i nie musi mieć 5 sekund do setki !!!

a ta Dacia to złom ...udaje terenówke a jak wjedziesz w nią w teren to już z niego nie wyjedziesz bez lawety :-)

Buuuuhahahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    • Gość: eaxene Re: Dacia Sandero Stepway | Test wideo IP: *.147.183.240.nat.umts.dynamic.eranet.pl 26.04.10, 20:51
      @up
      A kto powiedział, że ta Dacia jest wyscigowa? ;] też nie musi mieć 5 sek. do 100km/h.

Co do silnika miałem Clio II z 1.5 dCi i silnik mimo słabych osiągów na papierze, w codziennej jeździe był wystarczająco dynamiczny- a też miał z jakieś 14-15 sek. do setki.

A czy udaje terenówke... nie oglądałem testu, także tu się nie wypowiem o tym, czy wjedzie w każdy teren. Ale może ktoś nie potrzebuje terenówki, a zwiększony prześwit mu wystarcza, żeby przejechać parę większych dziur? Poza tym, nawet jeżeli nie jest to samochód idealny do jazdy terenowej to napewno zajedzie w terenie dalej niż Polo (żeby nie było- mój też za daleko w teren nie zajedzie:P ).

A jeszcze ogólnie o aucie. Rozumie, że silniki słabe, że wyposażenie to raczej też nie to... Ale czemu tak dużo osób sądzi, że silnik to musi mieć pierdzyliard koni i mieć sto nieprzydatnych funkcji? Jak ktoś tego nie potrzebuje to może sobie kupić taką Dacie i mieć nowy samochód spełniający wszystkie wymagania jakie samochodowi stawiane być powinny.

A po za tym gdyby ocenić sam wygląd, to wg. mnie wygląda naprawdę nieźle. Jeżeli miał znaczej Kia czy Hyundai to napewno byłby inaczej odbierany ;)
    • Gość: AutoMisiek Re: Dacia Sandero Stepway | Test wideo IP: *.multi-play.net.pl 26.04.10, 21:03
      45k nowa Dacia albo 2 letni samochód klasy kompakt (focus, Civic, Bravo, ...)
      Za 45k można kupić używany samochód jeszcze na gwarancji!
      Chyba jednak wolałbym 2 latak, za to zdecydowanie lepiej wykonanego i z lepszym wyposażeniem.
    • Gość: berdys Re: Dacia Sandero Stepway | Test wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.10, 21:32
      a ja bym wolał benzyniaka.
    • Gość: fytax Re: Dacia Sandero Stepway | Test wideo IP: *.chello.pl 27.04.10, 00:18
      A ja bym wolał iść na wódke.
    • Gość: R1 Re: Dacia Sandero Stepway | Test wideo IP: *.chello.pl 27.04.10, 06:25
      Cena ~ 41 K PLN = Polo lub Punto Evo
    • mzyo Re: Dacia Sandero Stepway | Test wideo 27.04.10, 09:12
      Fajne auto. Bardzo fajne auto.
    • Gość: brum Re: Dacia Sandero Stepway | Test wideo IP: 194.169.228.* 27.04.10, 10:53
      @AutoMisiek: Ale nie każdy potrzebuje dużego auta, wiesz?

(A do tego o niepewnej przeszłości...).
    • Gość: saimon Re: Dacia Sandero Stepway | Test wideo IP: *.38.103.231.internetia.net.pl 27.04.10, 13:24
      Samochód idealny nie jest ale nie wiedzą tego jego sprzedawcy czy dystrybutorzy za te pieniądze
    • Gość: marek Re: Dacia Sandero Stepway | Test wideo IP: 80.240.172.* 27.04.10, 14:39
      Mój Merc 124 2D to fura. Diesel 75Km i setke mam po 20 sekundach. I śmieje sie z fagasów w szybkich samochodach. Nigdy im nie ustepuję drogi bo ja jadę z dostojeństwem.
    • Gość: gość Re: Dacia Sandero Stepway | Test wideo IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.10, 22:31
      Tania podróbka VW Cross Polo, niestety odbiega jakościom, technologią i stylistyką od niemieckiego zdecydowanie lepszego konkurenta...
    • Gość: anonim Re: Dacia Sandero Stepway | Test wideo IP: 194.169.228.* 27.04.10, 23:03
      @gość: ...i ceną, nieprawdaż? ;>
    • Gość: Sandra w Sandero Re: Dacia Sandero Stepway | Test wideo IP: 194.169.228.* 27.04.10, 23:16
      Cena ceną, technologia technologia, ale liczy się co innego, panowie goście: e-k-o-n-o-m-i-a - czyli stosunek jakości do ceny. I na tym polu Dacia raczej nie ma godnych konkurentów ;^)
    • Gość: Przemo Re: Dacia Sandero Stepway | Test wideo IP: *.intercars.eu 01.06.10, 14:46
      Przypmieżam się do kupma w/w Sandero. I tak pytam właścicieli innych marek - co z tego że kupisz Grande Punto czy Polo jak będą to golasy a tu za 42K masz dieselka co pali 5L/100km , klimkę i elektrykę z przudu. A co do wyglądu moim zdaniem nic mu nie brakuje. W teren wjeżdzał nie będę a za to polskie dziury zawieszenie wybiera super. Naprawdę ludzie porównajcie cenę do jakości i wyposażenia a przekonacie się o plusach tego auta. Naprawdę warto
    • wodzu555-007 Re: Dacia Sandero Stepway | Test wideo 29.06.10, 09:00
      uważam że za te pieniądze to auto znajdzie jednak wielu nabywców, podzespoły od reno rozsondne spalanie auto niejest brzydkie.Jeżeli ktoś potrzebuje lepszych osiągów zawsze może kupić AUDI S4,a żenujące są auta z zachodu "niebite panie kobieta tym jeździła jak nowe"
    • zygzak.pl Re: Dacia Sandero Stepway | Test wideo 29.07.10, 09:42
      Zrobiłem tym samochodem już 10 000 km. Jestem bardzo z niego zadowolony. Tani w eksploatacji, zwrotny i całkiem ładny wygląd. Wzbudza duże zainteresowanie. Samochód warty polecenia. Dla sceptyków dodam, że jest to moje kolejne auto
      ( siódme ) i mogę już coś powiedzieć o różnych samochodach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka