Dodaj do ulubionych

Nowy czy używany

• Gość: OLO Re: Nowy czy używany IP: *.popnet.pl 21.03.02, 14:26
      Zimówki na przód czy na tył gdy auto ciągnie na przud?
      • Gość: robert Re: Nowy czy używany IP: *.astercity.net / 10.129.132.* 22.03.02, 17:53
        a jeździsz przudem czy tylem :))?
        • Gość: Maćko Re: Nowy czy używany IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 31.03.02, 21:30
          hmmm majac 50k zetów to ja nie wiem...:)nie mam.ale wiem, ze za 23k qpilem 4
          letnia astre kombi(70k przebieg) 97 z klima i abs,sprawdzilem u mechanika,bylem
          w ASO opla juz dwa razy(bo i zrobilem nia juz 30k) i nie stwierdzili ZADNYCH
          usterek.wymiana materialow eksploatacyjnych,tyle.
          Ale majac jednak te 50k to chyba nie znalazlbym nowego nawet kompakta z takim
          wyposazeniam jak bym chcial.Bo FABIA ktora jest mniejsza od kompakta (bo B+)
          koszci kombi 1.9 tdi 52k bez klimy. A uzywane? jesli qpisz z pewnego
          zrodla,wezmiesz z soba mechanika, pozniej po ew. zaqpie wykonasz GRUNTOWNY
          przeglad, ustawisz od nowa np geometrie(nawet bezwypadkowa, na naszych dziurach
          w polska to sie uklad jezdny odksztalca) - taki przeglad za 1-2k zeta,serio
          mowie, wymien paski oleje inny syf - no to wtedy pojezdzisz.ale nie qpuj
          powyzej 80k przebiegu.(chyba ze to duzy silnik lub diesel.duze silniki dluzej
          trzymaja.). Szczegolnie polecam uzywana XANTIE - qpisz full wypas w komisie
          dilera,(obejrzysz z mechanikiem) potem do INNEGO ASO na przeglad,kazesz im
          wymienic co sie da i masz super autko. A 2-3 letnia XANTIA z full wypasem
          koszci grubo mniej niz 50k.I sie nie psuje(test awaryyjnosci) Polecam choc nie
          mam.
          Pozdruffki z podziemiuff :)
          PS. Krecik - czolowy dzialacz podziemia :)
    • Gość: Mops Re: Nowy czy używany IP: *.opisik.pulawy.pl 03.04.02, 10:11
      krzysztof.wojciechowicz napisał(a):

> Macie do dyspozycji 50 tys. zł. Kupujecie za to nowiutki samochód kompaktowy cz
      > y używany
      > luksusowy?

A ja kupuję Poldka za 25 tys. zł. a pozostałą część wkładam na procencik do PKO.
      Następnie podróżuję Poldkiem do pierwszych problemów (około 60 tys. km) lub dwa
      lata, potem sprzedaję za 18 tys. zł (bez problemu) dokładam z pozostałej części
      tzn. 25 tys. zł znowu do nowego Poldka i tak w kółko aż do wyczerpania się owych
      50 tys. zł. Gwarantuję, że w ten sposób będę jeździł Poldkiem (zgoda, że nie
      auto) całe dziesięć lat bez specjalnych kłopotów natury technicznej a komfortu to
      szukam raczej poza samochodem bo na naszych drogach nie zapewnia tego żadne auto.
      Tylko szkoda, że Poldki niedługo znikną za sprawą naszych Wielkich Znawców
      Motoryzacji.
      Aktualnie mam Poldka z silnikiem Rover-a i dyskomfortu nie odczuwam a wszelakie
      Astry czy inne autka z przedziału 50 tys. zł (w większości) objeżdżam swobodnie.
      Pozdrawiam

P.S.
      I co wy na to?
      • Gość: Peter Re: Nowy czy używany IP: *.proxy.aol.com 09.04.02, 07:24
        Gość portalu: Mops napisał(a):

> krzysztof.wojciechowicz napisał(a):
        >
        > > Macie do dyspozycji 50 tys. zł. Kupujecie za to nowiutki samochód kompakto
        > wy cz
        > > y używany
        > > luksusowy?
        >
        Nie wiem jak to duzo 50,000 polskich zlotych, ale ja mysle, ze lepiej kupic cos
        nowego. Ja jezdze autami amerykanskimi i japonkimi. Uzywane amerykany nie sa za
        dobre, ale nowe sa calkiem OK, mam Dodge Grand Caravan ES i nie mam zbytnich
        problemow.Zona jezdzi Toyota Corolla i tez jest OK, a wczesniej mialem Honda
        Accord EXI 1987 Automatic, zrobilem na niej 260,000 i jeszcze ja sprzedalem.
        Ciezko jest wybrac auto marzen, bo albo jest za drogie albo sa inne albo. Nie
        wiem jak duzo mozna kupic za 50,000, ale jesli mozecie to wezcie w lease lub z
        banku wezcie loan i wtedy doluzcie i kupcie cos nowego.
    • Gość: Milosnik Re: Nowy czy używany IP: *.pjwstk.edu.pl / 10.122.3.* 09.04.02, 19:04
      Ja to bym se walnal 2 dełu tiko i jeszcze by mi na frytki z keczupem styknelo...
      • Gość: ADi Re: Nowy czy używany IP: *.polkomtel.com.pl 10.04.02, 13:43
        Mozna byłoby i kupić nowy, ale biorąc pod uwage ile kosztuje samochód w Polsce
        a taki sam we Włoszech, Portugali czy Holandi to przepraszam bardzo, ale nie
        bede dorabiał tych z SALONÓW.Ostatnio w Auto Swiat było porownanie, w Holandi
        focus kosztuje 1.4 z pełnym wypasem 36 tys PLN. CO wy na to?
        WOle pojechać i sprowadzić sobie samochód .
        50 tys to spora kwota. Toytota Yaris , pełna opcja z klimą i CD, alu Felgi 14",
        kosztuje 41 tys PLN, ja kupiłem roczną z przebiegiem 12,500, (przyjechała na
        kołach ze Szwajcarii i na gotowo wyszła 26 tys PLN) I niech mi ktos powie ze
        mam złoma-zużytego , to mozemy sprawdzić z nowym z salonu -wersja FRANCUZ -
        przez którą 20 tys właścicieli zostało przywolanych do salonu bo jakieś łożysko
        było złe... Ludzie...tylko JAPOŃCZYK potrafi zrobić dobrze samochód i tyle.
        • Gość: robert Re: Nowy czy używany IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 10.04.02, 13:58
          Czy w Auto Świat napisali rzeczywiście, że Fakus kosztuje 36 złotych? W którym
          numerze? Czy to aby nie za mało? Może to Fiesta?
    • Gość: Maciek Re: Nowy czy używany IP: *.agnella.com.pl 12.04.02, 13:35
      Kupuje właśnie Focusa - długo sie zastanawiałem czy nie kupić czekoś tańszego
      używanego, ale po przeanalizowaniu straty na wartości to wyszło mi, że stracę w
      przeciągu 3-4 lat tyle samo, gdybym kupił 2-3 letniego rozbitka, a tak
      przynajmniej jeżdzę bezpieczniej.
    • Gość: kula Re: Nowy czy używany IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 12.04.02, 16:51
      zdecydowanie uzywany wysokiej klasy najlepiej tdi
      • Gość: zenon Re: Nowy czy używany IP: 141.145.177.* 19.04.02, 16:39
        I obowiazkowo musi byc nIEMIECKI, ospojlerowany, najlepiej zeby mial neonowa
        antenke, CD dyndajace nad lusterkiem, a wiek tak z 10 latek. No i oczywiscie
        przy ruszaniu z piskiem musi wydawac odglos ze zdezelowanego tlumika i
        buchajace kleby czarnego dymu.
        Szerokiej drogi kochani kierowcy.
    • czyzewski1 Re: Nowy czy używany 12.04.02, 22:08
      Nowy jak masz chaj ,dlamnie za tą kaskę to z dodatkami ,które są naprawdę
      potrzebme jak się je pozna ,nie tylko bajerem.
    • Gość: j21 Re: Nowy czy używany IP: 212.160.106.* 19.04.02, 09:27
      Nowy Nissan Almera !!! 3 lata gwarancji, klima i nie kradną !!!
    • Gość: lidia Re: Nowy czy używany IP: 141.145.177.* 19.04.02, 16:35
      Zawsze kupuje nowe i zmieniam je po 3-4 latach. Stare autka sprzedaje na
      gieldzie gdzie zawsze znajda sie na nie jacys chetni. Natomiast nigdy nie
      kupilbym sam uzywanego od osoby nie znajomej. Po za tym w uzywanym samochodzie
      czulabym sie niekomfortowo wiedzac, ze ktos tu siedzial i zaprzeproszeniem
      smrodzil. Jednak wiem, ze u wiekszosci z Was wywola to tylko rozbawienie.
      • kesatuk Re: Nowy czy używany 28.04.02, 15:31
        Popieram.
      • Gość: DD Porównanie ... IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 30.04.02, 11:57
        Samochód jest jak kobieta ...
        Czy babkę też wolicie "używaną"???

;-)
        • Gość: Edith Re: Porównanie ... IP: *.motorola.com 30.04.02, 13:46
          Gość portalu: DD napisał(a):

> Samochód jest jak kobieta ...
          > Czy babkę też wolicie "używaną"???
          >
          > ;-)

...samochodu to Ty chyba tez nie miales....

• Gość: DD Re: Porównanie ... IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 01.05.02, 01:03
            ;-)
            Ed!
            Nie dla każdego są nowe wózki i "nieużywane" babki ...
            (rozumiem, że uwielbiasz towary "z drugiej ręki" ;-)
            • Gość: Edith Re: Porównanie ... IP: *.motorola.com 02.05.02, 12:04
              prostak
    • Gość: dolowlad Re: Nowy czy używany IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 30.04.02, 21:54
      Nie zakładamy dres i kupujamy nowiutką BMW.
      Bo najważniejsza w furzej jest
      SSSSSSSKKKKKKKUUUUUUURRRRRRRRRAAAAAAAA FFFFFFFFUUUUUUURRRRRRRRRAAAA IIII
      KKKKOOOOMMMMUUUUUURRRRRAAAAAA

PS pokażcie to na stronach gazety wyborczej i nie piszczi pokażcie tego na
      stronach gazety wyborczej bo kupie se nową SSSSSKKKKKUUURRRREEEE FFFUUUUURREEEE
      III KOOOMMMURREEE

• Gość: SHo Re: Nowy czy używany IP: *.pkobp.pl 02.05.02, 10:37
      oczywiscie uzywanca;) tak jak wielu przede mna stwierdzilo za 50 kzl mozna
      kupic full wypas omege'00 lub cos podobnego. jak ktos bedzie mi probowal
      udowodnic ze 2letnia omka jest gorsza od nowego focusa(or sth) to po prostu
      wybuchne smiechem.
      a gwarancje niekradzenia daje ci kupno poleasingowca lub z niektorych komisow
      (rekojmia)
      • Gość: moni Re: Nowy czy używany IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.02, 12:54
        niestety, albo stety, nie nawiazuje do poprzedniej wypowiedzi, ale...
        mam pytanie, mam mozliwosc kupienia od znajomego 5 letniej hondy, 3D, 1.4, z
        klima, poduszkami itd..., 140.000 przebiegu i w ogole sie nie znam na cenach,
        moze wy wiecie ile oplaca sie zaplacic za taki samochod, czekam na propozycje,
        pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka