Gość: Ian_Curtis IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 08.03.04, 15:04 ostatnio dowiedziałem się że jest takie sprytne autko ktoś może ma styczność, miał, albo jak wypada Honda z usterkami ??? Prosze o jakieś opinnie... Link Zgłoś Obserwuj wątek
niknejm Re: Honda Jazz - ??? 08.03.04, 15:41 Samochód wielkości kompakta (np. Civica 3D) w środku, z zewnątrz natomiast mniejszy. Ma fajne możliwości elastycznego kształtowania wnętrza (możliwe są niesamowite kombinacje z tylnym siedzeniem). Niezły silnik 1.4. Awaryjność w Hondzie tradycyjnie niska, zwłaszcza, że jest to autko Made in Japan. Wada: wysoka cena (35% cła). Podobno ma spaść po 1.05, ale specyfikacje i ceny nie są jeszcze znane. Póki co - zakup IMHO niezbyt opłacalny - praktycznie cena Civica 1.4. Ale znam gościa, który to kupił (dla żony) i oboje byli zadowoleni z zakupu. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Honda Jazz - ??? IP: *.trzebinia.net 08.03.04, 16:41 Od wiosny/lata tego roku ma być wersja Jazz 1.2 78 KM w nizszej cenie niż dotychczasowa. pozdr Link Zgłoś
Gość: cc Re: Honda Jazz - ??? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.04, 19:24 1.2 - z 3-cylindrowym silnikiem od Fabii? Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Honda Jazz - ??? IP: *.trzebinia.net 08.03.04, 19:39 > 1.2 - z 3-cylindrowym silnikiem od Fabii? Nie, 170 % silnika z CC 0,7 Link Zgłoś
Gość: cc Re: sławek IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.04, 22:47 na żartach się nie znasz? Link Zgłoś
Gość: Miecio Re: Honda Jazz - ??? IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 08.03.04, 19:41 Tak jak napisał Niknejm - samochód bardzo fajny ale cena go zabija. Od kwietnia wersja silnikowa 1,2; bez klimy itp bajerów w cenie około 43 tys. zł (typowy golas na Polskę). Samochód praktycznie bezusterkowy - na serwisie tylko na przeglądach. Jak dla mnie to Jazz ma super rozwiązany układ kierowniczy - chodzi bardzo lekko. Made in Japan jednak cos znaczy PZDR Link Zgłoś
Gość: Parise Re: Honda Jazz - ??? IP: *.vline.pl / *.vline.pl 08.03.04, 20:51 Miałem okazję tym jezdzić i stwierdzam że jest to baaardzo fajne autko. Spisuje się świetnie zarówno w miescie jaki i długiej trasie. Gdyby tylko nie ta cena :- ( Link Zgłoś