Dodaj do ulubionych

PRAWDA O STRUMIENICACH

21.03.04, 11:34
Jakie są wasze opinie o strumieniacach wstawianaych w miejsce katalizatorów.
Mam Accorda 1,8 (97r) w którym takie cudo zamotowano. Bylem z samochodem na
hamowni i wyszły dość przeciwne wyniki - w zakresie 2000-3500 rpm krzywa
momentu obrotowego robi się "wklęsła" tzn. moment w tym zakresie nie rośnie
tylko wręcz spada! Mój mechanik obwinia właśnie strumienicę twierdząc, że
montowanie jej na oślep (tj. bez modyfikacji całego układu wydechowego) daje
takie to oto efekty. Co o tym sądzicie? Co radzice? Kupić katlizator? Wspawać
zwykłą rurkę zamiast strumienicy czy może mój problem ma inną przyczynę?

POzdrawiam,

Bartek
Obserwuj wątek
    • audiquattroman Re: PRAWDA O STRUMIENICACH 23.03.04, 11:44
      Wywalaj to gówno jak najszybciej.Zamiast tego lepeiej wstawić kawałek rurki.
    • Gość: mario Re: PRAWDA O STRUMIENICACH IP: *.hell.net.pl / *.hell.net.pl 25.03.04, 17:35
      wiatam - katalizator zostaw wywal srodkowy wsadz strumienice a koncowy wydech
      musi bys sportowy -bedzie lepiej!!! i bedzie ladnie mruczal :) pozdrawiam
      • Gość: Marek Re: PRAWDA O STRUMIENICACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.04, 20:12
        Wywal strumienice i niech Ci oddadza kase za nia gdyz jak sam widzisz nie
        spelnia obiecanych wynikow.Moze masz wydech przytkany przez to?Hamonia przed i
        po radze.Najlepiej wydech dedykowany zrob do swego auta od poczatku do konca.
      • Gość: tur Re: PRAWDA O STRUMIENICACH IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 27.06.04, 16:03
        Samochód to nie kot żeby mruczł.
      • Gość: loki Re: PRAWDA O STRUMIENICACH IP: *.bochnia.pl / *.bochnia.pl 06.09.04, 14:51
        cześc witam was mam problem kuoiłem strumienice i nie wiem jak ją założyć
        poradzcie mi jak ma być zazębieniem do przodu silnika czy odwrotnie dziękuje z
        góry za szybką odpowieć ?????????
    • Gość: cinek.mk2 Re: PRAWDA O STRUMIENICACH IP: *.Proxy.IdeaLan / *.idealan.pl 25.06.04, 22:08
      witam
      radził bym Ci zmodyfikowac troche ten układ tzn strumiennce wstaw jak najbliżej
      konca wydechu naprzykłąd w miejsce środkowego , a tam gdzie był katalizator
      wstaw kawalek rurki ,a na końcu zapewne już masz przlotowy , tylko gruboosci
      rurek powinne się z sobą zgadzać. no i najlepeij bylo by wymienic kolektor na
      4/2/1 . to powinno zadziaąłc .pozdrawam
    • Gość: 01boryna Re: PRAWDA O STRUMIENICACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 16:28
      Zalosny wsin. Rzygam na ciebie pojebie.
    • lejzi_god Re: PRAWDA O STRUMIENICACH 07.09.04, 08:08
      Twój problem wynika z ogólnej głupoty tjuninkowanych pajaców
      ----------------
      "Głupi jak tuningowiec"
      Jakże celne stwierdzenie.
      • Gość: edek z krainy kred Re: PRAWDA O STRUMIENICACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 23:04
        leyyzyy god to chyba ma cos z czaszka siedzi ku... na forum tuningu ,a pieprzy
        same głupoty po co ty tu piszesz czlowieku idz sobie na inne forum bo gdzie bym
        nie wszedl to pojawia sie leyzy i dopierdziela wszystkim pokolei moze masz
        jakies kompleksy???
    • Gość: alpifresh poprawka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.04, 23:48
      Wstaw katalizator na swoje miejsce tylko : METALICZNY najlepiej polskiej
      produkcji. W miejsce środkowego tłumika wstaw rurę, a tylny tłumik wymień na
      przelotowy. A jak bardzo będzie się tobie chciało to oblicz objętość układu
      wydechowego od ejścia do kata.do końca w oryginale. Może się okazać, że trzeba
      prześjć ze średnicy rur 45 na 50 lub z 50 na 63 mm. aby zachować pojemność
      układu wydechowego.
      Pamiętaj : japońców trudno poprawić!!
    • Gość: cc Re: PRAWDA O STRUMIENICACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.04, 21:00
      www.streetracing.org.pl
    • hip-hopp Re: PRAWDA O STRUMIENICACH 27.09.04, 16:04
      Nie lepiej wstawić sportowy katalizator?
    • racingismylife Re: PRAWDA O STRUMIENICACH 05.10.04, 14:05
      takie strumiennice to beda dawac nie dlugo w zestawach w mc donaldzie...
      n/c

pozdrawiam
    • Gość: aniol_mr Re: PRAWDA O STRUMIENICACH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 18:04
      to co wsadziles to nie strumienica, tylko uniwersalny tlumik srodkowy, ktos
      madry nazwal go strumienica, strumienica ma troche inna budowe i najprosciej
      jest to system przewezen, a to Twoje to luskowa rurka, lepszy efekt daje rurka w
      miejsce katalizatora, wywal to szybko bo sie silnik zatrze, koncowy tlumik a i
      owszem ale srodek zostaw bo nie wytrzymasz w srodku chyba ze dodatowe wyciszenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka