Dodaj do ulubionych

Paliwo V-Power na stacjach Shella

IP: 80.51.226.* 21.03.04, 15:19
Dotychczas tankowałem w Orlenie. Teraz przerzucam się na Shell. Jakie opinie
macie o tym paliwie? Czy poprawia osiągi samochodu w sposób zauważalny?
Obserwuj wątek
    • Gość: trooper Re: Paliwo V-Power na stacjach Shella IP: *.revers.nsm.pl 21.03.04, 15:32
      AFAIK to jest dokładnie to samo. Shell ma paliwo z Płocka, czyli z Orlenu.
      Lepsze paliwo ma LOTOS - Rafineria Gdańska. Podobno z innych źródel ropa
      naftowa, lepsza, siary mniej :)))

Jak kiedyś Shell importował nawet VP95 to to było paliwo! Od jakiś 2 lat takie
      samo gówno jak inne. Poza tym Orlen to syf - ze względów politycznych należy
      omijać :DDD
      • Gość: Nie znany Re: Paliwo V-Power na stacjach Shella IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.04, 09:52
        Ja polecam BP Partner Club. Jest czysto bardzo fajnie. i co najważniejsze jest
        bardzo dobre paliwo.
      • Gość: pawel Re: Paliwo V-Power na stacjach Shella IP: 212.160.145.* 22.03.04, 13:28
        nie zapomnij dodac o 4,5 % dodatku alkoholu w paliwie z gdanska.
      • Gość: jazzgot Re: Paliwo V-Power na stacjach Shella IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 16:04
        potwierdzam opinie na temat paliwa z 'lotosu'- silniczek swobodniej chodzi,
        plynniej, mniej mi kopci, przystepniejsze cenowo (szczecin). jezdze od miesiaca
        na pb95 (choc moja corsa std'wo chce 98).

pozdrowki,

jazzgot
    • Gość: Kierowca Re: Paliwo V-Power na stacjach Shella IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.04, 20:41
      Witam , nowa Toyota Corolla 1,4 benzyna , paliwo tylko "POWER" od 2 miesiecy
      ciagle jedna stacja final wizyta w ASO po zaswieceniu sie kontrolki Check
      Engine i czarnym dymie z rury wydechowej rada dilera prosze zmienic stacje
      benzynowa ...po zmianie wszystko wraca do normy ....
      • lobuzek1 Re: Paliwo V-Power na stacjach Shella 21.03.04, 20:44
        To stwierdzenie można odnieść do wszystkich stacji benzynowych. Ja osobiście
        nie sparzyłem się na Shellu, ale np. od BP trzymam się jak najdalej.
      • maszar totalny syf 22.03.04, 22:14
        po kilku miesiącach jeżdżenia na VP skończyło się koniecznością czyszczenia
        wtryskiwaczy. W ASO nawet się nie zdziwili, przyjęli mnie jako kolejnego
        naiwnego jelenia, który uległ magii reklamy. Od tego czasu omiajam Shella dużym
        łukiem.
    • Gość: mariusz Re: Paliwo V-Power na stacjach Shella IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.03.04, 21:10
      jezdzilem na tym paliwie pare miesiecy,i uwazam (nie tylko ja,testy
      nimieckiego ADAC)ze paliwo to poprostu ma tylko szumna nazwe i reklame ale tak
      naprawde to nie daje nic.Szkoda twojej kasy kolego.Tankuj dalej na shelu bo
      uwazam ze oni maja dobre paliwo ale 95-oktanow wystarcza w
      zupelnosci.Mariusz /mieszkam i tankuje w niemczech.
      • leon_2003 Re: Paliwo V-Power na stacjach Shella 22.03.04, 09:38
        Ja osobiscie przez kilka miesiecy tankowalem do malego samochodu 1.0 50KM,
        paliwo Vpower99+ i co ? i nic. Lepsze osiagi daje paliwo Statoil. Jezeli
        zatankujesz paliwko Statoil 95, powinienes od razu poczuc roznice jakby auto
        chcialo w koncu jezdzic i zaczelo reagowac na pedal gazu. Pozdrawiam.
        • Gość: Taro Re: Paliwo V-Power na stacjach Shella IP: *.u.mcnet.pl 22.03.04, 13:57
          Lałam parę razy, nie zauwazyłem różnicy (oprócz ceny).
          • Gość: wredny Re: Paliwo V-Power na stacjach Shella IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 03:11
            Jaka roznice chciales (as)zauwazyc ??
            V-Power ma czyscic silnik a nie dawac dodatkowego kopa !!
        • Gość: jazzgot Re: Paliwo V-Power na stacjach Shella IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 16:11
          paliwo statoil to chyba (subiektywnie) najlepsze jakie do tej pory lalem. co
          prawda, jak pisalem wyzej (ze wzgledu na zauwazalnej rooznicy cena/mozliwosci)
          jezdze na 'lotosie', ale kiedy mam ochote 'zrobic swemu autku dobrze' to zawsze
          jezdze na ta sama stacje statoil. shella proobowalem, spalanie byc moze ciut
          mniejsze o objetosc puszki coli/100km. niczego wielkiego nei zauwazylem,
          aczkolwiek, silnik pracuje naprawde ciszej. nie sadze jednak, ze same extra
          oktany wplywaly na redukcje spalania. jak pokazuja testy (auto swiat, ok. polowy
          ub. roku) jest to paliwo czyste ekjologoicznie (niska emisja smieci w
          powietrze). tyle o tym wiem, nie zamierzam do niego wroocic. z naprawde dobrych
          polecam statoil.

j.
          • Gość: wredny Re: Paliwo V-Power na stacjach Shella IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.04, 18:01
            Gość portalu: jazzgot napisał(a):

> shella proobowalem, spalanie byc moze ciut
            > mniejsze o objetosc puszki coli/100km. niczego wielkiego nei zauwazylem,
            > aczkolwiek, silnik pracuje naprawde ciszej. nie sadze jednak, ze same extra
            > oktany wplywaly na redukcje spalania.

Jak chcialbys zauwazyc efekt jazdy na V-Power to rozbierz silnik na detale a
            nie pisz o spalaniu,cichej pracy silnika itd.
            Ciekawe czemu najbardziej na temat V-Power bredza ci co najmniej wiedza czym
            rozni sie to paliwo od innych.
            Jak cos ma w nazwie POWER to musi dawac kopa ????
            • Gość: Księciunio Re: Paliwo V-Power na stacjach Shella IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 18:21
              W Almerze 97' V-Power 95 rzeczywiście dał kopa, ale spalanie bardzo wzrosło.
            • Gość: jazzgot Re: Paliwo V-Power na stacjach Shella IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 19:23
              dlaczego mam o tym nie pisac skoro to zauwazylem??? nie twierdze, ze jestem
              ekspertem w tej dziedzinie, postanowilem podzielic sie wrazeniami, wiec nie
              rozumiem co uznajesz w mej wypowiedzi nieodpowiednie. nie dyskutuje
              wlasnoscipaliwa, wplywu na komponenty silnika, poniewaz to nie moja dzialka, ale
              nie zmienia to faktu, ze jako uzytkjownik auta moge cos na temat wrazen
              subiektywnych powiedziec, nieprawda??? daj wiec spokooj, odpusc sobie - czlowiek
              pyta wlansie o wrazenia - chcialby sprawdzic aspekty techniczne, szukalby gdzie
              indziej.

pozdrawiam,

j.
              • Gość: wredny Re: Paliwo V-Power na stacjach Shella IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 25.03.04, 15:27
                Skoro sam producent twierdzi ze to paliwo tylko czysci silnik z nagarow i nic
                wiecej(bylo w prasie mnostwo informacji i testow )to chyba takie "subiektywne"
                odczucia sa rzeczywiscie tylko subiektywne.
                Istnieje mozliwosc,ze na tym paliwie silnik bedzie lepiej pracowal ,ale tylko w
                takim przypadku kiedy po duzym przebiegu ( nagary ) zostanie oczyszczony po
                zastosowaniu tego paliwa.Co nie zmienia faktu ,ze paliwo V-Power zadnego "kopa"
                nie daje.Co najwyzej moze przywrocic normalne parametry pracy.

• Gość: plebi Re: Paliwo V-Power na stacjach Shella IP: *.namyslow.sdi.tpnet.pl 25.03.04, 14:21
      a ja Wam dla porownaniu napisze cos o gazie na stacjach Shella. Tez jest tam
      cos takiego jak Gas-Power i wbrew nazwie nie daje on żadnego powera autu. Z
      tego co zauważylem podczas jazdy a jezde sporo (ale na gazie), w porownaniu z
      gazem tankowanym na stacjach BP to auto jest odczuwalnie, bardziej mułowate na
      gazie shellowskim. Za to jakby odrobine mniejsze jest spalanie. ALe czy warto
      oszczedzac dla 0,3 litra na 100km i sie potem stresowac gdy trzeba nieco
      wcisnac a auto nieco leniwie reaguje na pedal gazu? Na gazie BP dynamike
      wydaje mi sie ze jest najlepsza
      • Gość: Cyk Re: Paliwo V-Power na stacjach Shella IP: *.insad.pl 25.03.04, 14:25
        Generalnie jakość obsługi i paliwa Shella są coraz gorsze.

pzdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka