Dodaj do ulubionych

ktore samochody maja "dusze"?

IP: 217.96.2.* 21.03.04, 15:37
Obserwuj wątek
    • Gość: Żubr Re: ktore samochody maja "dusze"? IP: 217.96.2.* 21.03.04, 15:42
      jw
      ktore marki wedlug was maja w sobie to cos
      ze maja na pewno poczesne miejsce w historii motoryzacji
      i wyrozniaja sie uroda, technologia, innowacjami i legenda

to moje propozycje
      celowo pomijam marki trudno dostepne w polsce i samochody juz nie produkowane
      dlatego odpada ferrari, lamborghini i zaporozec

mercedes
      jaguar
      saab
      alfa romeo
      citroen
    • autowidol Re: ktore samochody maja "dusze"? 21.03.04, 15:47
      pf125p.w.interia.pl
      • Gość: Żubr Re: ktore samochody maja "dusze"? IP: 217.96.2.* 21.03.04, 15:50
        fakt
        niegdys swietny samochod
        szczegolnie wloskie 124 i 125

fiat to zasluzona dla motoryzacji marka

a z nowych?
        • Gość: Yatoya Re: ktore samochody maja "dusze"? IP: *.dami / 213.76.164.* 21.03.04, 15:58
          Saab 900 cabrio -wersja z przed '94 roku, dla wielu- najładniejszy cabriolet
          wszechczasów.
          Coś bardziej egzotycznego -Maserati Shamal albo Quatroporte (ale to poprzedniej
          generacji)
        • Gość: M;ichal Re: ktore samochody maja "dusze"? IP: *.telia.com 21.03.04, 16:09
          Te wszystkie ,kiedy glaszczesz je po panelu czyli grzbiecie deski
          rozdzielczej,zaczynaja przyjaznie mruczec silnikiem i zawsze w podziece zadobre
          traktowanie do wiaza do domku.Najbardziej przyjacielskie sa wielkie ciagniki
          siodlowe o mocy ponad 400KM.Pozniej zwykle uzytkowe ,ale kochane.Na koncu
          arystokracja samochodowa tzn. auta czysto sportowe.Mrucza wesolo i czasami
          zlowrogo na wszystkich uzytkownikow na szosie i zawsze chca byc pierwsze,ale
          tylko wtedy jak je poglaszczesz i wlejesz przedni olejek i dobra benzynke i
          ladnie karose natrzesz do polysku wtedy on lub ona jasnie Pani Lamoborghini
          pokaze co potrafi.Ostania klasa pojazdow to te najwieksze wojskowe.Ich dusza
          pika rytmicznie i swojsko szczegolnie w Leopardzie te 1600KM poslusznych Tobie
          i dowodcy czekajacych na kazde wezwanie i wyzwanie,rykna pchajac do przodu
          potwora porzez piaski gory doliny,chroniac swoim pancerzem zaloge od krzywdy
          ktora moglby zrobic nieprzyjaciel.Tak on chroni i pomrukuje radosnie tymi
          garami warczac zlowrogo i czasami plunac dymem czarnym dla otuchy przed
          strachem ,ktory wszedzie czycha itp..... Tak mozna pisac caly dzien.
          Pzdr.Michal
    • kajtan Nostalgia... 21.03.04, 17:22
      wszelkie niedocenione i wysmiewane...

taki ZUK czy inna NYSA, przy 110 kph zmieniajace geometrie zawieszenia...
      wszelkie porzucone, zardzewiale i niechciane ...

Ople Kapitany, Lloydy Arabella czy P-70 - dzis takie auto pedzace na zlamanie
      osi budzi przyjazne i pozytywne wibracje u innych szoferow.

Rzezace i dychawiczne Syrenki, Trabanty Wartburgi i DKWki... mixolowe trio
      wesolo krecace dyma z rur wydechowych...

IFY, Robury, Avie i cale to bractwo ciezarowopodobne... za wytrwalosc i ciagla
      gotowosc do pracy...

Adlery, Hudsony, Plymouthy i Chevrolety... za chlodnice wielkosci drapacza
      chmur, za mechaniczne hamulce, za liczniki skalowane do setki...

Praprzodki Fordow i parowych powozow... wszelkie patynowe samochodziarstwo ;))

Ople Blitze i Chevrony, Ikarusy i Berliety, znikajace za rogiem ulicy z kocich
      lbow...

Plewiaste Buicki, Szerokonose Chevy, Skrzydlate Cadillacki... paliwozerne
      latajace dywany palace galony benzyny...

nadejdzie taki czas w Polsce, ze zaszczytem bedzie podroz Oldtimerem, a nie jak
      dzisiejsze pelne politowania spojrzenia.
      --
      ryzykanci żyją krócej - i dodał gazu...
      • Gość: Żubr Re: Nostalgia... IP: 217.96.2.* 21.03.04, 19:46
        taka nostalgia daze zaporozca
        kto nie jechal nie zrozumie

• Gość: Czesiek LADA IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.03.04, 21:18
      takiej stylistyki i zaskakującego połączenia elementów składowych nie mają żadne
      auta na świecie... Łada = najlepsza dusza ...
      • Gość: Żubr Re: LADA IP: 217.96.2.* 21.03.04, 21:32
        a zaczelo sie od skopiowania fiata 124/125
    • Gość: Parise Re: ktore samochody maja "dusze"? IP: *.vline.pl 21.03.04, 21:27
      1) VW Garbusy
      2) Mini
      • Gość: Ewa Re: ktore samochody maja "dusze"? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 30.03.04, 13:48
        Zdecydowanie Mini!!! Najlepiej Cooper S. :)
    • se.eq.ba zaporożec 30.03.04, 13:52
      nie ma to jak piekielna i zarzem piękna dusza zaporożca
    • Gość: Mar fiat 132 mirafiori, ford granada i taunus IP: *.skorosze.2a.pl 30.03.04, 14:44
      mozna te cuda było kupić za dulary, a w przypadku fiata - na talony. Nie wiem
      czy mają duszę, ale swego czasu były to bardzo ładne samochody. To wcale nie
      było tak dawno - albo jaj jestem już bardzo stary...
    • niknejm Re: ktore samochody maja "dusze"? 30.03.04, 17:46
      Warszawka z początków produkcji.
      Niedawno widziałem taką w komisie.

Pzdr
      Niknejm
      • Gość: cc Re: ktore samochody maja "dusze"? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.04, 19:27
        myślałem że będę nieoryginalny, ale nikt nawet nie wspomniał o "garbusie" :-O
        oczywiście prawdziwym.
      • Gość: cc Re: czy japońce maja "dusze"? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.04, 19:29
        widziałem niedawno w bardzo dobrym stanie hondę prelude z ok. 1978 roku.
        kremowa 'skórzana' tapicerka, chromy, atrapa plaster miodu, linia jak mały
        mustang, alufelgi o 40 szprychach...
    • Gość: jazzgot Re: ktore samochody maja "dusze"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 19:32
      witaj zubrze i drodzy znajomi:

jak dla mnie bezdyskusyjnie peugeot 205 i 206 - po prostu ociekajaca na me serce
      melasa, jak na nie patrze (jezdzilem obydwoma - rewelacja)

pozdrawiam,

j.
    • Gość: Scarlet Spider Re: ktore samochody maja "dusze"? IP: *.client.comcast.net 30.03.04, 19:34
      nie wiem ale ja o swojej Celica'e to nie mysle inaczej jak "ONA".
      samochodzik ma dusze i kopytko hehehe.
    • Gość: TO JA Re: ktore samochody maja "dusze"? IP: *.honeywell.com 30.03.04, 20:07
      WILLYS
    • Gość: malach Re: ktore samochody maja "dusze"? IP: *.one.pl 31.03.04, 01:23
      citroeny 2CV i DS
      • Gość: Żubr Re: ktore samochody maja "dusze"? IP: 217.96.2.* 31.03.04, 13:00
        popieram
    • Gość: Jacob Re: ktore samochody maja "dusze"? IP: *.plo.warszawa.supermedia.pl 31.03.04, 11:35
      Hmmm nikt nie wsponiał o moim ukochanym autku wręcz cooltowym Ford Capri
      najlepiej 2600 RS
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka