Gość: Żubr Re: ktore samochody maja "dusze"? IP: 217.96.2.* 21.03.04, 15:42 jw ktore marki wedlug was maja w sobie to cos ze maja na pewno poczesne miejsce w historii motoryzacji i wyrozniaja sie uroda, technologia, innowacjami i legenda to moje propozycje celowo pomijam marki trudno dostepne w polsce i samochody juz nie produkowane dlatego odpada ferrari, lamborghini i zaporozec mercedes jaguar saab alfa romeo citroen Link Zgłoś
Gość: Żubr Re: ktore samochody maja "dusze"? IP: 217.96.2.* 21.03.04, 15:50 fakt niegdys swietny samochod szczegolnie wloskie 124 i 125 fiat to zasluzona dla motoryzacji marka a z nowych? Link Zgłoś
Gość: Yatoya Re: ktore samochody maja "dusze"? IP: *.dami / 213.76.164.* 21.03.04, 15:58 Saab 900 cabrio -wersja z przed '94 roku, dla wielu- najładniejszy cabriolet wszechczasów. Coś bardziej egzotycznego -Maserati Shamal albo Quatroporte (ale to poprzedniej generacji) Link Zgłoś
Gość: M;ichal Re: ktore samochody maja "dusze"? IP: *.telia.com 21.03.04, 16:09 Te wszystkie ,kiedy glaszczesz je po panelu czyli grzbiecie deski rozdzielczej,zaczynaja przyjaznie mruczec silnikiem i zawsze w podziece zadobre traktowanie do wiaza do domku.Najbardziej przyjacielskie sa wielkie ciagniki siodlowe o mocy ponad 400KM.Pozniej zwykle uzytkowe ,ale kochane.Na koncu arystokracja samochodowa tzn. auta czysto sportowe.Mrucza wesolo i czasami zlowrogo na wszystkich uzytkownikow na szosie i zawsze chca byc pierwsze,ale tylko wtedy jak je poglaszczesz i wlejesz przedni olejek i dobra benzynke i ladnie karose natrzesz do polysku wtedy on lub ona jasnie Pani Lamoborghini pokaze co potrafi.Ostania klasa pojazdow to te najwieksze wojskowe.Ich dusza pika rytmicznie i swojsko szczegolnie w Leopardzie te 1600KM poslusznych Tobie i dowodcy czekajacych na kazde wezwanie i wyzwanie,rykna pchajac do przodu potwora porzez piaski gory doliny,chroniac swoim pancerzem zaloge od krzywdy ktora moglby zrobic nieprzyjaciel.Tak on chroni i pomrukuje radosnie tymi garami warczac zlowrogo i czasami plunac dymem czarnym dla otuchy przed strachem ,ktory wszedzie czycha itp..... Tak mozna pisac caly dzien. Pzdr.Michal Link Zgłoś
kajtan Nostalgia... 21.03.04, 17:22 wszelkie niedocenione i wysmiewane... taki ZUK czy inna NYSA, przy 110 kph zmieniajace geometrie zawieszenia... wszelkie porzucone, zardzewiale i niechciane ... Ople Kapitany, Lloydy Arabella czy P-70 - dzis takie auto pedzace na zlamanie osi budzi przyjazne i pozytywne wibracje u innych szoferow. Rzezace i dychawiczne Syrenki, Trabanty Wartburgi i DKWki... mixolowe trio wesolo krecace dyma z rur wydechowych... IFY, Robury, Avie i cale to bractwo ciezarowopodobne... za wytrwalosc i ciagla gotowosc do pracy... Adlery, Hudsony, Plymouthy i Chevrolety... za chlodnice wielkosci drapacza chmur, za mechaniczne hamulce, za liczniki skalowane do setki... Praprzodki Fordow i parowych powozow... wszelkie patynowe samochodziarstwo ;)) Ople Blitze i Chevrony, Ikarusy i Berliety, znikajace za rogiem ulicy z kocich lbow... Plewiaste Buicki, Szerokonose Chevy, Skrzydlate Cadillacki... paliwozerne latajace dywany palace galony benzyny... nadejdzie taki czas w Polsce, ze zaszczytem bedzie podroz Oldtimerem, a nie jak dzisiejsze pelne politowania spojrzenia. -- ryzykanci żyją krócej - i dodał gazu... Link Zgłoś
Gość: Żubr Re: Nostalgia... IP: 217.96.2.* 21.03.04, 19:46 taka nostalgia daze zaporozca kto nie jechal nie zrozumie Link Zgłoś
Gość: Czesiek LADA IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.03.04, 21:18 takiej stylistyki i zaskakującego połączenia elementów składowych nie mają żadne auta na świecie... Łada = najlepsza dusza ... Link Zgłoś
Gość: Żubr Re: LADA IP: 217.96.2.* 21.03.04, 21:32 a zaczelo sie od skopiowania fiata 124/125 Link Zgłoś
Gość: Parise Re: ktore samochody maja "dusze"? IP: *.vline.pl 21.03.04, 21:27 1) VW Garbusy 2) Mini Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: ktore samochody maja "dusze"? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 30.03.04, 13:48 Zdecydowanie Mini!!! Najlepiej Cooper S. :) Link Zgłoś
se.eq.ba zaporożec 30.03.04, 13:52 nie ma to jak piekielna i zarzem piękna dusza zaporożca Link Zgłoś
Gość: Mar fiat 132 mirafiori, ford granada i taunus IP: *.skorosze.2a.pl 30.03.04, 14:44 mozna te cuda było kupić za dulary, a w przypadku fiata - na talony. Nie wiem czy mają duszę, ale swego czasu były to bardzo ładne samochody. To wcale nie było tak dawno - albo jaj jestem już bardzo stary... Link Zgłoś
niknejm Re: ktore samochody maja "dusze"? 30.03.04, 17:46 Warszawka z początków produkcji. Niedawno widziałem taką w komisie. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: cc Re: ktore samochody maja "dusze"? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.04, 19:27 myślałem że będę nieoryginalny, ale nikt nawet nie wspomniał o "garbusie" :-O oczywiście prawdziwym. Link Zgłoś
Gość: cc Re: czy japońce maja "dusze"? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.04, 19:29 widziałem niedawno w bardzo dobrym stanie hondę prelude z ok. 1978 roku. kremowa 'skórzana' tapicerka, chromy, atrapa plaster miodu, linia jak mały mustang, alufelgi o 40 szprychach... Link Zgłoś
Gość: jazzgot Re: ktore samochody maja "dusze"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 19:32 witaj zubrze i drodzy znajomi: jak dla mnie bezdyskusyjnie peugeot 205 i 206 - po prostu ociekajaca na me serce melasa, jak na nie patrze (jezdzilem obydwoma - rewelacja) pozdrawiam, j. Link Zgłoś
Gość: Scarlet Spider Re: ktore samochody maja "dusze"? IP: *.client.comcast.net 30.03.04, 19:34 nie wiem ale ja o swojej Celica'e to nie mysle inaczej jak "ONA". samochodzik ma dusze i kopytko hehehe. Link Zgłoś
Gość: malach Re: ktore samochody maja "dusze"? IP: *.one.pl 31.03.04, 01:23 citroeny 2CV i DS Link Zgłoś
Gość: Jacob Re: ktore samochody maja "dusze"? IP: *.plo.warszawa.supermedia.pl 31.03.04, 11:35 Hmmm nikt nie wsponiał o moim ukochanym autku wręcz cooltowym Ford Capri najlepiej 2600 RS Link Zgłoś