Gość: Pankracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.04, 18:30 Czy ktos ma jakies doswiadczenia z tym autem? Jesli tak to prosze o wpisy bo zona mnie o cos takiego meczy. Nie interesuja mnie filozoficzne opinie typu "kup lepiej...." itp. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Ks Re: Mercedes A140 IP: *.aster.pl 27.03.04, 22:32 Tu masz link do ostatniej dyskusji na ten temat forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=10917330&v=2&s=0 Link Zgłoś
Gość: Pankracy Re: Mercedes A140 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 18:48 Dziekuje, dopiero dzisiaj przeczytalem Twoj post. Ten link jest interesujacy. Link Zgłoś
Gość: Poll Re: Mercedes A140 IP: 195.245.213.* 08.04.04, 11:00 Eeetam nic ciekawego. Dużo słów , mało treści. Link Zgłoś
Gość: sknera Re: Mercedes A140 IP: *.epsa.pl 08.04.04, 14:36 dokładnie, najpierw się nadymają i brandzlują jacy są wspaniali bo kupują najtańszego MERCEDESA a później kwękają nad kratkami z tyłu i radiem za ileśtam. zero informacji technicznych tylko zachłystywanie się. plastiki i powietrze w oponkach pewnie sprawdzali organoleptycznie. Link Zgłoś
Gość: Księciunio Re: Mercedes A140 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 01:09 Informacje techniczne są na stronach www. mercedesa. Nie wiem, skąd to ciągłe podkreślanie nicości NAJTAŃSZEGO MERCEDESA. CZy jak ktoś kupuje Polo czy Lupo to też mu wymyślają od nabywców najtańszego volkswagena? Mając A-Klasę mam cichą nadzieję, że mi tego natychmiast nie dziabną (przynajmniej Ruscy), jeżdżąc nowym okularnikiem musiałbym się zaś liczyć z faktem, że mogę z niego zostać mniej lub bardziej elegancko wysadzony... Kupno radia za 3,5 tys. zł lub odliczenie sobie od ceny 15 tys. zł VAT-u, to chyba jest jakiś temat do dyskusji, no nie? Koledzy uprawiają czepialnictwo dla zasady Link Zgłoś
Gość: Pankracy Re: Mercedes A140 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.04, 13:33 Popieram Ksieciunio. W naszym kraju panuje dziwne przekonanie, ze kazdy kogo stac kupuje wielka bryke. Male auta kupuja ci ktorych nie stac na duze. Przekonanie takie jest typowe dla krajow biednych jakim niewatpliwie jestesmy (przynajmniej na tle Europy). Czy ktos z krytykow A klasy moze mi powiedziec, jaki jest pozytek z E Klasy przy odbieraniu dzieci ze szkoly i jezdzeniu na zakupy? Nawet gdyby S Klasa byla najtanszym autem na rynku nie kupilbym jej do jezdzenia po miescie bo poprzez swe rozmiary po prostu sie do tego nie nadaje. Link Zgłoś
Gość: Poll Re: Mercedes A140 IP: 195.245.213.* 09.04.04, 19:13 Dokładnie. A klase kupiłem właśnie dla tego ze jest mała na zewnatrz (prawdopodobnie łatwo będzie nim parkować w mieście)i bardzo obszerna w środku (zmiesci się i dzieciak i wozek i jeszcze pare pirdół). O! Link Zgłoś
greenblack Re: Mercedes A140 10.04.04, 12:47 Gość portalu: Pankracy napisał(a): Czy ktos z krytykow A klasy moze mi powiedziec, jaki jest pozytek z E > Klasy przy odbieraniu dzieci ze szkoly i jezdzeniu na zakupy? Nawet gdyby S > Klasa byla najtanszym autem na rynku nie kupilbym jej do jezdzenia po miescie > bo poprzez swe rozmiary po prostu sie do tego nie nadaje. Pirdu, pirdu. A co A-biedaklasa ma wspólnego z E- i S-klasą? Tylko znaczek i o to własnie chodzi ludziom, którzy chcą się nim dowartościować. A-klasa to pseudoMercedes dla szpanerów. Link Zgłoś
Gość: rozsądny Re: Mercedes A140 IP: *.aster.pl / *.acn.pl 07.04.04, 21:58 kup lepiej fabię Link Zgłoś
niknejm Re: Mercedes A140 09.04.04, 19:30 Gość portalu: Pankracy napisał(a): > Czy ktos ma jakies doswiadczenia z tym autem? Jesli tak to prosze o wpisy bo > zona mnie o cos takiego meczy. Nie interesuja mnie filozoficzne opinie > typu "kup lepiej...." itp. 1. Bardzo twarde zawieszenie. Musieli tak zrobi ze względu na słynne problemy z 'testem łosia'. 2. Usterkowość w/g TUV niestety dość wysoka. Gorzej od Alfy 156 i Peugeota 206. IMHO - za te pieniądze kupisz znacznie lepiej jeżdżącego, obszerniejszego, mniej awaryjnego i lepiej wyposażonego kompakta. Tyle, że nie bedzie miał gwiazdy na masce. Twoje pieniądze, Twój wybór. Ja bym tego nie kupił. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
mavio1 Re: Mercedes A140 09.04.04, 20:15 Co do zawieszenia - twarde, ale całkiem dobrze radzące sobie z polskimi drogami, czasem mniej trzęsie niż w niby miękkich samochodach, ale zależy od drogi. Co do usterkowości - wg Dekry w kategorii do 3 lat A-klasa jest pierwsza: www.uzywane.mojeauto.pl/raport/dekra_item.php?lat=3&marka_model=3 Mój się jeszcze nie popsuł ani razu, żadnej usterki. Link Zgłoś
Gość: Poll Re: Mercedes A140 IP: 195.245.213.* 09.04.04, 20:26 Który z kompaktów jest większy od MB a-kl. Jeśli coś przeoczyłem to wycofam zaliczkę Link Zgłoś
niknejm Re: Mercedes A140 13.04.04, 18:38 Gość portalu: Poll napisał(a): > Który z kompaktów jest większy od MB a-kl. Jeśli coś przeoczyłem to wycofam > zaliczkę Civic 5D na przykład. Wygląda jak autobus i... prawie jest nim :-) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Poll Re: Mercedes A140 IP: 195.245.213.* 14.04.04, 09:19 Taaak. Aczy po złożeniu kanapy bede mógł Civiciem 5D zabrać 1530 l, albo czy przy pięciu osobach 470 l.? A może zmieści mi się do Civica drabina ponad 2.2m Link Zgłoś
Gość: Tomek F. Re: Mercedes A140 IP: *.terminus.pl / 195.116.99.* 14.04.04, 09:55 Gość portalu: Poll napisał(a): > Taaak. Aczy po złożeniu kanapy bede mógł Civiciem 5D zabrać 1530 l, albo czy > przy pięciu osobach 470 l.? A może zmieści mi się do Civica drabina ponad 2.2m jesli liczy sie wielkosc proponuje Lublina, klasa A z nim nie ma szans a tak powazniej mozesz kupic minivana jak Tourana czy Picasso. Pamietaj ze A ma wielka wade. Zle skonstruowane zawieszenie. Po wpadce z losiem mercedes nie skonstruowal na nowo zawieszenia lecz obnizyl utwardzil i dodal ESP a tam powinno sie zmienic punkty mocowania wachaczy i belki a takze grubosc wachaczy. Slowem zrobil prowiozorke bo taniej. Mowiac obrazowo zlamales noge a lekarz zamiast ja zlozyc kazal ci chodzic o kulach. Twoj wybor. Sa inne male luksusowe auta za duza kase AUdi A3 lub Alfa 147. Link Zgłoś
Gość: Poll Re: Mercedes A140 IP: 195.245.213.* 14.04.04, 10:55 Nie uperam się ale moim zdaniem jedynej wady jakiejnapewno nie ma A klasa to wada zawieszenia. Daje głowe, że się już nigdy nie przewrocki. Audi i 147 są dużo dużo droższe a do tego mniej uniwersalne. Fajnie byłoby mieć przepiękną 147 ale poza wyglądem i silnikiem brak czegokolwiek. Link Zgłoś
niknejm Re: Mercedes A140 14.04.04, 19:05 Gość portalu: Poll napisał(a): > Taaak. Aczy po złożeniu kanapy bede mógł Civiciem 5D zabrać 1530 l, albo czy > przy pięciu osobach 470 l.? A może zmieści mi się do Civica drabina ponad 2.2m Autor wątku, z tego co zrozumiałem, nie szuka Żuka, tylko kompakta z obszernym wnętrzem (przestrzeń dla pasażerów) ;-)) A wnętrze Cifka 5D jest obszerniejsze niż Merca A klasy. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
sebekbiker Re: Mercedes A140 14.04.04, 11:07 Jestem uzytkownikiem tego samochodu (A140) i powiem tyle - autko jest zajebiste. Pali nie dużo, przyspieszenie ma całkiem dobre, wizualnie fajnie wygląda, w środku kokpit też super wygląda mimo że jest plastikowy. Poza tym czuję się w nim bardzo bezpiecznie - system ESP działa cudownie. Nie boję się żadnych zakrętów i ostrych poczynań kierownicą! Samochód ma przebieg 45 tys. i jak narazie nie było żadnych z nim problemów. Jeżeli chodzi o wady to jedyne co mnie denerwuje to mułowatość na niskich obrotach, i troszkę siedzenia są za twarde, gdyż po dłużej drodze plecki trochę bolę i trzeba co 200 km się rozprostować :) Ale ogólnie autko jest SUPERANCKIE! Mam pytanie - mam wersję CLASSIC - czy sa w niej standardowo montowane głośniki? Bo okazało się że u mnie nie ma :( Link Zgłoś
Gość: Pabkracy Re: Mercedes A140 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.04, 13:56 Dzieki za opinie. Dealer twierdzi, ze jest 6 glosnikow a od siebie dorzuci jeszcze przyzwoite radio. Link Zgłoś
Gość: Poll Re: Mercedes A140 IP: 195.245.213.* 15.04.04, 22:02 No to masz zsczęście do dilera bo mój nie chciał mi nic dodać. Widocznie to Harpagon. Link Zgłoś
Gość: Gienio Re: Mercedes A140 IP: *.speed.planet.nl 15.04.04, 22:21 Ok, postanowilem sie wlaczyc do dyskusji. Autko ma 82 KM i przyspiesza do setki w ciagu 13 sekund, to chyba nie jest rewelacja? Zawieszenie jest zle, a wnetrze wykonane z bardzo tanich plastikow. Nie psuje sie co prawda bo to w koncu Mercedes, ale pozostaje Merckiem dla ludzi, ktorzy chcieliby jezdzic Mercedesem, ale nie maja wystarczjacej kasy na prawdziwego. Zona sasiada sprzedala po 7 miesiacach, bo byla zawiedziona. Na plus: niewiele stracila, bo auto zachowuje swoja wartosc. Link Zgłoś
niknejm Re: Mercedes A140 16.04.04, 14:02 Gość portalu: Gienio napisał(a): > Ok, postanowilem sie wlaczyc do dyskusji. Autko ma 82 KM i przyspiesza do > setki > w ciagu 13 sekund, to chyba nie jest rewelacja? Zawieszenie jest zle, a > wykonane z bardzo tanich plastikow. Nie psuje sie co prawda bo to w koncu > Mercedes, ale pozostaje Merckiem dla ludzi, ktorzy chcieliby jezdzic > Mercedesem, ale nie maja wystarczjacej kasy na prawdziwego. Zona sasiada > sprzedala po 7 miesiacach, bo byla zawiedziona. Na plus: niewiele stracila, > bo auto zachowuje swoja wartosc. Racja. W tej cenie są, jak napisałem, samochody szybsze, obszerniejsze w środku, co najmniej równie niezawodne i lepiej jeżdżące. Ale bez gwiazdy na masce :-) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Pankracy Re: Mercedes A140 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 15:21 To prawda, ze silnik 1.4 nie pozwala na szalenstwa ale jak juz wspominalem auto ma 90% swojego przebiegu robic w miescie a na dodatek zona jest nadzwyczaj ostrozna. >ale pozostaje Merckiem dla ludzi, ktorzy chcieliby jezdzic > Mercedesem, ale nie maja wystarczjacej kasy na prawdziwego. Powiedzialbym, ze to auto dla ludzi ktorzy chca jezdzic Mercedesem ale nie potrzebuja limuzyny czy duzego kombi. Plastiki rzeczywiscie nie sa rewelacyjne. Link Zgłoś
mavio1 Re: Mercedes A140 17.04.04, 00:33 Może i 13 s. do setki to nie rewelacja, ale jak ktoś chce rewelacyjnych osiągów, może wybrać A 190, względnie niewiele lepszy A 210. 140-tka jest w miarę ekonomiczna i o to chodzi w takich autach. Co do wnętrza - w moim plastików jest mało, ale w Classic'u jest ich więcej. >pozostaje Merckiem dla ludzi, ktorzy chcieliby jezdzic > Mercedesem, ale nie maja wystarczjacej kasy na prawdziwego. Błędna diagnoza. Rozważałem kupno Alfy 147, A-klasy a nawet Smarta (bez złośliwości proszę...) :-) Najważniejszą rolę nie grały fundusze, ale to, do czego samochód jest mi potrzebny. Jestem studentem i nie potrzebuję pięciometrowej limuzyny żeby wozić powietrze. A w E-klasie wyglądałbym jak emeryt albo mafiozo. Wyboru jakoś nie żałuję. ----------------------------------- POZDRAWIAM DROGĄ KONKURENCJĘ Link Zgłoś