Dodaj do ulubionych

Jak zerwać naklejkę rejestracyjną?

IP: 62.233.164.* 30.03.04, 17:34
Próbowałam z szyby odkleić numer poprzedniego właściciela, ale zostają ślady.
Poza tym zostają małe kawałki, które ciężko zdrapać, a nie chciałabym żyletką
zarysować szyby. Może macie na to jakiś sposób? Dzięki!
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: Jak zerwać naklejkę rejestracyjną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.04, 17:42
      Kiedyś też próbowałem być subtelny ale nic z tego nie wyszło. Zrób to nożem z
      ostrym ale równym (bez wyżłobień) nożem. Jedyna metoda.
      PZDR
    • asia.su Re: Jak zerwać naklejkę rejestracyjną? 30.03.04, 23:04
      może zdzierakiem do płyt ceramicznych ? płyta ceramiczna jest ze szkła a jej
      zdzierak nie rysuje, nie powinien więc rysować i szyby. Słyszałam też że dobrze
      jest pogrzać szybę np. suszarką do włosów, przes usuwaniem nalepki.
    • kotom Re: Jak zerwać naklejkę rejestracyjną? 30.03.04, 23:15
      Gość portalu: werty napisał(a):

> Próbowałam z szyby odkleić numer poprzedniego właściciela, ale zostają ślady.
      > Poza tym zostają małe kawałki, które ciężko zdrapać, a nie chciałabym żyletką
      > zarysować szyby. Może macie na to jakiś sposób? Dzięki!

Podobno pomaga podgżanie naklejki np suszarką do włosów. Zmiękcza klej - ale ja
      tego nie miałem okazji sprawdzić....
      • Gość: charlie_x ..tylko suszarka i odchodzi w całości ..no problem IP: *.tvgawex.pl 30.03.04, 23:55
        ..w drugiej ręce skalpel,żyletka jednocześnie nagrzewać i odciągać od jednego
        rogu naklejkę- schodzi jak złoto.Polecam na wszystkie naklejki ,pl-ki i
        kalkomanie różnej maści na szybach i lakierze.pozdr.
        • Gość: John Re: ..tylko suszarka i odchodzi w całości ..no pr IP: 193.128.25.* 31.03.04, 16:29
          Ja pojechałem ostatnio tempym nożem i zmywaczem do paznokci. Schodzi, choć
          zabawy jest z pół godziny. Suszarką też próbowałem, też schodzi, ale jakoś
          wolniej.
    • Gość: zx Re: Jak zerwać naklejkę rejestracyjną? IP: *.crowley.pl 31.03.04, 16:34
      żyletka w jednej ręce, w drugiej benzyna ekstrakcyjna na szmatce (chodzi o to,
      aby naklejka była wciąż mokra od benzyny), butelka z benzyną w pobliżu.

Złazi jak ta lala, chociaż trochę to trwa.

Osłoń kokpit jakąś tekturą w miejscu walki - benzyna może porobić plamy, jeżeli
      spadnie na kokpit.
      • dominikzwanyjajem Re: Jak zerwać naklejkę rejestracyjną? 31.03.04, 16:47
        Elo ziomy!!

Ja od znajomego szklarza słyszałem taki sposób: trza w kierunku naklejki puścić
        bąka i szybko go podpalić. Szklarz teraz siedzi, ale technika podobno skuteczna.

Pozdro600
        • purhed Re: Jak zerwać naklejkę rejestracyjną? 31.03.04, 16:52
          Bąka to ty se puść twojej starej do ryja!

nara
    • Gość: Arturos Re: Jak zerwać naklejkę rejestracyjną? IP: *.chello.pl 31.03.04, 17:05
      Zdaje się, że to się nazywa altacet. Powinno pomóc, używa tego kierowca z mojej
      firmy.
      • Gość: werty dzięki-suszarka pomogła+żyletka:-) IP: 62.233.164.* 01.04.04, 06:37
        • Gość: charlie_x Re: dzięki-suszarka pomogła+żyletka:-) IP: *.tvgawex.pl 01.04.04, 21:29
          ..to i ja się cieszę, a tak na marginesie to dodam jeszcze, że suszarka i
          żyletka świetnie sobie radzą w ściąganiu naklejek firmowych ze stalowych
          garnków, czajników i innych naczyń kuchennych- które łatwo jest porysować bądż
          zachodzi ryzyko zmatowienia powłoki lakieru.Chociaż raz zepsułem ..plastykową
          miotełę- nie przewidzialem , że włoski tej szczotki też są z łatwo topliwego
          tworzywa.pozdr.
      • Gość: AltacetRulezz Re: Jak zerwać naklejkę rejestracyjną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.04, 20:18
        Miales chyba na mysli rozpuszczalnik, ktory sie nazywa aceton :) Altacet to
        preparat, ktory kiedys sie stosowalo na opuchlizne :D Wszystko robilo sie zolte
        brrr :))))
    • Gość: Wojtek Re: Jak zerwać naklejkę rejestracyjną? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.04, 21:43
      Denaturat, nożyk i szmatka i chwila cierpliwości
    • Gość: sprawiedliwy tylko nitro! IP: *.ssk.com.pl 02.04.04, 12:19
      Nitro jest dobry na wszystko. Rozpuszcza wszelkie tworzywa sztuczne w trymiga.
      Ale w związku z tym trzeba chronić kokpit bo też go rozpuści!

• Gość: Pool Re: tylko nitro! IP: *.krak.tke.pl 02.04.04, 20:39
        W zakładach wymieniających szyby w samochodach robią to błyskawicznia tylko nie
        wiem jak. Ostatnio wymieniałem szybę i kiedy płaciłem za usługę mechanik
        przełożył naklejkę,nawet nie widziałem kiedy,kosztuje to 10 zetów.Pzdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka