szymizalogowany
29.11.10, 22:51
kto poleci dobry plyn do spryskiwaczy reflektorow i szyby przedniej
zalalem sprzeta plynem do spryskiwania reflektorow i przedniej szyby Sonax -37 stopni
przy jezdzie powyzej 130 kmh zauwazylem ze ten plyn (Sonax) jest chyba kiepski albo ja cos zle zrobilem
na reflektorach chyba nie ma podgrzewania dysz spyskiwacza ale na spryskiwaczach szyby jest
przy -10 stopniach plyn nie zamarza ale robi sie konstystencja jak jakis jogurt i nie zmywa reflektorow tylko "marze" po nich taka mazia, na szybie przedniej to samo i jak sie przeciera wycieraczkami (nowe piora valeo) rozmazuje ten kisiel po szybie - dopiero po chwili szybkiej jazdy widac jkaby wysychal na szybie i dopiero zwieksza sie widocznosc
problem zanikal na chwile jak sie jechalo tunelem dlugiem (w sloweni i austrii pokazuje dlugosc tunelu) jak byl min 2 km tunel to chyba bylo w srodku cieplej i wycieraczki zaczynaly wycierac dobrze
reflektory musialem sie zatrzymywac na stacji i umyc woda ciepla
ktos poleci jakis sprawdzony plyn do reflektorow i przedniej szyby ktory sie nie smurzy przy -10 stopni i nie robi z niego kisiel?
od razu pisze ze piora sa ok, na noc zostawialem na parkingu podniesione zeby nie przymarzaly do szyby i piora sa na pewno ok
widac ze nie kazdy plyn co ma napisane -37 stopni daje rade nawet przy -10 stopni
problem wystepowal przy jezdzie powyzej 130 kmh - jak sie zwolnilo do 90 kmh i odczekalo z 10 minut to juz czyscil szybe i reflektory dobrze
plyn nie byl kncentratem wiec moj blad z rozcienczaniem nie mogl miec miejsca
a i na marginesie - DSC III z TSC BMW przy RWD i nawet zimowych oponach to jest niezly fajans hehe - pewnie nie wiadomo ile elektroniki a dwa razy nie moglem ruszyc i mnie musieli popchnac jak ruszalem z zupelnie plaskiego tylko zlodowacialego parkingu hehe
niezly wstyd byl bo sie podsmiewali - opony Continental ContiWinterContact TS830
opny przy jezdzie ok ale cudow to nie ma - pare razy niezle mnie zawiodly hehe