Dodaj do ulubionych

Kanty w auto-komisach

IP: *.pikonet.pl 08.01.11, 17:31
Kupiłem auto reklamowane: pierwszy właściciel, 150tys., bezwypadkowe +....... Okazało się że: nie pierwszy właściciel, umowa komisu z Niemcem podrobiona, licznik cofnięty 50 tys.km,(informacja ze stacji diagnostycznej w Niemczech), auto po wypadku-wyrejestrowane w Niemczech. Przegląd diagnosty w Polsce - papierowy. Auto kupione za 14tys zł już mnie kosztowało ponad 20tys.miałem problem mechaniczny i grubą naprawę. Sprawę chyba zgłoszę do: prokuratury o podrabianie podpisu (ścigana z urzędu), do Urzędu Celnego o fałszerstwo i do Urzędu Skarbowego - a swojej kasy dochodzić będę w Sądzie. Spotkałem w internecie "jak nie dać się oszukać przy kupnie używanego auta" - czy ktoś może podpowiedzieć co zrobić jak zastałem oszukany ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Domino Re: Kanty w auto-komisach IP: *.victor.pl 09.01.11, 15:16
      Walczyć o swoje !!!!!!! A właściciele komisów myślą, że co napiszą i powiedzą na samochodach to może im przejść bezkarnie. Jeżeli faktycznie papiery są podrobione to nie zastanawiałbym się nawet 5min. Polska to podobno kraj praworządny a sąd i prokuratura są niezawisłe. Trzymam kciuki i powodzenia.
    • Gość: jjan Re: Kanty w auto-komisach IP: 83.15.28.* 09.01.11, 18:55
      Takie nieuczciwe oszustwo przez właściciela komisu ? wprost nie do wiary. Jeszcze ugodowo nie
      zamierza sprawy załatwić. Jeżeli masz zebrane dokumenty stwierdzające nieuczciwość, to sprawę niezwłocznie należałoby skierować do Prokuratury oraz do Sądu o zwrot poniesionych kosztów i rekompensaty za stracony czas. Myślę że, o skierowaniu sprawy do Prokuratury i Sądu,
      należałoby powiadomić pisemnie właściciela komisu listem poleconym z potwierdzeniem odbioru.
    • Gość: autmaniak Re: Kanty w auto-komisach IP: *.pikonet.pl 24.01.11, 09:19
      Najprościej dogadać się o kasę (rekompensatę finansową za awarie, różnicę cenową, straty), a jak nie to PROKURATOR, skarbówka i u.celny. Jak mu się dobiorą - to odechce mu się na ładnych kilka lat prowadzić "interesu" i kantować.
    • Gość: Chrzanów Re: Kanty w auto-komisach IP: *.pikonet.pl 05.02.11, 13:52
      Po ciężkich... porozumiano się - autokomis odebrał auto wypłacając kasę powiększoną o rachunki z napraw. TEMAT ZAMKNIĘTY !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka