Dodaj do ulubionych

skoda superb

IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 20:20
jakie wrazenia??
osobiscie bardziej podobal mi sie Montreux ale.......
jak ktos nie wie to www.skoda-auto.com
Obserwuj wątek
    • Gość: Witek Re: skoda superb IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 12:48
      Poprostu jeszcze jedna wersja passata. Moze bedzie tansz i kupi ja nasza
      policja?
      • Gość: Artur Re: skoda superb IP: 192.168.134.* / *.Astral.Lodz.PL 15.08.01, 14:17
        Gość portalu: Witek napisał(a):

> Poprostu jeszcze jedna wersja passata. Moze bedzie tansz i kupi ja nasza
        > policja?
        Policja przy planowanych cięciach budżetowych będzie w stanie kupić jedynie
        rowery,a w porywie 1 motorynkę na komisariat.Pozdr.

• Gość: Pawel Re: skoda superb IP: 192.168.1.* / *.net.tychy.pl 15.08.01, 16:54
      Z tego co widać, to Czesi nie maja za dużo do powiedzenia w kwestii design.
      Klepią te same blachy co VW, a SuperB to kolejna odmiena Passata.
      • Gość: mial Re: skoda superb IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 19:51
        skonczyly sie dobre czasy
    • Gość: Franek Re: skoda superb IP: *.tnt5.me.uunet.de 15.08.01, 23:23
      wedlug mnie ten samochod niczym poza nazwa nie rozni sie od montreux (czy jak
      to sie pisze), zreszta jestem wiecej jak pewien ze w pol roku nie ''zrobili''
      nowego samochodu, inna sprawa ze to passat z inna maska z przodu i znaczkiem
      skoda na klapie z tylu. Na niska cene bym nie liczyl:((( oktavia tez tania nie
      jest, z tego co pamietam najtansza wersja cos ok 44tys za samochod z silnikiem
      75 KM (nieporozumienie) i wyposazeniem jak podstawowy lanos tzn jedna
      poduszka;) dorzuc 2 poduszke i ABS i wychodzi juz cena podstawowego golfa z
      takim samym silnikiem i wyposazeniem. Sadze ze podobnie ustawia tego nowego,
      bedzie niby tanszy ale tak naprawde jak sie popatrzy na wyposazenie to zadna
      rewelacja.
      • Gość: MrTm Re: skoda superb IP: *.unregistered.formus.pl 16.08.01, 09:00
        No no no, ja się z Państwem absolutnie nie zgodzę. Po pierwsze, to najtańsza
        Skoda, wersja Classic z silnikiem 1.6 75KM kosztuje około 45.000 zł i ma w
        standardzie nie jedną, lecz 2 poduszki powietrzne, ABS i wspomaganie ukł. kier.
        To jest marka, ktoej naprawdę zależy na bezpieczeństwu. Inni tylko o tym
        zapewniaja, a Skoda poczynilą konkretne kroki. Najwazniejsze elementy
        wyposażenia to te odpoweidzialne za bezpieczeństwo, co widać po wyposażeniu
        każdej, nawet najtańszej wersjii. Dodatkowo, Octavia jest duza i dysponuje
        ogromnym bagażnikiem. Idąc dalej co do wyposażenia, to powiedz mi, jaki inny
        samochód za 80.000-90.000 zł oferuje skórzaną tapicerkę, pełną elekrtykę,
        klimatyzację automatyczna, podgrzewane fotele, szyberdach, drewniane
        inkrustacje i silnik 110(TDI) lub 150 KM. Wcale nie jest tak skromnie.
        Dodatkowo, to co wam Panowie przeszkadza, ze to zmodyfikowany Passat? Przecież
        to jeden z najlepszych w tej klasie. Ja z niecierpliwością zcekam, jestem
        przkonany, ze Superb (chyba rzeczywiście Montreaux) będzie ciekawa propozycją.

P.S. Jeśli 75KM za 45.ooo to nieporozumienie, to spójrz sobie choćby na Yarisa
        • Gość: Franek Re: skoda superb IP: *.tnt2.s2.uunet.de 16.08.01, 09:58

> No no no, ja się z Państwem absolutnie nie zgodzę. Po pierwsze, to najtańsza
          > Skoda, wersja Classic z silnikiem 1.6 75KM kosztuje około 45.000 zł i ma w
          > standardzie nie jedną, lecz 2 poduszki powietrzne, ABS i wspomaganie ukł. kier.

nie sadze by wlasny wujek mnie oklamal, jakies 4 miesiace temu zakupil wlasnie
          taki pojazd tzn podstawowa wersje z wyposazeniem jak opisalem. Moze od tego czasu
          ostra konkurencja wymusila poprawe ale zapewniam ze tak bylo jeszcze niedawno, po
          prostu wialo bieda z tego samochodu, wszystko na korbki, tylko to co musi miec
          samochod

> To jest marka, ktoej naprawdę zależy na bezpieczeństwu. Inni tylko o tym
          > zapewniaja, a Skoda poczynilą konkretne kroki. Najwazniejsze elementy
          > wyposażenia to te odpoweidzialne za bezpieczeństwo, co widać po wyposażeniu
          > każdej, nawet najtańszej wersjii.
          sorrki ale wg mnie powtarzasz banialuki z prospektow, skoro tak dba o
          bezpieczenstwo swoich klientow to dlaczego w sporo tanszym i mniejszym clio w
          wyposazeniu podstawowym sa 4 poduszki i ABS? no i jak pisalem od kiedy ta
          swiadomosc? od 3 dni?
          przy okazji ogladam strone skoda.pl i probuje znalesc podsawowe wyposazenie
          wersji classic a cena wynosi 45 700zl:)

Dodatkowo, Octavia jest duza i dysponuje
          > ogromnym bagażnikiem. Idąc dalej co do wyposażenia, to powiedz mi, jaki inny
          > samochód za 80.000-90.000 zł oferuje skórzaną tapicerkę, pełną elekrtykę,
          > klimatyzację automatyczna, podgrzewane fotele, szyberdach, drewniane
          > inkrustacje i silnik 110(TDI) lub 150 KM. Wcale nie jest tak skromnie.

bez przesady potwor to nie jest, po prostu kompakt z duzym kufrem, i zapewniam
          Cie ze za cene ponad 80 tys to naprawde znajdziesz duuuzo samochodow z takim
          wyposazeniem. Z tego co pamietam to za 82 tys to moge kupic golfa gti (pewnie
          jakis podstawowy model), wiec bez orgazmu, szukajc dalej za te pieniadze to
          bedzie dobrze wyposazona np alfa zreszta spojrz w cenniki jest juz w czym wybierac

> Dodatkowo, to co wam Panowie przeszkadza, ze to zmodyfikowany Passat? Przecież
          > to jeden z najlepszych w tej klasie. Ja z niecierpliwością zcekam, jestem
          > przkonany, ze Superb (chyba rzeczywiście Montreaux) będzie ciekawa propozycją.

to ze passat ma swoje lata i top nowoscia techniczna to nie jest, jak dla mnie
          odgrzewane kotlety, nie ma o czym mowic;)a przy okazji co w passacie ciekawego?

> P.S. Jeśli 75KM za 45.ooo to nieporozumienie, to spójrz sobie choćby na Yarisa

ps a Ty popatrz na wyposazenie skody, np pozycja kola 14'' z pelnymi kolpakami czy
          tylne swiatlo przeciwmglowe (a ktory samochod go nie ma?) czy inne kwiatki np
          regulowane od srodka lusterka wewnetrzne hehehe no ale wypas, a sam spojrz na
          ceny fabi:)))

• Gość: Tolek Do Franka IP: 217.8.166.* 16.08.01, 12:14
            Widzę po IP, że mieszkasz w NIemczech, więc przy okazji zapytam jaka jest
            pozycja Skody w tym kraju. Czy te auta są najtańsze ( a jeśli nie, to co można
            kupić taniej), kto je kupuje, czy jest ich dużo na ulicach, jak Niemcy je
            oceniają (bo w Polsce kojarzy się jeszcze, przynajmniej niektórym ludziom, ze
            starymi dziadkami w kapeluszach)?
            • Gość: Franek Re: Do Franka IP: 162.70.10.* 16.08.01, 13:32

> Widzę po IP, że mieszkasz w NIemczech, więc przy okazji zapytam jaka jest
              > pozycja Skody w tym kraju. Czy te auta są najtańsze ( a jeśli nie, to co można
              > kupić taniej), kto je kupuje, czy jest ich dużo na ulicach, jak Niemcy je
              > oceniają (bo w Polsce kojarzy się jeszcze, przynajmniej niektórym ludziom, ze
              > starymi dziadkami w kapeluszach)?

Uff sporo tych pytan, przyznam sie ze nie mam zadnego znajomego ktory by pomykal
              tym pojazdem, i moge Ci przekazac jedynie moje spostrzezenia i to co wyczytam
              czasami w jakims auto bildzie czy innym szmatlawcu.
              Sadze ze skoda ma teraz bardzo dobra pozycje, ida za ciosem (z tym superb)
              poniewaz widze juz sporo fabi na drogach, oktavie widuje glownie jako kombi z
              silnikami tdi (sa po prostu tansze od porownywalnego golfa). No coz nie jest to
              marka dla mlodego yuppie, odbiorcy jak sadze podobni do polskiej z tym ze nie tak
              jak u nas, nie ma ludzi z sentymentem do marki poniewaz jezdzili skoda 105;)))
              Sadze ze niemcy chwycili skody lepiej niz seaty i na pewno nie jest to tania
              marka (tansza niz vw ale koranczycy czy japonczycy staraja sie byc tanszy)

• Gość: Tolek Re: Do Franka IP: 217.8.166.* 16.08.01, 14:06
                Dzięki za odpowiedź, Franek. Mniej więcej wiem jakie są ceny skody, bo
                widziałem w Internecie, ale nie mam porównania, bo nie znalazłem cen innych
                aut. Jestem zaskoczony tym, że skody chwyciły lepiej niż seaty. Nie wiem jak
                jest w Polsce pod tym względem, ale na pewno seaty są sporo droższe (miałem
                jedno i dtugie). Co do użytkowników skody, to jednak trochę się zmieniają. Masz
                rację z tym, że nie jest to samochód dla yuppie, ale jeżdża nimi juz normalni
                młodzi ludzie. Fabie zalewaja rynek. Faktem jest, że tego auta nie kupi ktoś,
                kto przywiązuje dużą wagę do "zadania szyku". Po prostu pewnym ludziom skoda
                nie przejdzie przez gardło, bo to czeski samochód, w dodatku kojarzy się ze
                staruszkami.
                Pozdrawiam
          • Gość: mial Re: skoda superb IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 12:56
            fabia nie wyglada jak polo
            octawia jak golf
            to dlaczego zabraklo im polotu wolnosci by superb nie wygladal jak passat
            ajeszcze sie do niego upodobnil w porownaniu do montreux

co do cen to sa chore a skoda nie dba o wygode i BEZPIECZENSTWO swoich klijetow
            przynajmniej w polsce
    • Gość: ambrozy Re: skoda superb IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.08.01, 17:06
      aaaaaaaaa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka