Gość: mial IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 20:20 jakie wrazenia?? osobiscie bardziej podobal mi sie Montreux ale....... jak ktos nie wie to www.skoda-auto.com Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Witek Re: skoda superb IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 12:48 Poprostu jeszcze jedna wersja passata. Moze bedzie tansz i kupi ja nasza policja? Link Zgłoś
Gość: Artur Re: skoda superb IP: 192.168.134.* / *.Astral.Lodz.PL 15.08.01, 14:17 Gość portalu: Witek napisał(a): > Poprostu jeszcze jedna wersja passata. Moze bedzie tansz i kupi ja nasza > policja? Policja przy planowanych cięciach budżetowych będzie w stanie kupić jedynie rowery,a w porywie 1 motorynkę na komisariat.Pozdr. Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: skoda superb IP: 192.168.1.* / *.net.tychy.pl 15.08.01, 16:54 Z tego co widać, to Czesi nie maja za dużo do powiedzenia w kwestii design. Klepią te same blachy co VW, a SuperB to kolejna odmiena Passata. Link Zgłoś
Gość: mial Re: skoda superb IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 19:51 skonczyly sie dobre czasy Link Zgłoś
Gość: Franek Re: skoda superb IP: *.tnt5.me.uunet.de 15.08.01, 23:23 wedlug mnie ten samochod niczym poza nazwa nie rozni sie od montreux (czy jak to sie pisze), zreszta jestem wiecej jak pewien ze w pol roku nie ''zrobili'' nowego samochodu, inna sprawa ze to passat z inna maska z przodu i znaczkiem skoda na klapie z tylu. Na niska cene bym nie liczyl:((( oktavia tez tania nie jest, z tego co pamietam najtansza wersja cos ok 44tys za samochod z silnikiem 75 KM (nieporozumienie) i wyposazeniem jak podstawowy lanos tzn jedna poduszka;) dorzuc 2 poduszke i ABS i wychodzi juz cena podstawowego golfa z takim samym silnikiem i wyposazeniem. Sadze ze podobnie ustawia tego nowego, bedzie niby tanszy ale tak naprawde jak sie popatrzy na wyposazenie to zadna rewelacja. Link Zgłoś
Gość: MrTm Re: skoda superb IP: *.unregistered.formus.pl 16.08.01, 09:00 No no no, ja się z Państwem absolutnie nie zgodzę. Po pierwsze, to najtańsza Skoda, wersja Classic z silnikiem 1.6 75KM kosztuje około 45.000 zł i ma w standardzie nie jedną, lecz 2 poduszki powietrzne, ABS i wspomaganie ukł. kier. To jest marka, ktoej naprawdę zależy na bezpieczeństwu. Inni tylko o tym zapewniaja, a Skoda poczynilą konkretne kroki. Najwazniejsze elementy wyposażenia to te odpoweidzialne za bezpieczeństwo, co widać po wyposażeniu każdej, nawet najtańszej wersjii. Dodatkowo, Octavia jest duza i dysponuje ogromnym bagażnikiem. Idąc dalej co do wyposażenia, to powiedz mi, jaki inny samochód za 80.000-90.000 zł oferuje skórzaną tapicerkę, pełną elekrtykę, klimatyzację automatyczna, podgrzewane fotele, szyberdach, drewniane inkrustacje i silnik 110(TDI) lub 150 KM. Wcale nie jest tak skromnie. Dodatkowo, to co wam Panowie przeszkadza, ze to zmodyfikowany Passat? Przecież to jeden z najlepszych w tej klasie. Ja z niecierpliwością zcekam, jestem przkonany, ze Superb (chyba rzeczywiście Montreaux) będzie ciekawa propozycją. P.S. Jeśli 75KM za 45.ooo to nieporozumienie, to spójrz sobie choćby na Yarisa Link Zgłoś
Gość: Franek Re: skoda superb IP: *.tnt2.s2.uunet.de 16.08.01, 09:58 > No no no, ja się z Państwem absolutnie nie zgodzę. Po pierwsze, to najtańsza > Skoda, wersja Classic z silnikiem 1.6 75KM kosztuje około 45.000 zł i ma w > standardzie nie jedną, lecz 2 poduszki powietrzne, ABS i wspomaganie ukł. kier. nie sadze by wlasny wujek mnie oklamal, jakies 4 miesiace temu zakupil wlasnie taki pojazd tzn podstawowa wersje z wyposazeniem jak opisalem. Moze od tego czasu ostra konkurencja wymusila poprawe ale zapewniam ze tak bylo jeszcze niedawno, po prostu wialo bieda z tego samochodu, wszystko na korbki, tylko to co musi miec samochod > To jest marka, ktoej naprawdę zależy na bezpieczeństwu. Inni tylko o tym > zapewniaja, a Skoda poczynilą konkretne kroki. Najwazniejsze elementy > wyposażenia to te odpoweidzialne za bezpieczeństwo, co widać po wyposażeniu > każdej, nawet najtańszej wersjii. sorrki ale wg mnie powtarzasz banialuki z prospektow, skoro tak dba o bezpieczenstwo swoich klientow to dlaczego w sporo tanszym i mniejszym clio w wyposazeniu podstawowym sa 4 poduszki i ABS? no i jak pisalem od kiedy ta swiadomosc? od 3 dni? przy okazji ogladam strone skoda.pl i probuje znalesc podsawowe wyposazenie wersji classic a cena wynosi 45 700zl:) Dodatkowo, Octavia jest duza i dysponuje > ogromnym bagażnikiem. Idąc dalej co do wyposażenia, to powiedz mi, jaki inny > samochód za 80.000-90.000 zł oferuje skórzaną tapicerkę, pełną elekrtykę, > klimatyzację automatyczna, podgrzewane fotele, szyberdach, drewniane > inkrustacje i silnik 110(TDI) lub 150 KM. Wcale nie jest tak skromnie. bez przesady potwor to nie jest, po prostu kompakt z duzym kufrem, i zapewniam Cie ze za cene ponad 80 tys to naprawde znajdziesz duuuzo samochodow z takim wyposazeniem. Z tego co pamietam to za 82 tys to moge kupic golfa gti (pewnie jakis podstawowy model), wiec bez orgazmu, szukajc dalej za te pieniadze to bedzie dobrze wyposazona np alfa zreszta spojrz w cenniki jest juz w czym wybierac > Dodatkowo, to co wam Panowie przeszkadza, ze to zmodyfikowany Passat? Przecież > to jeden z najlepszych w tej klasie. Ja z niecierpliwością zcekam, jestem > przkonany, ze Superb (chyba rzeczywiście Montreaux) będzie ciekawa propozycją. to ze passat ma swoje lata i top nowoscia techniczna to nie jest, jak dla mnie odgrzewane kotlety, nie ma o czym mowic;)a przy okazji co w passacie ciekawego? > P.S. Jeśli 75KM za 45.ooo to nieporozumienie, to spójrz sobie choćby na Yarisa ps a Ty popatrz na wyposazenie skody, np pozycja kola 14'' z pelnymi kolpakami czy tylne swiatlo przeciwmglowe (a ktory samochod go nie ma?) czy inne kwiatki np regulowane od srodka lusterka wewnetrzne hehehe no ale wypas, a sam spojrz na ceny fabi:))) Link Zgłoś
Gość: Tolek Do Franka IP: 217.8.166.* 16.08.01, 12:14 Widzę po IP, że mieszkasz w NIemczech, więc przy okazji zapytam jaka jest pozycja Skody w tym kraju. Czy te auta są najtańsze ( a jeśli nie, to co można kupić taniej), kto je kupuje, czy jest ich dużo na ulicach, jak Niemcy je oceniają (bo w Polsce kojarzy się jeszcze, przynajmniej niektórym ludziom, ze starymi dziadkami w kapeluszach)? Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Do Franka IP: 162.70.10.* 16.08.01, 13:32 > Widzę po IP, że mieszkasz w NIemczech, więc przy okazji zapytam jaka jest > pozycja Skody w tym kraju. Czy te auta są najtańsze ( a jeśli nie, to co można > kupić taniej), kto je kupuje, czy jest ich dużo na ulicach, jak Niemcy je > oceniają (bo w Polsce kojarzy się jeszcze, przynajmniej niektórym ludziom, ze > starymi dziadkami w kapeluszach)? Uff sporo tych pytan, przyznam sie ze nie mam zadnego znajomego ktory by pomykal tym pojazdem, i moge Ci przekazac jedynie moje spostrzezenia i to co wyczytam czasami w jakims auto bildzie czy innym szmatlawcu. Sadze ze skoda ma teraz bardzo dobra pozycje, ida za ciosem (z tym superb) poniewaz widze juz sporo fabi na drogach, oktavie widuje glownie jako kombi z silnikami tdi (sa po prostu tansze od porownywalnego golfa). No coz nie jest to marka dla mlodego yuppie, odbiorcy jak sadze podobni do polskiej z tym ze nie tak jak u nas, nie ma ludzi z sentymentem do marki poniewaz jezdzili skoda 105;))) Sadze ze niemcy chwycili skody lepiej niz seaty i na pewno nie jest to tania marka (tansza niz vw ale koranczycy czy japonczycy staraja sie byc tanszy) Link Zgłoś
Gość: Tolek Re: Do Franka IP: 217.8.166.* 16.08.01, 14:06 Dzięki za odpowiedź, Franek. Mniej więcej wiem jakie są ceny skody, bo widziałem w Internecie, ale nie mam porównania, bo nie znalazłem cen innych aut. Jestem zaskoczony tym, że skody chwyciły lepiej niż seaty. Nie wiem jak jest w Polsce pod tym względem, ale na pewno seaty są sporo droższe (miałem jedno i dtugie). Co do użytkowników skody, to jednak trochę się zmieniają. Masz rację z tym, że nie jest to samochód dla yuppie, ale jeżdża nimi juz normalni młodzi ludzie. Fabie zalewaja rynek. Faktem jest, że tego auta nie kupi ktoś, kto przywiązuje dużą wagę do "zadania szyku". Po prostu pewnym ludziom skoda nie przejdzie przez gardło, bo to czeski samochód, w dodatku kojarzy się ze staruszkami. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: mial Re: skoda superb IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 12:56 fabia nie wyglada jak polo octawia jak golf to dlaczego zabraklo im polotu wolnosci by superb nie wygladal jak passat ajeszcze sie do niego upodobnil w porownaniu do montreux co do cen to sa chore a skoda nie dba o wygode i BEZPIECZENSTWO swoich klijetow przynajmniej w polsce Link Zgłoś