Dodaj do ulubionych

Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI Highline

IP: *.centertel.pl 26.03.11, 08:07
Podsumowanie passata b6 po 2 latach z polskiego salonu:
1. sypie się
2. WCALE NIE JEST taki ekonomiczny, zważywszy, że wymiana pompy paliwowej i 4 pompowtrysków po przejechaniu 100.000km to koszt bagatela 20.000PLN!!!!!
3. Padają drobne, ale upierdliwe elementy elektroniki
4. KOROZJA - różnych elementów nadwozia. 2-3 letnie auto koroduje podobnie jak 18-letni GOLF
5. naprawa każdej części to niestety nie mały wydatek

podsumowanie: wygodny, elegancki, ale niestety bardzo kosztowny w eksploatacji i bardzo zawodny - oczywiście w najmniej spodziewanych momentach
Obserwuj wątek
    • Gość: bolek Re: Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI Highline IP: 94.42.117.* 26.03.11, 09:24
      Gdzie ty specjalisto w 2 litrach masz pompowtryskiwacze,nie pisz bzdur
    • Gość: Gość Re: Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI Highline IP: *.15-3.cable.virginmedia.com 26.03.11, 10:43
      pompowtryski skonczyly sie w 2007 , pozniej commom rail
    • Gość: micha Re: Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI Highline IP: *.pruszkow.mm.pl 13.04.11, 18:48
      Mam Paska TDi od 2 lat. Wymieniłem tylko jakiś bzdet w zawieszeniu. Ogólny stan licznika 230tyś km.
    • bodek-1 Re: Volkswagen Passat Variant 2.0 TDI Highline 14.04.11, 22:25
      micha, no gratulacje masz tego jednego na milion ;-) ja opisze nieco bardziej popularny przypadek - forum forum.vw-passat.pl/ jest pelne takich szczesliwych posiadaczy ;-), mam dokladnie ta wersje i do tej pory padly:
      (ceny w serwisie vw)
      - turbo - ok 8tysiecy wymiana na nowe
      - pompowtryski wlasnie x 2 - kolejne 8 tysiecy wymiana na firmowe (tego nie dostaniesz nigdzie poza vw) (btw. bolek idz inne artkuly zasmiecac)
      - cala masa innych pie...w systemie sprezania, tak na oko 3-4 tysiace
      nno, to sobie pojezdzilem prawie 1.5 roku po tych drobnych wydatkach i wlasnie chyba zaczne za chwile kolejna serie:
      - wlasnie zaliczylem wymiane wahaczy cos kolo 3 tysiecy
      - zblokowal sie jeden z reflektorow, prawdopodobnie kolejne 1.5 tysiaca
      - sprzeglo troche lata na zimnym, pewnie juz niedlugo tez padnie - jakies 4 tysiace
      mam okolo 140tys KM

jezdze ciagle tym samym, ale sam juz nie wiem dlaczego. no fajnie sie jezdzi, niczym do tej pory tak fajnie sie nie jezdzilo - jest dokladnie tak jak autor artykulu napisal.

jezeli chodzi o wszystko inne to jest to JEDNA WIELKA ZAWODNA PORAZKA, na tym aucie po prostu nie mozna polegac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka