Dodaj do ulubionych

Pomozcie wybrac samochod lichutki!

28.02.02, 21:21
Patrze w te posty i kazdy woz jest super najlepszy niezwodny itd. To wiadomo
kazda zona wasza tez jest najlepsza w garach i w lozku.
Ale nawet najslabsza pyrkawka z motorkiem od kosiarki to u was "dynamiczny woz,
180 kilosow i jeszcze pod pedalem bylo". Za szybkie te wozki, ja stary dziadek
nie dowidze i chcialbym kupic cos spokojnego i brzydkiego. zeby baby na mnie
nie lecialy bo mi juz nie stoi i mandatow nie chce placic bo emerytura mala.
Fiacikow juz nie robia to co kupic zeby nie rajdowac? Ma tu ktos pyrkawke co to
nie jest dynamiczna i nie przekracza 180 kilosow?
Obserwuj wątek
    • Gość: jaski Re: Pomozcie wybrac samochod lichutki! IP: 64.37.254.* 28.02.02, 21:44
      Ciezko Ci bracie bedzie, oj ciezko. Jeszcze jak serduch ok to na lato rowerek
      jakis - 180 nie depniesz, lata nie te. Jesienia, zima tudziez wiosna to juz
      zgola beznadziejnie, ale jak na limuzyne mpk liczyc nie chcesz, to moze wozek
      widlowy albo traktor? E tez nie wypasc na morde mozna. Sam juz nie wiem co
      zaproponowac, chociaz wada wzroku przejmowac sie nie musisz, do jazdy 180 na
      forum sokole oko nie jest potrzebne.
      P.S tez sie czasem dziwie, wszyscy zapieprzaja 180 z gorka a na drogach korki
      jak cholera.
      • Gość: ARAFAT Licha fura dla profesorka juz sie robi IP: *.vx.pl / 10.10.10.* 28.02.02, 23:19
        Witaj mój ulubiencu. Ciesze sie ze moge poczytac wywody mojego ulubionego
        profesorka. Wiem wez w swoim byku utnij ze cztery cylindry (wymontuj swiece) i
        wtedy bedzie w sam raz. Swoja droga to poamietaj ze ja wymieszam ciebie
        patałachu nawet Fabia 1.4 co ma 60 diabłów pod maską. Co z tego ze masz
        (podobno S500)skoro pewnie umiesz tylko wciskac gaz do ziemi a jak widzisz
        zakret to pocisz sie pod pachami. Taki z ciebie cienas ze musisz miec automat?
        Co za obciach... masz sportowe aspiracje i brak u Ciebie kmiotku manuala nie
        mogę. Swoja drogą to posprawdzaj czy spawy nie puszczaja bo słyszałem ze tak
        szalejesz ze klocki przez całą noc dymia sie i nie mogą ostygnąć. Aha i w
        niemczech tez spawaja auta i przekręcają liczniki zatem nie zdziw się jak
        kiedys odpadnie tobie połowa auta. Wiem znizyłem sie do twojego mistrzu poziomu
        ale poczułem sie jakbym miał 7 latek i właśnie wróciłem z piaskownicy gdzie
        rzucałem się piachem z kolegami. Do zabaczenia w piaskownicy na wyścigach aha i
        nie apomnij wziać swojego S500 z Matchboxu. Mnie rozpoznasz po Lamborghini
        diablo z Burago...
    • Gość: Marek Re: Pomozcie wybrac samochod lichutki! IP: *.atlanta-01-02rs.ga.dial-access.att.net 01.03.02, 00:50
      - Ford Excursion - jeden z dwoch obecnie produkowanych samochodow w USA, ktory
      nie jest w stanie osiagnac 100 MPH (nie wiem jaki jest drugi). A ma to
      malenstwo silniczek V8 7.3L 250 KM z doladowaniem. Moment ma 505 lb-ft =
      jakies 700 Nm. Wystarczy do sciagniecia domu z fundamentow :). Zdjecie tego
      mastodonta:
      carpoint.msn.com/merismus/Gallery/c440113a.jpg
      carpoint.msn.com/merismus/Gallery/c437009a.jpg
      carpoint.msn.com/merismus/Gallery/c436739a.jpg
      carpoint.msn.com/merismus/Gallery/c436738a.jpg

tu troszke wieksza wersja:
      carpoint.msn.com/merismus/Gallery/c440115a.jpg

- Toyota Yaris w wersji "kosiarkowej" 1.0 (podobno w 6 sekund 100 km/h, a
      predkosc maksymalna jest tak duza ze czas sie cofa)

• Gość: Adam W. Re: Pomozcie wybrac samochod lichutki! IP: *.astercity.net / 10.128.137.* 01.03.02, 15:05
        Ty Marek masz chyba jakis problem z yarisem? Nikt Ci się nie dał przejechać czy
        też zabrakło w salonie akurat gdy chciałeś kupić? A czy kiedykolwiek siedziałeś
        w tym samochodzie , widziałeś go z bliska , że o przejechaniu się nie wspomnę.
        Czepiasz się jakbyś miał za o jakąś forsę.
        Piszę to , bo szkoda , że tak dziwnie się zachowujesz w tym przypadku ,
        szcególnie , że w innych sprawach piszesz bardzo ciekawie. Zauważ , że o twoim
        pontiac`u też można ciekawie się pośmiać i wykreować wiele pseudoteorii o
        użytkownikach tego typu wozów.
        PZDR.
        • Gość: Marek Re: Pomozcie wybrac samochod lichutki! IP: 172.18.118.* 01.03.02, 15:19
          W Yarisie (a wlasciwie Echo = Yaris sedan) siedzialem, jechac nie jechalem choc
          dealer probowal mnie na wszystkie sposoby namowic. Balem sie spotkania z jakims
          innym pojazdem. Samochod jest przerazajacy. Ogladalem wiele mikro-aut, ale
          Echo/Yaris jest dla mnie ponizej krytyki. Za te same pieniadze mozna dostac
          Hyundai'a Accent'a, ktory jest znacznie ladniejszy i wiekszy.

Uwaga! To co napisalem jest wylacznie moja opinia i nie znaczy to ze ten
          samochod jest rzeczywiscie zly. Na europejskie warunki moze sie sprawdzac
          (niedrogi, latwo zaparkowac, pali malo).

Zeby Was pocieszyc ceny Yaris'a 1.5 z USA:
          - wersja podstawowa (1.5L) : $11.058
          - wersja maksymalna (doplata za: automat, alufelgi, skladane siedzenie,
          zmieniacz na 6 CD, subwoofer, plastik po bokach, wspomaganie kierownicy,
          wyceraczki przerywane, elktryczne lusterka, zegarek, A/C, alarm (ale bez ABS'u -
          jak sie chce ABS, to nie mozna zmieniacza...), boczne poduchy, ogrzewana szyba
          tylna, otwieranie pilotem, spoiler ) : $15.532
          • Gość: Marek Re: Pomozcie wybrac samochod lichutki! IP: 172.18.118.* 01.03.02, 15:23
            Jeszcze jedno - maksymalnie wyposazony Hyundai Accent GS (105 KM) w USA
            kosztuje $10.265
          • Gość: Adam W. Re: Pomozcie wybrac samochod lichutki! IP: *.astercity.net / 10.128.137.* 01.03.02, 15:46
            To mnie zdziwiłeś. Jakieś straszne dziadowstwo z tym Ech w Stanach " ABS albo
            zmieniarka " , dopłata za podgrzewaną szybę czy składane siedzenie itp. I
            wszystko za ponad 60 tys. zł.!
            Myślę , że pod niektórymi względami Europa jest bardziej wymagająca.
            Ja za 44 tys. dostałem: ABS+ , wspomaganie ( także sprzęgła ) , el. szyby ,
            radio zRDS i autorewersem + 4 głośniki ( fakt cudo to to nie jest ale do
            normalnego słuchania ujdzie ), dwie poduszki powietrzne , skórzaną kierownicę i
            gałkę do biegów , zupełnie składane siedzenia , dzieloną i przesuwaną tylną
            kanapę ( można ją złożyć całkowicie i mieć prawie 1000 litrów płaskiej
            przestrzeni) , lakier metalic i jeszce coś tam .
            Widziałem echo w sieci - to chyba taki yarisopodobny sedan - wyglądał
            paskudnie , nie dziwię się Twoim reakcjom.Jakie to ma wymiary i np. licznik ?
            • Gość: Marek Pare zdjec Echo IP: 172.18.118.* 01.03.02, 15:49
              carpoint.msn.com/merismus/Gallery/c438765a.jpg
              carpoint.msn.com/merismus/Gallery/c440435a.jpg
              carpoint.msn.com/merismus/Gallery/c437023a.jpg
              carpoint.msn.com/merismus/Gallery/c437021a.jpg
              carpoint.msn.com/merismus/Gallery/c437020a.jpg

Polecam reviews:
              carpoint.msn.com/vip/overview/Toyota/ECHO/new.asp?src=Home&pos=Find

Szczegolnie warto poczytac faceta o nazwisku Daniel Heraud - jest zwykle bardzo
              obiektywny.
              • Gość: Adam W. Re: Pare zdjec Echo IP: *.astercity.net / 10.128.137.* 01.03.02, 21:27
                Paskudne - wygląda jak fiat siena albo thalia renault , za duża kierownica i
                dziwaczny licznik ( w Europie taki sam ma yaris sport ).
                Co do testów zderzeniowych - wierzę NCAP.
            • Gość: Marek Bezpoieczenstwo zderzeniowe Yaris/Echo IP: 172.18.118.* 01.03.02, 16:12
              Substantially Worse than Average
              (dane wg. Highway Safety Institute)
      • Gość: Tubylec Re: Pomozcie wybrac samochod lichutki! IP: *.man.polbox.pl 01.03.02, 16:18
        Gość portalu: Marek napisał(a):

> - Ford Excursion - jeden z dwoch obecnie produkowanych samochodow w USA, ktory
        > nie jest w stanie osiagnac 100 MPH (nie wiem jaki jest drugi). A ma to
        > malenstwo silniczek V8 7.3L 250 KM z doladowaniem. Moment ma 505 lb-ft =
        > jakies 700 Nm. Wystarczy do sciagniecia domu z fundamentow :).

I trafiają sie dekle którzy takim klocem po chleb do sklepu dygają.
        A wazy to chyba ze 5500 lbs, i jest wieksze niz Lincoln Navigator co do maleństw
        nie nalezy.

• Gość: ktos Re: Pomozcie wybrac samochod lichutki! IP: *.csc.com.pl 03.03.02, 23:16
      edimerc napisał(a):

> Patrze w te posty i kazdy woz jest super najlepszy niezwodny itd. To wiadomo
      > kazda zona wasza tez jest najlepsza w garach i w lozku.
      > Ale nawet najslabsza pyrkawka z motorkiem od kosiarki to u was "dynamiczny woz,
      >
      > 180 kilosow i jeszcze pod pedalem bylo". Za szybkie te wozki, ja stary dziadek
      > nie dowidze i chcialbym kupic cos spokojnego i brzydkiego. zeby baby na mnie
      > nie lecialy bo mi juz nie stoi i mandatow nie chce placic bo emerytura mala.
      > Fiacikow juz nie robia to co kupic zeby nie rajdowac? Ma tu ktos pyrkawke co to
      > nie jest dynamiczna i nie przekracza 180 kilosow?

Chętnie sprzedam CC 700 van (taki dwuosobowy roadster ;-)), trudno tym
      przekroczyć 80 kilosów a co dopiero 180. Psuje się co trochę, więc nie będziesz
      tak często tym jeździł i łamał przepisów...... hehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka