Dodaj do ulubionych

Do MarkaAtlanta oraz innych-prosze o rade

IP: *.240.150.127.Dial1.Phoenix1.Level3.net 22.05.04, 20:51
Mam nastepujace pytanie. Wczoraj moja zona miala wypadek, pijany gosc wjechal
jej w tyl Mazdy pickup'em a ona z rozpedu udezyla w auto stojace przed nia.
Zonie na szczesci nic sie nie stalo a auto, Mazda 626 '00 kompletnie rozbite,
najpewniej do kasacji. Nie ma w ogole tylu, a przod kompletnie zgnieciony.

Mam nastepujace pytanie, poniewaz sam na autach sie zbytnio nie znam. Po
wyplacie z ubezpieczenia okolo $9,000, bedziemy musieli kupic cos "nowego"
(mysle o czyms rocznym lub dwuletnim). Co porownywalnego rozmiarowo moge
kupic za te pieniadze? Jest to auto do jazdy codziennej i przede wszystkim
chodzi mi o niezawodnosc. Z MAzdy bylismy bardzo zadowoleni i nie mielismy
zadnych napraw, oprocz normalnych wydatkow serwisowych.
Pytam Ciebie bo widzialem juz wczesniej Twoje wypowiedzi i orientujesz sie co
do rynku USA. Takze moze ktos inny kto sie orientuje moze mi pomoc
Dziekuje za Was czas.
Obserwuj wątek
    • wowo5 Re: Do MarkaAtlanta oraz innych-prosze o rade 23.05.04, 02:51
      Gość portalu: brutt napisał(a):

> Mam nastepujace pytanie. Wczoraj moja zona miala wypadek, pijany gosc wjechal
      > jej w tyl Mazdy pickup'em a ona z rozpedu udezyla w auto stojace przed nia.
      > Zonie na szczesci nic sie nie stalo a auto, Mazda 626 '00 kompletnie rozbite,
      > najpewniej do kasacji. Nie ma w ogole tylu, a przod kompletnie zgnieciony.
      >
      > Mam nastepujace pytanie, poniewaz sam na autach sie zbytnio nie znam. Po
      > wyplacie z ubezpieczenia okolo $9,000, bedziemy musieli kupic cos "nowego"
      > (mysle o czyms rocznym lub dwuletnim). Co porownywalnego rozmiarowo moge
      > kupic za te pieniadze? Jest to auto do jazdy codziennej i przede wszystkim
      > chodzi mi o niezawodnosc. Z MAzdy bylismy bardzo zadowoleni i nie mielismy
      > zadnych napraw, oprocz normalnych wydatkow serwisowych.
      > Pytam Ciebie bo widzialem juz wczesniej Twoje wypowiedzi i orientujesz sie co
      > do rynku USA. Takze moze ktos inny kto sie orientuje moze mi pomoc
      > Dziekuje za Was czas.
      Za ta pieniadze to ciezko. Z Azjatow to chyba tylko Hyundai Sonata sie
      kwalifikuje. Auto dosyc niezawodne i dosc wygodne ale niezbyt sportowe (626 tez
      sportowe nie jest). Jezeli byliscie zadowoleni z 626 to Sonata bedzie wam
      odpowiadac.
      • devote Re: Do MarkaAtlanta oraz innych-prosze o rade 23.05.04, 03:45
        za 9k$ nie kupisz roczny lub dwu letni samochod z klasy sredniej.no moze jakis
        zajezdzony z duzym przebiegiem.ciezko bedzie kupic nawet kompakta rocznego za
        ta kase.Ojciec kupil niedawno 03 Mitsubishi Lancer z 8k mil za 10,4k$

najlepiej dolozyc z 2-3k$ i wtedy juz duzy wybor.mozna przebierac.
        • Gość: brutt Re: Do MarkaAtlanta oraz innych-prosze o rade IP: *.240.150.13.Dial1.Phoenix1.Level3.net 23.05.04, 03:58
          Dzieki za rade. Chyba bede muisal wziasc wiekszy kredyt.
          Pozdr.
          • Gość: Marek Re: Do MarkaAtlanta oraz innych-prosze o rade IP: *.sympatico.ca 23.05.04, 07:42
            Ten gosc z Atlanty to pedzio (chlopczyk) i pozatem nie lubi importu - kowboje forever!
            Midnajt cowboj ...
            • Gość: Gienio Re: Do MarkaAtlanta oraz innych-prosze o rade IP: *.speed.planet.nl 23.05.04, 21:16
              Skad wiesz ze to pedzio?
              • marekatlanta71 Re: Do MarkaAtlanta oraz innych-prosze o rade 24.05.04, 01:47
                Musze Was zmartwic - nie umowimy sie na spotkanie :)

• Gość: Jarek Re: Do MarkaAtlanta oraz innych-prosze o rade IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 01:51
                  Myślem ze Gienio siem pochlasta
    • Gość: ORMOwiec BEZ MYDLA IP: *.dialup.eol.ca 23.05.04, 23:54
      Chlopie - raczej nie szukaj porad i pomocy u Polakow na obczyznie bo jedno jest
      pewne - WYRUCHAJA CIE BEZ MYDLA ZANIM SIE JESZCZE SCHYLISZ.
    • marekatlanta71 Re: Do MarkaAtlanta oraz innych-prosze o rade 24.05.04, 01:54
      Szczerze to nie wiem co poradzic. Bo kwota na tyle mala ze 2 letniego
      przyzwoitego pojazdu bedzie ciezko znalezc. Moim zdaniem zona by sie
      najbezpieczniej czula w Camry - duzy pojazd i bezpieczny. Ale polecalbym raczej
      kupienie nowej z bocznymi poduszkami powietrznymi. bedziesz musial wziasc jakis
      wiekszy kredyt, ale sprawdz najpierw czy zony nie boli glowa po wypadku bo
      mozliwe ze nalezy sie jej odszkodowanie za straty moralne :) Polecam wizyte o
      prawnika zajmujacego sie wypadkami. W koncu pewne urazy (np. szyi) pojawiaja sie
      po jakims czasie.
      • Gość: brutt Re: Do MarkaAtlanta oraz innych-prosze o rade IP: *.240.186.147.Dial1.Phoenix1.Level3.net 24.05.04, 06:03
        Marku, dzieki za rade. Sadze ze bez wiekszego kredytu sie nie obedzie. U
        lekarza bylismy wczoraj bo skarzyla sie na sztywna szyje. Na szczescie wszystko
        dobrze. Niestety osoba ktora ja uderzyla nie ma ubezpieczenia ani nawet
        zarejestrowanego pojazdu. Wyglada na typowa trailer trash. Obawiam sie ze jak
        uzyje swoje ubezpieczenie to napewno pojdzie znacznie do gory.
        Pozdr.
        • Gość: barney Re: Do MarkaAtlanta oraz innych-prosze o rade IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.04, 09:13
          W żadnym wypadku jest przecież coś takiego jak FUNDUSZ Państwowy Zabezpiećżeń i
          to on wtedy wypłaca kaskę jeśłi ktos niema ubezpieczenia
        • marekatlanta71 Re: Do MarkaAtlanta oraz innych-prosze o rade 24.05.04, 13:54
          Ubezpieczenie Ci i tak pojdzie znacznie do gory. Czy masz osobne "uninsured
          driver insurance"? Jezeli tak to z niego sie szkode zalatwia. Ale wtedy
          wywalczenie jakiegos odszkodowania za straty moralne jest niezbyt mozliwe.

Poczytaj mojego idola:
          clarkhoward.com/library/tips/used_car.html
          clarkhoward.com/library/tips/car_accidents.html
          clarkhoward.com/library/tips/car_insurance.html
          • viper39 Re: Do MarkaAtlanta oraz innych-prosze o rade 24.05.04, 15:01
            odwiedz edmunds.com
            w zasadzie za 9K to ciezko cos kupic ale moze to byc down payment na nowy
            samochod,
            nissan altima, toyota camry, podstawowe wersje kosztuja jakos w 17K
            czyli jak wezmiesz jakis car loan na 3 lata to masz do splacenia jakies 8 tys,
            co daje przy powiedzmy 4% okolo 300$/mies
            to sa niezle samochody... jak chcesz cos mniejszego to moze byc
            civic, sentra, corolla, jakies 14-15K
            trudno mi doradzac kupno uzywanych samochodow, kompletnie na tym sie nie znam
            ale z nowych to co powyzej....
            w sumie japonce sa malo psujace sie, nie polecam VW (golf i jetta)to sie psuje
            na drozsze sie widze nie ogladasz...
            • Gość: brutt do Viper39 IP: *.240.150.212.Dial1.Phoenix1.Level3.net 24.05.04, 16:06
              Dzieki. Chyba wezme mala pozyczke. Chcialbym sie zmiescic w okolo $15,000.
              Poprzegladam sobie oferty na edmunds.com
              Pozdr.
          • Gość: brutt Re: Do MarkaAtlanta oraz innych-prosze o rade IP: *.240.150.212.Dial1.Phoenix1.Level3.net 24.05.04, 16:04
            Witaj ponownie. Tak,na szczescie mam uninsured driver coverage. Obawiam sie
            jednak tej podwyzki. Odszkodowanie za straty moralne- nie wiem czy cos sie uda
            bo Ci ludzie nie wygladaja na takich co maja kase. Wiesz napewno o jakim typie
            ludzi ja mowie. I to jest beznadziejne z tej calej sytuacji.
            Dzieki z linki zaraz sobie przegladne.
            • Gość: Bynio Re: Do MarkaAtlanta oraz innych-prosze o rade IP: *.sympatico.ca 24.05.04, 17:12
              Wracaj chlopie do kraju - tam potrzeba takich frajerow jak Ty ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka