Dodaj do ulubionych

blachy wywozowe

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.04, 15:12
czy moglby mi ktos przyblizyc co bardziej sie oplaca tablice wywozowe zoltei po polskiej stronie ubezpieczenie czy czerwone?i ile one kosztuja
Obserwuj wątek
    • Gość: Joasia Re: blachy wywozowe IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.04, 15:46
      Tablice wywozowe = ok. 150 Euro - wazne 15 dni
      Tablice 5-cio dniowe (zolty pasek)= ok. 100 Euro + ubezpieczenie w PL (ktore
      podobno bardzo podrozalo)

Przy tablicach "zoltych" bedziesz mial problem przy rejestracji w PL bo nie ma
      do nich dowodu rejestracyjnego - tablice wystawiane sa na osobe (zameldowanej w
      D) a nie na konkretny samochod.
      • Gość: michal Re: blachy wywozowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.04, 23:22
        dzieki!!
      • daniel.jed Re: blachy wywozowe 24.05.04, 23:44
        W nowym AUTO ŚWIECIE jest artykuł na ten temat. Pozdro.
      • Gość: lex Re: blachy wywozowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 10:07
        Przy tablicach "zoltych" bedziesz mial problem przy rejestracji w PL bo nie ma
        do nich dowodu rejestracyjnego - tablice wystawiane sa na osobe (zameldowanej w
        D) a nie na konkretny samochod.

z odpowiedzi jaką otrzymałem z Ministerstwa Infrastruktury wynika, że jeżeli
        pojazd został wymeldowany to zamiast dowodu rejestracyjnego można przedłożyć do
        rejestracji dowód wymeldowania. Inna rzecz, że w naszym wesołym kraiku co
        urzędnik to inne rozumienie (a raczej nierozumienie) prawa-jeszcze kilka dni
        temu w jednym z Wydz. Kom. usłyszałem, że rejestrując pojazd zakupiony w UE mam
        przedłożyć dowód odprawy celnej!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka