Gość: michal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.04, 15:12 czy moglby mi ktos przyblizyc co bardziej sie oplaca tablice wywozowe zoltei po polskiej stronie ubezpieczenie czy czerwone?i ile one kosztuja Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Joasia Re: blachy wywozowe IP: *.dip.t-dialin.net 24.05.04, 15:46 Tablice wywozowe = ok. 150 Euro - wazne 15 dni Tablice 5-cio dniowe (zolty pasek)= ok. 100 Euro + ubezpieczenie w PL (ktore podobno bardzo podrozalo) Przy tablicach "zoltych" bedziesz mial problem przy rejestracji w PL bo nie ma do nich dowodu rejestracyjnego - tablice wystawiane sa na osobe (zameldowanej w D) a nie na konkretny samochod. Link Zgłoś
daniel.jed Re: blachy wywozowe 24.05.04, 23:44 W nowym AUTO ŚWIECIE jest artykuł na ten temat. Pozdro. Link Zgłoś
Gość: lex Re: blachy wywozowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 10:07 Przy tablicach "zoltych" bedziesz mial problem przy rejestracji w PL bo nie ma do nich dowodu rejestracyjnego - tablice wystawiane sa na osobe (zameldowanej w D) a nie na konkretny samochod. z odpowiedzi jaką otrzymałem z Ministerstwa Infrastruktury wynika, że jeżeli pojazd został wymeldowany to zamiast dowodu rejestracyjnego można przedłożyć do rejestracji dowód wymeldowania. Inna rzecz, że w naszym wesołym kraiku co urzędnik to inne rozumienie (a raczej nierozumienie) prawa-jeszcze kilka dni temu w jednym z Wydz. Kom. usłyszałem, że rejestrując pojazd zakupiony w UE mam przedłożyć dowód odprawy celnej! Link Zgłoś