Gość: sailor Motodziennik: downsizing się nie sprawdza? IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 10:13 dałn szajsing - nie kupuje dziękuję -) tak samo jak nie kupię 3- cylindrówki ani v5 , te dzieciaki to ciekawostka czy zabrakło materiału filmowego ? poducha po środku - ok tylko jak wszystkie jaśki strzelą równocześnie w aucie to po takim wypadku wychodzi się z pękniętymi bębenkami w uszach ( o ile się wychodzi -)) a ten materiał filmowy z motocyklem już widziałem buuuuuu! Link Zgłoś
wwx1 Re: Motodziennik: downsizing się nie sprawdza? 05.10.11, 10:27 Ford stylistycznie wygląda dziwnie, o twin air w 500 nie chce nawet słyszeć (po nocach śni mi się ten dzwiek który przypomina umierający silnik skutera) A te poduszki, tylko patrzec jak będą wybuchać i łamać ręce bo ktoś uderzy ze wściekłość w podłokietnik. Swoją drogą ostatnio widziałem ciekawy filmik jak spece z VW prawie rozkręcali i30 i wkurzali się że koreance zrobili taką dzwignie Link Zgłoś
wwx1 Re: Motodziennik: downsizing się nie sprawdza? 05.10.11, 10:29 Swoją drogą ostatnio widziałem ciekawy filmik jak spece z VW prawie rozkręcali i30 i wkurzali się że koreance zrobili coś lepiej od nich :D Na filmiku widać jak szef jest trochę zdziwiony ich kolumną kierownicy którą można regulować bez zbędnych dzwieków. Oni tego nie mogli osiągnąć. www.youtube.com/watch?v=j_3sYEl3njc Link Zgłoś
Gość: jarteq Re: Motodziennik: downsizing się nie sprawdza? IP: *.elblag.vectranet.pl 05.10.11, 10:38 @wwx1: żadna poduszka powietrzna nie wystrzeli od uderzenia ręką czy nawet młotkiem. Do tego potrzebne jest duże przeciążenie działające na całe auto a nie tylko na jego jeden element więc nie pisz głupot. Jeśli nie jechałeś TwinAir to też się nie wypowiadaj. Dźwięk, który istniał w maluchu przeszedł do historii. Ta 2-cylindrówka pracuje znacznie ciszej od np. turboklekota TDI od VW. Link Zgłoś
Gość: thebill Re: Motodziennik: downsizing się nie sprawdza? IP: *.231.12.4.koba.pl 05.10.11, 10:42 mam juz serdecznie dosyc tej unii, wszedzie musza wsadzic swoje lapska - niedlugo beda wydawac instrukcje jak srac..zenada, trzymam kciuki za upadek grecji i niech sie wali te euro razem z jego panami. a bariery ochronne powinny byc dostosowane do kazdego.. Link Zgłoś
Gość: pentaxxx Re: Motodziennik: downsizing się nie sprawdza? IP: *.elblag.vectranet.pl 05.10.11, 10:43 @wwx1 Spece od VW się tylko ośmieszyli biegając z miarką i testując auto na salonie samochodowym. Nie stać ich było żeby kupić taki jeden i rozebrać u siebie w firmie? Link Zgłoś
Gość: Prześmiewca Re: Motodziennik: downsizing się nie sprawdza? IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 05.10.11, 10:44 Jeśli 640i pali przy spokojnej jeździe 18l/100 w mieście, to ja jestem Elvis Presley. Chyba w Warszawie. W normalnych miastach ten silnik powinien palić porównywalnie z 35i, czyli ok 12-16l w zależności od korków. Link Zgłoś
wwx1 Re: Motodziennik: downsizing się nie sprawdza? 05.10.11, 10:47 @jarteq Mówię o tym że zawsze jak wprowadzają nowy system to coś się pieprzy i tym razem tez tak może być. Ferrari zapalało się przez kiepski klej, 2000 r w policyjnych volvo tez wybuchały poduszki same z siebie. A twin air jechałem i są gusta i guściki dla mnie ten silnik brzmi jak kosiarka do trawy jak tobie sie podoba nic mi to tego mam prawo miec swoje zdanie. Pozdrawiam Link Zgłoś
wwx1 Re: Motodziennik: downsizing się nie sprawdza? 05.10.11, 10:50 @pentaxxx Tak ośmieszają się w civicu tez coś mierzyli. Pewnie kupią i rozkręcą do ostatniej śrubki. Z tą kolumną nie wiem o co chodziło dokładnie ale wiem że jęczła że oni mają to opracowane ale rozwiązanie jest za drogie i dziwił się bo bmw też nie rozwiązało tego problemu. Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Motodziennik: downsizing się nie sprawdza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.11, 10:53 Obawiam się, że Amerykanie przyjmą włoskie małe Jeepy z równym entuzjazmem, jak Europejczycy przyjęli Chryslery ze znaczkami od Lancii. Dzielny prezes Marchionne będzie miał niełatwo, bo nadszedł czas realizowania szumnych zapowiedzi, a one jakoś realizować się nie chcą. Sprzedaż Fiata 500 w USA przestała rosnąć na poziomie znacznie niższym od planowanego, plany Alfy już zaczęto redukować (choć nadal pozostają mało realne), a do tego wszystkiego Marchionne chce pójść w zaparte w negocjacjach z UAW. GM i Ford poszły na ustępstwa, a Włosi postanowili być twardzi, tylko że chłopców z Detroit nie przestraszą przeniesieniem produkcji do Polski, a tłumaczenie im meandrów ekonomii mogą sobie z góry darować. Z Chryslerem może być znów (nie)ciekawie. Link Zgłoś
Gość: Hans Re: Motodziennik: downsizing się nie sprawdza? IP: 217.8.186.* 05.10.11, 10:56 7-9 litrów w Fiacie 500? Poważnie? Lekka masakra. Moja Viki 1,9 CDTi t150 KM yle nie pali. Link Zgłoś
Gość: :( Re: Motodziennik: downsizing się nie sprawdza? IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.11, 11:01 Czytalem ostatnio ze Niemcy maja tansze jedzenie i nie tylko.Kiedys oni jezdzili na zakupy do nas a teraz oni smieja sie z Polski.I tylko te zarobki Link Zgłoś
Gość: Tak pytam Re: Motodziennik: downsizing się nie sprawdza? IP: *.ip.netia.com.pl 05.10.11, 11:01 co to jest ten Rangler ? trzeci raz slucham i nierozumiem Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Motodziennik: downsizing się nie sprawdza? IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.11, 11:15 moze Wrangler Link Zgłoś
Gość: J.M. Re: Motodziennik: downsizing się nie sprawdza? IP: *.dsl.bell.ca 05.10.11, 11:46 Ciekawa ta polska nowo-mowa: downsizing. Czy moja babcia to zrozumie? Muślę, że można zastosować jakies polskie słowo na określenie tego problemu. GM i Ford w USA i Kanadzie maja sie całkim dobrze. Chrysler tez sprzedaje więcej, ale nie jest to zasługa Fiacika, który niewiele nowego wprowadził na ten rynek. Tak pytam - "rangler" to fonetyczna forma od Wrangler. Tego "w" na początku prawie nie słychać, ale może kiedys będzie ci to dane. Link Zgłoś
Gość: SaabFan Re: Motodziennik: downsizing się nie sprawdza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 12:35 Komentarz do wczorajszego Motodziennika Pierwsze dwie generacje Mondeo może i były nudne, ale III w wersji ST220 to całkiem fajne auto o ciekawy designie więc nie rozumiem dlaczego uważa Pan, że temu aut brak jest polotu. Niech Pan popatrzy na to jak wyglądała II, a jak wygląda III to istna rewolucja - samochód się nie starzej. Może to nie jest szczyt bezawaryjności, ale na pewno nie można o tym aucie powiedzieć, że jest nudne biorąc pod uwagę oprócz designu także charakterystykę zawieszenia czy nawet elastyczność diesli TDCI. Można by zrobić taki ranking szybkich sedanów: Mondeo ST220 Vectra OPC Mazda 6 MPS Passat R36 o tym aucie nigdy nie słyszałem nawet słowem w żadnych mediach może by tak na auto tygodnia Link Zgłoś
Gość: płaczek Re: Motodziennik: downsizing się nie sprawdza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 13:14 Naprawcie odtwarzacz!! Błagam. Link Zgłoś
Gość: Dżesika Re: Motodziennik: downsizing się nie sprawdza? IP: *.ip.netia.com.pl 05.10.11, 14:09 rangler to prawie jak snajkers albo liwajs sztrałs Link Zgłoś
Gość: MIodek Re: Motodziennik: downsizing się nie sprawdza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 17:16 Na czeźwo:) Link Zgłoś
Gość: BIMOTA Re: Motodziennik: downsizing się nie sprawdza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 22:14 Smieszni jestescie z tymi odglosami silnika. Moim Ducati sie wszyscy zachwycali, a brzmial wlasnie jak maluch... :) Link Zgłoś
Gość: turbo Re: Motodziennik: downsizing się nie sprawdza? IP: 212.33.66.* 06.10.11, 08:19 Witam! He he dobre z tym i30. PS ja tam się nie dziwię, robią coraz ładniejsze o coraz lepsze samochody. Na allegro nawet ciężko znaleźć używany z polski i30 bo nikt nie sprzedaje. Niemiecke Stowarzyszenia Nadzoru Technicznego GTU też im dokłada do pieca. Dwa "Hultaje" na pierwszym miejscu, przy czym dopiero za jakiśczas dojdzie ix35, i40, kia sportage, bo to nowe jeszcze nei objęte i też mogą być wysoko za rok czy dwa. Mi sosbiście brakuje tylko odmian sport, chciałbym np takie i30 z silnikiem 2.0T 275 jaki jest w sonacie w USA, albo nawet jak by dali jakieś 1.6 T 200koni. Tak sie fajnei jeździ nimi ale brakuje pazura. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: cziken Re: Motodziennik: downsizing się nie sprawdza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.11, 10:46 gdzie kącik "to jest głupie" ????????????? Link Zgłoś
Gość: Lolo Re: Motodziennik: downsizing się nie sprawdza? IP: *.gvt.pl 06.10.11, 20:02 SUV-y i downsizing są do dupy Link Zgłoś
Gość: mszkarad Re: Motodziennik: downsizing się nie sprawdza? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.11, 12:29 Panie Jacku- średnie spalanie to średnie, a nie średnio po mieście. Przecież wiecie to po co tak gadać. Link Zgłoś