Dodaj do ulubionych

Szukam fachowca.

IP: 217.153.117.* 07.03.02, 12:54
W ten weekend stane sie dumnym wlascicielem trzydziestoletniego auta. Problem w
tym, ze wymaga paru zaprawek, bo tu i owdzie ma male bable. Czy ktos sie
orientuje ile mogloby kosztowac polakierowanie takiego autka (Fiat 125) + ta
kosmetyka? A moze znacie takich blachoklepow w okolicach W-wy lub Wroclawia?

Darekk
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Szukam fachowca. IP: 172.18.118.* 07.03.02, 13:01
      Czy moze kupiles je od tego natreta (poldi??) co to na forum probowal go
      wszystkim sprzedac?
      • Gość: Darekk Re: Szukam fachowca. IP: 217.153.117.* 07.03.02, 13:03
        Skadze znowu. On mial cos z konca lat osiemdziesiatych. Ja mam autko jeszcze ze
        skrzynia przy kierownicy i silnikiem 1300. Wlasnie stuknela mu trzydziestka.
        • aram Re: Szukam fachowca. 07.03.02, 13:07
          To nie może być byle jaki fachowiec. Powinieneś rozejrzeć się wśród poważnych
          konserwatorów zabytków. Ale tu na tym forum trudno ostatnio o takich . . .
          • Gość: Darekk Re: Szukam fachowca. IP: 217.153.117.* 07.03.02, 13:13
            hmmm, wydaje mi sie, ze do polozenia akrylowego lakieru na fiata nie potrzeba
            specjalisty od zabytkow. po prostu musi to zrobic rownie dobrze, co z kazdym
            innym autem.
            problem w tym, ze nie znam zadnego blacharza i nie orientuje sie w kosztach.

darek
            • aram Re: Szukam fachowca. 07.03.02, 13:28
              Ależ nie o lakier (akrylowy zresztą) tu chodzi. Jest na czym go położyć? To
              tutaj będzie potrzebny konserwator . . .

Na poważnie, sorry, najlepiej rozejrzyj się wokół swojej siedziby i podwieź
              auto do różnych " blacharstwo - lakiernictwo", pogadaj, porównaj ceny i
              wyjeżdżające świeżutkie samochody.
              • Gość: Sven Re: Szukam fachowca. IP: 212.191.129.* 07.03.02, 13:55
                Sorry, ze odbiegne od tematu, ale dokladnie taki sam stoi na
                moim osiedlu. Swiatla z tylu to 2 pionowe prostokaty, a zderzaki
                maja 2 "zeby". Rejestracja z tych poczatkowych kombinacji 3
                liter i jest tak cholernie zadbany, ze az szczypie w oczy. To juz
                nie byle kanciak tylko perelka. Dziadek, ktory nim jezdzi
                ewidentnie cos do auta czuje. Jest piekny.
                • Gość: Niknejm Re: Szukam fachowca. IP: *.pg.com 07.03.02, 14:35
                  Gość portalu: Sven napisał(a):

> Sorry, ze odbiegne od tematu, ale dokladnie taki sam stoi na
                  > moim osiedlu. Swiatla z tylu to 2 pionowe prostokaty, a zderzaki
                  > maja 2 "zeby". Rejestracja z tych poczatkowych kombinacji 3
                  > liter i jest tak cholernie zadbany, ze az szczypie w oczy. To juz
                  > nie byle kanciak tylko perelka. Dziadek, ktory nim jezdzi
                  > ewidentnie cos do auta czuje. Jest piekny.

Dziadek jest piękny? ;-))

Co do warsztatu - znajomy polecał Auto Karcz na ulicy Karczunkowskiej (zakładam,
                  że jesteś z W-wy). Z tym, że to podobno dość daleko od Centrum.

Pozdrawiam,
                  Niknejm

• Gość: Sven Re: Szukam fachowca. IP: 212.191.129.* 07.03.02, 14:48
                    Gość portalu: Niknejm napisał(a):

> Gość portalu: Sven napisał(a):
                    >
                    > > Sorry, ze odbiegne od tematu, ale dokladnie taki sam stoi na
                    > > moim osiedlu. Swiatla z tylu to 2 pionowe prostokaty, a zderzaki
                    > > maja 2 "zeby". Rejestracja z tych poczatkowych kombinacji 3
                    > > liter i jest tak cholernie zadbany, ze az szczypie w oczy. To juz
                    > > nie byle kanciak tylko perelka. Dziadek, ktory nim jezdzi
                    > > ewidentnie cos do auta czuje. Jest piekny.
                    >
                    > Dziadek jest piękny? ;-))
                    >
                    To ja tu z srecem o kanciaku... Pan mnie za slowka lapiesz ;-)
                    • Gość: Darekk Re: Szukam fachowca. IP: 217.153.117.* 07.03.02, 15:48
                      Karczunkowska moze byc. Podjade.

A propos dziadka i jego Fiata. Ten "moj" (Fiat nie dziadek) rowniez ma pionowe
                      swiatelka, kly na zderzakach, skrzynie przy kierownicy, "napompowane" fotele.
                      Stan mechaniczny jest naprawde rewelacyjny jak na ten wiek, co moze byc zasluga
                      jednego wlasciciela od nowosci i przebiegu = 80 tys. km. Problemem sa tylko
                      niewielkie wzery na obu przednich blotnikach. Stad pytanie o blacharza.

DArekk
    • Gość: zawodnik TEN WÓZ PO LAKIEROWANIU BĘDZIE 5 X DROŻSZY... IP: *.ropczyce.sdi.tpnet.pl 07.03.02, 19:37
      ...ja myślę że najlepiej ten wózek HAMERAJTEM potraktować, i będzie jak spod
      igły...
    • Gość: 130rapid Re: Szukam fachowca. IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 08.03.02, 16:19
      Marekk, czy zaczatowałeś w niedzielę z KajTanem i Tommi125p?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka