Dodaj do ulubionych

Pytanie do Roberta6na9...

12.03.12, 11:59
stary ile wg. ciebie powinno sie zabudzetowac na Vette C06 (nie ZR1 tylko ta z LS7 pod maska NA)

Jak sprzedam dwa sprzety to celuje w to i tak na moj chlopski rozum circa 150 kafli za vette po dzwonie ale zrobiona z 8 roku.

Optymistyczne zalozenie? Po ile te fury chodza? Mailes taki albo jakis twoj znajomek z branzy?
Obserwuj wątek
    • robert888 rozumniem, że w miejscu C ma stać Z? 12.03.12, 13:14
      150k na gotowe auto to dość napięty budżet, jednak przy złomie (jakby dziwnie to w przypadku plastikowego auta nie brzmiało he he) to nawet bardziej niż wystarczający.

W Stanach chcą za takie wrotki circa 40-50k usd (nieuszkodzone).
      Musisz więc celować w jakiegoś złoma do 20-25k. Poniżej ciężko jest coś wygospodarować, bo nawet jak jest jakiś total total to ciężko go kupić za mniej niż 15k. Samą ramę na kołach, z działającym silnikiem (LS7) wyrywają sobie wszelakiej maści kastomczopery i montują na tym jakieś hotrody czy inne cuda dla raperów z kajdanami na ciemnych szyjach.

Jeśli znajdziesz coś nie bardzo wymiętolone (naprawa tak do 15-20k pln) do 25k usd to bez problemu powinieneś go domknąć w budżecie 120-130k. Masz znajomego szypra-szkutnika na mazurach?

Pojutrze w hjuston będzie sprzedawana Z06 z 8 rocznika popukana z lewej strony od przodu i z tyłu. Wygląda na wartą grzechu. Czarna, przebieg 7 tys mil. Naprawa powinna się zamknąć gdzieś w ok 20k.

Na ibeju jest zwykła (nie Z06) vetta o rok młodsza do kosmetycznego szkutnictwa za 24 dulary.
      cgi.ebay.com/ebaymotors/2009-CHEVY-CORVETTE-LS3-ENGINE-SALVAGE-REBUILDABLE-REPAIRABLE-WRECKED-DAMAGED-/200724047201?pt=US_Cars_Trucks&hash=item2ebc15e561
      PS. Nie będziesz się wstydził jeździć czymś takim? Trochę to obciach, nie? he he:)
      No i ten Lanos przed liftem w środku. Nie obędzie się chyba bez proszków, bo po leksie organizm będzie chyba protestował? Dasz radę zwalczyć przeciwciała?
      • szymizalogowany fenks men hehe 12.03.12, 13:29
        widzialem jak wyglada C06 w srodku jak bylem na aukcji w Memphis pare miechow temu i wiem ze wnetrze to Lanos

Lexa zostawiam - sprzedaje dwa inne trupy zeby troche gotowy wyciaganac

Lex do normalnej jazdy "dejli" - C06 do zabawy w weekendy - wiec wnetrze a'la lanos styka (choc smierdzi na kilometr latami 90s)

Nic tanszego z tymi osiagami (3-4s/100) i moce okolo 500 KM z tego roku nie przychodzi mi do glowy taniej.

Chyba ze masz inne propozycje na taki sprzet do zabawy z podobnymi osiagami, podobnej cenie (wazny silnik - zadne tam turbo male tylko stary dobry duzy V8 lub lepszy od 5 litra w gore).
        • milos75 Re: fenks men hehe 12.03.12, 13:47
          Viper SRT10
          • robert888 od kiedy to wiper jest tańszy? 12.03.12, 13:54
            poza tym nie wiem, czy ktoś w lecie lubi jeździć na grillu?
            Amerykańska wersja ma wydechy wzdłuż progów co umożliwia sadzenie jajek na panelach bocznych po jednym wyścigu na ćfierć mili he he:)

Projekt M56 upadł? Szkoda, to ciekawy samochód. Mało tego na ulicach.
            • szymizalogowany M56s nie upadl ale pojdzie do zyda... 12.03.12, 14:00
              ja sobie zostawiam Lexa mimo ze 120 kuni slabszy ale i tak styknie 6s do 100, poza tym jednak Lex po dlugich ogledzinach caly czas wydaje sie lepiej o klase wykonany choc M56 jest w tej samej klasie (teoretycznie) - troche smierdzi mi jednak korea mimo ze to japonczyk, jakos mi nie podchodzi jazda

ale jeszcze przemysle (na razie jest na ramie pod czestochowa do 1.5 miecha, wiec dawno go nie widzialem)
          • szymizalogowany Milos chyba sie nie zmieszcze w budzecie hehe 12.03.12, 13:55
            poza tym chyba juz 8 roku nie bedzie juz go nie robia jakis czas

dwa, troche zbyt "oczojebny" - vette jeszcze ujdzie

trzy - silnik V10 i czesci beda znacznie trudniej dostepne - bede musial wujeczka prosic o przesylanie ich chyba z hameryki hehe

cztery - podobno ten sprzet jest dla toalnych hardkorowcow - tzn. naprawde ciezko nim jezdzic, sprzeglo chodzi tak czytalem na forach wlascicieli jak zuku hehe, to ma byc sprzet do zabawy ale viper to za duzy hardkor chyba jak dla mnie
            • milos75 Re: Zależy jak bardzo pogięty 12.03.12, 14:19
              Próba wpisu.
              • milos75 Re: Zależy jak bardzo pogięty 12.03.12, 14:22
                Robili je do 2010, w tym roku będzie nowy. Hardkor i oczojebny, ale Vetty też raczej nie chcesz ukrywać przed sąsiadami.
                • milos75 Re: Zależy jak bardzo pogięty 12.03.12, 14:23
                  Kurwa co jest, nie mogę dodać normalnie wpisu na temat starego Mustanga kabrio, mojego ideału do zabawy w weekendy :-)
        • robert888 hjustonowa korweta poszła za 22,5 14.03.12, 19:17
          co czyni kalkulację następującą:
          truchło 70 pln
          transport 10 pln
          opłaty po oszustwach 20 pln
          naprawa 20 pln
          total cuzamen 120 pln.

Zmieściłeś się.
    • lazy.eye Re: Pytanie do Roberta6na9... 12.03.12, 14:14
      Nie lepiej Nissan GTR?
      • szymizalogowany Wiem ze ja nie Robus ale... 12.03.12, 14:38
        ...tam gdzie sie serwisuje przyjezdzaja dwa GTRy nowe (znaczy uzywki ale nowe modele)

Tak raz na 3 miesiace wracaja po skrzynia sie sypnela
        kumpel mi mowi ze w GTR jest problem ze skrzyniami "baj dizajn"

tzn. skrzynia sie przegrzewa nawet przy lekkim "przypieprzaniu" - jak przekroczy jakas tam temp. to komputer go przelacza w seris mode i trzeba jechac do serwisu na wymiane oleju w skrzyni i sprawdzenie czy skrzynia sie nie zesłała

to jest podobno w kazdym GTR, nissan wie o tym bledzie ale umywa rece

jakos nie chce co miesiac czy dwa, trzy wracac do serwisu ze skrzynia

dwa - GTR tez chyba sie nie zmiesci w zalozonym budzecie do 150 kafli - taki w dobrym stanie w miare po lekkim dzwonie - co najwyzej total salvage do odbudowania
        • szymizalogowany poza tym .... 12.03.12, 14:41
          w GTR jest V^ bi turbo - ja chce natualji aspirated V8 duzej pojemnosci bez zadnego turbo zeby nie miec problemu i nie bulic potem tysiecy na regeneracje turbin - w vette C06 (nie ZR1) jest stary dobry 7L silnik co raczej przezyje bez problemu bez serwisu wszystkie GTRy hehe
          • lazy.eye Re: poza tym .... 12.03.12, 15:59
            Z tą skrzynią to faktycznie ból, jeśli to prawda.
            Turbo to nie problem jeśli mało się jeździ.
            Za 60k mozna kupić GTRa z 2009 z 650HP.
            Jeśli lubisz bardziej sportową jazdę niż dźwięk wolnossącego V8 to tylko taki Nissan.
    • bunkum Re: Pytanie do Roberta6na9... 13.03.12, 02:10
      Wiekszej wiochy nie mozna zabudzetowac.
      W mojej wsi na bazar w dzien targowy takich nie wpuszczaja. Polikier pokazuje palcem miejsce za garazem strazy pozarnej. Camaro i Charger tez tam musza parkowac. Potem szczyle ziemniaki i dynie nosic musza chyba z kilometr i laduja towar na siedzenie obok kierowcy. Nic dziwnego, za nawet siusiumajtki na takie cos nie ida.
      • robert888 koniecznie pisz, więcej pisz. Jestem bardzo ciekaw 13.03.12, 10:11
        twoich dalszych spostrzeżeń i obserwacji he he:)
        • szymizalogowany hehe Z06 to wozenia kartofli.... 13.03.12, 17:22
          ciekawe czy wogle widzial ten samochod

co za typy tu wchodza
    • tusk-plusk Re: Pytanie do Roberta6na9... 13.03.12, 10:48
      sprawdź tą:
      otomoto.pl/chevrolet-corvette-c6-z06-katech-C21255198.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka