Gość: olo Re: Fiat Linea - facelifting IP: *.uwm.edu.pl 08.05.12, 11:32 Kto kupuje te "małe sedany"? Wg. mnie propozycja zupełnie bez sensu. Miejsca na tylnej kanapie mało, więc raczej nie do jazdy z kompletem pasażerów. Na ciasne ulice niekoniecznie, bo długi i kiepska widoczność. Na trasy też nie bardzo bo wąski i mały rozstaw osi. Bagażnik może i duży, ale dostać się do niego trudno, nie sposób tych 500 litrów wykorzystać. Coś takiego miałby sens w wersji kombi z przesuwaną tylną kanapą (tak jak w Twingo czy starym Yarisie). A jeśli ten lifting polegął wyłącznie na przeprojektowani wlotu powietrza i dodaniu listewek z boku - to szkoda słów. Link Zgłoś
100-sto Re: Fiat Linea - facelifting 08.05.12, 11:34 Stylistyka fiata niestety trąci myszką. Żle to wróży włoskiej marce. Jakby nie zauważyli co się dzielie wokół nich i produkują samochody wygladem nawiązujące do lat 70-tych. Link Zgłoś
Gość: wtf Re: Fiat Linea - facelifting IP: *.static.ssm.silesia.pl 08.05.12, 11:49 Wygląda jak wóz drabiniasty, tylko konia brakuje (a nawet sporo koni ;) Link Zgłoś
Gość: ślonzak Re: Fiat Linea - facelifting IP: *.dynamic.chello.pl 08.05.12, 11:50 Ino Honda City Link Zgłoś
Gość: oj tam, oj tam Re: Fiat Linea - facelifting IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.12, 12:01 tęsknię za czasami, kiedy FIAT spłodził dwojaczki Bravo/Brava; abstrahując od awaryjności itp. stylistycznie wprowadzały w tamtych czasach powiew świeżości (końcówka lat 90-tych) teraz FIAT wygląda na firmę szukającą języka stylistycznego, bo w moich oczach nie są zbyt spójni; Link Zgłoś
Gość: llllll Re: Fiat Linea - facelifting IP: *.multimo.pl 08.05.12, 12:42 brzydal wnętrze na plus ale przód i tył spieprzony koncertowo i te silniczki od kosiarek brr... Link Zgłoś
Gość: Równiacha Re: Fiat Linea - facelifting IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.05.12, 12:43 Totalny paździerz, nie kupuje się samochodów na F. Kto kupuje fiaty, toż to jest absolutnie niesprzedawalne, jak kupisz fiata to musisz go użytkować do śmierci. Link Zgłoś
Gość: jp2 Re: Fiat Linea - facelifting IP: *.150.187.3.csa-net.pl 08.05.12, 12:47 powiem tak był ładniejszy jesli mozna tak powiedziec o brzydocie.Ale pamietam jak sie pokazał to wszystkie auto swiaty mówiły żże piękny Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Fiat Linea - facelifting IP: 212.160.99.* 08.05.12, 13:26 @olo: trollu jeden, nie znasz tych małych sedanów fiata: Sieny, Albei, Linei, to się nie wypowiadaj. Są one tylko węższe od "niemałych" kompaktów. Np. Linea tylko szerokością - o 5 cm - ustępuje aktualnemu Golfowi (jest porównywalna z Golfem 4), resztę rozmiarów ma większą. Klapa bagażnika jest duża - łatwo pakować duże przedmioty. Może miałeś na myśli Thalię? Link Zgłoś
Gość: samson Re: Fiat Linea - facelifting IP: *.toya.net.pl 08.05.12, 13:45 he?? ale sie tu żrecie :) ja nie mogę. Nie mam się za bardzo czym pochwalić, bo mam używanego punciaka, ale..takim autem jak linea bym nie pogardził. Ostatnio jeden przed nosem mi śmignął na ulicy i powiem, że wyładniały :) Link Zgłoś
nurek76 Re: Fiat Linea - facelifting 08.05.12, 13:54 Narzekacze powinni się zorientować jaka jest cena i kto jest docelowym klient tego samochodu. Otóż Linea jest następcą Albei i Sieny - czyli prostego, w miarę dużego auta za niewielkie pieniądze. Kosztuje ok. 40 tyś w najlepszej wersji wyposażeniowej - to jest alternatywa dla Dacii Logan, a nie dla Golfa. Wiadomo że są tacy co wolą "prawie nówkę" ściągniętą z Niemiec - ich sprawa. Szkoda tylko że Fiat nie robi tego auta w wersji kombi - założę się, że gdyby w miarę utrzymało cenę, byłoby hitem. Co do silnika - jak Skoda wypuściła silnik TSI 1.2 105 KM - to narzekanie, że za 100 tyś taki silnik będzie do remontu. Jak jest silnik 1.4 77KM - to narzekanie, że przestarzały. A swoją drogą nie każdy potrzebuje super-hiper osiągów, do codziennej jazdy taki silnik pewnie wystarczy. Dodatkowym plusem tego że to prosta, jeszcze 8-zaworowa konstrukcja, jest to że taki silnik świetnie nadaje się pod gaz, a ewentualny serwis jest prosty i tani. Link Zgłoś
Gość: gregor79 Re: Fiat Linea - facelifting IP: *.atman.pl 08.05.12, 15:32 I to mi się podoba u włochów. Jak niewiele potrzeba, aby odmłodzić wygląd samochodu, który i tak cieszy się dużą popularnością. Trzeba przyznać, że po zmianie zderzaków i dodaniu chromu auto wygląda bardziej stylowo. Link Zgłoś
Gość: auto-auto Re: Fiat Linea - facelifting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.12, 15:39 Bardzo dobrze, że w końcu Fiat zdecydował się na odświeżenie i tego modelu. Moim zdaniem wyszło to nawet nieźle. Trzeba przyznać, że Fiat ostatnio bardzo prężnie się rozwija i co chwilę zaskakuje nas czymś nowym. Link Zgłoś
william_dr Re: Fiat Linea - facelifting 08.05.12, 19:07 Ja tam uważam, że nowe Punto z 1.3 MJ i niezłym wyposażeniem to rewelacja w cenie. Wiadomo Fiat = zawiszenie gorsze, reszta awaryjności to już po ładnych paru latach, ja planuje leasing na 3 lata i nawet jak strace na sprzedaży wtedy mocno to i tak mi sie opłaci. Jest ładniutki, szybki, nie bardzo ma alternatywe, a niedocenianie Fiata to trochę teraz błąd, bo poprawili się w jakości innych części niż silnik (totalnie bezawaryjne silniki, ktoś podskoczy? może VieśWagen z dieslami? :D :D :D), zobaczymy za 5 lat :P Link Zgłoś
Gość: wtf Re: Fiat Linea - facelifting IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.12, 20:16 >totalnie bezawaryjne silniki, Mój kolega z autopsji je zna i biedak, delikatnie mówiąc ma dosyć odmienne zdanie odnośnie silnika swojego fiata-diesla. Dobrze że ma chociaż dobry PR ;) silnikom fiata nikt nie podskoczy bedzie pan zadowolny, bedzie pan zadowolony.. Link Zgłoś
Gość: Kierowca fiata Re: Fiat Linea - facelifting IP: *.181.31.204.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.05.12, 22:01 właśnie przeczytałem wasze opinie na temat nowego ft. fiata i co do większośći głównie nietrafionych spostrzeżeń "jjagislawa" uważam że jest bardzo fajny i popieram tych co twierdzą że nie każdemu potrzebny jest od razu 150 konny silnik w jakimś passacie albo golfie jak każdy kupuje myślą że jak ściągną rozgruchotane złomy niemieckie z zagranicy z tysiącami kilometrów na liczniku to długo pojeżdżą pokozaczą rok dwa i po zawodach. a sam miałem sienę 1.2 i odpukać jeździła bardzo ładnie 13 lat bo jeżeli robi się okresowe przeglądy to nie ma żadnych problemów a te 75 KM spokojnie wystarczyło na miasto i na trasę bo 170 i tak raczej w PL nikt normalny nie jeździ tylko jacyś idioci. teraz nadal jeżdzę fiatem ale stilo też tak jak poprzednik kupiony w salonie i bez żadnych awarii silnik w prawdzie 1.8 ale bardzo fajny samochodzik. a narzekają tylko tacy co w życiu nawet nie siedzieli w żadnym fiacie a nawet nie pomyślą że taki mały silnik to i mniejsze spalanie co raczej przy dzisiejszych cenachj benz jest dość istotne! ale cóż po naszych drogach nadal bd jeździć składane z kilku audi,vw i inne złomy z zagranicy które tam już by dawno były zezłomowane i wszystkie kozaki jeszcze ściągają stare diesle w których zaraz sypie się turbina i silnik do remotu porażka Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Fiat Linea - facelifting IP: *.adsl.inetia.pl 08.05.12, 23:20 Mały?! Ponad cztery i pół metra to jest mały?! To jaki jest duży?! Limuzyna defiladowa powyżej sześciu metrów?! Link Zgłoś
Gość: piotrall Re: Fiat Linea - facelifting IP: *.static.tvk.wroc.pl 08.05.12, 23:31 Boże, jaki żal!! Link Zgłoś
Gość: piotrall Re: Fiat Linea - facelifting IP: *.static.tvk.wroc.pl 08.05.12, 23:36 Żal w senie: 1. Deska rozdzielcza i wnętrze (patrz Fiat Croma 2007), no może z pominięciem radia, wydaje się nowe. 2. Przodu i tyłu nie komentuje, kwestia gustu. 3. Wycofanie silnika 1,3 TDI, który nie palił prawie w ogóle ;) też sprytne. 4. 1,4 benzyna - min 9 l w mieście - żal. Nie wiem czemu ten facelifting ma służyć? Pogrążeniu modelu? Link Zgłoś
Gość: r2d2 Re: Fiat Linea - facelifting IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.12, 05:55 Przykro mi bardzo ale to taki sam paździerz jak punto - miałem nowe i dzień w którym go sprzedałem uważam za jeden z piękniejszych w moim długim życiu. Powiem więcej - po linei nie spodziewałbym się niczego dobrego, bo punto składają we Włoszech a lineę w Turcji. A kysz siło nieczysta! Link Zgłoś
Gość: lol Re: Fiat Linea - facelifting IP: *.tktelekom.pl 09.05.12, 11:00 Miałem Grande i sprzedałem bez żadnego problemu za znacznie więcej niż średnia giełdowo-allegrowa. Szukałem używanej Cromy albo Bravo i nic nie znalazłem z prostej przyczyny: kto ma, ten jeździ, jest zadowolony i nie zamierza sprzedawać a jak już się coś dobrego się pojawi, to za znacznie więcej niż średnia giełdowa i szybko znajduje nowego nabywcę. A to co widać w ogłoszeniach, to sprowadzony, rozbity, łatany i kombinowany złom. Dobre dla marzycieli pokroju "m", którzy tępo wierzą, że mogą mieć 4 latka za 50% wartości nowego. Po bezskutecznych poszukiwaniach, przewertowaniu forów i wysłuchaniu opinii (w tym ASO), poszedłem do salonu i kupiłem nowe Bravo. Jeżdżę i się cieszę z wyboru i głęboko w poważaniu mam wszelkie negatywne opinie pseudo-specjalistów i forumowych trolów nt. FIAT'a. Niniejszym ich też pozdrawiam :) Link Zgłoś
Gość: sprzedawca Re: Fiat Linea - facelifting IP: *.tktelekom.pl 09.05.12, 14:32 Ostatni lifting, który się udał fiatowi to Bravo od 2010 r. Zmienili tylko kolor grila i lamp, reszty nie ruszali na szczęście. Każdym liftingiem fiat tylko psuje auto z zewnątrz, bo środek jest naprawdę w porządku. Niedawne przykłady: Grande Punto - Punto Evo i Croma - "nowa" Croma. Link Zgłoś
Gość: radush Re: Fiat Linea - facelifting IP: 213.199.241.* 20.05.12, 20:52 Nie zgodzę się. Ten lifting wyszedł bardzo przyjemnie i nie mogę złego słowa powiedzieć. Auto nabrało świeżości, aktualności i znów może się podobać. Jest to dobry sposób na zapewnienie klientom szerokiej oferty modelowej. Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Fiat Linea - facelifting IP: *.cdma.centertel.pl 26.08.12, 19:44 fiat to auto dla tych ktorzy kochaja motoryzacje przez duze m szajswagen jest dle debili smiac mi sie chce jak chwala na forum a klna gdy wsiadaja za kierownice jestem mechanikiem i wiem jak wyglada technologia fiata i powiem jedno bravo dla fiata oby tak dalej Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Fiat Linea - facelifting IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.12, 00:33 Mam sienę od 13 lat i chyba już czas na nowe autko. Szukam czegoś podobnego bagażnik min 500l, i trochę więcej miejsca z tyłu niż w sienie. Nie ma dużego wyboru na rynku i nie interesują mnie auta sprowadzane. Moją 13 letnią sieną robiłem 2000 km do Dubrownika w 24h bez przerwy (wiem że to chore) ale szukam podobnego auta i chyba padnie na linea. Plusy fiatów znam i chciałbym pojeździć swoją sieną jeszcze ze dwa lata, interesują mnie minusy użytkowników fiata linea (nie VW czy BMW). Piszcze Link Zgłoś