bosman70 06.06.12, 17:34 Mam PT Cruisera, moze ktoś polecić sprawdzony i w miarę tani serwis na Ursynowie, który robi amerykańskie samochody? Bo jak robię cokolwiek w autoryzowanym serwisie Chryslera, to płacę milion cruzeiros... Link Zgłoś Obserwuj wątek
ulubiony19 Re: PT Cruiser ursynów 10.06.12, 19:20 Weszłem w program gugle grafika, paczę co to ten PT Cruiser, bo pomyślałem że jaki masl kar, skoro serwis od hamerakanów trza... A tu ta dziewczyńska popierdółka z przetworzonych butelek. Chłopie, jedźże do byle dobrego warsztatu, a nie się wydurniaj. Pozdr Link Zgłoś
tomek854 Re: PT Cruiser ursynów 10.06.12, 23:51 No toż przecież pyta, gdzie jest sprawdzony warsztat (w sensie - dobry). Nie pytał, czy Ci się jego samochód podoba. Link Zgłoś
ulubiony19 Re: PT Cruiser ursynów 11.06.12, 21:18 "sprawdzony i w miarę tani serwis na Ursynowie, który robi amerykańskie samochody" A PT właśnie się mnie podobie. Niedługo to będzie jaktajmer. Wóz jest stylowy, całkiem wygodny, z ciekawym środkiem. To of koz nie przeszkadza mi być złośliwym. Link Zgłoś
fuiio Re: PT Cruiser ursynów 14.06.12, 15:18 strasznie wygodny ,strasznie szybki bo to przeca 140 kuni " w bemzynie". fura przeswietna zwlaszcza jesli ktos nigdy nie jechau..normalnom furom. ta "wygoda" to najwiencej zuca na kolana..krejzler..ze klekajcie sie narody swiata.. Link Zgłoś
koza_oddam Re: PT Cruiser ursynów 15.06.12, 10:03 Ojciec ma takie wozidło. Mechanika do ogarnięcia przez każdego mechanika, gorzej z elektroniką ale też tragedii nie ma. Największym atutem jest wygląd - stylizowanie na lata 30 XX w, chromowe dodatki - najładniej wygląda to czarnym aucie. Niestety, środek choć funkcjonalny, jak to w amerykańcu ze schowkami w dziwnych miejscach, to dominuje plastik udający metal. Fotele bez trzymania, płaskie, deska rozdzielcza, wajcha od biegów w podłodze - jako żywo przypomina Wartburga 353 z 88 roku którego kiedyś mieliśmy. W PT jest nieco więcej guzików i inna kolorystyka, ale mi osobiście bardzo się z enerdowską limuzyną kojarzy. Silnik 2.0 16v 141KM - moc jest, ale o sportowej jeździe należy zapomnieć, bo auto swoje waży i generalnie do sportu stworzone nie zostało. Wrażenie ogólnie zostawia pozytywne, nie ma tragedii, zwłaszcza jeśli ktoś wie czego się po aucie z rodowodem amerykańskim spodziewać. Jeśli ktoś spodziewał się wodotrysków, to bardzo się rozczaruje. Z PT trochę jak z Alfą - trzeba albo pokochać z dobrodziejstwem inwentarza, albo trzymać się z daleka. Link Zgłoś
galtomone Re: PT Cruiser ursynów 15.06.12, 10:12 Fajna charakterystyka i potwierdza to co sam zauwazylem. Stylistyka auta Ok. Wieksze wrazenie robila w dniu premiery (jakby nie patrzec kilka lat minelo i auto sie opatrzylo) ale inne auta starzeja sie gorzej. Mnie niestety niespasowal rozmiar auta, PT to compact i to tez nie najprzestronniejszy (bo takie ograniczenia stawia ksztal karoserii) a do tego raczej jeden z najciezszych w swojej klasie (co widac przy dystrybutorze). Dla mnie drugim minusem bylo wnetrze auta, ktore zupelnie mi nie pasuje do jego wygladu zewnetrznego a do tego odpycha mnie jakosciowo. Ale albo sie kocha albo kupuje cos innego :-). Co do sedna tematu, w nazwie konkretnego warsztatu nie pomoge ale moze to pozwoli Ci oszczedzic czas i kase: forum.gazeta.pl/forum/w,643,103380109,,Uczciwe_i_solidne_serwisy_samoch_na_Ursynowie_.html?v=2 Do mechaniki warto znalezc zaufany warsztat, nawet jesli nie jest 5 min od Twojego domu. A elektryka to sie szuka jak trzeba i pyta o koszt konkretnej uslugi (zreszta zaufany mechanik na pewno kogos poleci). Proponuje popytac znajomych kto ze swojego warsztatu jest (od lat) zadowolony. PT Cruiser wcale nie wymaga ASO. Aaaa - moze warto sie tu zarejestrowac? ptclub.nazwa.pl/ Link Zgłoś
koza_oddam Re: PT Cruiser ursynów 15.06.12, 11:09 Ze spalaniem nie jest tragicznie, ojciec osiąga bez problemu spalanie w granicach 8l/100km w trasie, klima manualna włączana co jakiś czas. Tyle że on spokojnie jeździ, nawet bardzo. Link Zgłoś