Dodaj do ulubionych

RENAULT CLIO

25.06.04, 12:22
Błagam, proszę o informacje o Renault CLIO! Mam do kupienia model z 1998 r.,
ale kompletnie się na autach nie znam i nie znam też żadnego posiadacza
takiego auta. Czy jest ono godne polecenia? Mniej mi zależy na kwestiach
technicznych, bardziej na solidności i awaryjności. Mam zamiar uzywać go
głównie po mieście (zakupy, podróż do pracy). Dziękuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: JH Re: RENAULT CLIO IP: 194.205.123.* 25.06.04, 12:35
      Witam. Jezdze clio z 99 roku, ale nie moge do konca polecac takiego samochodu.
      Jako w miare nowy jest ok, ale jego trwalosc jest nienajlepsza, i w samochodzie
      kilkuletnim juz moga byc powtarzajace sie drobne ale denerwujace problemy -
      elektryka, slabe elementy zawieszenia, etc. Na polskich drogach ta jakosc i
      trwalosc nie nadaje sie. Moj byl bezproblemowy wlasnie na 3-4 lata, ale
      ostatnio co jakis czas jest kolejny element do wymiany/naprawy. Moge polecac
      tylko tym, co maja znajomego i zaufanego mechanika, ktory moze go tanio (i
      czesto) naprawiac. Naprawiajac u dilera mozna sie wykonczyc finansowo, a
      niestety czesto zdarza sie, ze cos trzeba wymienic.

Oczywiscie to jest osobista decyzja, ale uwazam, ze clio w takim wieku musi byc
      na prawde tanie, zeby bylo atrakcyjne, wlasnie ze wzgledu na nizsza jakosc, i
      te awaryjnosc. Jesli chodzi o wygode i jazde, to z kolei polecam. Ale dla
      wlasciciela to wysoka awaryjnosc starszych clio moze byc uciazliwa (i
      kosztowna).
      Pozdrawiam
      JH
      • Gość: anioleczek Re: RENAULT CLIO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 15:56
        Dziękuję bardzo! Jeszcze się zastanowię. Ponieważ jestwem kobietą, to kazdy
        mechanik mnie łatwo oszuka. Wolę chyba coś mniej awaryjnego. Jescze raz dzięki!
      • arturos01 Re: RENAULT CLIO 25.06.04, 16:01
        Żona przez 5 lat jeżdziła Clio z 98 i żadnych awarii.
        Tak jej się spodobało, że 2003 sobie kupiła nowy model, a mogła wybrać np.
        Corolle.
        • niki27 Re: RENAULT CLIO 25.06.04, 17:40
          arturos01 napisał:

> Żona przez 5 lat jeżdziła Clio z 98 i żadnych awarii.
          > Tak jej się spodobało, że 2003 sobie kupiła nowy model, a mogła wybrać np.
          > Corolle.

Podpisuje sie pod powyzszym. Rocznik 1998 musiał być wyjątkow udany, bo moje
          Clio 1.2 słuzy nam jako drugi samochod w rodzinie - bez zarzutu. Miałtylko
          jedna awarię, wynikająca zreszta z wczesniejszego błędu mechanika
          (zakleszczenie starych okladzin w tylnym bebenie hamulcowym - mechanik na
          przegladzie nie zauwazyl, ze okladzina jest juz zuzyta).
          Dodam, ze na liczniku mam juz 90 kkm. Pali rewelacyjnie malo (zdarza mi sie
          tankowac... raz na miesiac, jak jezdzi tylko do pracy).
          Inna rzecz, ze i ja, i moja Lepsza Połowa - o samochody po prostu dbamy.
    • Gość: Mysz Re: RENAULT CLIO IP: *.telpol.net.pl 26.06.04, 09:08
      Również jeżdżę Clio z 98 roku - jednym z pierwszych dostarczonych przez Renault
      do Polski - niezbyt duży przebieg, bo dobijam właśnie do 100 tysięcy - auto
      zupełnie bezawaryjne.
      • Gość: Adek Re: RENAULT CLIO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.04, 09:31
        - jednym z pierwszych dostarczonych przez Renault
        >
        > do Polski
        co to ma znaczyc?
    • kazet3 Re: RENAULT CLIO 26.06.04, 13:57
      Mam też Clio wrzesień 98, 1.4, 80 000, rewelacja, cichy, mało pali, doskonale
      się siedzi, dotąd żadnych (!!!) awarii. Choć od 1,5 roku w innych rękach i stale
      pod drzewami i tylko czasami mogę się przejechać (z prawdziwą przyjemnością choć
      mam większy) nadal służy bezawaryjnie. Ale sąsiad z Clio 99, niestety ma stale
      kłopoty z elektryką i mniej jeździł.
    • Gość: Jakamoto Re: RENAULT CLIO IP: 195.150.115.* 29.06.04, 22:18
      Mam Clio 1,9D z 1998, jest OK. Przejechane 100 000 km. pali b.mało, troche
      glosne zawieszenie, ale - polecam. Chyba rzeczywiscie udany rocznik.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka