Dodaj do ulubionych

Recall Hondy

01.07.04, 03:03
Honda to recall 640,000 vehicles

Reuters / June 30, 2004

TOKYO
Obserwuj wątek
    • Gość: fazi_ze_sztazi Re: Recall Hondy IP: *.client.comcast.net 01.07.04, 03:05
      which models & years???
      do you have any other details?
      have you checked on edmunds.com or kbb.com ?
    • tkomuda Re: Recall Hondy 01.07.04, 04:34
      niech sobie nie mysla ze sa najlepsi
      tak samo awaryjne jak inne marki

nigdy nie kupie japonskiego auta bo to tandeta
    • Gość: konrad Re: Recall Hondy IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 01.07.04, 17:03
      Przynajmniej kwapia sie zeby to usunac wady nie tak jak coponiektore inne marki.
    • marekatlanta71 Re: Recall Hondy 02.07.04, 06:50
      Honda dala niezle dupy... Mojej nie wzywaja bo problem dotyczy tylko automatu.
      To co mi sie podoba to to ze Toyota w podobnej sytuacji udawala greka
      (zacieranie sie silnikow) przez dlugi czas.
      • niknejm Re: Recall Hondy 05.07.04, 13:28
        marekatlanta71 napisał:

> Honda dala niezle dupy... Mojej nie wzywaja bo problem dotyczy tylko
        > automatu.
        > To co mi sie podoba to to ze Toyota w podobnej sytuacji udawala greka
        > (zacieranie sie silnikow) przez dlugi czas.

Nie Toyota, tylko VW. ;-)

Pzdr
        Niknejm
        • Gość: 01boryna Re: Recall Hondy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.04, 14:26
          To wszystkom?
          • niknejm Re: Recall Hondy 05.07.04, 15:42
            Gość portalu: 01boryna napisał(a):

> To wszystkom?

fszystką ;-))

Pzdr
            Niknejm
            • Gość: -_- Re: Recall Hondy IP: *.dyn.optonline.net 05.07.04, 15:51
              Hondy sa slabiutkie.Rdza zjada nie tylko Hondy ale Toyoty i
              Mazdy.Zabezpieczenie korozyjne jest marne.Poza tym slabe wyposazenie pod
              wzgledem bezpieczenstwa powodje ze sa nieco tansze.

Teraz ten recall udowadnia ze mityczna niezawodnosc japoncow mija.
              • tato1 Re: Recall Hondy 05.07.04, 16:02
                ...Bardzo awaryjne i cienka tech...Nadrabiaja to gwarancja 3-5letnia ale
                sprzedaz w Europie jest sladowa.W USA gdzie kryzys ekonomiczny jest od lat
                chetnie kupuja japsy...im to nie przeszkadza ze sztuczna skora peka po roku na
                siedzeniach a po trzech odpada od fotela np.......
                • niknejm Re: Recall Hondy 05.07.04, 16:37
                  tato1 napisał:

> ...Bardzo awaryjne i cienka tech...Nadrabiaja to gwarancja 3-5letnia ale
                  > sprzedaz w Europie jest sladowa.

Cóż, można spróbować zmienić rzeczywistość przez zaprzeczanie faktom. Pytanie,
                  na ile to jest skuteczne ;-)
                  Przejrzyj rakingi TUV, ADAC, Dekra. Aha, zapomniałem, Ty nie wierzysz
                  statystykom jakichś podejrzanych germańskich organizacji - wiesz lepiej.
                  Osobiście przetestowałeś 600000 Hond, milion Toyot, milion BMW i 3 miliony
                  VW ;-))
                  Żeby nie być gołosłownym, podam kilka pierwszych i kilka ostatnich miejsc
                  rankingu TUV:

Kategoria 1-3 lata

1) Audi A2 - 2.1
                  2) Honda Logo - 2.3
                  3) Opel Agila - 2.3
                  4) Toyota Yaris - 2.3
                  5) Toyota RAV4 - 2.5
                  6. Mazda Demio 2,6%
                  6. Mazda MX-5 2,6%
                  6. Toyota Corolla 2,6%
                  6. Toyota Picnic 2,6%
                  10.Subaru Forester 2,7%
                  11.Toyota Avensis - 2,9%
                  ...
                  100.Kia Sephia - 8,7%
                  ...
                  105.Ford Galaxy - 10,4%
                  106.Opel Frontera - 10,9%
                  106.Volkswagen Sharan - 10,9%
                  108.BMW 3 - 11,4%
                  109.Alfa Romeo 145/146 - 11,7%
                  110.Seat Alhambra - 12,1%
                  111.Kia Pride - 13,1%
                  112.Chrysler Voyager - 14,6%
                  113.Peugeot 806 - 14,7%

Czyli w pierwszej 11-tce, 9 samochodów to japsy.

W kategorii 10-11 lat w pierwszej 17-tce jest 11 japsów. Taaak... Są
                  rzeczywiście niesamowicie awaryjne. ROTFL.

Jeśli masz rzeczowe argumenty, pogadajmy. Jeśli nie, i standardowo zaczniesz
                  filozofować (bez podparcia swoich tez rzeczowymi argumentami) to EOT.

Pzdr
                  Niknejm
                  • tato1 Re: Recall Hondy 05.07.04, 16:44
                    ...Ja wierze w statystyki tylko mnie oswiec co ma honda logo(2)do BMW 3(108).
                    Bo jezeli jestesmy w temacie to moj rowerek na niedziele wcale sie nie psuje.
                    • niknejm Re: Recall Hondy 05.07.04, 17:32
                      tato1 napisał:

> ...Ja wierze w statystyki tylko mnie oswiec co ma honda logo(2)do BMW 3(108).
                      > Bo jezeli jestesmy w temacie to moj rowerek na niedziele wcale sie nie psuje.

Fajna odpowiedź - wycofujesz się, wiedziałem. ;-)
                      To Ty mnie łaskawie oświeć argumentami świadczącymi o niezwykle wysokiej
                      awaryjności japońców. Forsowałeś tę tezę, przedstawiłem dowody, że nie jest ona
                      prawdą. Wysil sie teraz i obal moją argumentację. ;-) Założę sie o pifffko, że
                      nie dasz rady :-)

Pzdr
                      Niknejm
                      • tato1 Re: Recall Hondy 05.07.04, 17:42
                        niknejm napisał:

> tato1 napisał:
                        >
                        > > ...Ja wierze w statystyki tylko mnie oswiec co ma honda logo(2)do BMW 3(10
                        > 8).
                        > > Bo jezeli jestesmy w temacie to moj rowerek na niedziele wcale sie nie psu
                        > je.
                        >
                        > Fajna odpowiedź - wycofujesz się, wiedziałem. ;-)
                        > To Ty mnie łaskawie oświeć argumentami świadczącymi o niezwykle wysokiej
                        > awaryjności japońców. Forsowałeś tę tezę, przedstawiłem dowody, że nie jest
                        ona
                        >
                        > prawdą. Wysil sie teraz i obal moją argumentację. ;-) Założę sie o pifffko,
                        że
                        > nie dasz rady :-)
                        >
                        > Pzdr
                        > Niknejm
                        Zreszta jezeli idziesz w zaparte to Audi A2 jest pierwsze i jest to auto z
                        polki logo ktora juz nawet nie sprzedaja......Audi jest naszpikowane tech.wiec
                        tym bardziej japsy wypadaja blado.....
                        I nie osmieszaj sie juz prosze z ta twoja "argumentacja"...hehehehe
                        • Gość: Doki Re: Recall Hondy IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 05.07.04, 17:48
                          > ...Szkoda mi cie niknej,nie rozumiesz co sie do ciebie pisze

Niknejm, nie jestes sam. Ja tez nie rozumiem co ten facet do Ciebie pisze.

> Odpowiedz mi na pytanie co ma honda logo do BMW 3........

Ja nie wiem. Ale jak to sie ma do dyskusji o statystykach awaryjnosci? Moze to,
                          ze Logo jest znacznie mniej awaryjne od badziewnego BMW, ale to nie jest
                          zaskakujace.

> Audi jest naszpikowane tech.wiec
                          > tym bardziej japsy wypadaja blado.....

Nie rozumiem tego. W Audi jest wiecej tech i przez to japonczyki sa gorsze?
                          Osssochozzi?
                          • tato1 Re: Recall Hondy 05.07.04, 17:49
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=13863562&a=13965979
                        • niknejm Re: Recall Hondy 05.07.04, 17:52
                          tato1 napisał:

> ...Szkoda mi cie niknej,nie rozumiesz co sie do ciebie pisze(mechanik
                          > samochodowy....hehehehe)

Z tego co wiem, Twoje drugie ja (czyli kuzyn) jest mechanikiem samochodowym.
                          Przyznał to otwarcie :-)

> Odpowiedz mi na pytanie co ma honda logo do BMW 3........

NIE. To Ty mi udowodnij, że japończyki są awaryjne. O tym jest dyskusja, nie
                          zjeżdżaj na boczne tory.

> I nie osmieszaj sie juz prosze z ta twoja "argumentacja"...hehehehe

Sam się ośmieszasz. Nie znalazłeś jak dotąd argumentów na poparcie swojej tezy,
                          która brzmiała tak, cytuję: "...Bardzo awaryjne" (to o japończykach).
                          Udowodniłem Ci, że głupoty wypisujesz, nie znalazłeś kotrargumentów, zjeżdżasz
                          na inne tematy. I wiesz co? To było do przewidzenia na samym początku tej
                          dyskusji. Sorry, przyszpiliłem Cię :-)

Mam nadzieję, że w przyszłości, zanim zaczniesz wypisywać bzdury, zastanowisz
                          się chwilę. I tylko dlatego podjąłem tą dyskusję - po prostu nie lubię jak
                          różne nieuki chrzanią bez sensu. Mam na to alergię.

Pzdr
                          Niknejm

• tato1 Re: Recall Hondy 05.07.04, 17:58
                            ...sluchaj kretynie bawia mnie twoje wpisy glupie zreszta wiec napisz jeszcze
                            cos o logo i bmw3 i napisz tez o rowerku moim na niedziele.Napewno
                            odpisze......hehehehe
                            • niknejm Re: Recall Hondy 05.07.04, 18:01
                              tato1 napisał:

> ...sluchaj kretynie bawia mnie twoje wpisy glupie zreszta wiec napisz jeszcze
                              > cos o logo i bmw3 i napisz tez o rowerku moim na niedziele.Napewno
                              > odpisze......hehehehe

"Napewno"* odpiszesz tak jak do tej pory, czyli bajdurzeniem bez sensu, w
                              dodatku nie na temat. I znowu zrobiłeś z siebie głupa. EOT.

Pzdr
                              Niknejm

*) Mała uwaga - pisze się "na pewno".

• tato1 Re: Recall Hondy 05.07.04, 18:07
                                niknejm napisał:

> tato1 napisał:
                                >
                                > > ...sluchaj kretynie bawia mnie twoje wpisy glupie zreszta wiec napisz jesz
                                > cze
                                > > cos o logo i bmw3 i napisz tez o rowerku moim na niedziele.Napewno
                                > > odpisze......hehehehe
                                >
                                > "Napewno"* odpiszesz tak jak do tej pory, czyli bajdurzeniem bez sensu, w
                                > dodatku nie na temat. I znowu zrobiłeś z siebie głupa. EOT.
                                >
                                > Pzdr
                                > Niknejm
                                >
                                > *) Mała uwaga - pisze się "na pewno".
                                >
                                z braku laku lepszy niknejm niz nic....hehehe
                                ....p.s...jak bede pisal napewno to mi wstawisz pale?.....hehehehe
                                • niknejm Żałosne i zabawne. EOT (n/t) 05.07.04, 18:20
                                  • tato1 Brak "argumentow"?..........hehehehe 05.07.04, 18:23
                                    • tato1 Re: Brak "argumentow"?..........hehehehe 05.07.04, 18:47
                                      ...Widzisz kretynie twoja znajomosc motoryzacji ogranicza sie do statystyk a
                                      jak wiemy sa klamstwa klamstewka i statystyki.Nie trzeba jezdzic milionem hond
                                      czy tys.meroli ale przedewszystkim trzeba byc "konsumentem"aut a ty nim nie
                                      jestes.Jestes glupim kretynem ktory ubzdural sobie ze cos jest piekne,taka
                                      legenda na czterech kolkach i walisz glupa osmieszajac sie przy tym.......
                                      Jestes taka anty-reklama hondy i przestan pisac bo naprawde ktos pomysli ze
                                      hondami jezdza tylko inwalidzi........

• tato1 Re: Brak "argumentow"?..........hehehehe 05.07.04, 19:02
                                        tato1 napisał:

> ...Widzisz kretynie twoja znajomosc motoryzacji ogranicza sie do statystyk a
                                        > jak wiemy sa klamstwa klamstewka i statystyki.Nie trzeba jezdzic milionem
                                        hond
                                        > czy tys.meroli ale przedewszystkim trzeba byc "konsumentem"aut a ty nim nie
                                        > jestes.Jestes glupim kretynem ktory ubzdural sobie ze cos jest piekne,taka
                                        > legenda na czterech kolkach i walisz glupa osmieszajac sie przy tym.......
                                        > Jestes taka anty-reklama hondy i przestan pisac bo naprawde ktos pomysli ze
                                        > hondami jezdza tylko inwalidzi........
                                        >
                                        ...Dodam jeszcze ze zchowanie twoje jest jasnym dowodem na to ze pochodzisz z
                                        wioski lub biednej rodziny robotniczej i ze masz nie zdrowe ambicje.Naprawde
                                        nie masz co sie martwic o moj jez.polski bo nie jest mie do niczego
                                        potrzebny,chyba ze do wyzywania cie od kretynow na forum co jest logiczne po
                                        tym co tu wypisujesz.Posiadasz Civic..ok chcesz je zmienic na duzy wozek?...tez
                                        dobrze ale nie zazdrosci i nie pisz glupot.
                                        Pa.
                • Gość: Doki Re: Recall Hondy IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 05.07.04, 16:45
                  > Nadrabiaja to gwarancja 3-5letnia

A poniewaz sa takie awaryjne, to napraw gwarancyjnych jest mnostwo i japonskie
                  wirmy juz dawno zbankrutowaly z powodu tych napraw... LOL...wymysl cos lepszego.

> sprzedaz w Europie jest sladowa

Co, oczywiscie, widac na ulicach. Jak juz sie zdarzy Toyota czy Nissan, to az
                  sie ludzie odwracaja.

> W USA gdzie kryzys ekonomiczny jest od lat

Czy ten post na pewno zostal napisany w 2004 roku? Nie w 1935?
                  • tato1 Re: Recall Hondy 05.07.04, 16:54
                    ...Daj mi zrozumiec sprawe.......to ty przez 3lata placisz w serwisie np.150-
                    250€ za wymiane oleju?......plus wymiane dyskow i nakladek ktore jako
                    czesc "ruchoma" sie zciera? i po trzech latach zapewnien serwisu ze wszystko ok
                    siada ci np.uklad wspomagania kierownicy za dwa tys€ i nic nie mowisz do tego
                    jak w hororze zaciera ci silnik itp....i co ty nato?....nic?
                    Fajny jestes gosc i bardzo praktykujacy w wierze.....
                    • Gość: Doki Re: Recall Hondy IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 05.07.04, 17:30
                      > to ty przez 3lata placisz w serwisie np.150-
                      > 250€ za wymiane oleju?

Az tyle? Teraz nie mam przy sobie faktur, ale to wychodzi taniej. A co mam
                      zrobic? Sam zmieniac?

> plus wymiane dyskow i nakladek ktore jako
                      > czesc "ruchoma" sie zciera?

Masz na mysli tarcze i klocki? Jeszcze nigdy nie musialem wymieniac tarcz, a
                      klocki wystarczaja mi na 60000 (przod) do 75000 km (tyl), wiec ok 2 lat jazdy.
                      Na taki wydatek moge sobie pozwolic.

> i po trzech latach zapewnien serwisu ze wszystko ok
                      > siada ci np.uklad wspomagania kierownicy za dwa tys€ i nic nie mowisz do
                      > tego jak w hororze zaciera ci silnik

Nigdy mi sie cos takiego (odpukac) nie zdarzylo, wiec trudno powiedziec. Silnik
                      nie zaciera sie ni z tego ni z owego.

> Fajny jestes gosc i bardzo praktykujacy w wierze.....

Widzisz, a potem, jak sprzedaje auto, to kupujacy chetniej patrzy w ksiazeczke,
                      gdzie sa stempelki z przegladow. Wiesz dlaczego? Bo to jakas tam (slaba bo
                      slaba, ale zawsze) gwarancja, ze auto nie bylo kompletnie zaniedbane i ze
                      licznik nie byl cofany.
                      • tato1 Re: Recall Hondy 05.07.04, 17:35
                        ...np.w Polsce zmiana auta jest srednio co 7-10lat w Europie co 5 a w Japan co 3
                        (chyba ze europejski to tez 5lat)wiec jezeli chcesz sprzedac szybko to ok.
                        • Gość: Doki Re: Recall Hondy IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 05.07.04, 17:43
                          > ...np.w Polsce zmiana auta jest srednio co 7-10lat w Europie co 5 a w Japan co
                          > 3 (chyba ze europejski to tez 5lat)wiec jezeli chcesz sprzedac szybko to ok.

Jak dotad, zmieniam auta co 4 lata.
                          • tato1 Re: Recall Hondy 05.07.04, 17:46
                            ....a masz prawojazdy?...........
                            • Gość: Doki Re: Recall Hondy IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 05.07.04, 17:48
                              tato1 napisał:

> ....a masz prawojazdy?...........

Nawet dwa. :-)))
                              • tato1 Re: Recall Hondy 05.07.04, 17:50
                                ...to jedno daj dla niknejma........
                                • Gość: Doki Re: Recall Hondy IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 05.07.04, 17:51
                                  tato1 napisał:

> ...to jedno daj dla niknejma........

A dlaczego? Najpewniej ma swoje, a jak nie ma, to niech sobie zrobi albo kupi.
                                  • tato1 Re: Recall Hondy 05.07.04, 17:52
                                    ...Tak jak ty auto co cztery lata........hehehehe
                                    • Gość: Doki Re: Recall Hondy IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 05.07.04, 17:56
                                      tato1 napisał:

> ...Tak jak ty auto co cztery lata........hehehehe

Coz, nie musisz wierzyc mi na slowo, a dowodow przedstawiac mi sie nie chce.
                                      Wlasnie moje obecne auto ma 3.5 roku i rozgladam sie za nastepnym. Przy okazji:
                                      to bedzie Honda.
                                      • tato1 Re: Recall Hondy 05.07.04, 17:59
                                        ...logo?
                                        • Gość: Doki Re: Recall Hondy IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 05.07.04, 18:04
                                          nie.

EOT
                • Gość: Facet z Kanady Re: Recall Hondy IP: *.sympatico.ca 07.07.04, 02:46
                  Pierdolisz jak potluczony .
                  1.Japonskie firmy nie daja gwarancji dluzszej jak 3 lata.
                  2.Kryzysu ekonomicznego w Stanach nie ma ,ani nie bylo ostatnio.
                  3.Sztucznej skory na pewno nie wkladaja do swoich aut .
                  4.Sa to jednak przodujace auta pod wzgledem awaryjnosci.
                  5.Zmien sobie lekarza.
                  • devote Re: Recall Hondy 07.07.04, 03:01
                    Gość portalu: Facet z Kanady napisał(a):

> Pierdolisz jak potluczony .
                    > 1.Japonskie firmy nie daja gwarancji dluzszej jak 3 lata.

w USA volkswagen daje 4 lata lub 50k mil
                    • tato1 Re: Recall Hondy 09.07.04, 18:40
                      devote napisał:

> Gość portalu: Facet z Kanady napisał(a):
                      >
                      > > Pierdolisz jak potluczony .
                      > > 1.Japonskie firmy nie daja gwarancji dluzszej jak 3 lata.
                      >
                      >
                      >
                      > w USA volkswagen daje 4 lata lub 50k mil

...w UE Avesis ma 5lat.
                      • devote Re: Recall Hondy 09.07.04, 23:53
                        tato1 napisał:

>> ...w UE Avesis ma 5lat.

Polska jest UE wiec jaka gwarancja w Polsce?
                  • Gość: Facet z Kanady Re: Recall Hondy IP: *.sympatico.ca 07.07.04, 03:50
                    6.Japonskie auta sa troche drozesze od tej samej klasy amerykanskich aut
    • tato1 Re: Recall Hondy 05.07.04, 19:48

> 600 tysiency hond do naprawy a niknejm caly czas napierdala o bmw. O co tu
      > chodzi?
      poldki,maluchy,syreny itp.......Co do BMW to on wyznaje zasade anty.milosci(co
      naprawde podziwiasz to krytykujesz) bo jest golcem.
      • tato1 Re: Recall Hondy 06.07.04, 15:26
        ....Tak dla przepomnienia kretynowi niknejm.........hehehe
    • tato1 Re: Recall Hondy 06.07.04, 15:30

> Czemu ta dziwka mnie wyciela?
      • tato1 Re: Recall Hondy 06.07.04, 15:31
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=13619384&a=13657544
    • Gość: kris_33 Re: Recall Hondy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 05:48
      crass.on.ru/flash/honda-ad-300k.html
    • Gość: gosc problemy hondy z jakoscia i rozszyfrowanie statyst IP: *.lubin.dialog.net.pl 09.07.04, 19:15
      Jezdzilem wieloma autkami - i europejskimi i japonskimi i amerykanskimi. Oto
      moje 3 grosze:
      roznica w bezawaryjności jest niewielka (poza hondami civic - przynajmniej
      wersja USA - miałem od nowości takie paskudztwo - wersja USa i zaczęło się
      sypać błyskawicznie - dla mnie to była "japońska syrenka".
      STSTYSTYKI:
      Ststystyki często opisuja drobne usterki, które dla mnie jako posiadacza auta
      są nieistotne. Dla mnie liczy się kilka cech - brak poważnych awarii i TCO
      (total cost of ownership). Auta europejskie może i maja większą skłonność do
      usterek, ale najczęściej sa to usterki drobne i łatwe do usuniecia we własnym
      zakresie badż w serwisie za kilka $. Jak jednak cokolwiek trzeba zrobic
      w "japiszonie" to ceny sa zastraszające. I co ciekawe, ze względu na
      koniunkture wirmy produkujace części do japońców urzymuja wysokie ceny
      zamienników - nie dlatego, że koszty produkcji sa wysokie ale dlatego, że
      klient tak czy inaczej kupi a lepiej mieć większą marżę.
      Poza tym niektóre marki europejskie (vide VW) maja ogromne problemy z jakością
      Pozdrawiam
    • Gość: Poll Re: Recall Hondy IP: 195.245.213.* 10.07.04, 11:27
      Cholera , niech mi ktoś powie czy tą Honde wzywają do naprawy czy nie?
      • niknejm Re: Recall Hondy 11.07.04, 21:23
        Gość portalu: Poll napisał(a):

> Cholera , niech mi ktoś powie czy tą Honde wzywają do naprawy czy nie?

Przeca jak byk stoi - wzywają. Modele sprzedawane w USA, Can, na Bliskim
        Wschodzie i w Meksyku.

Pzdr
        Niknejm
        • habudzik Re: Recall Hondy 12.07.04, 01:07
          Czyli jednak się piiiii..doli. Bo w niektórych wypowiedziach można się
          dopatrywać że to "wielka mistyfikacja".

Poll
          • niknejm Re: Recall Hondy 12.07.04, 10:42
            habudzik napisał:

> Czyli jednak się piiiii..doli. Bo w niektórych wypowiedziach można się
            > dopatrywać że to "wielka mistyfikacja".

Nie mistyfikacja. Ale przynajmniej producent wzywa do serwisu i naprawia na
            własny koszt wadliwy produkt. I to mu się chwali. Lepszy recall, niż 'udawanie
            Greka' ze strony producenta (vide zamarzające silniki w VW czy korodujące
            Merce). Każdemu może się zdarzyć wpadka, ważne że się do tego przyznają. I
            chwali sie to każdemu producentowi, niezależnie od marki. Dlatego nigdy nie
            potępiałem producentów robiących recall - niezależnie od marki.

Pzdr
            Niknejm
            • habudzik Re: Recall Hondy 12.07.04, 11:59
              niknejm napisał:

> Nie mistyfikacja. Ale przynajmniej producent wzywa do serwisu i naprawia na
              > własny koszt wadliwy produkt. I to mu się chwali. Lepszy recall,
              niż 'udawanie
              > Greka' ze strony producenta (vide zamarzające silniki w VW czy korodujące
              > Merce).

Każdemu producentowi to się może przytrafić ale nie ma się z czego cieszyć. To
              tak jakby ktoś się cieszył że nasza reprezentacja w PN przegrała "u siebie" z
              Wybrzeżem Kości Słoniowej 0:7 ale jest fajnie bo nasi mieli ładniejsze gacie.
              To nie jest rozprawa sondowa i przyznanie się do winy nie może być
              okolicznością łagodzącą.
              Każdy producent wzywający do serwisu poprawia swoje dzieło za darmo(ostatnio
              chyba Suzuki) i to też nikogo nie powinno dziwić. O Mercedesie nie słyszałem
              ale VW troche zwlekał z przyznaniem się do błedu. To nie uprawiedliwianie ale
              ciężej jest zdiagnozować przyczyne zacierania silników niż dziure w baku czy
              zgrzytającą przekładnie.

Poll
              • niknejm Recall 12.07.04, 13:09
                habudzik napisał:

> Każdemu producentowi to się może przytrafić ale nie ma się z czego cieszyć.

Toteż nikt się nie cieszy. Ale lepiej to niż 'rżnięcie głupa' prawda?

> O Mercedesie nie słyszałem
                > ale VW troche zwlekał z przyznaniem się do błedu. To nie uprawiedliwianie
                ale
                > ciężej jest zdiagnozować przyczyne zacierania silników niż dziure w baku
                czy
                > zgrzytającą przekładnie.

VW dokładnie wiedział o co chodzi, bo 'po cichu' korygowali egzemplarze
                jeżdżące po Skandynawii. Liczyli, że z resztą rynków im 'się uda', bo nikt
                nie
                skojarzy poszczególnych przypadków. Na nieszczęście dla VW media pokojarzyły
                sprawę i zrobił się wrzask. Dopiero po pewnym czasie VW przestał się
                wypierać.
                Nieładnie.

Aha, piarowcy Seata (też silniki VW - tam też był ten problem) tłumaczyli, że
                przypadki zatarć silników PL były spowodowane eksploatacją w 'ekstremalnie
                niskich temperaturach'. ROTFL. Z tego co wiem, Polska (wbrew podobieństwu
                nazwy
                do ang. 'pole', czyli 'biegun') na biegunie nie leży ;-))

Pzdr
                Niknejm
                • habudzik Re: Recall 12.07.04, 16:05
                  Nie wiem ,nie śledziłem tak dokładnie "kariery" VW w sprawie tej usterki ale z
                  tego co piszesz to wygląda fatalnie . No cóż, najwyrazniej VW nie jest idealnym
                  producentem. Nawet w najlepszym gronie znajdzie się ktoś kto wypije atrament.

Poll
                  • niknejm Re: Recall 12.07.04, 16:15
                    Mam nadzieję, że to ich czegoś nauczyło i po prostu przestaną to robić.

W ogóle VW to są całkiem OK samochody, może nie będące 'super' w żadnej
                    konkretnej dziedzinie, ale za to bez wielkich słabości. Mają tylko jedną wadę -
                    ktoś, kto układał cenniki, jest chyba porąbany ;-) Np. za cenę przyzwoicie
                    wyposażonego Golfa można kupić porządne auto z wyższego segmentu - niedawno
                    była na ten temat dyskusja i takie były z niej wnioski.

Pzdr
                    Niknejm
                    • habudzik Re: Recall 12.07.04, 16:21
                      Taaak, ceny to im wychodzą najlepiej. Szkoda bo Turan byłby dla mnie bardzo
                      praktyczny choć urodą nie grzeszy.

Poll
                      • niknejm Re: Recall 12.07.04, 16:27
                        habudzik napisał:

> Taaak, ceny to im wychodzą najlepiej. Szkoda bo Turan byłby dla mnie bardzo
                        > praktyczny choć urodą nie grzeszy.

Ciekawe po ile będzie nowy Golf GTi. Jak się zbliży cenowo do Imprezy STi, to
                        chyba umrę ze śmiechu ;-))

Pzdr
                        Niknejm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka