18.03.02, 08:16
Witaj. Malko spróbuj się dowiedzieć jaka jest dopłata za kolor zółty i
niebieski sprint (można wziąść jako opcje !!!)Następna sprawa czy można brać
welurową tapicerkę jako opcję? I o co chodzi z tą klimą. Ja wywalczyłem 10%
upustu, alarm i połowę ceny blokady no i dywaniki. Jeżeli mógłbyś się coś
dowiedzieć będę bardzo wdzięczny. Pozdrowionka.
Obserwuj wątek
    • Gość: malko Re: Do Malko IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 08:31
      Co do klimy - info z maila od dealera:
      Fiat Punto
      Dla wersji 1.2 8v Active 3 i 5 d. klimatyzacja za 1500 zł. Dla pozostałych
      wersji 1.2 8v oraz diesel klimatyzacja za 1000 zł. Dla wersji 1.2 16v
      klimatyzacja 0 zł

Co do kolorów, to zapomnij o żółtym i niebieskim (są tylko na hgt i sportingu).
      Można kiedyś było po znajomości zamówić żólte, cywilne SC i w Bielsku kilka
      takich jeździ, ale SC jest robione w Polsce (Bielsko/Tychy). W przypadku
      samochodów z Włoch nie ma szans na coś takiego. Chyba że zamówisz większą
      partię. Nie ma w Fiacie opcji na welurową tapicerkę, a raczej jest ona
      przypisana do wyzszej wersji wyposażenia. Jedyne co możesz wybrać to:

003 Urządzenie dla osób z dysfunkcją lewej nogi

003/636 Urządzenie dla osób z dysfunkcją prawej nogi

003/634/635 Urządzenie dla osób z dysfunkcją obu nóg

008 Zdalne sterowanie otwieraniem / zamykaniem drzwi

009 ABS
      025 Klimatyzacja
      063 Regulowany układ kierownicy + regulowane

mechanicznie siedzenie kierowcy
      097 Dodatkowe reflektory przeciwmgielne
      112 Wspomaganie elektryczne kierownicy
      210 Lakier metalizowany
      213 Autoalarm
      313 Autoradio Blaupunkt HIFI
      386 Wbudowany nawigator
      400 Dach otwierany elektrycznie
      414 Autoradio Blaupunkt
      428 Elektryczne podnoszenie szyb bocznych drzwi przednich +

zamek centralny
      431 Felgi aluminiowe i poszerzone opony
      502 Poduszka powietrzna pasażera
      564 Radio z CD
      565 Zmieniarka CD
      614 Boczne poduszki powietrzne i poduszki chroniące głowę

724 Pack Sporting
      751 Kit Abarth
      833 Przystosowanie do montażu telefonu
      923 Spoiler
      927 Listwy ochronne na drzwi

Jeżeli chodzi o cenę to jak wyrwiesz 10% upustu to jest dobrze. Ustawowy upust
      do końca marca to 2000PLN na punto. Jeżeli pracujesz w PKO , Pekao, na poczcie,
      ZPChr, jesteś wojskowym lub najbliższą rodziną (brat, siostra) to możesz kupić
      jeszcze o 2-6 % taniej, ale nie wiem czy akurat punto i czy akurat teraz
      (promocje się zmieniają i czesto są różne dealerów).

Powodzenia

• Gość: malko Re: Do Malko IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 08:47
      Zły Fiat powiniem mi dać minimum 40% zniżki (jak we Włoszech dla pracowników 20-
      40% - w zależności od stanowiska) bo odwalam za nich niezły marketing. To co
      zrobili ze stroną Stilo to parodia szpagetti łesternu, a forum na stronie stilo
      to tragedia.
      • art111 Re: Do Malko 18.03.02, 08:53
        Malko z tymi kolorami to prawda nr opcji: 802 tylko nie wiam jaka cena?
        • Gość: malko Re: Do Malko IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 09:29
          też nie mam pojęcia, jak będe gadał z dealerem to zapytam, ale nie obiecuj
          sobie za wiele bo kolesie guzik wiedzą. Sądze, że ja jestem lepiej zorientowany
          niż wielu sprzedawców. Wiem już za to jak wygląda klima w promocji. Jest tylko
          na zamówienie. Samochody które dostali dealerzy są bez klimatyzacji. Promocja
          na klimę do wszystkich modeli fiata trwać będzie do czerwca. Samochody te które
          są już u dealerów mają być w salonach przez 3 tygodnie i dopiero można je
          będzie kupić (oczywiście tak chce fiat, a co zrobi dealer...). Tak więc trzeba
          będzie zamówić samochód i czekać cierpliwie 1-2 miesiące.
          • art111 Re: Do Malko 18.03.02, 09:41
            Mam czekać na samochód 6-8 tygodni upust 10% i do tego klima za parę groszy ?
            • Gość: malko Re: Do Malko IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 11:10
              Możesz poczekać do kwietnia (poczatek, koniec kto to wie) i kupić taki z klimą
              z placu od dealera (mają wtedy dostać) bez wyboru w kolorze i dodatkowych
              opcjach. Upust masz murowany. Ja chyba jednak zamówię samochód bo nie mam
              ochoty płacić za obrzydliwy złoty metalik lub coś w tym rodzaju. Być może cena
              wyjdzie za czerwony taka sama jak za metalik, ale będę miał to co chcę. Ma to
              byc samochodzik na jakieś 5 - 6 lat, więc chciałbym żeby mi się podobał. Dealer
              radził mi poczekać z zamówieniem do początku kwietnia, bo na razie jest trochę
              niejasności z upustami do promocyjnej klimy (chodzi o to czy opcja klimy na
              fakturze dla dealera będzie w cenie 0PLN). Jakoś przeboleję kolejne dwa
              miesiące bez samochodu. Upust który dostałeś jest bardzo dobry. Do niedawna max
              w przypadku punta to było 12%, teraz fiat zabrał dealerom 1% marży i nie sądzę
              żeby któryś chciał zejść poniżej 10 (11max)%. Jeżeli już to w gadżetach lub w
              opcjach, nie w pieniądzach. Jeżeli masz u dealera jakiegoś sympatycznego gościa
              to Ci doradzi co zrobić, gorzej jak trafisz na buca, który nie pomoże i jeszcze
              okłamuje bo chce wypchnąć to co na placu. Niby chce dobrze dla firmy, ale ja
              bym kupił gdzie inndziej. Jeszcze jedno - kup u dużego dealera, który robi duże
              obroty i ma dzięki temu większe upusty w FAPie. Mały dealer nie zejdzie Ci z
              ceną bo nie ma z czego.
              • art111 Re: Do Malko 19.03.02, 14:23
                Witaj. Malko dzwoniłem wczoraj do dealerni rozmawiałem z gostkiem z którym już
                zacząłem "negocjacje" i według niego albo klima albo upust ? To jak to w końcu
                jest ?
                • Gość: malko Re: Do Malko IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 09:09
                  Chyba gość ma rację bo ja gadałem z trzema dealerami i tylko jeden sugerował
                  wstrzymanie się z zamówieniem ze względu na upust i klimę gratis. Wygląda na
                  to, że oleję klimę gratis i wezmę dynamic + klima za 4500 - 11% upustu i pakiet
                  ubezpieczeń gratis (ubezpieczenie - zakup dla uprzywilejowanych - emeryt FAP w
                  dowodzie rej. :-()
                  39200+4500 - 11% = 38893PLN
                  samochód ma być w połowie maja
                  Na wszelki wypadek poczekam jeszcze do początku kwietnia z zamawianiem.

Jeszcze jedno - wprowadziłem Cię w błąd twierdząc, że samochody z klimą będą na
                  placu. Dziś rano zadzwonił do mnie gość z dealerni twierdząc, że będą tylko na
                  zamówienie. Sorry, ale taką informację dostałem od dealera w poniedziałek.

Jeszcze jedno - zamawiając samochód jesteś pewien tylko ceny wyjściowej z dnia
                  zamówienia. Promocje liczą się z dnia wystawienia faktury. Mamy więc rosyjską
                  ruletkę może być lepiej albo... Pewna jest tylko klima gratis, promocja ważna
                  do 31 sierpnia (info od dealera - nie biorę odpowiedzialności)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka