Dodaj do ulubionych

Auto zu verkaufen

IP: *.ksk.net.pl 12.08.04, 22:12
Bardzo trafny instruktaż w dodatku na czasie.Dobrze bybyło takich informacji
więcej czytać.
Obserwuj wątek
    • Gość: opel Re: Auto zu verkaufen IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.08.04, 22:22
      Podobna przeszłam rejestrując nowe-stare autko (12 lat) Z tą jednak różnicą,że
      wydano mi od razu nowe tablice, ale tzw miękki dowód. Całość prawie 700 złotych.
      Po tygodniu z wykupionym OC odebrałam kartę wozu (po co ????) i "twardy" dowód.
      Papierków jest mnóstwo i mam wrażenie,że stara sie maksymalnie utrudnić ludzio
      życie.
      Ale w sumie warto było. Całość za niezłe autko zamknęła sie kwotą 4000,00 !
    • Gość: Joasia Re: Auto zu verkaufen IP: *.dip.t-dialin.net 12.08.04, 23:07
      Nie ma tablic wywozowych ubezpieczonych na 9 dni.
      Minimalne ubezpieczenie to 14 dni.
      • raver1 Re: Auto zu verkaufen 12.08.04, 23:13
        Gość portalu: Joasia napisał(a):

> Nie ma tablic wywozowych ubezpieczonych na 9 dni.
        > Minimalne ubezpieczenie to 14 dni.

Mylisz sie,sam osobiscie mialem do wyboru tablice z ubezpieczeniem 7-dniowym za
        120 euro i 14-dniowym za 170 euro.Nie sadze aby cos sie zmienilo w ciagu 4
        tygodni.
        • Gość: Thea do Ravert Re: Auto zu verkaufen IP: *.arcor-ip.net 14.08.04, 23:50
          120 Euro na 7 dni?
          170 Euro na 14 dni?
          Zdzirstwo!!!
        • kmj29 Re: Auto zu verkaufen 16.08.04, 11:11
          a po co wam tablice trzeba dogadac sie z niemcem zeby wyslal bref i umowe kupna
          sprzedaży i reszte papierów (robia to dla zaufanych osob) i z tymi dokumentami
          załatwiamy sprawe UC US wydział komunikacji (nikt przecież nie chodzi i nie
          ogląda wam samochodu itd a jak juz masz dowód OC i tablice to jedziesz z nimi
          do niemiec i zakładasz na to autko i wracasz sobie spokojnie do ojczyzny -
          taniej o 140 euro :))) polak potrafi ....:)))) - nobel za pomyslowosc :)))
        • Gość: Qwinto Re: Auto zu verkaufen IP: *.pzuzycie.com.pl 20.08.04, 16:41
          Ja zaplacilem 120 EURO za tablice na 9 dni
      • Gość: Thea do Joasi Re: Auto zu verkaufen IP: *.arcor-ip.net 14.08.04, 23:47
        Niestety sa Joasiu, spotkalam sie z tym 2 miesiace temu.
        To byla promocje.
        • Gość: Radex Re: Auto zu verkaufen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 10:45
          Dokładnie. Ja nawet tydzień temu kupiłem 9-dniowe!
      • Gość: szymon Re: Auto zu verkaufen IP: *.in / *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 10:34
        sa; przejedz sie i sprawdz
      • Gość: Pedro Re: Auto zu verkaufen IP: *.wifi / *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 17:36
        11-tego wrzesnia wykupilem osobiscie tablice i ubezpieczenie na 9 dni za 150 euro
    • Gość: Szwed Chce podarowac za darmo rodzinie auto ze Szwecji IP: 62.119.24.* 13.08.04, 07:39
      Drodzy rodacy , napiszcie jak wyglada sprawa jesli chce podarowac mojej
      rodzinie 6 letnie auto na szwedzkich papierach i rejestracji. Tu nie problem
      exportowac a jak sie przedstawia polska biurokracja w tej sprawie? Jezeli za
      darmo daje rodzinie czyli 0 € to muszi rodzinka placic 65% akcyze z tego , no
      jak ??? Czy ktos z forumowiczow moze mi doradzic i wyjasnic te sprawe.
      Z gory dziekuje. Szwed polskiego pochodzenia.
      • Gość: wujek joe Re: Chce podarowac za darmo rodzinie auto ze Szwe IP: *.local.net / *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 08:15
        hihi, chłopie, skąd mamy wiedzieć? tego nawet pani basia nie wie, musi spytać
        pani joli z sąsiedniego okienka ale ona jest na urlopie:)
        przywiez ten samochód, w Urzędzie Skarbowym spytaj jak ta umowa ma wyglądać
        i na miejscu ją sporządzicie. a reszta sie w trakcie będzie okazywać.
        fajnie w takiej szwecji dalekiej? na pewno...
      • Gość: blurp Re: Chce podarowac za darmo rodzinie auto ze Szwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 09:22
        zapłacą akcyzę od wartości rynkowej samochodu
        i jeszcze im dorzuć na nowe buty do biegania po urzędach
      • Gość: maro Re: Chce podarowac za darmo rodzinie auto ze Szwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 11:23
        Kolego!
        Z darowizną są same kłopoty. Poprostu spisz z rodzinką umowe na jakąś śmieszną
        kwotę, np. 50 euro i od tego załatwiaj formalności związane z zakupem autka. A
        rodzona jeśli może to niech Ci auto dostarczy do Polski i unikniesz dodatkowo
        wykupowania "czerwonych" tablic. Myślę, że taki sposób będzie najlepszy...
        Pozdrawiam.
        • Gość: Krzych Re: Chce podarowac za darmo rodzinie auto ze Szwe IP: *.centertel.pl 13.08.04, 14:01
          Chyba nie bardzo mozna wszystko zalatwic w kraju, bo trzeba "wymeldowac" auto w
          kraju, z ktorego pochodzi (taki dokument jest potrzebny do zarejestrowania w
          Polsce). A wiec to raczej nie ma sensu, bo mozna poniesc jeszcze wyzsze wydatki.
          (jechac np. samymi tablicami tam i z powrotem :))
          • Gość: szymon Re: Chce podarowac za darmo rodzinie auto ze Szwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 23:39
            mój kolega z Belgii sprzedaje swojej siotrze (mieszkającej w Polsce) auto za 1
            EUR, pytał jakichś urzędasów i mu powiedzieli, że może tak zrobić i sie do
            niego nie doczepią
      • Gość: Qwinto Re: Chce podarowac za darmo rodzinie auto ze Szwe IP: *.pzuzycie.com.pl 20.08.04, 16:46
        Z obserwacji w UC proponuje wpisac na umowie conajmniej 10 Euro.
        Widzialem problemy kolesia co mial na fakturze/umowie wpisana kwote slownie
        Jedna korona szwedzka...
      • Gość: marcin eg Re: Chce podarowac za darmo rodzinie auto ze Szwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 11:22
        jak dasz to nalicza akcyze od wartosci auta w katalogu spisz umowe na 50 e i od
        tego zaplaca 65 %
    • Gość: rodoo Re: Auto zu verkaufen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 07:48
    • Gość: rodooo Re: Auto zu verkaufen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 07:48
      • Gość: Fred Re: Auto zu verkaufen IP: *.lodz.mm.pl 14.08.04, 23:31
        Prosze o jakie kolwiek informacje dotyczące przywozu części z Niemiec.
        Szczególnie silnik.
        • Gość: Fred Re: Auto zu verkaufen IP: *.lodz.mm.pl 14.08.04, 23:44
          Prosze o wszelkie informacje o przywozie części samochodowych z Niemiec, a
          wszególnie silnika.
        • Gość: Szymon Re: Auto zu verkaufen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 21:02
          Pytanie .W jakiej wysokości płacimy akcyzę za samochód ciężarowy.
          • Gość: Joasia Re: Auto zu verkaufen IP: *.dip.t-dialin.net 26.09.04, 05:33
            0%
    • Gość: S. Baca dobrze powiedziane IP: 62.181.161.* 13.08.04, 09:48
      W dzisiejszej Rzeczpospolitej jest list od czytelnika, ktory doswiadczyl tak
      zachwalanej przez opaslego Kwacha "Europy bez Granic". Wypatrzyli go jacys
      gnoje z inspekcji drogowej czy jakiejs innej nikomu niepotrzebnej przestepczej
      organizacji urzedniczej i bezprawnie przeszukali caly samochod, bez zadnego
      nakazu, mimo ze ewidentnie widac bylo ze nie jest zadnym przestepca, jechal z
      rodzina, itp. Szydlo wyszlo z worka na koniec, szukali papierosow, a noz mialby
      ze 2 paczki ponad dopuszczalny limit, mozna byloby zaszantazowac go zadaniem
      lapowki za "ciezkie naruszenie przepisow".

Po 15 latach rzekomego "obalenia komunizmu" urzednicze bezprawie trwa w
      najlepsze.
      • Gość: Pieszczoty Re: dobrze powiedziane IP: *.abhsia.telus.net 06.09.04, 05:21
        Dzialanie tych urzednikow to pieszczoty w porownanie z akcja policji
        polnocnoamerykanskiej gdyby tego typu podejrzenie zaistnialo.
    • Gość: goody Re: Auto zu verkaufen IP: *.polkomtel.com.pl 13.08.04, 10:17
      A ja nie kupowalem niemieckich czerwonych tablic za 140 euro. Wpierw
      przywiozlem papiery, zalatwolem formalnosci i pojechalem po sdamochod z naszymi
      czerwonymi tablicami za 70zl. Jesli ktos ma mozliwosc 2 razy uderzyc w to samo
      miejsce (a koszta podrozy wypadaja nieskie) to jest to lepsza sprawa. Celnik
      niemiecki na granicy spojrzal w dowod tymczasowy i nie zadal zadnego pytania.
      Poza tym zalatwianie spraw trwa do tygodnia czasu a nie 1,5 miesiaca.
      Ceny oplaty tez sa troche inne. Oplata rejestracyjna 662zl, 63zl przeglad. No i
      znaczki ale to juz sa srubki.
      Nie warto wykazywac na umowie rzeczywista kwote zakupu ze wzgledu na oplate
      akcyzowa. UC nie jest w stanie tego sprawdzic a poza ty i tak KE uznala akcyze
      za niezgodna z prawem.
      Niech lepiej panstwo Polskie uwaza, bo zamiat kasowac beda musieli zwrocic
      ludziom cala kase + odsetki.
      • Gość: Alonzo Re: Auto zu verkaufen IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 11:15
        No i kolejny artykuł pismaka który kierowcą podpadł juz nie raz.Fakt że
        sprowadzenie samochodu zza granicy wiąże się z tymi cholernymi kosztami i
        lataniem po durnych urzędach.Kumpel kupił golfa II za 200 euro,wpisał 100E i
        dzieki temu zapłacił za wszystek raptem 3000 złotych.Prawda ze mało a zarazem i
        duzo??2000 z hakiem to same opłaty a ta końcóweczka to samochód.Mówię-śpieszcie
        się kochac naszych polityków bo tak szybko odchodzą!
      • Gość: Rykomick Re: Auto zu verkaufen IP: 195.136.126.* 13.08.04, 11:21
        > Niech lepiej panstwo Polskie uwaza, bo zamiat kasowac beda musieli zwrocic
        > ludziom cala kase + odsetki.

Tak? A kto odwołuje się do sądu przeciw akcyzie? Lub przeciw płaceniu ponad 500
        złoty za kartę własności, co też jest absolutnym bezprawiem?

NIKT.

Wszyscy grzecznie płacą. I narzekają. A aby coś zrobić to nie ma nikogo. Typowo
        polskie podejście do sprawy.
        To samo na przykład ze złodziejskimi spółdzielniami mieszkaniowymi.
        • Gość: zasieki1 Re: Auto zu verkaufen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 18:55
          ja sie odwoluje, mimo, ze zaplacilem 150 pln, moj kumpel sie odwoluje (zaplacil
          z 5000 pln) i jeszcze paru moich znajomych. kto sie nie odwola ten syf i pedal
        • Gość: Robert Re: Auto zu verkaufen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 15:58
          > Tak? A kto odwołuje się do sądu przeciw akcyzie? Lub przeciw płaceniu ponad
          500
          >
          > złoty za kartę własności, co też jest absolutnym bezprawiem?
          >
          > NIKT
          Ja się odwołałem i czekam na decyzję, w tej chwili już Izby Celnej. Nie pisz
          więc, że nikt się nie odwołuje.
      • Gość: zb Re: Auto zu verkaufen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 15:53
        panstwo polskie pisze sie z malej litery. takie sa przepisy w tym kraju.
      • Gość: pa Re: Auto zu verkaufen IP: *.dwory.pl / *.dwory.pl 19.11.04, 09:59
        a jak to się ma do dnia dzisiejszego tzn.19.11.2004 czy sa jeszcze czerwone
        tablice bo słyszałem że nie może ktos sie orientuje?
    • Gość: mrówa Akcyza IP: *.proxy.lucent.com 13.08.04, 10:52
      Fakt, panstwo kroi obywateli na czym sie da ! Jezeli notable juz tak bardzo
      obawiaja sie importowanych zlomow dlaczego nie zrobic tak jak w Niemczech, tam
      im starsze auto tym wyzszy podatek, w polskim przypadku (poniewaz nie ma takiego
      podatku) mogloby byc wyzsze (np. po przekroczeniu magicznej bariery 5 lat)
      ubezpieczenie OC, z roku na rok wyzsze, az w koncu przestaloby sie oplacac
      eksploatowac takie pojazdy. No tak, ktos pewnie zapyta, "a co z istniejacym
      zlomem ?", no ale przeciez popyt na zlom w karaju jest olbrzymi, wreszcie moze
      przestana krasc tory czy dewastowac linie energetyczne.
      • Gość: ap Re: Akcyza IP: *.dwory.pl / *.dwory.pl 19.11.04, 09:14
        ty milioner ty masz nasrane we łbie wg.ciebie ci których nie stać na auto za
        nascie tysiecy zlotych powinni posuwać na nóżkach bo przecież nie zapłacą
        ubiezpieczenia na które ich nie bedzie stać.Proponuję udać sie do dobrego
        lekarza bo z głowką cos nie wporzo.
    • Gość: Marek Precz z komuną- bo kwitnie ona w najlepsze patrząc IP: 213.76.135.* 13.08.04, 11:55
      chociażby na przepisy dotyczące sprowadzania aut.
    • Gość: Monika Re: Auto zu verkaufen IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.04, 15:43
      hej!
      za tydzien sprowadzam samochod - na lawecie (nie ma TUV). Jezeli przywioze go
      bez tablic rejestracyjnych, to jak pojechac nim pozniej na przeglad? Tez na
      lawecie? Czy moze musze wykupic jakies tablice tymczasowe? I czy auto musze
      zawiezc do urzedu celnego? Prosze o podpowiedz. Pozdrawiam
      • Gość: zasieki1 Re: Auto zu verkaufen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 18:53
        mozesz jechac na przeglad na lawecie, bez problemu. w uc tez nie potrzebuja
        widziec auta. jak jedziesz juz z laweta to nie wydawaj kasy na zadne tablice,
        nie beda ci do niczego potrzebne, a mozesz zaoszczedzic pare zlotych. problem
        tylko z tym, ze auto mimo tego, ze juz w polsce, bedzie musialo odstac swoje w
        garazu, zanim wszystkich formalnosci nie zalatwisz(pare tygodni)
        • Gość: krzys Re: Auto zu verkaufen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:02
          A ja mam takie pyt:

czy trzeba kupowac karte pojazdu,
          bo chyba nie wszystkie samochody w kraju ja maja
          dzieki za odp z gory
          • Gość: zasieki1 Re: Auto zu verkaufen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 14:02
            trzeba. auta, ktore do tej pory jej nie posiadaly moga jej nie miec, ale auta
            nowe i po raz pierwszy rejestrowane w polsce musza miec karte pojazdu. niestety
    • Gość: zasieki1 Re: Auto zu verkaufen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 19:01
      caly wic z samochodami przywozonymi zza granicy polega na tym, ze sa tansze niz
      te same roczniki w polsce. kazdy, kto taki samochod przywiezie - zyska. po
      pierwsze dlatego, ze tanszy, po drugie dlatego, ze nie grzebal przy nim pan
      jozek, mechanik zza winkla, i jezdzono nim po drogach asfaltowych, a nie w
      camel trophy(jak to jest u nas). a na koniec nasze glupie panstwo bedzie
      musialo oddac zaplacona przez importerow akcyze. apeluje - jezdzijcie po auta
      za granice (po saaby do szwecji-kolega byl i ma takie auto, ze dupa odpada)
    • Gość: JuDam Re: Auto zu verkaufen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 20:41
      Ja ma najtansze samochody sprowadzone z niemiec. www.judam.prv.pl I sa juz w
      polsce i nie trzeba sie martwic o transport z niemiec bo sa juz w polsce.
      Zobacz moja stronke info 508 434 110
    • Gość: michal Re: gowno nie interes IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 13.08.04, 23:43
      Zajebiscie powiedziane, dlatego nie sprowadze auta bo nie dam skurwy.. z
      wiejskiej zarobic na przegladzie, karcie, podatku, akcyzie i hhhuj wie jakich
      jeszcze pojebanych oplatach, wole kurrrrrfa jezdzic swoim starym spzretem a te
      jabane pasibrzuchy zobaczą góno a nie moje pieniądze, a UE powinna dojebac taka
      kare i powinni ja zaplacic zlodzieje co wykombinowali akcyze, kto mnie popiera
      niech się wpisze Niech KWAŚ..... MILL... i inne zlodzieje zapłącą tą karę swym
      majątkiem (notabene zajebanym z piero.. socjalistycznej ojczyzny)
    • Gość: Janosik Re: gowno nie interes IP: *.tac.net 14.08.04, 00:00
      Fakt, ze w Polsce urzedasow jest za duzo, ale koles, takie rzechy jak w Stanach
      w Polsce nie jezdza. Auta maja przeglad i sa bezpieczne, a w hameryce jak
      gosciowi tlumik odpadnie, to jedzie dalej. Hej!
    • Gość: Henia a gdzie koszty tlumaczenia IP: *.ghnet.pl / 62.233.214.* 14.08.04, 11:08
      Jeszcze dochodza koszty tlumaczenia dokumentów z niemieckiego - srednio pomiedzy
      100-200 zl
    • dakard Re: Auto zu verkaufen 17.08.04, 13:38
      Jak napisać niemiecką umowę kupna-sprzedaży i jakie mogą byc konsekwencje
      takiego przekrętu?
      • Gość: Ja Re: Auto zu verkaufen IP: 83.151.36.* 17.08.04, 19:06
        sysinfo.pl/auto.php
        Na tej stronie jest umowa i kalkulator.
        O jakie konsekwencje Ci chodzi bo nie rozumiem.
      • makami70 Re: Auto zu verkaufen 17.09.04, 20:45
        Czy ktoś wie czy można zawrzeć umowę kupna/sprzedaży na terenie Polski, spisać
        ją po polsku (auta sprowadzanego z Włoch, które tam już jest wyrejestrowane) i
        czy ewentualnie cenę podać w EUR czy w PLN – jak na to zareaguje Urząd Celny i
        Urząd Skarbowy?
    • Gość: Mik Re: Auto zu verkaufen IP: *.elsat.net.pl / *.elsat.net.pl 18.08.04, 09:46
      witam
      Duzo się stąd dowiedziałem-a zainteresowałem się tym tematem bo właśnie wujek
      jest na etapie wymiany auta --nie wiem czy się opłaci angazować bo on dusigrosz
      i napewno bedzie chciał za to odpowiednią kase.Jest to bmw 318-91r-160tys--bez
      bajerów-nie bita--dbana-conico już wymieniał-ale w sumie auto ok.Powiedzcie ile
      on max dostanie u siebie tzn--niemcy.Jak bedzie tak daleko jeszcze pare pytan
      się znajdzie--narazie wielkie dzięki i pozdrawiam
    • Gość: Lena Re: Auto zu verkaufen IP: 195.136.126.* 19.08.04, 15:14
      Czy ktoś byłby tak miły i przesłał link do strony, z której można by ściągnąć
      wzór umowy kupna/sprzedaży po niemiecku?
      Moja wdzięczność będzie wielka :))
      • ivek pytanie do ludzi, ktorzy sciagali auto z Niemiec 20.08.04, 13:19
        Mam pytanie, jak reaguja na probe targowania sprzedawcy z komisow na terenie
        Niemiec, przychylnosc takowego sprzedawcy jest przeciez potrzebna podczas khy,
        khy fakturowania...
        I co oznacza nur fuer Export na anonsach z mobile.de? Czy mozna takie sciagac do
        Polski? Czy z jakiegos powodu sprzedaja takie auta tylko do np. krajow WNP.

pozdrawiam i z gory dziekuje.
        • Gość: Joasia Re: pytanie do ludzi, ... IP: *.dip.t-dialin.net 20.08.04, 14:13
          nur für Export = tylko na export
          mozesz oczywiscie sciagnac do PL
          pamietaj ze podawaja wtedy cene netto i dolicz 16% ktore musisz zaplacic jak
          auto pozostaje w UE
          handlarz nusi dawac w UE 2 lata rekojmi a jak niechce dac to dopisuje ze tylko
          na export
          • Gość: daniel Re: pytanie do ludzi, ... IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 02.09.04, 23:09
            oj Joasiu, smiac mi sie chce z twojego tlumaczenia, kilka dni temu bylem w
            niemczech i wiem co to znaczy. "tylko na eksport" znaczy to ze samochod jest
            juz taki zlom juz raczej powypadkowy ze tamci handlarze nie chca sprzedawac je
            w niemczech aby byly tam zarejestrowane. w niemczech jest takie prawo ze jezeli
            kupiles od kogos samochod i ten ktos zatail ze jest to auto powypadkowe to
            nawet do 3 lat mozesz mu je zwrocic i zadaj dokladnie tej sumy co dales mu przy
            kupnie. w kazdym sadzie wygrasz. bulem w bochum u handlarzy. przewaznie to byli
            turki, araby bylo tam kilka tysiecy samochodow i praktycznie zadnego nie
            chcieli sprzedac aby byl zarejestrowany w niemczech na pytanie dlaczego
            odpowiadali ze chca spac spokojnie, a co do tych 16% to od 1 maja juz jest
            nieaktualne
            • Gość: Joasia Re: pytanie do ludzi, ... IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.04, 03:43
              Gdzie ja napisalam ze "tylko na export" to auta ktore sprzedawaja komus co chce
              je zarejestrowac w D?

> a co do tych 16% to od 1 maja juz jest nieaktualne

jak najbardziej aktualne bo ceny "na export" to ceny netto a w UE za samochody
              uzywane placisz VAT w kaju nabycia
              - jak wlascicielem byla firma to od calej ceny netto
              - jak wlascicielem byla osoba prywatna to od marzy komisu (§ 25)

sprzedaz z D do PL to nie export tylko sprzedaz wewnatrzwspolnotowa
        • Gość: Thea Re: pytanie do ludzi, ktorzy sciagali auto z Niem IP: *.arcor-ip.net 22.08.04, 11:55
          Chcesz auto kupowac z komisu (Autohaus)?
          Czy nie lepiej i taniej prywatnie?
          • ivek Re: pytanie do ludzi, ktorzy sciagali auto z Niem 03.09.04, 10:35
            Gość portalu: Thea napisał(a):

> Chcesz auto kupowac z komisu (Autohaus)?
            > Czy nie lepiej i taniej prywatnie?

nie chce ale moge nie znalezc w ciagu dwoch dni z ogloszenia tego co szukam.
            dzieki
            Ajwek
      • Gość: Joasia Re: Auto zu verkaufen IP: *.dip.t-dialin.net 20.08.04, 14:05
        www.autovona-z.de/kaufvertrag.htm
    • Gość: Czarny z Krakowa Re: Auto zu verkaufen IP: 5.2.* / *.chello.pl 22.08.04, 07:21
      Do Wszystkich importerów aut z Niemiec gorąca prośba o odpowiedź na pytanie do
      czego są potrzebne polskie tablice rejestracyjne, które z mojego parkingu giną
      a za kilka dni pojawiają się tam importowane samochody i niektóre mają tablice
      niemieckie inne NIE MAJĄ.
      • Gość: piotr Re: Auto zu verkaufen IP: *.MAN.atcom.net.pl 30.08.04, 09:42
        Moze to juz bylo, to przepraszam, ale przy zalatwianiu tablic z czerwonym
        paskiem w Niemczech potrzebny jest samochod pod urzedem komunikacji do
        sprawdzenia numerow itp. Jak przejechac z komisu (wiekszosc samochodow juz
        wyrejstrowana) bez tablic? Czy to nie jest karalne? np. 1000 EURO :) nie
        chcialbym sie wp...
        Z gory dzieki za kazde info od Znawcow Tematu ;)
        • Gość: Joasia Re: Auto zu verkaufen IP: *.dip.t-dialin.net 30.08.04, 13:03
          Komis ma tablice do jazd probnych a wiec nie problem na nich dojechac do urzedu.
          Jak kupujesz od prywatnego to najpierw z dokumentami do urzedu , tam Ci
          powiedza jak mozesz bez lamania prawa dojechac do nich tym autem zeby mogli
          sprawdzic numery nadwozia.
          • bodiniusz Proszę o rady 30.08.04, 21:06
            A ja mam pytania o blachy: Czy możliwe jest jeżdżenie po Niemczech na zółtych
            blachach? Czy ktoś próbował jechać przez Polskę na żółtych blachach? Co za to
            grozi? I czy udaje się rozmawiać z policją?

Jak facet w Niemczech ma już żółte blachy, to może byłoby najlepiej?
            Czy jak żółte blachy tracą ważność, to padaka? Czy potrzebne jest ich
            odnawianie? Ile to kosztuje, jakie dokumenty itd. Czy ktoś mi pomoże?

Czy jedzie ktoś może w nabliższych dniach do Hamburga?
            • Gość: gość Re: Proszę o rady IP: *.pikonet.pl / *.pikonet.pl 01.09.04, 11:55
              Zumową kupna i dokumentem potwierdzającym wyrejestrowanie samochodu idziesz do
              niemieckiego wydziału komunikacji.Tam go ubezpieczasz ikupujesz tablice (w
              pbliżu zawsze są firmy ubezpieczeniowe).Nie mósisz być z samochodem.Po
              przykręceniu tablic przyjeżdżasz do wydziału komunikacji i tam dpiero sprawdzą
              ci numery samochodu i dadzą tymczasowy brief.Możesz jechać do Polski.
              • bodiniusz Re: Proszę o rady 01.09.04, 13:09
                Dzięki za odpowiedź.
                Jeszcze jednego nie rozumiem... z tego co doczytałem to czerwone blachy
                zawierają ubezpieczenie (i dlatego można nimi jeździć po Polsce). Czy zatem
                trzeba kupić ubezpieczenie osobno (przed, czy po blachach) i czym się różnią
                żółte od czerwonych? (może TuVem)?
                A czy ubezpieczenie jest konieczne? Czy 150Euro za tablice (podane przykładowo)
                są łącznie z ubezpieczeniem?
                • joasia1 Re: Proszę o rady 01.09.04, 13:52
                  Wszystkie tablice w D zawieraja ubezpieczenie tzn. bez ubezpieczenia ich nie
                  wydawaja.
                  "zolte" sa ubezpieczone tylko na teren D
                  moze je wykupic tylko osoba zameldowana w D, nie sa wystawiane na konkretne auto

"czerwone" ubezpieczenie na teren calej Europy, kazdy moze wykupic, wydawane sa
                  na konkretne auto ktore musi miec TÜV, w cenie (ok. 150 Euro) zawarty jest
                  koszt ubezpieczenia na 14 dni
              • joasia1 Re: Proszę o rady 01.09.04, 14:00
                Gość portalu: gość napisał(a):

> Zumową kupna i dokumentem potwierdzającym wyrejestrowanie samochodu idziesz
                do
                > niemieckiego wydziału komunikacji...
                i nic nie zalatwisz

Umowa nikogo w D nie interesuje - najwazniejszy jest Brief (Karta pojazdu)
                i TÜV/AU
                auto nie musi byc wczesniej wyrejestrowane - mozna zarejestrowanym - o ile
                sprzedajacy Ci pozwoli - pojechac do urzedu i przerejestrowac na tablice
                wywozowe ("czerwone")
            • Gość: gość Re: Proszę o rady IP: *.class146.petrotel.pl 01.09.04, 12:50
              Nie warto się petolić z żółtymi w Niemcach, lepiej qpić od razu czerwone i mieć
              spokój, no chyba że chcesz tylko przejechać się w Niemczech od wydziału do
              lawety. Tu masz wykaz niedogodnień:
              1. Mogą ci nie sprzedać żółtych
              2. Nie puszczą na granicy (kiedyś puszczali) — laweciarz kosztuje 100-150 i jak
              nie uważasz możesz nie zobaczyć już samochodu
              3. Jazda w Polsce — 20 zł od patrolu policij, ale czasem mogą cię udupić, albo i
              puścić wolno bez łapówy
              Podsumowując, nie opyla się.
              • joasia1 Re: Proszę o rady 01.09.04, 14:03
                Gość portalu: gość napisał(a):

> 1. Mogą ci nie sprzedać żółtych
                Sprzedawaja tylko osobom majacym zameldowanie w D

> 3. Jazda w Polsce —
                nieubezpieczonym samochodem???
                • bodiniusz Re: Proszę o rady 01.09.04, 14:43
                  joasia1 napisała:

> > 3. Jazda w Polsce —
                  > nieubezpieczonym samochodem???

A nie mogę sobie na granicy wykupić ubezpieczenia na dzień dojazdu do domu?
                  Pewnie nie... PRL!
                  • Gość: Joasia Re: Proszę o rady IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.04, 16:20
                    Kiedys byla taka mozliwosc.
                    Teraz o ile wiem nie przepuszczaja przez granice na "zoltych" tablicach
                    • Gość: gość Re: Proszę o rady IP: *.class146.petrotel.pl 01.09.04, 16:43
                      Pamiętam, że najpierw przestali puszczać w Zachodniopomorskim, a potem w
                      reszcie kraju.
    • Gość: Madry Re: Auto zu verkaufen IP: *.abhsia.telus.net 06.09.04, 05:18
      Gratuluje,GW za praktyczny potrzebny artykul.
    • Gość: Swoboda_T Ważna kwestia!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 11:50
      Czy ktoś może się orientuje w szczegółach przepisów o wspomnianej wyżej
      dwuletniej rękojmi?? Chodzi mi o to, że np. w ogłoszeniach sprzedaży samochodów
      pojawiają się(w kwestii udzielanych rękojmi/gwarancji) zwroty typu "zgodnie z
      nowym prawem UE", "W odniesieniu do nowych pzrepisów obowiązujących w unii"
      itp. Sugeruje to, że przepisy obowiązują (ale chyba tylko
      sprzedawców "instytucjonalnych",a nie osoby prywatne) w całej UE, a nie tylko w
      Niemczech. Co za tym idzie, podobne zobowiązania nałożone byłyby na
      krajowych "komisantów" wszelkiej maści. Może ktoś zna szczegóły?? Było by to
      bardzo przydatne dla chcących kupic wóz używany.
      • Gość: Joasia Re: Ważna kwestia!! IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.04, 18:12
        > pojawiają się(w kwestii udzielanych rękojmi/gwarancji) zwroty typu "zgodnie z
        > nowym prawem UE", "W odniesieniu do nowych pzrepisów obowiązujących w unii"
        > itp. Sugeruje to, że przepisy obowiązują (ale chyba tylko
        > sprzedawców "instytucjonalnych",a nie osoby prywatne)
        dokladnie tak
        > w całej UE, a nie tylko w Niemczech.
        chodzi tu o dyrektywe 1999/44/EG
        panstwa czlonkowskie mialy wprowadzic ja jako obowiazujace prawo krajowe od
        1.01.2002 co nie wszyscy jeszcze zrobili.
        Prawde mowiac niechce mi sie szukac po necie do kiedy nowi czlonkowie UE maja
        czas ta dyrektywe u siebie wprowadzic.
    • Gość: Scorp Re: Auto zu verkaufen IP: *.iz.uj.edu.pl 15.09.04, 10:13
      Witam wszystkich. mam pytanie czy jadąc samochodem np. do niemiec mozna zabrac
      ze sobą paliwo w kanistrach? W sensie czy nie zostanie zaanektowane na granicy
      jesli zdarzy sie "prosze otworzyc bagaznik"?? Z góry dziekuje za odpiowedz.
      Pozdrawiam
      • Gość: Joasia Re: Auto zu verkaufen IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.04, 11:48
        Kto mialby sobie zazyczyc "prosze otworzyc bagaznik" ? celnikow nie ma a sluzbe
        graniczna interesuja tylko dokumenty.
        Co nie znaczy ze kontroli wogole nie ma - mozesz byc kontrolowany na terenie
        calych Niemiec.
        Niemieckie przepisy celne okresla dozwolona ilosc paliwa przewozonego w
        karnistrach na max. 20 litrow
        • Gość: tomateus Re: Auto zu verkaufen IP: *.proxy.astra-net.com 18.09.04, 19:12
          Czy mogę kupić w Niemczech auto na ojca ? Tzn. czy musi być obecny przy zakupie
          czy wystarczą jego dane i dowód osobisty ?
          • joasia1 Re: Auto zu verkaufen 18.09.04, 19:39
            Kupic mozesz bo nie ma powodu dlaczego sprzedajacy nie mialby sie na to zgodzic.
            • Gość: tom Re: Auto zu verkaufen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 09:30
              A jak wygląda sprawa ściągnięcia samochodu z Danii ? Na takich samych warunkach
              jak z Niemiec ? Ktoś ściągał ze skandynawii może ?
              • joasia1 Re: Auto zu verkaufen 24.09.04, 19:36
                www.samar.pl/index.html?__action=sec,4&news=4750
                przepisy sa te same dla wszystkich krajow UE

roznice sa w krajach UE tzn. przy zakupie, wyrejestrowaniu, tablicach
                wywozowych itd.
    • Gość: miglancu opłata za I rejestracje - od kiedy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 21:11
      Witam, mam pytanie do wtajemniczonych.
      Od kiedy urzedasy planuja wprowadzic oplate za I rejestracje auta w Polsce
      (mialo to byc 3000 zł zdaje sie a oplata miala byc juz od pazdziernika)
      czy ktos ma dobre info? z gory dziekuje
    • Gość: martinez Re: Auto zu verkaufen IP: *.home.conforama.pl / 217.97.145.* 27.09.04, 17:11
      Macie może namiary na jakiegoś handlarza najlepiej godnego zaufania, który może
      pomóc namierzyć i zakupić samochód?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka