Gość: Aga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 10:29 Chciałabym kupić sobie autko i mam dylemat: Punto II 2000 r, Peugeot 206 1999 r, czy Seat Ibiza 1999 r. Które z tych autek byłoby najlepsze dla kobiety? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: RF Re: Dodam jeszcze że Diesle... IP: 57.66.193.* 16.08.04, 11:09 są używane więc 1. Bezwypadkowy 2. W najlepszym stanie technicznym 3. Koszt jeżeli chodzi o komfort i parametry to są porównywalne ale najprzyjemniej powinno być w 206. Diesle dla kobiety? Odradzam, będą ręce smierdzieć po tankowaniu. Link Zgłoś
Gość: AKF Re: PORADŹCIE KOBIECIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 10:32 to zależy tylko i wyłacznie od kolorów tych autek :-))) reszta cech (silnik, stan techniczny, funkcjonalnośc itp) nie ma absolutnie żadnego znaczenia..... Link Zgłoś
Gość: ja Re: PORADŹCIE KOBIECIE !!! IP: *.light.csk.pl 16.08.04, 10:43 rany! a co to znaczy najlepsze dla kobiety? Link Zgłoś
Gość: Aga Re: PORADŹCIE KOBIECIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 10:52 Liczyłam na jakieś fachowe porady, ale sie przeliczyłam...szkoda tu w ogóle zaglądać na to forum!!! Link Zgłoś
Gość: Mar bab się zapytaj! IP: *.skorosze.2a.pl 16.08.04, 11:00 To są głownie chłopy, więc JAK ci mają poradzić? Równie dobrze mogłabyś się zapytać faceta "jaki stanik ci najlepiej pasuje" albo "jaki krem jest najlepszy na cellulit". Link Zgłoś
Gość: Aga Re: bab się zapytaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 11:03 Chodzi mi o to, które z tych aut jest najbardziej funkcjonalne, najmniej sie psuje i którym jeszcze pojeżdżę...a nie które jest najładniejsze!!! bez przesady...!! Link Zgłoś
Gość: ja Re: PORADŹCIE KOBIECIE !!! IP: *.csk.pl 16.08.04, 11:28 Gość portalu: Aga napisał(a): > Liczyłam na jakieś fachowe porady, ale sie przeliczyłam...szkoda tu w ogóle > zaglądać na to forum!!! Jakie pytanie taka odpowiedz. Powinnas sie byla z tym liczyc nie podajac nawet pojemnosci silnikow tych samochodow. Rownie dobrze moglas w taki ukladzie wybrac jeden z tych trzech na zasadzie wrozenia z fusow. Przed kupnem ktoregokolwiek z nich jedz do serwisu niech ci go obejrza. Link Zgłoś
sussee Re: PORADŹCIE KOBIECIE !!! 16.08.04, 14:22 hej;). Ja jeżdżę juz baaardzooo długo właśnie Fiatem Punto II z 2000 roku (silnik 1.2). W mojej opinii auto jest po prostu super,komfort jazdy rewelacyjny.A jesli chodzi o awaryjność poruszoną w którymś temacie to...popieram jednego z użytkowników-generalnie nie ma aut powszechnie uznawanych za bezawaryjne czy odwrotnie.Wszystko zależy od sposobu eksploatowania.Jesli np. kupisz sobie tego Punciaka i się dowiesz,że jeździł nim jakiś rajdowiec-amator to napewno długo Ci to auto nie posłuży i poszczególne elementy będą zaraz do wymiany.Ja w moim Punto,jeśli chodzi o usterki,to miałam tylko do wymiany żarówkę,a tak to żadnych awarii (odpukać!).No i oczywiście musiałam tez wymieniać części,typu klocki hamulcowe,które naturalnie się przeciez zużywają.Ale generalnie jestem z tego auta zadowolona,mimo,że to silnik 1.2, to ma niesamowite przyspieszenie,a spala w mieście mniej więcej 7 litrów.A musisz pamiętać,że im większy silnik tym więcej auto spala (nie wiem,czy tak jest też w przypadku diesla,to już jakiś mężczyzna musi odpowiedzieć;) ),więc jesli bym miała wybierac między benzynowymi to brałabym to pod uwagę,tym bardziej,że te silniki np 1.2 sa naprawde ok. Acha,no i przed kupnem jakiegokolwiek używanego auta jedź z nim "na kanał".Koszt takiej usługi to zazwyczaj 50 zł,a sprawdza Ci je od A do Z. Pozdrawiam;) Link Zgłoś
Gość: monika Re: PORADŹCIE KOBIECIE !!! IP: *.acn.waw.pl 16.08.04, 14:15 dziewczyno, zanim zabierzesz sie za tak wazna rzecz jaka jest kupno samochodu lepiej przejrzyj uwaznie testy awaryjnosci TUV, ponizej masz link, pytanie o to jaki samochod kupic na forum mija sie z celem; auto.gazeta.pl/auto/1,48317,1910993.html Link Zgłoś
sussee Re: PORADŹCIE KOBIECIE !!! 16.08.04, 14:27 Gość portalu: monika napisał(a): > dziewczyno, zanim zabierzesz sie za tak wazna rzecz jaka jest kupno samochodu > lepiej przejrzyj uwaznie testy awaryjnosci TUV, ponizej masz link, pytanie o to > > jaki samochod kupic na forum mija sie z celem; > auto.gazeta.pl/auto/1,48317,1910993.html kupując auto,napewno nie kierowałabym się żadnymi raportami...Ale to tylko moja opinia. Link Zgłoś
Gość: monika Re: PORADŹCIE KOBIECIE !!! IP: *.acn.waw.pl 16.08.04, 17:37 no pewnie! od raportu awaryjnosci TUV bardziej wiarygodna jest opinia szwagra, ktory sprowadzil 15-letniego VW diesla (tu wstaw dowolna markę)z Niemiec i bardzo sobie chwali ;) Link Zgłoś
konrad.boryczko Re: PORADŹCIE KOBIECIE !!! 16.08.04, 11:01 A dlaczego wybor zawezony do tych trzech? Zadne z nich trwaloscia zbytnio nie grzeszy. Poza tym 4 czy 5 letnie jezdzidelko to dla kobiety zly pomysl. Chyba ze ma meza mechanika. Ale wtedy nie pytalaby na forum... Pzdr. P.S. Z tej trojki to chyba jednak 206. Ale stan musialby byc naprawde super. Link Zgłoś
Gość: Aga Re: PORADŹCIE KOBIECIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 11:04 Dzięki, chociaż jedna mądra odpowiedź... Link Zgłoś
zubr_zalogowany Re: PORADŹCIE KOBIECIE !!! 16.08.04, 11:10 jakie konkretnie silniki? 206 ma pewnie 2.0 HDI, ktory jest chyba najlepszy fiat 1.9, jezeli ibiza ma SDI to ten najmniej polecam Link Zgłoś
Gość: długopisem PUNTO II IP: 81.190.171.* 16.08.04, 12:12 Punto II, ze względu na dosyć przyjemne wspomaganie, małą awaryjność w porównaniu do Peżota i tańsze części niż w Seacie - to raczej z punktu widzenia właściciela, eksploatora. Z punktu widzenia kobiety obojętnie, ale też raczej Punto. Link Zgłoś
Gość: rf Re: PUNTO II IP: 57.66.193.* 16.08.04, 14:02 AWARYJNOŚĆ MÓGŁBYŚ SOBIE ODPUŚCIC, DZISIAJ NIE MA SAMOCHODÓW POWSZECHNIE UZNAWANYCH ZA AWARYJNE, NAWET DAEWOO JEST OK. WSZYSTKO ZALEŻY OD SZCZĘŚCIA I POSIADACZA POJAZDU CZYLI SPOSOBU EKSPLOATACJI. PRZY UŻYWANYM SAMOCHODZIE JAK JUŻ WSPOMNIAŁEM WCZESNIEJ NAJWAŻNIEJSZY JEST STAN TECHNICZNY! TZN. STOPIEŃ ZUZYCIA SILNIKA, SKRZYNI BIEGÓW ZAWIESZENIA A NAJWAŻNIEJSZE NADWOZIA. TEORIE Z AUTO SWIATA MOZNA SOBIE DAROWAĆ. Link Zgłoś