Dodaj do ulubionych

PORADŹCIE KOBIECIE !!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 10:29
Chciałabym kupić sobie autko i mam dylemat: Punto II 2000 r, Peugeot 206 1999
r, czy Seat Ibiza 1999 r. Które z tych autek byłoby najlepsze dla kobiety?
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga Dodam jeszcze że Diesle... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 10:31
      .
      • Gość: RF Re: Dodam jeszcze że Diesle... IP: 57.66.193.* 16.08.04, 11:09
        są używane więc
        1. Bezwypadkowy
        2. W najlepszym stanie technicznym
        3. Koszt

jeżeli chodzi o komfort i parametry to są porównywalne ale najprzyjemniej
        powinno być w 206.
        Diesle dla kobiety?
        Odradzam, będą ręce smierdzieć po tankowaniu.
    • Gość: AKF Re: PORADŹCIE KOBIECIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 10:32
      to zależy tylko i wyłacznie od kolorów tych autek :-)))
      reszta cech (silnik, stan techniczny, funkcjonalnośc itp) nie ma absolutnie
      żadnego znaczenia.....
    • Gość: ja Re: PORADŹCIE KOBIECIE !!! IP: *.light.csk.pl 16.08.04, 10:43
      rany! a co to znaczy najlepsze dla kobiety?
      • Gość: Aga Re: PORADŹCIE KOBIECIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 10:52
        Liczyłam na jakieś fachowe porady, ale sie przeliczyłam...szkoda tu w ogóle
        zaglądać na to forum!!!
        • Gość: Mar bab się zapytaj! IP: *.skorosze.2a.pl 16.08.04, 11:00
          To są głownie chłopy, więc JAK ci mają poradzić? Równie dobrze mogłabyś się
          zapytać faceta "jaki stanik ci najlepiej pasuje" albo "jaki krem jest najlepszy
          na cellulit".
          • Gość: Aga Re: bab się zapytaj! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 11:03
            Chodzi mi o to, które z tych aut jest najbardziej funkcjonalne, najmniej sie
            psuje i którym jeszcze pojeżdżę...a nie które jest najładniejsze!!! bez
            przesady...!!
        • Gość: ja Re: PORADŹCIE KOBIECIE !!! IP: *.csk.pl 16.08.04, 11:28
          Gość portalu: Aga napisał(a):

> Liczyłam na jakieś fachowe porady, ale sie przeliczyłam...szkoda tu w ogóle
          > zaglądać na to forum!!!

Jakie pytanie taka odpowiedz.
          Powinnas sie byla z tym liczyc nie podajac nawet pojemnosci silnikow tych samochodow. Rownie dobrze moglas w taki ukladzie wybrac jeden z tych trzech na zasadzie wrozenia z fusow. Przed kupnem ktoregokolwiek z nich jedz do serwisu niech ci go obejrza.
          • sussee Re: PORADŹCIE KOBIECIE !!! 16.08.04, 14:22
            hej;).
            Ja jeżdżę juz baaardzooo długo właśnie Fiatem Punto II z 2000 roku (silnik 1.2).
            W mojej opinii auto jest po prostu super,komfort jazdy rewelacyjny.A jesli
            chodzi o awaryjność poruszoną w którymś temacie to...popieram jednego z
            użytkowników-generalnie nie ma aut powszechnie uznawanych za bezawaryjne czy
            odwrotnie.Wszystko zależy od sposobu eksploatowania.Jesli np. kupisz sobie tego
            Punciaka i się dowiesz,że jeździł nim jakiś rajdowiec-amator to napewno długo
            Ci to auto nie posłuży i poszczególne elementy będą zaraz do wymiany.Ja w moim
            Punto,jeśli chodzi o usterki,to miałam tylko do wymiany żarówkę,a tak to
            żadnych awarii (odpukać!).No i oczywiście musiałam tez wymieniać części,typu
            klocki hamulcowe,które naturalnie się przeciez zużywają.Ale generalnie jestem z
            tego auta zadowolona,mimo,że to silnik 1.2, to ma niesamowite przyspieszenie,a
            spala w mieście mniej więcej 7 litrów.A musisz pamiętać,że im większy silnik
            tym więcej auto spala (nie wiem,czy tak jest też w przypadku diesla,to już
            jakiś mężczyzna musi odpowiedzieć;) ),więc jesli bym miała wybierac między
            benzynowymi to brałabym to pod uwagę,tym bardziej,że te silniki np 1.2 sa
            naprawde ok.
            Acha,no i przed kupnem jakiegokolwiek używanego auta jedź z nim "na
            kanał".Koszt takiej usługi to zazwyczaj 50 zł,a sprawdza Ci je od A do Z.
            Pozdrawiam;)
            • Gość: Aga Dzięki Sussee!!! pozdrawiam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 14:38
        • Gość: monika Re: PORADŹCIE KOBIECIE !!! IP: *.acn.waw.pl 16.08.04, 14:15
          dziewczyno, zanim zabierzesz sie za tak wazna rzecz jaka jest kupno samochodu
          lepiej przejrzyj uwaznie testy awaryjnosci TUV, ponizej masz link, pytanie o to
          jaki samochod kupic na forum mija sie z celem;
          auto.gazeta.pl/auto/1,48317,1910993.html
          • sussee Re: PORADŹCIE KOBIECIE !!! 16.08.04, 14:27
            Gość portalu: monika napisał(a):

> dziewczyno, zanim zabierzesz sie za tak wazna rzecz jaka jest kupno samochodu
            > lepiej przejrzyj uwaznie testy awaryjnosci TUV, ponizej masz link, pytanie o
            to
            >
            > jaki samochod kupic na forum mija sie z celem;
            > auto.gazeta.pl/auto/1,48317,1910993.html

kupując auto,napewno nie kierowałabym się żadnymi raportami...Ale to tylko moja
            opinia.
            • Gość: monika Re: PORADŹCIE KOBIECIE !!! IP: *.acn.waw.pl 16.08.04, 17:37
              no pewnie! od raportu awaryjnosci TUV bardziej wiarygodna jest opinia szwagra,
              ktory sprowadzil 15-letniego VW diesla (tu wstaw dowolna markę)z Niemiec i
              bardzo sobie chwali ;)
    • konrad.boryczko Re: PORADŹCIE KOBIECIE !!! 16.08.04, 11:01
      A dlaczego wybor zawezony do tych trzech? Zadne z nich trwaloscia zbytnio nie grzeszy.
      Poza tym 4 czy 5 letnie jezdzidelko to dla kobiety zly pomysl. Chyba ze ma meza mechanika. Ale wtedy nie pytalaby na forum...
      Pzdr.
      P.S. Z tej trojki to chyba jednak 206. Ale stan musialby byc naprawde super.
      • Gość: Aga Re: PORADŹCIE KOBIECIE !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 11:04
        Dzięki, chociaż jedna mądra odpowiedź...
        • zubr_zalogowany Re: PORADŹCIE KOBIECIE !!! 16.08.04, 11:10
          jakie konkretnie silniki?

206 ma pewnie 2.0 HDI, ktory jest chyba najlepszy

fiat 1.9, jezeli ibiza ma SDI to ten najmniej polecam
    • Gość: długopisem PUNTO II IP: 81.190.171.* 16.08.04, 12:12
      Punto II, ze względu na dosyć przyjemne wspomaganie, małą awaryjność w
      porównaniu do Peżota i tańsze części niż w Seacie - to raczej z punktu widzenia
      właściciela, eksploatora. Z punktu widzenia kobiety obojętnie, ale też raczej Punto.
      • Gość: rf Re: PUNTO II IP: 57.66.193.* 16.08.04, 14:02
        AWARYJNOŚĆ MÓGŁBYŚ SOBIE ODPUŚCIC, DZISIAJ NIE MA SAMOCHODÓW POWSZECHNIE
        UZNAWANYCH ZA AWARYJNE, NAWET DAEWOO JEST OK. WSZYSTKO ZALEŻY OD SZCZĘŚCIA I
        POSIADACZA POJAZDU CZYLI SPOSOBU EKSPLOATACJI. PRZY UŻYWANYM SAMOCHODZIE JAK
        JUŻ WSPOMNIAŁEM WCZESNIEJ NAJWAŻNIEJSZY JEST STAN TECHNICZNY! TZN. STOPIEŃ
        ZUZYCIA SILNIKA, SKRZYNI BIEGÓW ZAWIESZENIA A NAJWAŻNIEJSZE NADWOZIA.
        TEORIE Z AUTO SWIATA MOZNA SOBIE DAROWAĆ.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka