Dodaj do ulubionych

spierdzielony ideał

25.02.14, 19:09
własnie zobaczyłem że skoda wprowadziła po 2 latach obietnic superba outdoor (cos w rodzaju scouta).
Dla mnie ideał po alltracku.
i co - seryjnie felgi 17 cali z profilem 45 (10 cm gumy!) a w opcji 18. A co z 16????? a moze 15 ale za to z profilem 75?????
No zeby tfffurcy tego modelu całe życie na tych 18tkach po kocich łbach jezdzić musieli.
a takie fajne auto.
Jak firmy nie zmienie i nie dostanę X5 to za 2 lata idę w superba i dopłacę na lewo dealerowi za 16tki.

www.skoda-auto.pl/modele/superb-combi-outdoor/poznaj-model
Obserwuj wątek
    • to.niemozliwe Re: spierdzielony ideał 25.02.14, 19:25
      A ten Snowman Ci się nie podoba? Będzie na tej płycie, co Q3, podobny do Tiguana. Tiguan dobrze wypada w testach własności jezdnych. Jak już masz brać Superba, to bierz z 200 KM benzyną.
      • trypel Re: spierdzielony ideał 25.02.14, 19:38
        mam kompleks małego penisa i strasznie nie lubię małych samochodów.
        Tiguan to maleństwo, Q3 tez.
        Ma byc jakis suv miedzy Tiguanem a Tuaregiem i ten pewnie byłby już ok - to ten snowman?
        • to.niemozliwe Re: spierdzielony ideał 25.02.14, 19:45
          Tak, większy niż Tiguan, mniejszy niż Tuareg, deska rozdzielcza coś z Superba. Myślę, że wielkości Superba, tylko bagażnik byłby większy niż 633 l (przy wersji 5-osobowej). Gdyby zrobili tylną kanapę przesuwaną, to dla mnie wersja benzyny 200 KM, automat z Haldexem byłaby OK.
          • trypel Re: spierdzielony ideał 25.02.14, 19:57
            no to zapowiada sie ciekawie.
            kanape przesuwaną i z regulowanym oparciem. Koniecznie.
            I jesli w opcji 7 miejsc to już dla mnie ideał.

całe 2 lata mam. No 20 msc do zamawiania.
            • to.niemozliwe Re: spierdzielony ideał 30.04.14, 20:44
              Biorąc pod uwagę, zę CI się spodobał Alltrack, to chyba taki Snowman z tymi osłonami na błotniki, przód i tył, o ile by był zbliżony wizualnie do Chrysler Pacifica, to mogłby Ci pasować?
              Concept
    • vogon.jeltz Re: spierdzielony ideał 25.02.14, 20:25
      Abstrahując od felunku - nie sądziłem, że powiem to kiedyś o Skodzie, ale wygląda zajebiście.
    • edekmacedonski Re: spierdzielony ideał 25.02.14, 22:40
      Taka moda, choć niektórzy producenci proponują dwa rozmiary felg w tej samej cenie - można więc wybrać albo wygląd, albo wyższy komfort, niższe koszty
    • trypel Re: spierdzielony ideał 14.04.14, 13:42
      dostałem info ze skody.
      w wersji z pakietem na bezdroża outdoor ma 18 cm prześwitu a to już coś (tyle co RAVka)
      no i mozna założyć (dopuszczalne) felgi 16tki

dalej mi sie podoba.
    • buraque Re: spierdzielony ideał 14.04.14, 14:09
      ale o co ci chodzi? przeciez możesz kupić felgi 16 ze zwykłego Superba czy Octy III
      • trypel Re: spierdzielony ideał 14.04.14, 14:18
        o to że np do mojego alltracka są tylko 17 i 18 i 16tek założyć nie można (wg homologacji, wg serwisu, wg VW Polska i wg papieża) stąd moje poszukiwania auta na przyszłość które bedzie miało i prześwit, i 4x4 i bedzie duże i nie bedzie terenówką i bedzie miało opony z dużą iloscią gumy :)
        • jmli Re: spierdzielony ideał 15.04.14, 16:34
          poszukiwania auta na przyszłość które bedzie miało i prześwit, i 4x4 i bedzie duże i nie bedzie terenówką i bedzie miało opony z dużą iloscią gumy :)

To rozwaz takie auto: dlugosc prawie 5 metrow, standardowe kola 235/55 R18, przeswit (o ile dobrze pamietam) min. 10 cm, max. 18 cm. Naped 4x4. Moze miec ponad 300 KM. No i nie jest terenowka ani SUVem :)
      • gzesiolek Re: spierdzielony ideał 15.04.14, 00:15
        kwestia tarcz hamulcowych... choc rzadko sa takie ze 16stki za male... ale jak widac w alltracku chyba takie sa...
        • who_cares Re: spierdzielony ideał 15.04.14, 14:04
          Nawet nie tarcz tylko zacisków. Ale to da się obejść montując felgi o niskim numerze ET.
          • buraque Re: spierdzielony ideał 15.04.14, 20:58
            who_cares napisał:

> Nawet nie tarcz tylko zacisków. Ale to da się obejść montując felgi o niskim nu
            > merze ET.

właśnie, wystarczy zapytać na forum branżowym, tam kombinacje z felgami mają opracowane do perfekcji

jest nawet promocja na oryginały
            www.skoda-auto.pl/oferta/documents/cennik_promo_felgi2.pdf
    • sowietolog1 Re: spierdzielony ideał 14.04.14, 23:40
      Kupuj tę Skodę i nie marudż... ;-)

PS. Nie wiem, jak Wam, ale mnie ten Superb Combi Outdoor (heh, nie było dłuższej nazwy?) przypomina... Volvo; linia karoserii, przetłoczenia i wykończenia, np. nadkola.
      • trypel Re: spierdzielony ideał 15.04.14, 14:10
        nie kupuję bo mam jeszcze 20 msc jezdzenia alltrackiem :)
        czyli za jakies 15 msc decyzja i zamówienie.
        na razie się rozglądam i tu i tam.
        Może coś nowego wyjdzie jak obiecany snowman, a moze vw wypusci coś pomiędzy tuaregiem a tiguanem, a może przed nową Q5 audi zrobi za 1,5 roku promocję na starą i cena wyjdzie lepsiejsza... albo może bmw zrobi trójkę GT w wersji podniesionej o 3 cm i to bedzie ideał :)
        • to.niemozliwe Re: spierdzielony ideał 15.04.14, 21:29
          Masz juz przejechane 16 m-cy i ile kilometrow tym Alltrakiem?
          • trypel Re: spierdzielony ideał 15.04.14, 21:50
            76 tys
            • przemekthor Re: spierdzielony ideał 01.05.14, 22:18
              Uklękł chociaż raz w tym czasie? Jakaś laweta? Coś poszło?
              • trypel Re: spierdzielony ideał 04.05.14, 20:40
                no co Ty?
                przecież to nowe auto.
                Zaczęło mi coś pukać pod podłogą przy 50 tys ale na przeglądzie przy 60 tys okazało sie że jakis kamień dostał sie na płytę osłaniajacą podłogę i nie chciał wypaść (to moje skłonnosci do jezdzenia po bezdrożach)
            • schweppes1 Re: spierdzielony ideał 02.05.14, 02:10
              Robię identyczną ilość km służbówką (60kkm/rok). Tak z ciekawości - jakie stanowisko piastujesz, że dają takie przyzwoite furki + możliwość wybrzydzania?
              • trypel Re: spierdzielony ideał 04.05.14, 20:42
                zdaniem Swana powinienem mieć dużo lepsze na stanowisku jakie mam. Ale jakoś nie narzekam.
                • schweppes1 Re: spierdzielony ideał 04.05.14, 20:47
                  Jakie to stanowisko?
                  • trypel Re: spierdzielony ideał 04.05.14, 20:57
                    jestem w krs-ie
                    • schweppes1 Re: spierdzielony ideał 05.05.14, 03:59
                      To akurat wiele mi nie mówi, bo można być w KRSach różnych pierdzi-spółeczek z różnych powodów :D
                      • trypel Re: spierdzielony ideał 06.05.14, 13:45
                        dużo mówi bo jak widzisz wysterczy być w zarządach różnych pierdzi-spółeczek żeby mieć alltracka. Jakby spółka nie była pierdzi to bym jezdził X5 :)
                        • passattsi Re: spierdzielony ideał 06.05.14, 14:18
                          Dobrze, że auto na 3 lata, a nie na 5 ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka