bambo.pl 16.03.14, 21:09 Czy w silniku 2.4JTD-200KM przebieg 200 000 km to dużo? I ile taki silnik moze jeszcze pojeździć? Auto Alfa 159 . Czy "zrobi" drugie 200 000? Warto kupić? Dzięki Link Zgłoś Obserwuj wątek
bambo.pl Re: 2.4JTD-200KM 16.03.14, 21:32 otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-4jtd-200km-stan-idealny-C32028525.html Link Zgłoś
przemekthor Re: 2.4JTD-200KM 16.03.14, 21:54 Nie wiem nic o alfie, tym bardziej o tym silniku, ale mam turbodiesla CR z 260.000 i mimo to jeździ praktycznie jak pierwszego dnia. Myślę, że alfa dojedzie drugie tyle, ale parę drobiazgów jak na przykład koło dwumasowe i nowa skrzynia biegów zapewne będzie wymagać. Link Zgłoś
mariusz-ef Re: 2.4JTD-200KM 16.03.14, 22:15 do 300 000 - 330 000 km nie ma z nimi problemu. Potem trochę loteria... Link Zgłoś
fuiio Re: 2.4JTD-200KM 16.03.14, 23:15 Auta z Wloch sa specyficzne. Najprawdopodobniej przebieg jest wiekszy aczkolwiek warto moze spytac bezposrednio wlasciciela jesli dasz rade odnalezc telefon. Swoja droga 159 to jeden z bardziej awaryjnych samochodow. Nie wiem czy warto kupowac auto tylko z powodu wygladu Link Zgłoś
bambo.pl Re: 2.4JTD-200KM 16.03.14, 23:39 To moze zapytam jeszcze o 1.9 jtd 120 km? Tylko czy 120 koni to "nie za mało"? otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9jtdm-full-opcja-C31270141.html jak myslicie? Link Zgłoś
galtomone Re: 2.4JTD-200KM 17.03.14, 09:04 Auto z Belgii, z takim przbiegiem? No WAY! - nie za takie pieniadze. Ceny smochodow osobowych w Danii, Belgii i okolicach sa baaaaardzo wysokie (podatki, oplaty, itd). Nowe kosztuje tam z tego co wiem duzo wiecej niz w DE. Zreszta sprawdz sam: 159 na mobile - ogłoszenia prywatne Poza jedna, wszystko kosztuje tyle co te z ogloszen w PL lub znacznie wiecej. A handlarz to nie instytucja charytatywna! Link Zgłoś
samspade Re: 2.4JTD-200KM 18.03.14, 13:46 Dla pewności trzeba zakładać przy dieslach czy samochodach z lpg przebiegi rzędu 40 czy 50 tys rocznie. Handlarze często kupują samochody z placów a nie koniecznie od prywatnych. Zawsze powinno się taki samochód dokładnie sprawdzić. Zresztą czy od handlarza czy od prywatnego. Link Zgłoś
galtomone Zle pytanie zadajesz! 17.03.14, 08:56 Czy zrobi kolejne 200 tys? Pewnie.... nie tylko 200 ale i kolejne 500 z placem w otworze! Pytanie powinno brzmiec, czy zrobi to bezawaryjne lub (majac jeszcze wiekszy zwiazek z rzeczywistoscia) bez bardzo drogich awarii? Nie wiadomo. Sama 159 i ten silnik generalnie byla chwalona jako olbrzymia poprawa jakosciowa nad awaryjna 156. Natomiast to, ze jest lepiej niz bylo w poprzednim modelu nie musi oznaczac, z ejest tak samo dobrze jak u konkurencji. Mnie osobiscie AR bardzo podoba sie z zewnatrz i kompletnie nie opdowiada mi w srodku - ale to tak na marginesie. Drugie pytanie brzmi czy te 200 tys to prawda? Raczej zalozybym, ze przebieg jest o 100 tys wyzszy.... ale moze sie myle? Nie napisales ile auto ma lat. W kazdym razie wiem co sie do PL oplaca sciagac, i sa to dwa rodzaje aut: 1. Mniej lub bardziej uszkodzone, po wypozyczalniach, itp.... Mozna je tanio kupic, bo naprawy na zachodzie drogie a czesto wlasciciel/firma juz odzyskali czesc kasy z ubezpieczenia, wiec nie sprzedaja ze strata pomimo niskiej ceny. 2. Auta nie uszkodzone (lub z kosmetyka) ale z bardzo duzymi przebiegami. Szczegolnie te, wzglednie mlode. 3. Rozne kombinacje p. 1 i 2. A zakup uzywanego to zawsze loteria. Natomiast watro potwierdzic przebieg i historie serwisowa. Zwykle auta sprzedaje sie wtedy, gdy juz (albo za krotka chwile) beda wymagac wiekszych wydadkow serwisowych. Nie slyszalem by ktos wymienial pol auta na nowe ze wzgledu na przbieg, a potem sprzedawal je w atrakcyjnej cenie. Zatem kup za tyle, by ewentualnie za chwile miec kase na robienie sprzegla, dwumasy, czy wtryskow... Link Zgłoś
lupusrex Re: 2.4JTD-200KM 18.03.14, 12:38 Jeżeli samochód z Belgi poproś o przesłanie CARPASS jest to dokument wystawiony przy przeglądzie przed sprzedażowym, znajdują się tam wszystkie przebiegi notowane w centralny rejestrze od momentu zarejestrowania w Belgi auta przy okazji okresowych badań technicznych i sporządzania przeglądów przed sprzedażowych więc mozesz się zorientować ilu miał właścicieli. Co do silnika 2,4JTD to doczytaj w publikacjach tygodników jak AS i Motor. Skrzynie automatyczne w fiatach i alfach to tzw."roboty" czyli skrzynie manualne wyposażone w siłowniki - są wolne i psują się na potęgę, więc daruj sobie Link Zgłoś