jeepwdyzlu Re: Od tej strony Hondy nie znacie. 13.05.14, 10:35 niedługo bezrobocie wynosić będzie 80% praca będzie przywilejem świat który znamy kończy się... jeep Link Zgłoś
nazimno Sami sobie gotuja ten los. 13.05.14, 11:21 Przetrwaja tylko spoleczenstwa w Afryce. Pod jednym warunkiem. Jesli skutecznie odizoluja sie od bialego czlowieka, ktory zawsze wszystko wie lepiej. Tego nie udalo sie dokonac, niestety, ludom pierwotnym obu Ameryk. Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Od tej strony Hondy nie znacie. 13.05.14, 11:49 > niedługo bezrobocie wynosić będzie 80% > praca będzie przywilejem > świat który znamy > kończy się... > jeep a to zdaje sie angielscy chlopi doszli do podobnych wnioskow w XIX wieku niszczac krosna i maszyny parowe ktore zabieraly im prace Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Od tej strony Hondy nie znacie. 13.05.14, 14:10 a to zdaje sie angielscy chlopi doszli do podobnych wnioskow w XIX wieku niszczac krosna i maszyny parowe ktore zabieraly im prace ------ nie zachęcam do niszczenia cywilizacji ale dostrzegam problem Zachód się dobrowolnie pozbył przemysłu (może poza Niemcami) tylko po to, żebyś mógł sobie kupić telewizor czy tshirta taniej To spory błąd - każde stanowisko pracy w przemysle generuje trzy inne... jeep Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Od tej strony Hondy nie znacie. 13.05.14, 14:26 > To spory błąd - każde stanowisko pracy w przemysle generuje trzy inne... uznajmy ze szwaczka w szwali generuje 3 inne miejsca pracy , chociaz raczej napewno nie to mnie chodzi o cos innego ludzie zajma sie poprostu czyms innym nie mozna okreslac przyszlosci na podstawie tego co mamy dzisiaj ty jak i ci robotnicy widza maszyne ktora zabiera im prace i dostrzegasz problem ale nie dostrzegasz ze bedzie inna praca ktorej dzisiaj nie ma bo nie widzimy takiej potrzeby Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Od tej strony Hondy nie znacie. 13.05.14, 16:47 ludzie zajma sie poprostu czyms innym -------------------- niestety nie robot hondy nie zabiera mi pracy mnie martwi, że to nie jest europejski produkt rozmawiamy o dwóch różnych rzeczach Tobie się wydaje że wszystko reguluje rynek ja rynku nie widzę od lat - tylko politykę w dodatku błędną... jeep Link Zgłoś
nazimno Co tam robot. 13.05.14, 17:11 W Polsce nie istnieje przemysl polprzewodnikow, bo ani masowej produkcji materialow (krzem, arsenek galu, azotek galu,...inne) ani "fabow", ktore moglyby produkowac uklady VLSI w techn. np 22nm, ani Krzemowej Doliny, w ktorej projektuje sie struktury logiczne, ani nawet dobrej uczelni, gdzie podstawy technologiczne sa wykladane na wysokim poziomie. I to w kraju ojczystym tego wspanialego inzyniera i nie tylko inzyniera: www.janczochralski.com/ Cholera, a Korea Poludniowa jeszcze trzydziesci pare lat temu byla tak zacofana....wioskowa kraina... Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Co tam robot. 13.05.14, 17:27 u nas np o reaktorze atomowym gada się i gada nawet nie wiadomo gdzie będzie budowany i w którym dziesięcioleciu... Tymczasem w Chinach właśnie teraz w budowie jest 112 reaktorów na róznym etapie... DOBROWOLNIE stajemy sie - całą Europa - peryferiami.. Mnie jest z tym dobrze - szczerze mówiąc... Ale zachłystywanie się tym jako dobrodziejstwem - nie najmądrzejsze.... jeep Link Zgłoś
nazimno Niczym sie nie "zachlystuje". 13.05.14, 17:40 Stwierdzam fakty z zimna krwia, a czasem sie irytuje albo wq....m. Wq...m sie wtedy, gdy widze jak idioci niszcza tych, ktorzy dla idiotow stanowia zagrozenie. Niestety, zawsze tak bylo. Nawet w przypadku J.Czochralskiego bylo dokladnie tak samo. Zniszczyla go komuna. Link Zgłoś
jeepwdyzlu Re: Niczym sie nie "zachlystuje". 13.05.14, 17:47 ok komuna ale dlaczego dziś politechniki są na żenująco niskim poziomie (np na mój wydział przyjmuje się dziś 10 razy DZIESIĘĆ więcej studentów) a pojawiło się chyba z 50 nowych kierunków tylko ŻADEN nie kształci na dobrym poziomie... Państwo nie robi nic, żeby choć ze dwie czy trzy uczelnie były na światowym poziomie.. Nie ma podatkowego i kredytowego wspomagania dla innowacyjnych dziedzin a MILIARDAMI z unii sramy jak idioci - vide finansowane z innowacyjnej gospodarki drzwi (naprawdę!) w szpitalu, w którym pracuje moja Dyrekcja... Nie mówiąc o portalach dla kotów i innych idiotyzmach.... Tusk niby mądrzejszy od Jarka ale o prawdziwym życiu od dawna nic nie kuma a jego partia władzy zajmuje się tylko sobą... jak dodamy ciągnące tylko ku sobie środowiska (lekarzy, wykłądowców, prawników) to mamy sumę egoizmów i równię po której zjeżdzamy na peryferia... Naprawdę dalekie.... jeep Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Niczym sie nie "zachlystuje". 13.05.14, 18:02 to mamy sumę egoizmów i równię po której zjeżdzamy na peryferia... Naprawdę dalekie.... to sie zgadza , tylko czy to takie wielkie zaskoczenie Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: Od tej strony Hondy nie znacie. 13.05.14, 18:01 mnie martwi, że to nie jest europejski produkt nie wszystko musi byc europejskie poza tym japonczycy sa dosyc do przodu jesli chodzi o technologie na marginesie przypomnial mi sie dowcip z robotyki ze w polsce jest wiecej studentow na wydziale niz robotow Link Zgłoś
przemekthor Jakby go przemalować na czarno 13.05.14, 11:52 i założyć pelerynkę, byłby wykapany Darth Vader. Ale byśmy mrozili rebeliantów do spółki. Link Zgłoś
celicaman Re: Od tej strony Hondy nie znacie. 13.05.14, 14:50 Robot Asimo jest chyba sztandarowa maskotka Hondy. Ale pewnie sporo osób nie wie, ze oprócz samochodów i motocykli Honda robi tez samoloty: www.aircraftcompare.com/helicopter-airplane/HondaJet/107 Link Zgłoś
nazimno A doskonale silniki do lodzi motorowych? 13.05.14, 15:33 np. marine.honda.com/outboards/motor-detail/BF250 Link Zgłoś