Dodaj do ulubionych

Myjnie samochodowe

IP: 62.179.49.* 03.04.02, 17:50
Czy ktoś ma może jakieś ciekawe doświadczenia? Ja przede chwilą wróciłem od
niebieskiego słonia. Za drugim razem pójdzie mi już całkiem dobrze, bo trzeba
jednak zapodać jeszcze drobne szczotkowanie tam gdzie jakiś ognisty ptak
uraczył swoim odchodem. I tak myślę że można się tam wyrobić za 12 złotych (5-
drzwi - Warszawa - znaczy miasto nie samochód). A może ktoś już ma gotową
strategię?
Co z innymi myjkami? Słyszałem że w Shellu drapią, wiecie coś o tym? Gdzie poza
tym myjecie samochody (o ile ktoś nie ma własnego domku z podwórkiem itd...)?
Obserwuj wątek
    • Gość: Greg Re: Myjnie samochodowe IP: *.pl 03.04.02, 21:00
      Na parkingu mam waz z woda. Biore wiaderko, gabke, szamponik, szmatki, daje
      strozowi piataka i myje autko. Efekt swietny, troche ruchu tez sie przyda.
    • Gość: Michal Re: Myjnie samochodowe IP: *.telia.com 03.04.02, 21:12
      Kiedys opisywalem o myciu wlasnorecznie na myjni Wash Car.Jako ciekawostka tam
      sa cztery stanowiska ,woda maly strumien pod cisnieniem 80bar, kupa chetnych w
      soboty trzeba czekac 10 minut.Zmierzam do powiedzenia Wam ze po ichniejszej
      wodzie niema zadnych sladow.uzywa sie 6 programow z roznymi waxami itp.Woda
      jest zbierana w podziemnym zbiorniku filtrowana i jeszcze raz nia sie
      myje.Wode wymieniaja co pare miesiecy.Tylko filtry raz w tygodniu.To sie
      nazywa racjonalna gospodarka woda i nie zanieczysczanie srodowiska.Pzdr.Michal
      • Gość: SnowDog Re: Myjnie samochodowe IP: *.polkomtel.com.pl 03.04.02, 21:17
        Moim zdaniem Carman rządzi
        Przy Sikorskiego w Warszawie jest 8 stanowisk z pistoletem, 1zł za 1min, można
        wypucować auto za 4 złote.
      • Gość: Piotr Re: Myjnie samochodowe IP: *.chello.pl 03.04.02, 21:30
        Za hał macz taka przyjemność i gdzie?

• Gość: Mar nie chce być złośliwy, ale... IP: 213.25.197.* 09.04.02, 14:16
        Gość portalu: Michal napisał(a):

>Woda
        > jest zbierana w podziemnym zbiorniku filtrowana i jeszcze raz nia sie
        > myje.Wode wymieniaja co pare miesiecy.Tylko filtry raz w tygodniu.To sie
        > nazywa racjonalna gospodarka woda i nie zanieczysczanie srodowiska.Pzdr.Michal

Czy woda, którą spuszczasz w WC też krąży w zamkinetym obiegu? Czy nie
        zauważyłeś, że herbatka lub kawka, któą pijesz co rano ma dziwny smak???

A co do mycia: 79 zł full serwis z myciem woskowaniem, sprzątaniem wnętrza na
        myjni w Warszawie, na Mokotowie (ul. nie pamiętam, ale to jest na tyłach
        Puławskiej vis-a vis Dolnej).
    • Gość: sand Re: Myjnie samochodowe IP: *.acn.waw.pl 03.04.02, 21:45
      slon drozszy od carmana, ale przynajmniej jakosc taka sama caly czas. W
      carmanie to roznie bywa: raz awaria raz dzialaja tylko 2 stanowiska, raz zimna
      woda etc.
      Na sloniu na Tarchominie lub na Brodnie jast drozej, ale zawsze tak samo- taka
      sama jakosc.- jak w McDonaldzie:)
      PZDR
      sand
      • Gość: Piotr Re: Myjnie samochodowe IP: *.chello.pl 03.04.02, 21:50
        A gdzie jeszcze można umyć samochód na Bródnie? (hmmm... zakrawa na ironię)

Gość portalu: sand napisał(a):

> slon drozszy od carmana, ale przynajmniej jakosc taka sama caly czas. W
        > carmanie to roznie bywa: raz awaria raz dzialaja tylko 2 stanowiska, raz zimna
        > woda etc.
        > Na sloniu na Tarchominie lub na Brodnie jast drozej, ale zawsze tak samo- taka
        > sama jakosc.- jak w McDonaldzie:)
        > PZDR
        > sand

• Gość: P Re: Myjnie samochodowe IP: 62.29.137.* 04.04.02, 09:05
          No wlasnie gdzie na Brodnie jakas przyzwoita myjnia nie drapiaca
          • Gość: sand Re: Myjnie samochodowe IP: *.acn.waw.pl 06.04.02, 01:29
            Nie wiem gdzie, ale wiem, ze jest tam slon;)
            PZDR
            sand
    • Gość: 7644124 blekitny slon, i owszem IP: *.shell.nl 04.04.02, 09:53
      myje sie na Brodnie od zawsze (tj. od czasu, kiedy zaczalem kupowac nowe
      samochody; jeszcze w zyciu nie umylem auta ktore mam od nowosci na automacie).
      Jak mam czas i fantazje, to potrafie wydac tam i 20 PZN, ale normalnie mozna
      sie przyzwoicie umyc za 12 PZN.

Minusy: bywa tloczno. Dlatego jezdze tam zawsze pozno, po 23-ciej. Ale przy
      reflektorach widocznosc jest zawsze gorsza niz przy sloneczku...

Kolejny minus: poznowieczorową porą na bródnieńskim słoniu czasem kręcą sie
      gówniarze aspirujący do statusu mafiosów (znacie to: muzyka na max, wygolone
      paly, spojlery, ciemne szyby itd)

Co do drapania na Shellu nie wypowiadam sie, bo to moja firma i cokolwiek
      napisze, i tak nikt mi nie uwierzy
    • Gość: JanGar Re: Myjnie samochodowe IP: *.t16.ds.pwr.wroc.pl 08.04.02, 16:38
      A we Wrocławiu wie ktoś gdzie można umyć dobrze i tani auto?
      • Gość: Tomi Re: Myjnie samochodowe IP: *.tlsa.pl 09.04.02, 12:01
        Gość portalu: JanGar napisał(a):
        > A we Wrocławiu wie ktoś gdzie można umyć dobrze i tani auto?

Byłem ostatnio w myjni recznej obok Astry. Tanio moze nie jest (bez woskowania
        16, z woskowaniem 20 zł), ale goscie przykładają się do pracy.

Sam jestem ciekaw czy we Wrocławiu są miejsca, gdzie mozna umyć auto
        własnoręcznie.
    • antares777 Re: Myjnie samochodowe 09.04.02, 13:46
      A w Dąbrowie G. na myjni BP nie ma szczotki do domycia owych "ptaków". Żadnej
      szczotki, do "podmycia" pod wycieraczką, czy spojlerkiem dachowym! Ewenement?
      A gdy pytasz dlaczego, patrzą na Cię sporą chwilę jak na idiotę, a później z
      uśmiechem po ósemki, najuprzejmiej jak tylko mogą (tak jak na szkoleniu -
      intelgentne psiajuchy) doradzają, że jak już tak bardzo tego chcesz, to możesz
      sobie skorzystać (tzn. przywlec ją) ze szczotki, która jest przy dystrybutorze
      paliwa. Zajrzałem tam: to, co było nazwane szczotką, mogło ją przypominć dwa
      lata temu i tkwiło w pojemniku wypełnionym rosołem albo flaczkami. Wybaczcie,
      nie skosztowałem.
      A my zmierzamy do Ełuropy! - śpiewać radośnie w rytm marsza
      Stary zgred
      • Gość: olo Re: Myjnie samochodowe IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.02, 09:53
        antares777 napisał(a):

> A w Dąbrowie G. gdzie mozna umyć autko, że zapytam uprzejmie.?
        • Gość: Maciek Re: Myjnie samochodowe IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.02, 11:20
          W Dabrowie G. nie wiem ale w Katowicach jest dobra myjnia automatyczna na ulicy
          Jankego/Lechicka w Ochojcu - niedaleko giełdy zimowej. Myją naprawdę dokładnie
          najpierw mycie wstępne z Karchera a poźniej szczotkami. Jeżdze tam od dawna i
          śladu zarysowania. Co ważne jest nie drogo 10zł zwykłe, 15zł wosk + aktywna
          piana do tego zawsze darmowy odkurzacz. Polecam w przeciwieństwie do myjni na
          Rolnej (Tunnel Wash) gdzie kilka razy wyjechałem brudnym autem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka