Dodaj do ulubionych

Właśnie ukradli mi samochód:(

07.09.04, 12:25
Dziś w nocy, jeździłam nim jeden dzień a dziś miałam ubezpieczyć. Teraz się
zastanawiam, kto mógł go ukraść (ktoś mający informację od byłego
właściciela, komisu czy formy ubezpieczeniowej).
Nawet nie wiem co napisać, brak sił, pieniędzy na nowy. Nie mam czym wozić
dzieci do szkoły...
Cóż, pójdzie na części..dopóki będą chętni na "okazyjnie tanie części".

Jest mi przykro.
Obserwuj wątek
    • wahacz Re: Właśnie ukradli mi samochód:( 07.09.04, 12:38
      cruella napisała:
      > Dziś w nocy, jeździłam nim jeden dzień a dziś miałam ubezpieczyć. Teraz się
      > zastanawiam, kto mógł go ukraść (ktoś mający informację od byłego
      > właściciela, komisu czy formy ubezpieczeniowej).
      > Nawet nie wiem co napisać, brak sił, pieniędzy na nowy. Nie mam czym wozić
      > dzieci do szkoły...
      > Cóż, pójdzie na części..dopóki będą chętni na "okazyjnie tanie części".
      > Jest mi przykro.

wspolczuje Ci
      zdradz prosze jaka marka i model
      • mroovechka Re: Właśnie ukradli mi samochód:( 07.09.04, 13:27
        Okropna historia. Jestem pewna, ze albo byly wlasciciel albo ktos z komisu mial
        dodatkowe kluczyki. To jest niestety bardzo smutna nauczka, zeby w przyszlosci
        nigdy nie zostawiac swiezo zakupionego samochodu pod wlasnym domem ale
        przynajmniej na kilka tygodni wynajac parking strzezony albo garaz, zeby
        zlodziejowi nie bylo latwo znalezc samochod. A najlepiej gdzie indziej mieszkac
        a gdzie indziej byc zameldowanym.
        • millerek Re: Właśnie ukradli mi samochód:( 07.09.04, 13:37
          Może to być właściciel albo ktoś z komisu, trudno mi uwierzyć w taki zbieg
          okoliczności, że akurat pierwszej nocy kradną przypadkowo auto. Chociaż kto
          wie? Często giną samochody z obcą rejestracją.
          Może ta łajza zadzwoni do Ciebie po okup. W takiej sytuacji działaj z policją.
          Nigdy nie płac okupu bez porozumienia bez policji. Moja znajoma w ten sposób 3
          razy wykupywała swój samochód.
          Pozdro

• cruella Re: Właśnie ukradli mi samochód:( 07.09.04, 13:55
            Jakiś czas temu zginął nam samochód. Działaliśmy w porozumieniu z policją,
            która namierzała duży gang. Jeździliśmy z ogonem, w samochodzie mieliśmy
            podsłuch, mąż przy sobie (podczas rozmów i spotkań ze złodziejami) dyktafon,
            nocne wizyty policji, koszmar. Prawie dwa lata policja rozpracowywała gang.
            Skończyło się na dwóch latach odsiadki dla jednego złodzieja a po samochodzie
            ani śladu. Założyliśmy sprawę z powództwa cywilnego.
            Auto które teraz kupiliśmy, miało lokalną rejestrację (mieszkamy obecnie w
            innym mieście). Kobieta z Wydziału Komunikacji zdębiała, gdy przyszłam z
            informacją o chęci wyrejestrowania. Byłam również w PZU, zapytać czy na takie
            auto muszę kupić OC (w końcu gdzieś tam nadal jestem właścicielką). Dziewczyna
            zaśmiewała się z czasu, w jakim mi go ukradli. Zwróciłam jej delikatnie uwagę,
            że nie czas na taką radość na co ona, że w takim razie "pecha pani ma".
        • cruella Re: Właśnie ukradli mi samochód:( 07.09.04, 13:38
          I on tak właśnie stał (półtora tygodnia na strzeżonym parkingu poza W-wą) a pod
          domem wczorajszy dzień:((((((((((((
          • mookkie :A w jakiej dzielnicy ? 07.09.04, 13:53
            Tylko i wyłącznie gang z komisu .
            Przechodziłam to , to wiem . Napiszw którym komisie kupiłaś i w jakiej
            dzielnicy mieszkasz , może coś doradzę .
            A jaki to samochód , u mnie jest kilka dziupli , gdzie gliny kazali mi szukać
            samochodu.
            • cruella Re: :A w jakiej dzielnicy ? 07.09.04, 13:56
              masz @ na priva
    • Gość: misiak Re: Właśnie ukradli mi samochód:( IP: 213.76.161.* 07.09.04, 15:36
      a mi w nocy z piatku na sobotę wywalili szybę i okradli auto. Takie życie....
      Obrobili osiem samochodów na tym parkingu, ech szkoda gadać....
      pzdr
    • Gość: Odin Re: Właśnie ukradli mi samochód:( ... IP: *.telia.com 07.09.04, 15:38
      ..,no to masz klopot z glowy,z tankowaniem,z zlodziejami (nie beda mieli co Ci
      ukrasc),z parkowaniem etc ...
      • cruella Re: Właśnie ukradli mi samochód:( ... 07.09.04, 15:40
        Wolałabym jednak mieć ten kłopot.
        • stadox Re: Właśnie ukradli mi samochód:( ... 07.09.04, 16:58

Bardzo Ci współczuję cruella, znam to uczucie bezsilnej wściekłości...
          Fatalna sprawa. Człowiek się czuje z czegoś odarty. I nie chodzi tylko o stratę
          materialną ale o traumę psychiczną.

pozdrawiam ciepło,
    • Gość: qwerty Re: Właśnie ukradli mi samochód:( IP: *.vline.pl / *.rev.vline.pl 07.09.04, 20:27
      trochę inna historia, znajomy chciał wstawić auto do komisu , dogadał się z
      gosciem co do ceny i umówił się że nastepnego dnia go zostawi do godz 16. Ale
      coś mu wypadło albo się rozmyślił i nie pojechał do tego komisu. O godz 18 w
      biały dzien auto znikneło. Mało tego następnego dnia inny znajomy w tym samym
      komisie słyszał rozmowę jak "handlarz" oferował komuś częśći m.in. silnik od
      takiego samego auta, a nie było to b. popularne auto tylko auto z wyższej
      półki. Czyżby zbieg okolicznosci ?? Nie sądzę . Oczywiscie policja nic nie
      mogła zrobić i sprawiała wrażenie jakby z nimi współpracowali. Tak więc uważam
      że należy omijać komisy szerokim łukiem.
      • Gość: karburatorek Re: Właśnie ukradli mi samochód:( IP: 213.77.91.* 10.09.04, 18:44
        Faktycznie współczuję.....
        Polują na auta nieubezpieczone, bo niestety ubezpieczalnie mają dużo większe
        środki żeby dane auto znaleźć i gangsterów usadzić, a co może taki pojedynczy,
        ogolony z forsy po kradzieży właściciel?
    • Gość: Kokeeno Re: Właśnie ukradli mi samochód:( IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.09.04, 19:02
      Stawiam na kogoś z komisu - kumplowi podobnie podwędzili (pytanie - skąd znali jego dane, jeśli nie z komisu - bo dzwonili z propozycją wykupu)...
    • Gość: x Re: Właśnie ukradli mi samochód:( IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 11.09.04, 00:11
      Szczerze wspolczuje.

Dzieki, ze o tym piszesz. Przynajmniej
      wszyscy wiedza, czego moga sie spodziewac
      po komisach.
    • Gość: kolo trzeba bylo zamknac te cholerne drzwi.......... IP: *.tnt39.ewr3.da.uu.net 11.09.04, 00:26
      i tylko tyle
    • Gość: OLi Re: Właśnie ukradli mi samochód:( IP: 81.219.224.* 12.09.04, 11:48
      "Zniknie Warszawa tak jawa jak sen."
      Współczucia i powodzwnia może jeszcze się znajdzie.
      Może to koleś którego pomogliście usadzić za wcześniejsze auto MŚCI SIĘ, w
      naszym kraju niestety trzeba to brać pod uwagę.
      • cruella Re: Właśnie ukradli mi samochód:( 12.09.04, 19:41
        Ten "koleś" nie za takimi autkami się uganiał:)))
        Choć zemsta w grę wchodzi. Mieszkamy daaaleko od poprzedniego miejsca
        zamieszkania, choć i na to znalazłby się sposób,
        Ogólnie rzecz ujmując, mija niedziela, więc auto poszło w częściach na
        Słomczynie, policja po tygodniu zamyka śledztwo (informacja prosto z pierwszej
        ręki).

Dziękuję za słowa otuchy, także od tego sympatycznego, który radził drzwi
        zamykać. Zapamiętam i następnym razem zamknę:)))

Poza tym samochód muszę kupić. Szlag mnie trafia, mam mało pieniędzy, traumę
        pokradzieżową.
        Założyłam osobny wątek, mam nadzieję, że ktoś mi doradzi coś sensownego.

Pozdrawiam.
        • Gość: uny Re: Właśnie ukradli mi samochód:( IP: *.malnet.pl 13.09.04, 00:06
          a właściwie jaki to soamochód?
          podaj markę i gdzie go ukradziono (miasto) może ktoś go zobaczy na jakimś
          parkingu albo gdzie. daj nam szanse!
          • cruella Re: Właśnie ukradli mi samochód:( 13.09.04, 09:40
            Daewoo Lanos SX 1.6 kat
            '99 niebieski
            rysa na przedniej masce, lekkie wgniecenie przy przednim lewym reflektorze
            (małe)
            WT 05612

Skradziony w zeszły poniedziałek w W-wie, Bielany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka