Dodaj do ulubionych

WCZORAJ MIJAŁAM KOLUMNĘ 103 MEGANEK KOMBI

09.04.02, 09:26
JECHAŁY DOŚC SZYBKO W ODLEGŁOŚCI CO 5,6 METRÓW
MEGANKI KOLORU GRANATOWEGO KOMBI Z NR REJ GST T... CO TO BYŁO I CO TO ZA
NUMERY? CZY KTOŚ WIDZIAŁ NA TRASIE Z GDAŃSKA DO WARSZAWY. JECHAŁY W KIERUNKU
WARSZAWY BYŁO ICH 103 LUB 104
Obserwuj wątek
    • Gość: mac Re: WCZORAJ MIJAŁAM KOLUMNĘ 103 MEGANEK KOMBI IP: 213.77.125.* 09.04.02, 10:02
      Może jechały na jakiś zlot zabytkowych samochodów :).
      • Gość: hocest Re: WCZORAJ MIJAŁAM KOLUMNĘ 103 MEGANEK KOMBI IP: 217.153.90.* 09.04.02, 10:05
        obsatwiałbym że to nabytek polskiej policji ale dlaczego jechały od północy?
        czyżby do Polszy przypłynęły stateczkiem???
        skoro granatowe to żeczywiście mogły być to nowe policyjne cary :)
    • Gość: 76983314 teoria IP: *.shell.nl 09.04.02, 10:13
      na mój gust jakaś firma właśnie odnowiła flotę dla swoich handlowców i
      merchandiserów. Pewnie auta przypłynęły do Gdyni specjalnie dla niej,
      niezależnie od rutynowych dostaw dla Renault Polska. I właśnie jechały albo do
      centrali firmy, albo do jej centrum dystrybucyjnego.

Nie rozumiem tylko, czemu były na Pomorskich numerach.
    • Gość: ? Re: WCZORAJ MIJAŁAM KOLUMNĘ 103 MEGANEK KOMBI IP: 195.116.210.* 09.04.02, 10:27
      Rejestracja GST to Starogard Gdański (woj. pomorskie). Jedyną firmą która może
      sobie pozwolić na takie zakupy jest Polpharma w St.Gd. Samochody pewnie dla
      przedstawicieli medycznych.
      • marina2 Re: WCZORAJ MIJAŁAM KOLUMNĘ 103 MEGANEK KOMBI 09.04.02, 11:03
        Meganki kombi rodza sie w Turcji.Mogly przyplynac stateczkiem.M
      • pacio Re: WCZORAJ MIJAŁAM KOLUMNĘ 103 MEGANEK KOMBI 09.04.02, 12:13
        Gość portalu: ? napisał(a):

> Rejestracja GST to Starogard Gdański (woj. pomorskie). Jedyną firmą która może
        > sobie pozwolić na takie zakupy jest Polpharma w St.Gd. Samochody pewnie dla
        > przedstawicieli medycznych.

To jest prawidłowa odpowiedz !!
        Do kompletu brakuje ok 150 szt.

Pzdr

• Gość: kim Re: WCZORAJ MIJAŁAM KOLUMNĘ 103 MEGANEK KOMBI IP: *.zipnet.com.pl 09.04.02, 14:13
          tydzień temu w kierunku warszawy na nr GST mknęla kolumna kilkudziesięciu
          granatowych lagun grandtour. Niezłe zakupy....
          • Gość: GST Re: WCZORAJ MIJAŁAM KOLUMNĘ 103 MEGANEK KOMBI IP: *.polpharma.com.pl / 10.0.1.* 10.04.02, 11:03
            Potwierdzam, że to megany z POLPHARMY. Sam mam widok na parking z okna naszego
            biurowca na te co jeżdżą po Starogardzie. A oprócz tego to jeszcze
            kilkadziesiąt Lagun Grandtour i dodatkowe 150-200 Megane Kombi. Szkoda, że nie
            dysponuję autkiem służbowym
            • Gość: zen Re: ruszamy do aptek IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.02, 16:52
              bo trzeba to teraz jakoś sfinansować
            • ogon123 Podtekst polityczny 10.04.02, 19:05
              Z pewnością w każdym z tych samochodów wieziona była jedna kartka z listy leków
              refundowanych dla Pana Ministra Zdrowia.

Ale skąd wzięto tylu kierowców?
    • Gość: Mar No i stąd się bierze dobrobyt w Polsce IP: 213.25.197.* 10.04.02, 17:31
      Zamiast kupić coś co produkuje się w Polsce (niekoniecznie przecież Daewoo) to
      kupuje się samochody z zagranicy. Nie wiem jaka jest struktura akcjonariatu
      Polpharmy, ale skarb państwa chyba ma jakieś udziały. Bardzo dobrze. Tylko tak
      dalej i mój ulubiony kraik wreszcie.... no nie powiem co :-)
      • Gość: greg Re: No i stąd się bierze dobrobyt w Polsce IP: *.icpnet.pl 10.04.02, 20:00
        Gość portalu: Mar napisał(a):

> Zamiast kupić coś co produkuje się w Polsce (niekoniecznie przecież Daewoo) to
        > kupuje się samochody z zagranicy. Nie wiem jaka jest struktura akcjonariatu
        > Polpharmy, ale skarb państwa chyba ma jakieś udziały. Bardzo dobrze. Tylko tak
        > dalej i mój ulubiony kraik wreszcie.... no nie powiem co :-)

Bez przesady - gospodarka rynkowa pozwala wybierać, co się komu podoba, jak
        chcesz to sam kupuj coś robionego w Polszy. Tylko co? Lubliny?
        Rozumiem, bezrobocie, kryzys itp, ale celem także Polpharmy jest maksymalizacja
        zysku, akurat wybrali i zakontraktowali Renault. Może to i lepiej, że nie np
        Toyotę - PKB będzie też generowane w ASO ;-) ....a sam też jeżdżę meganką...
        Pozdrawiam
        • Gość: hocest Re: No i stąd się bierze dobrobyt w Polsce IP: 217.153.90.* 10.04.02, 20:04
          w pełni popieram przedmówcę
          Polpharma jest prywatną firmą i wara komukolwiek od jej pieniędzy
          kupili Megane bo widocznie z jakiś względów takie auta im odpowiadały
          sugerowanie że mogłyby byc to auta produkowane w Polsce nie ma najmniejszego
          sensu a jedynie dowodzi iż Polacy najszybsi są do komentarzy miat do pracy
          • Gość: Mar Re: No i stąd się bierze dobrobyt w Polsce IP: 213.25.197.* 10.04.02, 22:05
            Gość portalu: hocest napisał(a):

> w pełni popieram przedmówcę
            > Polpharma jest prywatną firmą i wara komukolwiek od jej pieniędzy
            > kupili Megane bo widocznie z jakiś względów takie auta im odpowiadały
            > sugerowanie że mogłyby byc to auta produkowane w Polsce nie ma najmniejszego
            > sensu a jedynie dowodzi iż Polacy najszybsi są do komentarzy miat do pracy

Ależ ja sam jeżdżę czymś, co nie zostało wyprodukowane w Polsce. Nie pałam
            miłością do tyego kraju, bo i on mnie wyraźnie nie lubi. Wcale nie uważam, że
            trzeba administracyjnie komuś nakazywać co ma kupic i jak wydawać pieniądze -
            wręcz przeciwnie. Ale Tak własnie wygląda polski patriotyzm: honor i ojczyzna,
            ale to tylko puste słowa i gesty.
            • Gość: greg Re: No i stąd się bierze dobrobyt w Polsce IP: *.icpnet.pl 10.04.02, 23:12
              Gość portalu: Mar napisał(a):

-
              > Ale Tak własnie wygląda polski patriotyzm: honor i ojczyzna,
              > ale to tylko puste słowa i gesty.

Taki zarzut możnaby wysnuć, jakby kierowcami zatrudnionymi do ujeżdżania tych
              meganek byliby np Francuzi czy Rosjanie. Ale tak nie jest. Nie produkujemy
              NICZEGO co by przypominało auto zdolne do sporych przebiegów.
              Tak więc nie krytykuj, nie politykuj, nie czas, nie miejsce. Dobrze, że firmę
              stać na tyle wozów - i tylu pracowników.
              Pozdrawiam
    • Gość: Darek Re: WCZORAJ MIJAŁAM KOLUMNĘ 103 MEGANEK KOMBI IP: 212.106.189.* 11.04.02, 08:24
      W wakacje 2000r.minęła mnie kolumna w przybliżeniu 50ciu samochodów sportowych
      wiekszość to były Ferrari[różne]Lamborghini,Porshe-Austria,okolice Gratz'u.Co
      przy tym 103meganeczki.
      • Gość: sknera Re: WCZORAJ MIJAŁAM KOLUMNĘ 103 MEGANEK KOMBI IP: *.epsa.pl 11.04.02, 11:48
        Ale nędza. To te samochody dostarcza się do klienta na kołach?
        • Gość: 123... Re:????????????????????????? IP: 172.30.19.* 11.04.02, 12:54
          A MOZE...
          to była windykacja i odjechały do wierzycieli...
          to by tłumaczyło kierunek W-wa i ilość kierowców...
    • Gość: FARMACEU Re: WCZORAJ MIJAŁAM KOLUMNĘ 103 MEGANEK KOMBI IP: *.amg.gda.pl 11.04.02, 13:31
      wiem z pewnego żródła że zięć Starach (szef Polpharmy St. Gdanski jest w tej
      chwili szefem Renault Polska , a pewnie po tej sprzedaży 106 Meganek będzie
      szefem Renault Europa Wschodnia. więc nie pieprzcie ze wara od pieniedzy
      Polpharmy bo to prywatny zakład; ale wyzysk mieszkańców Staropgardu jest
      niesamowity i poza tym to jedyny zakład dający zatrudnienie, wiec może ich
      spokojnie zwolnić bo chetnych jest sporo. A my wszyscy i TAK ZA TE MEGANKI
      PŁACIMY!!!!
      • Gość: FARMACEU Re: WCZORAJ MIJAŁAM KOLUMNĘ 103 MEGANEK KOMBI IP: *.amg.gda.pl 11.04.02, 13:37
        a jeszcze dodam że wszystkie jechały na śląsk bo tam było spotkanie i ogólna
        popijawa ludzi z Polpharmy i wszystkich hurtowmików z całego kraju bo Polpharma
        chciała zakontraktować leków do hurtowni za 10mln PLZ. oczywiście był pełen
        serwis na Balandze, a gwoli ścisłości zakontraktowali za 13mln a wiec lepiej
        niż sie spodziewali....i efekt został osiagnięty. piszę to by otworzyć
        niektórym oczy....
        • Gość: greg Re: WCZORAJ MIJAŁAM KOLUMNĘ 103 MEGANEK KOMBI IP: *.icpnet.pl 11.04.02, 15:19
          Gość portalu: FARMACEU napisał(a):

> a jeszcze dodam że wszystkie jechały na śląsk bo tam było spotkanie i ogólna
          > popijawa ludzi z Polpharmy i wszystkich hurtowmików z całego kraju bo Polpharma
          >
          > chciała zakontraktować leków do hurtowni za 10mln PLZ. oczywiście był pełen
          > serwis na Balandze, a gwoli ścisłości zakontraktowali za 13mln a wiec lepiej
          > niż sie spodziewali....i efekt został osiagnięty. piszę to by otworzyć
          > niektórym oczy....

Otworzyć oczy na co? A co mają do tego 13 mln-owe kontrakty. To jest ich kasa,
          ich decyzja, jak by miał psa w zarządzie łady to pewnie repy latały by rosyjskimi
          wózkami - skoro tak chce, to on tam rządzi. Aż tak ciężko zrozumieć kapitalizm?
          że wyzyskują? A kto teraz nie wyzyskuje?
          A to że my za to płacimy to nie ich zasługa, tylko chorego systemu. Zresztą wolę
          płacić im niż np Glaxo - tu bym Ci mógł sypać kwotami i powiązaniami, a kaska
          leci do Londynu.
          Pozdrawiam
    • Gość: olo Re: WCZORAJ MIJAŁAM KOLUMNĘ 103 MEGANEK KOMBI IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 11.04.02, 17:18
      socjalizm wiecznie żywy!!! ludzie opamiętajcie się, czasy się zmieniły!!!
      Jak zechcą żeby ich przedstawiciele jeździli lexusami to ich problem!!! a my
      płacimy za stocznie gdańską, ursusa, górnictwo i telewizję za przeproszeniem
      publiczną.
      • Gość: FARMACEU Re: WCZORAJ MIJAŁAM KOLUMNĘ 103 MEGANEK KOMBI IP: *.amg.gda.pl 12.04.02, 09:33
        CO WY KURNA PIEPRZYCIE??
        CZY WY MYŚLKICIE ŻE AKCJE POLPHARMY NALEZA DO POLSKICH INWESTORÓW?!!
        68% TKWI POZA GRANICAMI NASZEGO KRAJU!!
    • Gość: FARMACEU Re: WCZORAJ MIJAŁAM KOLUMNĘ 103 MEGANEK KOMBI IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 12.04.02, 19:13
      HEH HI HA HO
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka