Gość: ktos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 21:44 jak mozna stuningowac motorower Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Stasiek Re: tuning motoroweru IP: *.local.pl / *.zigzag.pl 27.09.04, 14:47 banalnie prosto odkrecasz glowice i na glowicy masz takie hmm takie wystajace wystarczy ze zeszlifujesz to o 0,3mm a kompresje bedziesz mial zajebista nie proboj robic tego w domu :d oddaj do jakiegos zakladu co robia takie zeczy to jeden sposob a drugi jest taki :D zdejmij rure wydechowa i z gaznika filtr powietrza :] jak cos mi wpadnie jeszcze do glowy to napisze :D moje gg 1013839 :) w razie problemow pisz. A i jeszcze kanaly dolotowe w cylidrze mozesz pasta polerska wyszlifowac na lustro wtedy nie bedzie zawirowan paliwa w cylinderku i paliwo bezsposrednio bedzie lecialo nad tlok :D bedziesz mogl gume na aswalcie na piatym biegu palic :) Link Zgłoś
Gość: gość Re: tuning motoroweru IP: *.class146.petrotel.pl 20.10.04, 19:16 Naklej sobie znaczek HONDA na baku, obszyj kierownicę futerkiem, przyklej wiatraczek do kierownicy i zamontuj chromowany wydech, będzie super tjónink. Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: tuning motoroweru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.04, 11:16 Ja swoj motorower poprostu odnowilem przemalowalem zrobilem polerke silnika i felg (AUTO MAXEM) dodalem gdzie niegdzie troszke chromu i teraz wygląda jak rasowy choper lepszego sposobu nie znam Link Zgłoś
jurek1986 Re: tuning motoroweru 09.01.05, 02:09 Gość portalu: Przemek napisał(a): > Ja swoj motorower poprostu odnowilem przemalowalem zrobilem polerke silnika i > felg (AUTO MAXEM) dodalem gdzie niegdzie troszke chromu i teraz wygląda jak > rasowy choper lepszego sposobu nie znam jasne rasowy choper z silnikiem o mocy 1KM miodzio...buahahaah Link Zgłoś
Gość: Kacper Re: tuning motoroweru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 22:29 Ja radze wam rozebrac silnik w wypolerowac kartery silnika jakąs pasta polerska, nastepnie wziażc sie za cylinder rozwiercic w cylindrze otwór tam gdzie sie przykreca tłumik, taka nasatka na wiertarke jest taki jagby kamien i tam sie powbawic troche z tym rozwiercaniem tylko pozniej trzeba zlikwidowac wszystkie nierównosci a jeszcze pozniej najlepiej przejechac wszystkie kanały dolotowe pasta polerska. Nastepna rada splanowac głowice ale tylko od 0,3-0,5mm najlepiej maszynowo albo wziac kawałek prostego grubego szkła nałozyc na to papier scierny i równo zeszlifowac drobnym papierem. 3 Rada to zwiekszyc moment obrotowy czyli kupic jakis magnetyzer za 15 zł on daje 13 % wzrostu mocy. 4 radazwiekszyc zebatke w silniku ta od łancucha a zmniejszyc ta na kole to nam da wiekrza szybkosc ale słabsza moc do rwania kapci :D albo zmniejszyc w silniku a zwiekrzyc na kole to nam da duza moc.5 rada wstawic swiece od piły takiej spalinowej do ciecia drzewa to poprawia troche moc .6 radazmiana tłumika na bardziej sportowy najlepiej zrobic samemu z puszki po farbie . No i jeszcze pare zeczy ale niechce mi sie pisac :P jak cos to mozecie mnie pytac na gg 7610245 na wszelkie pytania odpowiem . Link Zgłoś