Dodaj do ulubionych

Volvo V50 1.6 D - OK

27.08.15, 21:18
Znajoma (nie mogę znaleźć tamtego watku :-( ) nadal rozgląda się za samochodem.
Podeslala mi takie cos. Przekracza budżet ale się jej podoba.

www.milanuncios.com/volvo-de-segunda-mano/volvo-v50-momentum-1-6d-170859960.htm
Czy znane sa wam jakies opinie tym modelu/silniku? Miał jakies poważne wady, przypadlosci - to raczej nie konstrukcja Volvo tylko jak podejrzewam PSA?
Obserwuj wątek
    • gzesiolek Re: Volvo V50 1.6 D - OK 28.08.15, 01:17
      Wypasiony Focus z silniczkiem HDI od PSA... generalnie ok, ale zwykle ceny sa takie ze lepiej sobie kupic dwa Focusy...
      • galtomone Re: Volvo V50 1.6 D - OK 28.08.15, 07:18
        Zawieszenie i cała reszta to też Focus?
        Z jakich lat?
        Bo jeśli to faktycznie tylko droższy Focus, to w sumie roznice będą nie wielkie i szkoda placic za znaczek.

A ta jednostka napedowa jest OK?
        • gzesiolek Re: Volvo V50 1.6 D - OK 28.08.15, 10:00
          Brat Focusa II.
          Podwozie (lyta podłogowa i zawieszenie) z tego co mi wiadomo identyczne, przynajmniej przy tych popularnych silnikach... wnętrze i nadwozie lepsze... ale za znaczek też się nieco płaci...
          To dobry wybór, byle by nie przepłacać...
          Silnik w Fordach chwalony... a w samych Cytrynach i Pugach, stawiany jednak za 2.0 HDI...
          • galtomone Re: Volvo V50 1.6 D - OK 28.08.15, 10:05
            THX!
            • comfortcar Re: Volvo V50 1.6 D - OK 05.09.15, 21:59
              Bardzo dobry wybór. Posiadamy w 2 takie samochody w firmie, kupione w 2009 roku nowe do wynajmów, od 2012 roku użytkowane w firmie przez pracowników aktualnie przebiegi 190tyś i 230 tyś. Przez ten czas nie było żadnych poważnych awarii. Większy przebieg miał teraz wymienione sprzęgło.
              Przy przeglądach trzeba zwrócić uwagę aby zawsze zakładali oryginalny filtr paliwa, zamienniki powodują problemy. Przy 180 ksiązkowo filtr DPF.
              • xvqqvx comfortcar.pl - spamerskie dno 05.09.15, 22:31
                Nie polecam dennej firemki promującej się prymitywnym spamem - widocznie są tak beznadziejni i do niczegfo, że kretyni spamerzy, którzy nic nie wiedzą i nic nie umieją, to wszystko, na co ich stać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka