Dodaj do ulubionych

Alternatywa 4? co wybrac za 120k sluzbowe

09.04.16, 18:00
Dylemat.
Jest do wydania 120k pln , służbowe.

Co byście wybrali?
1/ Passat
2/ toyota rav 4
3/ Insignia
4/ Mitsubishi Outlander

Miasto Krakow rodzina 2 dorosłe i 2 dzieci
Dzięki
Obserwuj wątek
    • tisi123 Re: Alternatywa 4? co wybrac za 120k sluzbowe 09.04.16, 19:09
      Żadnego z w/w. Powody:

1) śmierć z nudów
      2) to jest samochód dla kobiety
      3) śmierć z nudów 2
      4) to jest samochód dla kobiety obarczonej dziwnym gustem
      • trypel Re: Alternatywa 4? co wybrac za 120k sluzbowe 11.04.16, 07:56
        1 i 3 są nie porównywalne
        Jeździłem 3 lata passatem a teraz jeżdzę zastępcza insygnia na 2-3 msc.
        Co jak co ale nudy to tam nie ma. W lusterkach niewiele widać. Wszystkiego sie trzeba domyślać jak włączyć i wyłączyć. Na luzie sie trzęsie jak ursus. Do tylu widać dokładnie nic. Cofanie nie jest nudne. Bagażnik jest (kombi) jest mały. Z tylu ciasno.
        Dużo bym dał za powrót do VAG. Niestety jeszcze 3 msc
      • klemens1 Re: Alternatywa 4? co wybrac za 120k sluzbowe 11.04.16, 10:00
        tisi123 napisał:

> Żadnego z w/w. Powody:
        >
        > 1) śmierć z nudów
        > 3) śmierć z nudów 2

To, czy jazda jest nudna, zależy chyba bardziej od kierowcy, a nie od samochodu?
        • pies_w_studni Re: Alternatywa 4? co wybrac za 120k sluzbowe 11.04.16, 12:05
          Mówisz? Pożycz polo od misiaczka, a potem opowiedz o wrażeniach z jazdy.
        • tisi123 Re: Alternatywa 4? co wybrac za 120k sluzbowe 12.04.16, 00:01
          nie chodzi mi o jazdę. Chodzi mi o przyjemność z posiadana. Podchodząc do takiego samochodu na parkingu umarłbym z nudów. Zobacz place z samochodami poleasingowymi. Wszędzie Passaty i Insignie. Trzeba naprawdę nie mieć za grosz fantazji żeby czymś takim jeździć.
          • gzesiolek Re: Alternatywa 4? co wybrac za 120k sluzbowe 12.04.16, 09:47
            Skoro Twoją fantazje określa to jak Cię widzą inni...
            Choć przyznam, że wole mieć auto które jak spotkam takie drugie to jest wydarzenie, a nie, że w ciągu 15min mijam 10...
            Ale wbrew pozorom Passatów B8 jakoś dużo na drogach na razie nie ma... tak samo nowych Mondeo...
            To już Superb jest więcej...
            • schweppes1 Re: Alternatywa 4? co wybrac za 120k sluzbowe 12.04.16, 10:15
              Bo floty patrzą na cenę i Superb jest najtańszy. Jednak ja widzę już sporo B8 i Mondziaków, oczywiście prawie wszystko flotowe. Za 3-5 lat zaczną jeździć tym Kowalscy i Nowaki, a za 10 będzie tego zatrzęsienie w gminach i powiatach.
    • mariusz-ef Re: Alternatywa 4? co wybrac za 120k sluzbowe 10.04.16, 10:04
      peugeot 508 automat 180 KM
      lub peugeot 3008 manual 150 KM
    • pies_w_studni Re: Alternatywa 4? co wybrac za 120k sluzbowe 10.04.16, 11:14
      Mazda 6 SkyPassion z silnikiem benz. 2.0.
    • liczbynieklamia Re: Alternatywa 4? co wybrac za 120k sluzbowe 10.04.16, 19:27
      Konfigurujesz je dowolnie, czy masz jakieś konkretne konfiguracje do wyboru? Możesz wybrać coś spoza listy? Czy możesz, a jeśli tak to po ilu latach wykupić samochód i na jakich warunkach (określona cena czy po wartości rynkowej)?
    • gzesiolek Re: Alternatywa 4? co wybrac za 120k sluzbowe 10.04.16, 22:02
      Witam rodaka z grodu Kraka...
      Dziwne... jest w tej czwórce Insignia, a nie ma Mondeo, Mazdy 6, Suberb... a wg mnie każde z nich jest lepszym autem w tej klasie...
      Passat kombi w tej cenie to będzie straszny golas... bo rozumiem, że 120k to brutto...
      Z SUVów... Outlander z AWD w tej cenie to benzyna + CVT - kwestia czy komuś pasuje ta skrzynia, a i silnik strasznie słabawy jak na taką wielką budę...
      To już lepiej chyba RAV4 lub CX-5...

Ja osobiście z takim samym modelem rodziny wziąłem rok temu Mazde 6, ale z 2.5 i AT i wydałem nieco więcej... No ale ja nie chciałem diesla i chciałem jak najmocniejszą wolnossącą benzynę... taki mój wymysł... i jestem okropnie zadowolony... samochód trzech 8... 8h jazdy z przerwą na tankowanie bez problemu, 8sek do setki i 8l/100km spalania...

Choć na Twoim miejscu za 120k brutto chyba brałbym Superb kombi z 2.0 TDI... Jedynie gdy planujesz dużo jazdy po mieście to wtedy nawet słabsza benzyna ale na krakowskie korki obowiązkowo w automacie ;) Polecam...

• trypel Re: Alternatywa 4? co wybrac za 120k sluzbowe 11.04.16, 07:58
        A ja bym wziął np forestera albo levorga
        Ale jakbym nie chciał 4x4 to faktycznie superb byłby dobrym wyborem
        • gzesiolek Re: Alternatywa 4? co wybrac za 120k sluzbowe 11.04.16, 09:28
          O widzisz zapomniałem o Subarkach... dobre propozycje...
    • cossa.nostra Re: Alternatywa 4? co wybrac za 120k sluzbowe 11.04.16, 14:39
      bambo.pl napisała:

> Dylemat.<

Definicja dylematu to wybór między dwiema opcjami.
      • nazimno buhaha 11.04.16, 14:57
        Cytuje: Definicja dylematu to wybór między dwiema opcjami.

PS
        porabalo Ci sie mocno z alternatywa
        • nazimno Re: buhaha 11.04.16, 15:13
          I jeszcze jedno.
          Alternatywa moze przybrac ostrzejsza forme alternatywy wykluczającej.

czyli

"rybka lub pipka" zmieni sie w "albo rybka albo pipka"

No i wtedy bedzie to dla Ciebie, buhaha, niezly "dylemat" w sensie potocznym, oczywiscie.

Formalnie bowiem istnieja:
          ~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dylemat konstrukcyjny prosty
          Dylemat konstrukcyjny złożony
          Dylemat destrukcyjny prosty
          Dylemat destrukcyjny złożony

• ari Re: Alternatywa 4? co wybrac za 120k sluzbowe 11.04.16, 15:13
      Trochę mało danych. Dwa modele powinieneś od razu usunąć, tylko nie wiem które :)
      Ale powinieneś to wiedzieć Ty od razu decydując czy chcesz klasyczne kombi/limuzynę czy SUV. I ja bym wtedy wybrał Insignię albo Outlandera.
      • paralityk_murzynski Re: Alternatywa 4? co wybrac za 120k sluzbowe 11.04.16, 20:00
        cytryna c5 hydro
    • 1docentpj Re: Alternatywa 4? co wybrac za 120k sluzbowe 14.04.16, 09:46
      A dzieci w fotelikach czy bez ? Jeżeli w fotelikach to wolałbym jakiegokolwiek van-a
    • kolpik124 Re: Alternatywa 4? co wybrac za 120k sluzbowe 14.04.16, 10:20
      Nie wiem jak u autora wątku, ale w mojej firmie sprzed paru lat było coś takiego jak wewnętrzny kodeks korporacyjny. Średnia kadra zarządzająca miała na auta limit 50k euro, ale samochody typu SUV czy inne bardziej się wyróżniające były niewskazane, zostawaly więc kombi i limuzyny, chociaż i tu taki np. Cadillac raczej byłby dziwnie odbierany.
      • nazimno Re: Alternatywa 4? co wybrac za 120k sluzbowe 14.04.16, 10:55
        To jest mutacja relacji z czasow prawdziwej historycznej arystokracji rodowej.

Ta nowa, pseudoarystokracja korporacyjna, opiera sie na okazywaniu buraczanego stanu posiadania.

PS
        To byla tylko mala dygresja, a nie dyskusja.
    • izdeb86 Re: Alternatywa 4? co wybrac za 120k sluzbowe 21.04.16, 19:53
      Ja wole zdecydowanie bardziej kompatkowe samochody. Ja bym Ci polecił Mazde 3 SkyPASSION 2.0, wystarczająco zwinna, z niskim spalaniem i przyciąga wzrok ;)
    • simon_r Re: Alternatywa 4? co wybrac za 120k sluzbowe 28.04.16, 10:18
      Ja wybrałem Renegata Trailhawk :)... dla Ciebie może mieć przymały bagażnik

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka