Dodaj do ulubionych

Samochód do 10 tys

24.09.16, 16:58
Hej, jaki samochód polecacie do 10 tys zł? Zależy mi na tym by samochód nie był za duży i co za tym idzie mało palił oraz żeby był mało awaryjny i mógł mi służyć kilka lat, bez ładowania w niego oszczędności. Przy podawanych modelach, piszcie jaki silnik jest najlepysz.Będę wdzięczna za podpowiedzi. :)
Obserwuj wątek
    • dziala_nawalony Re: Samochód do 10 tys 24.09.16, 17:04
      pisze to bez zlosliwosci, a nie lepiej za te dyche kupic nowy badz prawie nowe male moto, lub skuter?
      bedzie i tanio i bezawaryjnie,a samochod za 10 tys. to nie jest najlepszy pomysl, jesli myslisz o kosztach i jezdzie bez wiekszych problemow.
      • paulinaxx79 Re: Samochód do 10 tys 24.09.16, 17:16
        Fajna opcja, gdyby nie to,że musze dojeżdzać do pracy w zime, a o tej porze roku ratuje mnie tylko samochód
        • misiaczek1281 Re: Samochód do 10 tys 24.09.16, 17:44
          najważniejszy jest stan techniczny a nie cena... jeśli masz 10 tys.zł to kup takiego za 5-7 i resztę zostaw na opłaty i naprawy...każdy samochód się psuje:)
          • paulinaxx79 Re: Samochód do 10 tys 24.09.16, 17:46
            oczywiscie moze byc i za 6 i moge zainwestowac, tylko poradzcie konkretne modele i silniki
      • trypel Re: Samochód do 10 tys 24.09.16, 19:10
        Przesadzasz.
        Przez półtora roku jazdy plurielem (czyli C3 ) poza przeglądem wymieniłem w nim żarówki, komplet z przodu. Kupiłem za ok 8 i sprzedałem za 7.
        9 lat miał jak kupowałem. 1.4 benzyna. Wczesniej był saab 9-3, kupiony za ok 5 tys ( z rejestracja i pakietem startowym ok 7,5) , 2 lata bezawaryjnie i sprzedaż za 5.
      • trypel Re: Samochód do 10 tys 24.09.16, 19:11
        Przesadzasz.
        Przez półtora roku jazdy plurielem (czyli C3 ) poza przeglądem wymieniłem w nim żarówki, komplet z przodu. Kupiłem za ok 8 i sprzedałem za 7.
        9 lat miał jak kupowałem. 1.4 benzyna. Wczesniej był saab 9-3, kupiony za ok 5 tys ( z rejestracja i pakietem startowym ok 7,5) , 2 lata bezawaryjnie i sprzedaż za 5.
    • qqbek Re: Samochód do 10 tys 24.09.16, 20:26
      1. Sprawdzony
      2. Z pewnego źródła (rodzina, bliscy znajomi, 75-letni sąsiad co ponad 10 lat temu tym z salonu jako nówką wyjechał i pod kocem trzymał).
      3. Przy tym budżecie nie będzie się liczyła marka/model/rok produkcji czy też silnik... będzie się liczyło to, jak poprzedni właściciel/e o samochód dbał/li.
    • ari Re: Samochód do 10 tys 25.09.16, 17:30
      Byłem drugim właścicielem C3 z dieslem 1.4 68KM z 2006r., jeździła nim głównie moja żona. Sprzedałem później "po rodzinie", a teraz jeździ nim już czwarta właścicielka i podobno jest bardzo zadowolona. Fajny samochód dla dziewczyny - nieduży, niebrzydki, z całkiem pokaźnym bagażnikiem, dobra widoczność, dość niezawodny a jak już to naprawy nie były drogie, łatwo znaleźć we względnie dobrym wyposażeniu (klima, fabryczne radio, zamek centralny). Spalanie wynosiło niewiele ponad 5l/100km. Rodzina jechała nim nawet do Chorwacji i dał radę.

Z minusów - mało miejsca na tylnej kanapie, dość głośno przy jeździe autostradowej (ale tak mają wszystkie małe samochody), często przepalały się się żarówki.
    • aron2004 Re: Samochód do 10 tys 26.09.16, 09:53
      HOnda albo Toyota. Niemiecki zwykle jest zajeżdżony przez dresiarzy
    • mtd13 Re: Samochód do 10 tys 26.09.16, 19:53
      Trafić okazję można. Ale należy pamiętać że dobrego samochodu nikt nie sprzedaje.
      elmot24.pl
      • loyezoo Re: Samochód do 10 tys 27.09.16, 09:38
        NIE POLECAM www.elmot24.pl zatrudniają idiotów spamerów,bo inaczej nie mogliby swoich gów...nych chińskich części nikomu wcisnąć
    • kabalowa Re: Samochód do 10 tys 30.09.16, 13:23
      W Bawaria Motors BMW mają nie tylko nowe samochody ale i używane, może tam sie dowiedz jakie auto by oferowali w takiej cenie. zawsze to pewniejsze miejsce niż przypadkowo od kogos. My z męzem już się tak nacięliśmy od sprzedawcy z ogłoszenia
      • loyezoo Re: Samochód do 10 tys 30.09.16, 17:07
        NIE POLECAM www.bmw-uzywane.com.pl muszą zatrudniać idiotów spamerów,żeby sprzedać zajeżdżone złomy.
    • derff Re: Samochód do 10 tys 05.10.16, 18:50
      otomoto.pl/oferta/dacia-sandero-lekko-uszkodzona-ID6yAHcT.html

Dacia Sandero będzie prawie nowe jeśli wybierzesz gołą czyli bez klimy.D małej naprawy
    • t.birczyk Re: Samochód do 10 tys 26.10.16, 23:48
      Myślę , że rozsądnym rozwiązaniem byłaby fabia 1.9 sdi lub 1.4 16v miałem taką do 262 tyś km, teraz ma 10 tyś więcej i dalej spokojnie jeździ. Podstawą jest to czy i jak dba się o każdy samochód.
    • marek_127 Re: Samochód do 10 tys 08.11.16, 11:09
      Popatrz sobie samochody Toyoty, nie będę wymienił konkretnych modeli, ponieważ są gusta i guściki, ja sam posiadam z ich koncernu Corollę i jestem zadowolony. Zawsze trzeba ładować w samochód oszczędności, a to wymiana oleju, a to opony, itd. itd. samochód to nie samowystarczalny i niezniszczalny stwór, trzeba o niego dbać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka