bimota 26.07.19, 13:04 Naczytalem sie ostanio ubeckiego ekologa, ktory ujezdza SUVem z klimą, ktory pewnie chleje sporo paliwa, jakie to szkodliwe... Wiec pytam innych ekologow jak sie ekologicznie pozbyc takiego drewna... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waga160 Re: drewno impregnowane 26.07.19, 13:11 > Wiec pytam innych ekologow jak sie ekologicznie pozbyc takiego drewna... Sprzedaj ksiedzu Miskowi na opal. Odpowiedz Link Zgłoś
toreon Re: drewno impregnowane 26.07.19, 13:26 Spalić w piecu gdy jest silny wiatr Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: drewno impregnowane 26.07.19, 14:12 > Wiec pytam innych ekologow jak sie ekologicznie pozbyc takiego drewna... W odpowiedzi masz już odpowiedź. Jak? Ekologicznie. Najlepiej zapisz się do organizacji ekologicznej, dzięki czemu staniesz się ekologiem i wtedy pozbądź się w dowolny sposób tego drewna i nikt nie będzie miał prawa zarzucić, że zrobiłes to nieekologicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: drewno impregnowane 26.07.19, 14:14 Ja korzystam z nich ekosystem.wroc.pl/segregacja-odpadow/jak-segregujemy-smieci-we-wroclawiu/gruz-i-odpady-remontowe/ Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: drewno impregnowane 26.07.19, 14:33 Tam pisza o gruzie, nie drewnie... Odpowiedz Link Zgłoś
duze_a_male_d_duze_m Re: drewno impregnowane 26.07.19, 14:39 To zadzwoń lub UM, gospodarka odpadami to ich ustawowy obowiązek. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: drewno impregnowane 26.07.19, 14:40 Przyjmują wszystkie odpady budowlane. Już 4 x zamawiałem kontener Problem jest ze styropianem - powinen być oddzielony od reszty Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: drewno impregnowane 26.07.19, 15:10 Być może nawet o zgrozo spalają (tzn drewno) tylko ze proces kontrolowanego spalania w spalarni działa nieco inaczej niż w kotle u misiaczka Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: drewno impregnowane 26.07.19, 15:16 Byc moze... Do tago doliczmy koszty transportu, segragacji... i zwiazane z tym zanieczyszczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: drewno impregnowane 26.07.19, 15:20 Mam sąsiada który pali zbieranym drewnem rozbiórkowym i meblami. To jednak wole żeby zajęli się tym profesjonaliści Niewątpliwie wpłynie to pozytywnie na zdrowie w okolicy Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: drewno impregnowane 26.07.19, 15:27 TY z punktu widzenia wlasnego nosa, a ja globalnego wplywu na srodowiasko... Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: drewno impregnowane 26.07.19, 15:47 Naprawdę uważasz ze misiaczek u siebie w kotle spali odpad tak jak trzeba? www.zb.eco.pl/inne/spalarni/spala.htm Patrzę z punktu widzenia własnego podwórka bo jakby kazdy tak patrzył to gnojów palących syfem dawno by nie było wokół nas Odpowiedz Link Zgłoś
bimota Re: drewno impregnowane 26.07.19, 16:18 Jak znajde jakas deska, to ja rozpale i sprawdze jak kopci... Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: drewno impregnowane 28.07.19, 13:33 Moze oddać szkutnikom aby łódkę z niego złożyli. Bo skoro impregnowane, to chyba nie powinno być zepsute. Posłuży wtedy jeszcze długie lata. Po co od razu palić? Odpowiedz Link Zgłoś
loyezoo Re: drewno impregnowane 28.07.19, 14:56 Wszystko zależy jakie drewno i w jakim stanie. Sam deski z rozbiórki wiaty (mini stodoły? :)) wykorzystałem jako obicie ścian w mojej "klubokawiarni" (taki własny klub dla znajomych nad magazynem) Wygląda super. Jeżeli to belki, tym bardziej do wykorzystania, niekoniecznie jako drewno konstrukcyjne ale właśnie do zrobienia ozdób np.ogrodowych. Odpowiedz Link Zgłoś