Dodaj do ulubionych

drewno impregnowane

26.07.19, 13:04
Naczytalem sie ostanio ubeckiego ekologa, ktory ujezdza SUVem z klimą, ktory pewnie chleje sporo paliwa, jakie to szkodliwe...

Wiec pytam innych ekologow jak sie ekologicznie pozbyc takiego drewna...
Obserwuj wątek
    • waga160 Re: drewno impregnowane 26.07.19, 13:11
      > Wiec pytam innych ekologow jak sie ekologicznie pozbyc takiego drewna...

Sprzedaj ksiedzu Miskowi na opal.
    • toreon Re: drewno impregnowane 26.07.19, 13:26
      Spalić w piecu gdy jest silny wiatr
    • tbernard Re: drewno impregnowane 26.07.19, 14:12
      > Wiec pytam innych ekologow jak sie ekologicznie pozbyc takiego drewna...

W odpowiedzi masz już odpowiedź. Jak? Ekologicznie. Najlepiej zapisz się do organizacji ekologicznej, dzięki czemu staniesz się ekologiem i wtedy pozbądź się w dowolny sposób tego drewna i nikt nie będzie miał prawa zarzucić, że zrobiłes to nieekologicznie.
    • trypel Re: drewno impregnowane 26.07.19, 14:14
      Ja korzystam z nich
      ekosystem.wroc.pl/segregacja-odpadow/jak-segregujemy-smieci-we-wroclawiu/gruz-i-odpady-remontowe/
      • bimota Re: drewno impregnowane 26.07.19, 14:33
        Tam pisza o gruzie, nie drewnie...
        • duze_a_male_d_duze_m Re: drewno impregnowane 26.07.19, 14:39
          To zadzwoń lub UM, gospodarka odpadami to ich ustawowy obowiązek.
        • trypel Re: drewno impregnowane 26.07.19, 14:40
          Przyjmują wszystkie odpady budowlane. Już 4 x zamawiałem kontener
          Problem jest ze styropianem - powinen być oddzielony od reszty
          • bimota Re: drewno impregnowane 26.07.19, 15:03
            I co potem z tym robia ?
            • trypel Re: drewno impregnowane 26.07.19, 15:10
              Być może nawet o zgrozo spalają (tzn drewno) tylko ze proces kontrolowanego spalania w spalarni działa nieco inaczej niż w kotle u misiaczka
              • bimota Re: drewno impregnowane 26.07.19, 15:16
                Byc moze... Do tago doliczmy koszty transportu, segragacji... i zwiazane z tym zanieczyszczenia...
                • trypel Re: drewno impregnowane 26.07.19, 15:20
                  Mam sąsiada który pali zbieranym drewnem rozbiórkowym i meblami. To jednak wole żeby zajęli się tym profesjonaliści
                  Niewątpliwie wpłynie to pozytywnie na zdrowie w okolicy
                  • bimota Re: drewno impregnowane 26.07.19, 15:27
                    TY z punktu widzenia wlasnego nosa, a ja globalnego wplywu na srodowiasko...
                    • trypel Re: drewno impregnowane 26.07.19, 15:47
                      Naprawdę uważasz ze misiaczek u siebie w kotle spali odpad tak jak trzeba?
                      www.zb.eco.pl/inne/spalarni/spala.htm
                      Patrzę z punktu widzenia własnego podwórka bo jakby kazdy tak patrzył to gnojów palących syfem dawno by nie było wokół nas
                      • bimota Re: drewno impregnowane 26.07.19, 16:18
                        Jak znajde jakas deska, to ja rozpale i sprawdze jak kopci...
    • bolo2002 Re: drewno impregnowane 28.07.19, 08:36
      Najlepiej spalić!
    • tbernard Re: drewno impregnowane 28.07.19, 13:33
      Moze oddać szkutnikom aby łódkę z niego złożyli. Bo skoro impregnowane, to chyba nie powinno być zepsute.
      Posłuży wtedy jeszcze długie lata. Po co od razu palić?
    • loyezoo Re: drewno impregnowane 28.07.19, 14:56
      Wszystko zależy jakie drewno i w jakim stanie. Sam deski z rozbiórki wiaty (mini stodoły? :)) wykorzystałem jako obicie ścian w mojej "klubokawiarni" (taki własny klub dla znajomych nad magazynem) Wygląda super. Jeżeli to belki, tym bardziej do wykorzystania, niekoniecznie jako drewno konstrukcyjne ale właśnie do zrobienia ozdób np.ogrodowych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka