Dodaj do ulubionych

SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje?

04.11.19, 15:58
W nowym foresterze został tylko silnik 150KM a to za mało do tego auta :(
Mimo ze w środku miejsca w pyte i wyposażenie ok to teść sie zastanawia czy moze jednak nie cos innego
Założenia:
SUV lub podniesione kombi z min 18-20 cm prześwitu
4x4 (system bez znaczenia)
Automat
Bagaznik pow 400 l
Ok 10 s do 100 (10.5 jest wciąż ok ale prawie 12 w forku już nie.
Miłe widziane aktywny tempomat i line assist
Benzyna, najchętniej wolnossąca ale turbo tez ujdzie
Cena do 140 tys brutto (Katalogowa a nie za ile można wyrwać bo targować sie nie bedzie
Mitsu outlander nieco za duzy i krowiasty, a ten mniejszy za mały... łatwo nie bedzie
Hujdaj i kia są rozważane ale bez szału
Samochody na F odpadają (moim zdaniem niesłusznie)
Skoda i seat rownież z uwagi na standard obsługi klienta jaki oferują ( w każdym razie obie marki pokazują jak głęboko maja klienta podczas wizyty)
Jakieś typy ?
Osobom z suvowa nerwica natręctw i innymi problemami psychicznymi serdecznie dziękuje za wypowiedzi - nie bedą i tak brane pod uwagę
Moze jakiejś marki, modelu nie wziął jeszcze pod uwagę?
Obserwuj wątek
    • vogon.jeltz Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 16:17
      Kaszkaj? Czy to już może będzie na F?
      • vogon.jeltz Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 17:02
        Damn, okazuje się, że Kaszkaja benzynowego 4x4 już nie sprzedają. Co za czasy! A myślałem, że producenci odchodzą od diesli...

Ale jest coś innego: Rav4.
        • trypel Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 17:25
          Sam musiałem sprawdzić. Okazuje się ze teść był lepiej przygotowany
          W każdym razie nie
          • vogon.jeltz Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 18:04
            > W każdym razie nie

W sensie że Rav4 nie? Czemu?
            • trypel Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 18:30
              W sensie kaszkaj nie
              Rav4 automat 4wd zaczyna sie od 138400. Ale wersja z tym co forek ma w standardzie wychodzi 165
              • vogon.jeltz Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 19:01
                To dziwne, bo widzę, że w wyprzedaży rocznika 2019 całkiem nieźle wyposażona wersja Comfort (m.in.z adaptacyjnym tempomatem i lane assist) jest za 128, a max. wypas Executive za 155. Oczywiście mowa cały czas o 4x4 automat.
                • vogon.jeltz Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 19:02
                  Link:
                  pdf.sites.toyota.pl/spec-nowy-rav4.pdf
                  • trypel Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 19:08
                    Dzięki!
                    Wysyłam linka teściowi
                    • vogon.jeltz Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 19:25
                      Jakby się zdecydował, to niech dopłaci te 3 koła za lakier cyan splash. Wygląda obłędnie ;-)
                      • samspade Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 19:49
                        I może jeszcze dopłacić za alufelgi?
                        To dopiero kombo pedalstwa i lemingozy. Suv na alifelgach i niestandarowym lakierem.
                        • vogon.jeltz Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 20:24
                          Alufelgi są w standardzie. A trzeba jakoś podnieść poziom pedalstwa. Lakier nada się wyśmienicie.

PS. Mnie się ten cyan naprawdę podoba.
                          • klemens1 Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 21:40
                            vogon.jeltz napisał:

> Alufelgi są w standardzie. A trzeba jakoś podnieść poziom pedalstwa. Lakier nad
                            > a się wyśmienicie.
                            >
                            > PS. Mnie się ten cyan naprawdę podoba.

Jak cyan, to faktycznie - pasuje do torebki.
                            • vogon.jeltz Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 05.11.19, 09:40
                              > Jak cyan, to faktycznie - pasuje do torebki.

Chyba twojej moszny.
                              • klemens1 Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 05.11.19, 10:08
                                vogon.jeltz napisał:

> > Jak cyan, to faktycznie - pasuje do torebki.
                                >
                                > Chyba twojej moszny.

Która ci dynda przed oczami, żebyś mógł się delektować kolorem.
                                • vogon.jeltz Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 05.11.19, 11:15
                                  > Która ci dynda przed oczami,

Lubisz takie zabawy, pedałku?
                                  • klemens1 Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 05.11.19, 12:19
                                    vogon.jeltz napisał:

> > Która ci dynda przed oczami,
                                    >
                                    > Lubisz takie zabawy, pedałku?

Ty lubisz. Pierwszy zacząłeś o mosznie pisać.
                                    Prawda, że jak zaczną tępe emocje buzować, to trudno dostrzec, kto zaczął?
                                    Ale zawsze można sprawdzić ...
                                    • vogon.jeltz Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 05.11.19, 12:23
                                      > Ty lubisz. Pierwszy zacząłeś o mosznie pisać.

Dyndającej przed oczami? Nie sądzę.
                                      • klemens1 Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 05.11.19, 14:15
                                        vogon.jeltz napisał:

> > Ty lubisz. Pierwszy zacząłeś o mosznie pisać.
                                        >
                                        > Dyndającej przed oczami? Nie sądzę.

Nie pisałem, że o dyndającej przed oczami. Pisałem, że pierwszy zacząłeś pisać o mosznie. Więc skoro lubisz takie tematy ...
                                        • vogon.jeltz Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 05.11.19, 14:29
                                          Jakie tematy? Moszna to moszna, nic szczególnego, część ciała jak każda inna, ale dyndająca przed oczami - o, tu już się zaczyna robić pikantnie. Nie martw się, każdy może mieć fantazje...
                                          • klemens1 Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 05.11.19, 14:56
                                            vogon.jeltz napisał:

> Jakie tematy? Moszna to moszna, nic szczególnego, część ciała jak każda inna, a
                                            > le dyndająca przed oczami - o, tu już się zaczyna robić pikantnie. Nie martw si
                                            > ę, każdy może mieć fantazje...

No nie wiem, czy moszna w kontekście dyskusji o kolorach aut to taki sam obiekt jak każdy inny.
                                            Więc skoro już zacząłeś temat, to zapewne lubisz się bawić z takimi ... obiektami.
                                            • vogon.jeltz Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 05.11.19, 15:18
                                              > No nie wiem, czy moszna w kontekście dyskusji o kolorach aut
                                              > to taki sam obiekt jak każdy inny.

Ogólnie - jak każdy inny. Ucho. Stopa. Sutek. Moszna. W kontekście dość idiotycznego komentarza o torebce - cóż, łokieć torebki kształtem nie przypomina.

> Więc skoro już zacząłeś temat, to zapewne lubisz się bawić z takimi ... obiektami.

Że czasem podrapię się po jajach - to jeszcze nie zabawa. Ta zaczyna się wtedy, kiedy np. dyndasz nimi komuś przed oczami. Ale to już twoja domena.
                                              • klemens1 Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 05.11.19, 15:42
                                                vogon.jeltz napisał:

> > No nie wiem, czy moszna w kontekście dyskusji o kolorach aut
                                                > > to taki sam obiekt jak każdy inny.
                                                >
                                                > Ogólnie - jak każdy inny. Ucho. Stopa. Sutek. Moszna. W kontekście dość idiotyc
                                                > znego komentarza o torebce - cóż, łokieć torebki kształtem nie przypomina.

Podniecanie się takimi kolorkami jest typowe dla dziuń, więc i komentarz o "pasowaniu" do torebki jest na miejscu.
                                                Ale żeby torebka od razu kojarzyła się z moszną ... ktoś, komu tak łatwo przychodzą takie skojarzenia, jest podejrzany o mosznowy fetysz.

• samspade Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 05.11.19, 09:47
                            vogon.jeltz napisał:

> PS. Mnie się ten cyan naprawdę podoba.

Rzeczywiście fajny. Gdybym miął wybierać to ten kolor
                            • gzesiolek Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 05.11.19, 13:50
                              Jeśli RAV4 to ten kolor albo ostatecznie ten bordowy...
                              Bo ciemnych/czarnych nie lubię i się zbytnio nagrzewają w lecie, a jasne/białe jakoś źle przez te nadkola wyglądają...
                              • vogon.jeltz Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 05.11.19, 15:11
                                > Jeśli RAV4 to ten kolor albo ostatecznie ten bordowy...

Bożesztymój, co za spęd pedałów... ;-)
                                • gzesiolek Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 05.11.19, 15:32
                                  Abstrahując od wszystkiego nie wiem jak bardzo jestem homoniepewny pod względem motoryzacji, ale wkurzają mnie marki które mają do wyboru kolory czarny, grafitowy, szary, granatowy, ciemno szary, ciemno granatowy, czarny perłowy i ostatecznie srebrny i biały... nie ma to jak dobry wybór...
                                  Nawet jak wezmę biały lub czarny bo taki akurat będzie na placu, to chciałbym mieć ew. możliwość wyboru jakiegoś niebieskiego czy czerwonego...
    • bigzaganiacz Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 16:34
      navarrra

2.3 dCi 190450 Nm7 A/T (4x4) dieselAUTOMATYCZNA

tyle ze cena 147 k , wyprzedaz rocznika
      • trypel Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 16:46
        Diesel odpada
      • marekggg Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 16:54
        no to jest dopiero maly samochod :-),
        to juz outlander jest chyba mniejszy.
        szkoda ze odpadaja skody, bo taki scout wcale nie jest zly.
        wiem ze na F - ale moze Ford Kuga czy jak mu tam?
        • trypel Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 17:12
          Sam zaproponowałem kuge ale od razu padło hasło o autach na F. Potem jak się coś stanie to będzie na mnie :)
          W skodzie mieli klienta tak totalnie w dupie ze teść powiedział ze z takim serwisem nie chce mieć nic wspólnego
        • pani-nick Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 03.03.20, 22:19
          Tez uważam, ze Fordy to dno. Jeszcze moooze edge, gdyby nie był Fordem ;)
          Ceny lecą w dół z każdym rokiem. Oczywiście nie w oficjalnych cennikach, tylko ofertach dla konkretnych klientów i firm. Takie wciskanie ma odwrotny skutek :(
    • duze_a_male_d_duze_m Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 17:14
      Może jakiś Alltrack?
      • vogon.jeltz Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 17:21
        Za 140k?!
        • duze_a_male_d_duze_m Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 22:12
          Qrła, faktycznie. 140k to starczy na schodzącego Golfa Alltrack w gnojowicy. Absurd jakiś
    • samspade Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 18:26
      Skoda karoq 2.0. Widać miałem szczęście co do standardu bo jak na razie za każdym razem zastrzeżeń nie mam.
      Wiem że pisałeś o samochodach na F ale ja powiem na C. Citroen c5 aircross.
      Może Honda hrv? Mniejsza od tych o których napisałem ale zmieści się w kryteriach. Trochę głośna.
      Może tiguan? Nie wiem jak z cenami i mocami ale tam 130 koni da radę żeby rozpędzić budę w 10 sekund do 100.
      • trypel Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 18:34
        Tiguana 4motion z potrzebnym wyposażeniem nie dało rady zestawić za tyle kasy
        Hrv po jeździe odpadła wlasnie z powodu hałasu
        Ja mimo wszystko będę naciskał pewnie na hujdaja i Kię z uwagi na wyposażenie osiągi i gwarancje ale obsługa tez nie jest najlepsza
        Chyba za dobrze idzie w tym roku bo ogólnie sprzedawcy maja wszystkich w dupie
        • samspade Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 19:37
          Może to nie kwestia roku a szczęścia. W zeszłym roku w nissanie potraktowali nas jak intruza. W skodzie i hondzie było dobrze/bardzo dobrze.
          Zresztą podejście bywa różne w zależności od salonu. Są różnice między salonami tej samej marki.
          • trypel Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 19:52
            Zgadza się. Tylko ze teść z zasady jeździ potem tylko do serwisu z każda sprawa uznając ze zapłacił wiec wymaga. I muszę mu przyznać ze jeśli olewaja cię na starcie to jest mała szansa ze będą dbać potem.
            • samspade Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 20:32
              U mnie jak na razie jest bez zarzutu.
              A w firmowym citroenie...
              Z jednego aso zrezygnowalismy z powodu złego podejścia do klienta. Ich wola.
            • gzesiolek Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 21:53
              Ale to kwestia salonu i handlowca a nie marki... np. pod względem starania się i pierwszego kontaktu jak na razie dużego plusa ma u mnie Seat. Z drugiej strony zauważyłem, że lepiej wcześniej zgłosić chęć jazdy próbnej lub choć zadzwonić i umówić się, niż wchodzić z ulicy... aha przez ostatnie 12lat nie zmieniło się jedno w salonie Skody jak nie planujesz kupna kilku/nastu aut do floty jesteś klientem drugiej kategorii. Nigdzie indziej nie byłem tak zalewamy już podczas konkretnej rozmowy...
              • trypel Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 21:59
                Oczywiście ze kwestia salonu, ale serwisuje sie tez tam, nie bedzie człowiek do Ostrołęki jeździł na serwis.
                Wiec okoliczne salony wchodzą w gre
                • gzesiolek Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 22:01
                  Patrze z punktu widzenia mieszkania w Krakowie. Po 2-3 salony każdej marki i 0.5h do Katowic czy Tarnowa
                  • trypel Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 22:09
                    Ok, wroclaw i 70tka na karku i już świat wyglada inaczej :)
                    I pewnie skończy sie na mitsu bo do salonu 15 min max a teść nawet tam opony zmienia
                    • gzesiolek Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 22:21
                      Ale w Mitsu automat i 10sek do setki to chyba tylko w tym czymś zwanym Klipsem między ASX i Outkiem...
        • duze_a_male_d_duze_m Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 06.11.19, 09:50
          Nie ma takiej opcji, żeby się nie dało kupić Tiguana 2.0TFSI Comfortline w tym budżecie. Kwestia włożenia wysiłku w zakup i ew. dołożenia pojedynczych tys. A auto przepaść w stosunku do T-.
      • ciastkozaur Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 18:56
        Buroq to fatalne auto. Źle wykonane, brzydkie, niewygodne.
        • qqbek Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 22:43
          ciastkozaur napisał(a):

> Buroq to fatalne auto. Źle wykonane, brzydkie, niewygodne.

Odpowiedziałeś właścicielowi Kuraka... ciekawe z jakiej pozycji. Gościa, co raz nim jechał?
          • samspade Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 05.11.19, 09:49
            qqbek napisał:

> Odpowiedziałeś właścicielowi Kuraka... ciekawe z jakiej pozycji. Gościa, co raz
            > nim jechał?

Może ktoś przewoził go bagażniku. Wtedy może powiedzieć że było niewygodnie.
            Z drugiej strony gdyby porównać komfort jazdy do cayenne też może dojść do takich wniosków.
    • engine8 Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 20:10
      Subaru Outback. Niczym nie blyszczy szczegolnie ale ma wszytko co potrzeba i jest autem ktore "ma sens"
      • trypel Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 20:44
        Outback jest poza limitem. 170 tys. Nie mówiąc o tym ze na Europę ma tylko jeden silnik 2.5 l 4r
        Teścia auta nie bawią. Kupuje to co potrzebuje, ma sie czuć pewnie przez pare lat, mieć niezawodne auto i już.
        • engine8 Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 23:25
          Outbback od modelu 2020 nestety nie ma juz 6-ki 3.6L - zostal zastapiony 2.4L 4 cylc turbo... tak ze ma sie 2 opcje 2.5L -182KM wolnossacy albo 2.4L turbo 260 KM. I tym juz calkiem mozna jezdzic..... Jedynie CVT ... ale mozna z tym zyc.
          To u was so bardzo drogie... U nas za 2.5L dobrze wyposazonego trzeba zaplacic ponizej $30K (sasiad kupil za $28k ) a za 2.4L Turbo - wypasionego po zeby chyba nie wiecej niz $38k...
          • marekggg Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 05.11.19, 01:08
            Subaraki nie sa az takie drogie w Europie, mysle ze roznica jest tylko troche wieksza niz przy innych samochodach miedzy USA a Europa. Natomiast - maja jakis tam znaczek luksusu - bo WRX STi, naped itp. Co jest drogie - to sa czesci, oraz brak wiekszej siatki dealerow. Najwiecej widzialem we szwajcarii. Inna sprawa, ze zawsze mieli malo silnikow, oraz tandetny design, jak w srodku tak i na zewnatrz. moj subarak wygladal tak z 10 lat za reszta.
            no i teraz jakies slabe silniki i to nieszczesne CVT.
    • gzesiolek Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 21:45
      Mazda CX5 2.0 165KM AWD SkyEnergy jest do wyrwania za ok 140k PLN (katalogowo 143k +lakier). Dla mnie za słaby silnik, ale przy Outlanderze czy poprzedniej RAV4 2.0 to i tak była rakieta... Do rozważenia. Zwłaszcza że auto dopracowane przez te 7lat liftingow(bo to mimo propagandy prawie to samo auto co CX5 1generacji)... Jest jeszcze CX30 ale tam AWD jest chyba tylko z silnikiem o zupełnie nowej konstrukcji (z samoczynnym zapłonem przy benzynie) a to zawsze ryzyko...
      • gzesiolek Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 04.11.19, 21:59
        Aha Honda CRV 1.5T CVT AWD też zaczyna się od około 140k PLN. Warto zobaczyć bo te "zaczyna się" u Japoncow to b.czesto jak prawie max bez pakietów i dodatków w autach UE.
    • qqbek T-Roc? 04.11.19, 23:00
      Małe, ale jak tylny rząd siedzeń ma być wykorzystany sporadycznie, to wystarczy.
      Zalety:
      Za 140 będzie wersja "wszystkomająca" z dwulitrowym, 190-konnym TSI i DSG (4 Motion).
      Z przodu miejsca jest dość (z tyłu robi się dramat).
      Bagażnik spełnia wymagania.
      Łatwo takie "coś" zaparkować.
      • trypel Re: T-Roc? 05.11.19, 10:04
        W sobotę będzie próbował się umówić na jazdę
        Faktycznie da radę zestawić za 140 niezłe auto aczkolwiek strach przed 190 koni i 7 s do 100 już się pojawił :) niestety mniejszy silnik nie występuje z 4x4
        • klemens1 Re: T-Roc? 05.11.19, 10:11
          trypel napisał:

> Faktycznie da radę zestawić za 140 niezłe auto aczkolwiek strach przed 190 koni
          > i 7 s do 100 już się pojawił :) niestety mniejszy silnik nie występuje z 4x4

www.youtube.com/watch?v=q1Q78SqYVgg
          Wystarczy nie mylić gazu z hamulcem.
        • duze_a_male_d_duze_m Re: T-Roc? 05.11.19, 10:20
          140k za auto które technicznie bazuje na Polo? W Wolfsburgu otwierają szampana i to w stróżówce.
          • klemens1 Re: T-Roc? 05.11.19, 12:21
            duze_a_male_d_duze_m napisał:

> 140k za auto które technicznie bazuje na Polo? W Wolfsburgu otwierają szampana
            > i to w stróżówce.
            >

Weź polo, podwyższ, tylną klapę zrób jak kombi. Po czym kasuj 2x tyle.
            Niby prymitywne, a skuteczne.
          • trypel Re: T-Roc? 05.11.19, 12:24
            Mam tam kolegę w R&D i niech mu się wiedzie :)
          • trypel Re: T-Roc? 05.11.19, 15:30
            duze_a_male_d_duze_m napisał:

> 140k za auto które technicznie bazuje na Polo? W Wolfsburgu otwierają szampana
            > i to w stróżówce.
            >
            Czyli polo 4motion 190 koni można kupić dużo taniej?
            • gzesiolek Re: T-Roc? 05.11.19, 15:35
              Od T-Roca wolałbym Seata Ateca... jednak większy, lepiej wykończony, a cena niewiele wyższa za podobne doposażenie...
              • samspade Re: T-Roc? 05.11.19, 15:40
                Proponowałem bliźniaka Ateci. Odpadają przez wzgląd na chujowych dealerów
            • trypel Re: T-Roc? 05.11.19, 15:37
              UPS
              Nie ma polo 4motion
              I nie ma polo 2.0 190 koni
              Czyli jednak nie można kupić taniej polo
              • vogon.jeltz Re: T-Roc? 05.11.19, 15:48
                > Nie ma polo 4motion
                > I nie ma polo 2.0 190 koni

4motion nie ma, ale jest Polo GTI 2.0 TSI 200 KM. Kosztuje katalogowo 100 koła.
                • trypel Re: T-Roc? 05.11.19, 17:46
                  Po doposażeniu do poziomu skonfigurowanego t roka mamy 120650.
                  Bez 4motion. Jeśli 4 motion wycenimy na 10 tys to mamy faktycznie straszna różnice w cenie
                  Swoją droga dalej w polo gti jest skrzynia 6 biegowa a nie 7 jak w t roku
                  • vogon.jeltz Re: T-Roc? 05.11.19, 18:10
                    > Po doposażeniu do poziomu skonfigurowanego t roka mamy 120650.
                    > Bez 4motion. Jeśli 4 motion wycenimy na 10 tys to mamy faktycznie
                    > straszna różnice w cenie

To wszystko racja. Ale z drugiej strony, 120 koła za, było nie było, miejskie auto, nawet w wypasionej na maxa wersji "performance" to nielekkie przegięcie w świetle faktu, że twój teść szuka - z realnymi szansami na znalezienie - przyzwoicie wyposażonego kompaktowego SUV-a z 4WD i automatem za niewiele więcej.
    • sky.83 Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 05.11.19, 10:49
      Honda HR-V 1,5 180 KM
      • trypel Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 05.11.19, 14:14
        Nie podoba się teściowej
        Odpada
        • vogon.jeltz Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 05.11.19, 14:31
          > Nie podoba się teściowej

Zawężasz kryteria bez uprzedzenia ;-)
          • trypel Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 05.11.19, 15:28
            Bo to info z dzisiaj
            Postanowili ze w listopadzie chcą za.lnac temat więc się zawzieli i jeżdżą po salonach a ja dostaje informacje
            :)
    • tbernard Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 05.11.19, 11:41
      Wśród terenówek na licencji SUV to ostatnio bardzo popularne są Dustery.
    • waga170 Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 06.11.19, 05:31
      > Moze jakiejś marki, modelu nie wziął jeszcze pod uwagę?

Marki i modelu spelniajacych wszystkie* Twoje zalozenia nie ma i nie bedzie, aczkolwiek od dziesiatek lat wielcy wynalazcy nad tym pracuja.

* Turbo albo nie turbo to marek jest pelno. Ten punkt radzilbym zastapic wymogiem nie turbo.
      Jak na moj nos, bez dwoch samochodow nie da rady. To chyba jest moj pierwszy w miare powazny wpis w czyims watku jaki samochod kupic, bo zazwyczaj to pisalem ze niebieski.
      • trypel Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 06.11.19, 07:41
        To nie moje założenia
        Moje byłyby zupełnie inne
        I niestety niebieski też odpada :(
      • klemens1 Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 06.11.19, 09:52
        waga170 napisała:

> To chyba jest moj pierwszy w
        > miare powazny wpis w czyims watku jaki samochod kupic, bo zazwyczaj to pisalem
        > ze niebieski.

Uprzedzono cię. Podobno cyan jest zajebisty.
      • engine8 Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 13.11.19, 23:59
        Zawsze sobie mozna wlasne poskladac...
    • prostoide Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 13.11.19, 20:17
      Tylko allroad/outback/xc70 ... reszta siureq.
    • trypel Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 30.11.19, 23:06
      I koniec poszukiwań
      Od wczoraj teść jeździ GLA220
      Auto testowe niezłe wyposażone zmieściło się w limicie i dodatkowo wzięli XV za przyzwoita wartość.
      Przez prawie miesiąc odwiedziłem jako osoba towarzysząca pawie wszystkie wrocławskie salony. Jazdy testowe i podejście sprzedawców to temat na inna historie.
      W każdym razie przypadkowa wizyta w Mercedesie pokazała spora różnice i w standardzie auta i obsługi i tak u teściów pojawił się pierwszy mercedes. Mały ale wariat :)
      • gzesiolek Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 01.12.19, 10:04
        Gla220 4matic do 140tys. PLN ? Zacna cena... Bagażnik nieco ciasny i auto raczej 2os. Ale reszta miodzio... Niech służy...
        • trypel Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 01.12.19, 10:13
          Testowe
          Po chyba 7 tys km.
          Ale fajne
      • nazimno Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 01.12.19, 10:22
        Pod koniec roku one tak maja:

www.otomoto.pl/oferta/mercedes-benz-gla-nowy-gla-220-4matic-realna-cena-lifting-referencje-ID6yluhb.html
        To bardzo uzyteczny wybor.
        Pamietac o skroceniu przebiegow do wymiany oleju, jesli jest glownie eksploatacja w miescie.
        Dobrego oleju - nie zadne "kastromole",
        ktore nie nadaja sie nawet do motopompy.
        • gzesiolek Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 01.12.19, 16:59
          A jaki olej to jest ten "dobry" skoro jak rozumiem dyskwalifikujesz Castrola i Liqui Moly...
          Nie, żebym był jakimś wielkim ich fanem, ale przecież nie jest to najgorsza półka... Oczywiście jeśli są to pełne syntetyki i nie podróby lane z beczki, to jak spełniają określone parametry to lepiej zalać dobrego "kastromola" co 10tys km, niż mega super long range oleje co 30tys km...
          • nazimno Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 01.12.19, 17:18
            Mobil 1 94001 5W-30 Synthetic Motor Oil.
            Wg mojego rozeznania, analizy opinii
            pism fachowych i badan eksploatacyjnych.
            Zadnych zastrzezen.
      • engine8 Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 01.12.19, 18:00
        Gratulacje..... ze nie jakies tam chinskie czy koreanskie...
    • bolo2002 Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 01.12.19, 08:07
      Owszem-nie wziąłeś pod uwage pewniaka ! Kia Optima kombi GT! Ca 140-150 tys zł za nówke. masz 204 KM i grzejesz i masz swięty spokój na 7 lat- a wg mnie na 10 lat! Wiem , co piszę-mam juz 2-gi wózek tej marki-zero problemów!
      • trypel Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 01.12.19, 10:16
        Ciebie to chyba opłaca konkurencje żebyś odciągał ludzi od kii. Strasznie psujesz opinie dobrej marce.
        doradzenie wielkiego kombi fwd z prześwitem 12 cm to żarcik taki?
      • dodekanezowiec Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 01.12.19, 18:38
        Nawet Xceed jeszcze taniej by wyszedl. Niestety na forum dla niektórych motoryzacja się zatrzymała na jakimś 2000 roku z podejściem antykoreanskim.
        • dodekanezowiec Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 01.12.19, 18:39
          Xceed prześwit 18 cm.
          • trypel Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 01.12.19, 19:39
            Bardzo fajne auto ale nie ma odmiany 4x4
    • bonbon00 Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 03.03.20, 17:25
      Jak kupisz auto 4x4 to dopiero sie zacznie zabawa :D Wyposazanie go to niekonczaca sie przyjemnosc :) Warto skorzystac z dobrego sklepu specjalnie dla aut 4x4 - ja polecam wszystkim terenowca terenowiec.pl/pl/ Fachowa obsluga doradzi Ci na poczatek
      • nazimno Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 03.03.20, 17:39
        teeeee, bonbon, spadaj
      • only_the_godfather Re: SUV lub podniesione kombi -jakieś propozycje? 03.03.20, 19:07
        Nie polecam terenowiec.pl/pl/ zatrudniają idiotów spamerów. Skoro nie umieją czytać regulaminu forum to lepiej u nich nie kupować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka