wypiszdom 23.07.20, 13:24 Najważniejsze ograniczenie to do 151 g/km CO2 (jeśli jednostek nie pomyliłem, bo wartości nie pomyliłem) oraz nie plug-in. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekggg Re: Jakis SUV ? 23.07.20, 16:04 no to na ile masz hajsu - to jedyna granica - sky is the limit Odpowiedz Link Zgłoś
waga170 Re: Jakis SUV ? 24.07.20, 01:07 Ile ma hajsu? Zalezy ile wezmie za Polo. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.hayd Re: Jakis SUV ? 23.07.20, 22:19 A skąd takie dziwaczne ograniczenie? I dlaczego SUV? "Płaszczak" danej klasy emituje mniej CO2 (i w ogóle wszystkiego), mniej kosztuje i mniej pali (co skutkuje mniejszą emisją CO2, praw chemii nie oszukasz). Mały i lekki Suzuki Celerio z wolnossącym benzynowym silnikiem emituje 92g CO2/km, więc ludzie którym zależy na jak najniższej emisji powinni jeździć takimi samochodami (jeśli nie da się pojechać rowerem). Odpowiedz Link Zgłoś
wypiszdom Re: Jakis SUV ? 24.07.20, 16:14 Ograniczenia bo: 1/ SUV bo lubię 2/ 151 bo lising firmowy a firma chce być eko i to ona wstawiła takie ograniczenie. Lising na BMW X4 sie wkrótce kończy i trzeba sie zdecydowac na nowe auto. Odpowiedz Link Zgłoś
przemekthor Re: Jakis SUV ? 24.07.20, 19:30 Bądź odważny i powiedz cieciom w swojej firmie, że najbardziej eko będzie jeżdżenie tym, co już macie, aż odpadną koła. A jak już to na skutery elektryczne się poprzesiadajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
wypiszdom Re: Jakis SUV ? 25.07.20, 12:22 Niektóre wypowiedzi na tym forum (pewnie na innych też) lekarz psychiatra zdiagnozował by tak: Osobnik ziejący nienawiścią do innych a szczególnie tych co mają więcej (pieniędzy, zdrowia, szczęścia itd..), nie starający się nawet zrozumieć treści wypowiedzi, mający ten komfort że internetowa anonimowość pozwoli wyładować wszystkie swoje stresy i niepowodzenia. Po prostu zawistnik. Idealny materiał na wyznawcę obecnie nam panujących. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
przemmy77 Re: Jakis SUV ? 26.07.20, 22:29 Dokładnie. Ja może za Suv nie przepadam, ale mam prawie dwa metry wzrostu i lubię siedzieć wygodnie jak na fotelu w salonie przed tv, a nie półleżeć z wyciągniętymi kopytami w plaszczakach... a ze vany skasowali zostają suvy, no bo na pickupy skasowali odliczenie VAT i teraz są już bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Jakis SUV ? 26.07.20, 23:02 no to juz sobie odpowiedzialesz. cos malego, bo 150k to nie porzadny suv, tylko cos udajace suv-a lub crossover w lepszym wyposazeniu. pytanie tez czy z VAT-em czy bez, ale skoro na leasing, to do 180k. Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: Jakis SUV ? 27.07.20, 07:51 W mojej byłej firmie, jakieś 10 lat temu,, zgodnie z korporacyjnym kodeksem transparentności i "przyzwoitości", wybór pewnych samochodów, zwłaszcza przez kadrę menedżerską był bardzo źle widziany. Do takich samochodów należały suvy traktowane jako auto szpanerskie i krzykliwe. Terenowce. Land Cruiser albo Pathfinder, jak najbardziej, ale bardziej dla inżynierów i do zadań typowo roboczych w terenie. W efekcie kadra menedżerska miała limit 50 tysięcy euro i samochód miał być nierzucający się w oczy. Dominowały więc Saaby, Volvo, trochę Audi. Odpowiedz Link Zgłoś
kull Re: Jakis SUV ? 27.07.20, 08:54 A po co Ci SUV? Kupujesz niezawodny-wyprodukowany w całosci w Korei/ nie na Słowacji!!!!/ samochód kombi marki Kia Ceed SW z genialnym silnikiem 1,6 CRDi - silnik super dynamiczny i absolutnie niezawodny. Bez dpf-u i dwumasy a rozrząd na łańcuszku jest bezobsługowy! I masz 116 lub 128 KM i spalanie ca /faktyczne 5,5 l-bo fabryczne jest 4,9 l ! Bagaznik ma 534 l i totalna wygoda. Płacisz ca 15-16 tys zł z 2010 r np. i niczego przez nastepne 5 lat. nie naprawiasz. Zasieg na autostardzie to 1450 km i najwazniesze to emisja- wynosi 128 g CO2/. Koniec i kropka- i wozisz wygodnie cała -nawet 5-osobowa rodzinę. Kupiłem z 2006 r- i od 3 lat niczego nie naprawiam! I jest to juz 2-gi samochód Kia -ale tylko produkcja w Korei!!! Odpowiedz Link Zgłoś
samspade Re: Jakis SUV ? 27.07.20, 09:35 Wypierdalaj misiaczek ze swoim polo. Nie ma nowych kopciuchów bez filtrów. Bez dwu masy też ciężko znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: Jakis SUV ? 27.07.20, 09:44 Jak lubię koreańskie marki to komentarz moze byc tylko jeden Odpowiedz Link Zgłoś
only_the_godfather Re: Jakis SUV ? 27.07.20, 09:59 Ja tego całego kull zablokowałem bo to taki sam pajac jak misiaczek. Misiek wszystkim wmawiał używane Polo, a ten pajac z kolei wszystkim wmawia tylko używane koreańskie. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek_miaumiau Re: Jakis SUV ? 27.07.20, 10:51 Do zablokowania. Ale to świadczy ( teraz już dobitnie i nareszcie oficjalnie ) o jednym - misiaczkowe Polo NIE ISTNIEJE i nigdy go nie było ! W obojętnie jakiej wersji nam je prezentował. Obawiam się, że " koleś " nie ma prawa jazdy ... ;) Aha, nie kupuj BMW X5, bo produkują go Murzyni !!! Cyrk. Poglądy z innej epoki. Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Jakis SUV ? 27.07.20, 12:48 firma nie kupuje na lising 10-letni wypierdziany szrot. i z takim samochodem jak ty proponujesz to masz problem z odwiedzeniem kilkudzisieciu miast w europie, bo nie spelnia normy. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek_miaumiau Re: Jakis SUV ? 27.07.20, 13:19 nie wiem, czy pamiętasz, ale w Polsce obowiązywał - krótko, bo krótko - zakaz rejestrowania samochodów starszych niż ośmioletnie !!! bo złomy ;) zmowa rządu z Fiatem i Oplem, żeby ludzie nowe kupowali ... chyba inżynier Pawlak to wymyślił ? Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Jakis SUV ? 27.07.20, 15:04 nie pamietam, nigdy nie rejestrowalem samochodu w polsce. no ale - z drugiej strony - mialoby to jakis sens. akurat ze w ramach UE nie mozna wprowadzac takich ograniczen, bo wolny rynek. Odpowiedz Link Zgłoś
vogon.jeltz Re: Jakis SUV ? 27.07.20, 16:06 > akurat ze w ramach UE nie mozna wprowadzac takich ograniczen, bo wolny rynek Można. Zakaz rejestracji to coś innego niż zakaz sprzedaży (choć jedno z drugim bezpośrednio się wiąże). Odpowiedz Link Zgłoś
marekggg Re: Jakis SUV ? 27.07.20, 16:45 masz racje, ale bardzo teoretycznie. problem polega na tym, ze jezeli ktos by cos takie zrobil i Hanio czy inny Janusz by sie wkurwil, to jak by mial troche czasu i kasy to moze te decyzje zaskarzyc do sadu i pozniej to wyladuje w trybunale UE. No ale to jest poroces wieloletni. Juz nie takie rzeczy widzialem w prawie unijnym. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek_miaumiau Re: Jakis SUV ? 27.07.20, 16:34 Ale to było PRZED Mumią Europejską ! Rząd Waldemara Pawlaka albo innych cwaniaków ... Naprawdę, działało przez rok czy dwa ? Ośmioletni Fiat Cinquecento - był trupem. Audi A6 - dopiero się rozkręcał. ;) Odpowiedz Link Zgłoś