oixio 20.12.20, 20:22 Autostrada w Chinach Nam to nie grozi. Kasa na drogi jest i będzie. Są tysiące firm potrafiących je wykorzystać na szykany, zawężenia, blokady ruchu. Magazyny pełne kostki brukowej! Czas ucieka a drugi poziom nieosiągalny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
engine8 Re: Komunikacja a gospodarka Chin 20.12.20, 22:06 Tak sobie mysle ze ja bym ta autosttrada nie pojechal bo tam ciagle komuna i jak w kazdej komunie cement kradna na budowach a wiec jak slonce przyswieci czy mroz scisnie to nie wiadomo co sie z ta autostrada moze stac. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Komunikacja a gospodarka Chin 20.12.20, 22:45 u was w kapitalizmie nie kradną publicznego? akurat w Chinach może grozić kara śmierci za takie kradzieże. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Komunikacja a gospodarka Chin 21.12.20, 00:28 e tam kara smierci... Wszyscy wiedza ze kradna i na wlasne oczy wodzilaem jak to w laataach 90 tych bylo.. budowali piekna autostrade.... Rok potem jedziemy a ja widze ze pozamykan i ja remontuja... Pytam lokasow what the fuck? A oni pokazuja na okolice i mowia - widzisz te rzedy domkow jednorodzinnych wzdluz? Ano widze ... A wiesz skad sie biora? A wlasnie z cementu ktory powinien byc w asfalcie a ze go nie bylo to zima i deszcze wyplukaly smole i trzeba robic od nowa.... A domki rosly tak ze mozna bylo ten cement na plecaach czy na taczkach przeniesc... A ich budowy domow - tzn blokow wyglada dokaldnie jak w Polsce za komuny.. Buduje sie bloki i co mozna to podpeierdola.. np nie ma pokryw na studzienkach, drzwi domach, nawet metalowe rusztowani rozbiora wi sprzedadz na zlom, drogi sie zaczyna budowac dopiero po ukonczeniu osiedla... i mowili ze to celowo bo jak budowali droge to latwiej rzeczy w nocy wywozic... To jest tak jak z kara smierci za narkotyki w Singapurze - caly swiat wie, na samolocie juz doostajesz kartke z czewonym napisem i wszytkim sie wlosy jeza ale w prawie kazdym barze jak chcesz i co chcesz to masz za 15 minut.. Powoli sie zmienia ....ale powoli. Odpowiedz Link Zgłoś
sky.83 Re: Komunikacja a gospodarka Chin 21.12.20, 07:28 Cement w asfalcie??...... Coś chyba na studiach przeoczyłem. Jak już to chyba o beton się rozchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Komunikacja a gospodarka Chin 21.12.20, 19:48 Ja sienie znam jakie oni nawerzchnie uzywaja i jaka maja konstrukcje drog - pisze to co mi chinczycy mowili...skad sie biora dziury w drodze i domki obok. A to czy oni oszukiwali betonowe podoloze czy sama nawierzchnie to nie mam pojecia... Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Komunikacja a gospodarka Chin 21.12.20, 00:41 No to zalezy co uwazasz za "publiczne"? Kradna.. ostatnio wiezniowie ukradli miliony z wyplat rzadowych dla ludzi. Ale jak sie okazalo wkurzona pracownica ktora zwolnili z urzedu zasilkow dla bezrobotnych dala informacje wiezniom jak to robic... Odpowiedz Link Zgłoś
tbernard Re: Komunikacja a gospodarka Chin 21.12.20, 11:12 engine8 napisał(a): > Tak sobie mysle ze ja bym ta autosttrada nie pojechal bo tam ciagle komuna i ja > k w kazdej komunie cement kradna na budowach a wiec jak slonce przyswieci czy m > roz scisnie to nie wiadomo co sie z ta autostrada moze stac. W takim razie zapewne chętnie przejechał być się po tej genialnej kapitalistycznej konstrukcji, gdyby tylko wymyślono sposób jak w czasie się cofnąć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stavros2002 Re: Komunikacja a gospodarka Chin 21.12.20, 11:58 Kapitalistyczna infrastruktura w USA niestety się sypie, a na remonty brak środków Tekst linku Tekst linku Odpowiedz Link Zgłoś
engine8 Re: Komunikacja a gospodarka Chin 21.12.20, 19:55 Nawet linow nie trzeba otwierac aby to wiedziec. Srdoki sa - tzn powinno ichg byc a brod.. Placimy od dawna i to bardzo duzo podatkow na ten wlasnie cel i co troche dodaja nowe no bo wszyscy widza ze drogi sie sypia ale te podatki sa tylko "przeznaczone" na drogi przed i w czasie glosowania a potem powoli migruja i na koncu zamiast je uzywac na poprawe drog to wyplacaja nimi pensje i emerytury dla pracownikow organizacji stanowych i federalnych. A durne ludzi ciagle sie daja nabierac.. Jakos w moim county i w moim miescie drogi sa bardzo dobre i na biezaco remontowane. W miescie to nawet na zapas drogi porawiaja aby wydac kase jako ze Stan sie juz przygladal jak nam pomoc w nadwyzkach... Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: Komunikacja a gospodarka Chin 21.12.20, 07:49 Nam to nie grozi, bo nie mamy talu gór i rzek, nad którymi trzeba przerzucać mosty.Na i ponad miliarda populacji. Natomiast sieć drogową autostrad i ekspresowek mamy już całkiem nieźle rozubdowana. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_w_studni Re: Komunikacja a gospodarka Chin 21.12.20, 12:04 Skąd ten barani zachwyt nad Chinami? Ogromny kraj, rządzony totalitarnie, w dodatku z ambicjami do bycia naj- na świecie, normalne że będą prowadzić ogromne, drogie i bezsensowne inwestycje bez oglądania się na takie pierdoły jak sens ekonomiczny, prawa człowieka czy ochrona środowiska. Odpowiedz Link Zgłoś