Dodaj do ulubionych

Cykle historii

13.03.22, 00:18
youtu.be/xeVyfiP0cLk

Jutub mi takie pierdoly poleca ostatnio,
Ze bedzie wojna, chiny usa niedlugo ale ja zupelnie nie o tym
Forum jak przypuszczam to w wiekszosci grupa wiekowa urodzona 64-84 , takze pomyslalem sobie, ze wrzuce i gdyby ktos zdecydowal sie obejzec a potem podzielic sie opinia to zapraszam , mowimy tu o perspektywie 6 lat , niby niewiele , a patrzac na to co sie odpierdzielilo w ostatnich latach , no to w sumie , roznie moze byc
Obserwuj wątek
    • marekggg Re: Cykle historii 13.03.22, 00:34
      popatrze, w sumie lubie historie, ale mam wlasne zpojrzenie na wsiat, ktore trudno w jakis sposob zaszegergowac.
    • engine8 Re: Cykle historii 13.03.22, 01:09
      O K, sprobuje zrobic 1-sze podejscie na trzezwo...:)

Wszytko niby ma tam jakis sens i logike
      Tylko ze efekty i rezultaty czy skutki kazdej 20-ki pokazuja sie w nastepnej "generacji" czy 2-ch.
      Zaczne od siebie i ze swojego punktu widzenia.
      Boomers pracowali i budowali na bazie uczciwosci i pracy. Zaczeli w plolowie 2-go bloku i kontrolwali przez pierwsza polowe 3-ciego kiedy do akcji wszedl blok #2.
      I to co mamy obecnie - Kryzys to efekt "madrosci glwnie gen x i " millenialsow - najpierw bloku 2 ktorzy uwazali w 2008 ze nie uczciwoscia a sprytem nalezy sie kierowac i nie konserwatysm a "anything goes" jest najwazniejsze i to oni wywolali kryzys w ktorym pomogla im dojrzewajaca nastepne generacja - blok 3 ktora abecnie dochodzi do stanowisk i kontroli. Ludzi z bloku #3 sa wykonawcami tego czym #2 zarzadza i powol zaczynaja wpuszczac spoleczenstwo w swiat wirtualny.

HIGH - boomers, (moja genracja) wymyslili komputery i miele na mysli uzywanie ich dla dobra ludzi..
      AWEKENING - GenX, (Zuckenbergi) je glownie przeprogramowali i wykorzystuja dla szerzenia zla bo zasady pracy komputerow i komunikacji sie nie zmienily - zostaly popprzwiene, ulepszone, sa szybsze etc ....zmienilo sie to jak sa uzywane czyli oprogramowanie. Stad sie zwiemy FB, IG etc... szybkii handel akcjami, etc..
      UNRAVELLING - Millenials, Nie wiem dlaczeho nazywa ich Heros? Dl aamnie to dokladnie odwrotnie, to ich celem jest niszczenie swiata realnego i obecnych realcji oraz wartosci i budowanie swiata virtualnego.
      Dzieci urodzone w CRISIS - Gen Z, mam nadzieje sie ockna i zaczna znow wartosciowac/budowac relaccje i spolecznosci rzeczywiste i uczciwe jak boomersi ? I chyba to widac.

Za 6 lat bedziemy gleboko w dziurze kryzysu bo Gen X zacznie dzialac i reprowac skutki dzilan porzednich generacji dopiero w polowe nastepnego bloku a resultty beda widoczne gdziec dopiero za 20 lat . Mam naadzieje ze dozyje.. :)
      • bigzaganiacz Re: Cykle historii 13.03.22, 11:26
        Ja mam nadzieje dozyc chociaz poczatkow lsd i wolnej milosci

Co do swiata wirtualnego, moze go przez jakis czas nie byc , jakas bron elektromagnetyczna czy tam co , X to w zasadzie ostatnie przedcyfrowe pokolenie ktore umie w rece trzymac mlotek czy dom zbudowac a nie caly dzien siedziec na kompie

Z drugiej strony cieszy ze to cale woke gowno i niszczenie spoleczenstwa poprostu odejdzie
        I nadejdzie lepszy normalny czas

Na koniec jesli uznac ze szykuje sie zmiana lidera , to ostatnia gra na wyniszczenie swiata zachodniego ma w miare sens , mozna jedynie miec nadzieje ze do starcia dojdzie na pacyfiku i usa wyjdzie z tego poharatane jak europa po drugiej wojnie z drugiej strony chinczyk w rosji to wiadomosc dla nas nie najlepsza
    • marekggg Re: Cykle historii 13.03.22, 01:39
      reklama ksiazki opisujaca jakies cykly z perspektywy ameryki. nie ma to nic wspolnego z reszta swiata.
      • engine8 Re: Cykle historii 13.03.22, 02:01
        Reszta swiata chyba sie kreci w rytm tego jaki narzuca ameryka?
      • bigzaganiacz Re: Cykle historii 13.03.22, 11:27
        Hiszpania , holandia , imperium brytyjskie
    • waga173 Re: Cykle historii 13.03.22, 02:38
      Eee, tez zes wynalazl... Ja ogladam tego, duzo moim zdanim madrzejszy.

www.youtube.com/watch?v=lBS6jnM7SLY
      • engine8 Re: Cykle historii 13.03.22, 02:59
        na to trzeba swieza butelke otworzyc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka