Dodaj do ulubionych

OT - IMHO lepsze niż Neonka

• engine8t Re: OT - IMHO lepsze niż Neonka 30.08.22, 18:03
      LOL Witamy w latach 70-tych.....
      Niedlugo zaczniemy sie rozumiec.
      • galtomone Re: OT - IMHO lepsze niż Neonka 31.08.22, 09:42
        Eeeee.... do kabaretów z lat "około" 70tych to temu jednak spoooooro brakuje (i jeszcze tyyyylllleeee). Ale jak na obecne czasy i odbiorców, do których to było kierowane, to nie jest źle.
        • perski_niebieski Re: OT - IMHO lepsze niż Neonka 31.08.22, 10:22
          Tylko weź pod uwagę, że każde słowo w " kabarecie " było uzgodnione z cenzurą !
          Nie tylko z tą z ulicy Mysiej, ale również z wojskową. GZP WP.
          A opowiastki, jak to - na przykład Tey - był szykanowany, miał szlaban na niektóre trasy,
          oraz inne dyrdymały, włóżmy między bajki. Bojownicy, kurwa ...
          Inna rzecz, że na tle ogólnego zakłamania i tępej gierkowskiej propagandy
          z lukrowanego telewizora - nawet DUPA brzmiało jak wystrzał z Aurory ?
          Szukano aluzji i podtekstów nawet gdzie ich nie było. Autor zapomniał.

Tzw. kultura studencka, całkowicie sterowana przez SB,
          a działacze szli rano " pracować " w Radzie Okręgowej - prosto z komisariatu
          i pod fałszywym nazwiskiem przykrywkowca.

Nie dajmy się zwariować ?
          III Wydział III Departament. Robili co chcieli, przeważnie z ludzi głupków ...
          Niestety.
          • galtomone Re: OT - IMHO lepsze niż Neonka 31.08.22, 10:31
            Znaczy Nenówka lepsza niż Kabaret Starszych Panów czy kabaret Lipińskiej? Bo nie wiem co chcesz powiedzieć...
            • perski_niebieski Re: OT - IMHO lepsze niż Neonka 31.08.22, 11:11
              Kabaretu Starszych Panów do tego proszę nie mieszać ...
              Inna liga. Niedościgła !

Mówię o chłamie, jaki sączył się wtedy z telewizorów. Festiwalu w Opolu nie wyłączając.
              Olga Lipińska skończyła się na " Właśnie leci kabarecik " oraz " Kurtyna w górę ".
              Poźny Gomułka - wczesmy Gierek. A potem, to już wyłącznie puszczanie oka
              do tzw. Inteligenta.

W Kabarecie Dudek miałeś 20 stolików po 4 miejsca.
              Połowę i tal zajmował aparat ...
              Zawsze.
              • galtomone Re: OT - IMHO lepsze niż Neonka 31.08.22, 11:57
                And....???? Jakaś konkluzja w końcu?
                • perski_niebieski Re: OT - IMHO lepsze niż Neonka 31.08.22, 12:32
                  No dobrze ...
                  Zdradzę sekret - nie oglądam kabaretów ! Żadnych.
                  A checę Neonówki widziałem dopiero post factum, zachęcony owacjami.
                  Dla jaj. Mówiąc szczerze, wyśmiewanie wyborców Jarosława,
                  nie jest humorem najwyższych lotów. Coś, jak żarty z garbatego ? Żenada.

Telewizor w domu mieliśmy od 1959 roku. Pamiętam " Kabaret numer V ".
                  Ze mną możesz pogadać o Malapartem, a nie o jakichś
                  smętnych przygłupach w szlafrokach i w uszance.

Kończymy ?
                  ;)
                  • galtomone Re: OT - IMHO lepsze niż Neonka 31.08.22, 13:15
                    Ja to też ogładałem post factum z powodu szumu.

Polskich kabaretów nie oglądam bo już Tey był... no... średnich lotów ale choć czasem smieszny. Potem było juz tylko gorzej.

Jak mam ochote sie posmiać to jest stand-up i kilka nazwisk, które cenię.

Ja obecnego poziomu kabaretowego nie bronie, bo tu... nie bardzo poziom widac. Jednak porównując te dwa wspomniane, ten wydaje sie lepszy.
        • engine8t Re: OT - IMHO lepsze niż Neonka 31.08.22, 18:16
          Skoro tak to moze zapodaj jakis z lat 70-tych co to powali na kolana?
          O tu masz typowy
          www.youtube.com/watch?v=r_adqCD_wac
          • engine8t Re: OT - IMHO lepsze niż Neonka 31.08.22, 21:11
            www.youtube.com/watch?v=5TufBatGRCg
    • marekggg Re: OT - IMHO lepsze niż Neonka 02.09.22, 01:27
      nie mowie ze nie, ale rowniez nie powiem ze tak. to krzyczenie i choleryczne dialogi do kogokolwiek mnie jakos tak nie przekonuje. no ale skoro widzowie chca - no to niech robi jak chce.

to juz bardzie wole kabaret moralnego niepokoju czy cos w tym stylu. tam bylo wrzeszczenie tylko czasami, jezeli tego wymagala sytuacja. no ale je nie jeste odbiorca, bo w polsce to nonstopo ktos na kogos wrzeszczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka