Gość: Marek IP: *.atlanta-48-49rs.ga.dial-access.att.net 03.05.02, 01:45 www.mercuryvehicles.com/vehicles/marauder Goraco polecam! Ciekawe ile za niego beda chcieli. Zamowilem materialy reklamowe. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: is300 Re: WebSite Mercury Marauder'a IP: *.dyn.optonline.net 03.05.02, 01:58 Gość portalu: Marek napisał(a): > <a href="http://www.mercuryvehicles.com/vehicles/marauder"target="_blank">www.m > ercuryvehicles.com/vehicles/marauder</a> > > Goraco polecam! > > Ciekawe ile za niego beda chcieli. Zamowilem materialy reklamowe. Spoko watek; Wow 300ponies, 318 obrut Wow Smieszy mnie to troche, bo teraz wszystkie limuzyny maja takie motorki, ze moga latwo spalic jakiesc srednie auto sportowe typu: Celica, Eclipsa, RSX. A po drugie to tez nie smieszne bo ostatnio jadac do pracy (Camry 2.2), sam zostalem spalony przez kobiete z dziecmi jadaca minivanem(Honda Odessy). Link Zgłoś
Gość: Marek Re: WebSite Mercury Marauder'a IP: *.atlanta-01-02rs.ga.dial-access.att.net 03.05.02, 02:26 Tak. Ostatnio sie "scigalem" z Honda S2000 zapakowana do pelna (gruby facet i grupba baba). Co z tego ze Honda ciagnie do 9000 obrotow i jest lekka jak piorko, jak w warunkach miejskich (rozpedzenie do 45-50 MPH i hamowanie) nie miala najmniejszych szans. Gosc byl wyraznie wkurzony. Z kazdych swiatel ruszal ze straszliwym piskiem. Nic mu to nie dalo. Troche mi go zal, bo jakbym wydal $38 tys. i odkryl ze byle jaki sedan moze mnie wziac to tez by mnie krew zalala. Link Zgłoś
Gość: Viper Re: WebSite Mercury Marauder'a IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 03.05.02, 07:03 Gość portalu: Marek napisał(a): > Tak. Ostatnio sie "scigalem" z Honda S2000 zapakowana do pelna (gruby facet i > grupba baba). Co z tego ze Honda ciagnie do 9000 obrotow i jest lekka jak > piorko, jak w warunkach miejskich (rozpedzenie do 45-50 MPH i hamowanie) nie > miala najmniejszych szans. Gosc byl wyraznie wkurzony. Z kazdych swiatel > ruszal ze straszliwym piskiem. Nic mu to nie dalo. Troche mi go zal, bo jakbym > wydal $38 tys. i odkryl ze byle jaki sedan moze mnie wziac to tez by mnie krew > zalala. Hej a czym jechales?-GTP? to nie taki byle jaki sedan! Ale watpliwe ,ze poradzil S2000 o podobnej mocy(240HP) lecz duzo lzejszej i z 6- biegowym manualem? Tak w rzeczywistosci Honda ma 6,0s a GTP ma 6.6s (0-60mph) Moze kierowca niedopisywal ,albo naprawde byl baaardzo ciezki-hehe Poza tym Honda ma o wiele wyzsza predkosc maksymalna bo ok 255kph! I kosztuje podobnie do wspomnianego sedana ! Mianowicie :(Base price)-$28.733; $29.146 lub$32,400 w zaleznosci od Dealera/.... a pontiac GTP Base price:$25,805 w wersji ktora posiadasz:$30.050! Stad wynika ,ze mozesz nawet miec drozszy samochod od tej Hondy! ale i wolniejszy:) Rozplakalbym sie-tylko zartuje:)-cos za cos! Link Zgłoś
Gość: Marek Re: WebSite Mercury Marauder'a IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 03.05.02, 12:50 W przypadku obu tych samochodow cena katalogowa nie ma sie ni jak do ceny sprzedaznej: - S2000 jest bardzo poszukiwana i dealerzy zadaja za nia do $10 tys. USD powzej ceny katalogowej - Grand Prix slabo idzie i oprocz $2000 dawanych przez GM, mozna od dealer'a dostac nastepne $2000 obnizki. To samo z przyspieszeniem: - S2000 zaczyna ciagnac przy 7000 RPM. Niestety w warunkach jazdy miejskiej trudno te obroty na jedynce osiagnac. A zanim sie je osiagnie S2000 sie slimaczy jak Civic - Pontiac marszczy asfalt od 2000 RPM. I ciagnie rowno bez zadnych skokow mocy do konca (5750 RPM). Jakbysmy sie wyscigowali z ta Honda na torze to po 4-5 sekundach zobaczyl bym jej rury i tak juz by zostalo. Ale w miescie mi nie podskoczy. - Link Zgłoś
Gość: darekk Re: WebSite Mercury Marauder'a IP: 217.153.117.* 06.05.02, 10:50 pamietam, ze kiedys angole zrobili test owej hondy. polegal on na tym, ze probowali jak najszybciej przyspieszyc nie przekraczajac 6 tys. obr. na min. efekt? 0-60 mph (97 km/h) w 11,5 sek. !!! czad. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: WebSite Mercury Marauder'a IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 06.05.02, 12:49 I wlasnie dlatego neguje przydatnosc Hondy S2000 jako samochodu. Wyposazenie wewnatrz jest kiepskie, zawieszenie przerazajaco twarde, miejsca malo i caly czas trzeba trzymac silnik na obrotach by jechac... Wole pojazdy w ktorych moc silnika jest zawsze dostepna a nie tylko jak sie kreci jak F1. Ten nowy Maruder to wlasnie jest ucielesnienie mojego marzenia - DUZO mocy w KAZDEJ chwili. Link Zgłoś
Gość: robert To ja nic nie rozumiem IP: *.acn.pl / 10.129.132.* 06.05.02, 10:57 Jak chciałbyś kogoś pokonać na przyspieszeniu od zera do 70-80km.godz. Jeśli nawet będziesz szybszy to o 2 metry! Na przyspieszeniu do 70km/h to startowałbyś swoim GP a ja astrą 1,6 i nie wyprzedziłbyś mnie więcej niż o długość auta:) Sprawdź - zobaczysz, że mówię prawdę. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: WebSite Mercury Marauder'a IP: *.atlanta-01-02rs.ga.dial-access.att.net 03.05.02, 02:51 A wracajac do Marauder'a - nie wiem czy zauwazyles, ale w menu "porownaj" mozna go porownac wylacznie z Chevroletem Impala SS. Wyraznie Marauder poluje na ten sam typ klienta. Niedobrze, bo u nas tylko murzyny Impala jezdza, a mi sie ten Marauder podoba.... Link Zgłoś
Gość: Viper Re: WebSite Mercury Marauder'a IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 03.05.02, 07:07 Gość portalu: Marek napisał(a): > A wracajac do Marauder'a - nie wiem czy zauwazyles, ale w menu "porownaj" > mozna go porownac wylacznie z Chevroletem Impala SS. Wyraznie Marauder poluje > na ten sam typ klienta. Niedobrze, bo u nas tylko murzyny Impala jezdza, a mi > sie ten Marauder podoba.... nie tylko Murzyny bo ja tez Impala jezdze:) Ostatnio przed sklepem widzialem Polaczkow(bardzo mlodych) i mieli Cadillaca Feetwood Brougham:)-dobry wybor-staje sie popularny nie tylko wsrod Murzynow i elderly people- hehe Ale racja np w Long Beach te wozy kroluja i glownie wsrod ciemnoskorych! Oni rowniez bardzo lubia je Tuningowac! Pozdrawiam wlasciciel Viper'a Venoma...mojego ulubionego pojazdu-hehe Link Zgłoś
Gość: Marek Re: WebSite Mercury Marauder'a IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 03.05.02, 12:50 A podoba CI sie Marauder? Mi bardzo. Musze dokladnie zbadac ile Ford za niego bedzie chcial oraz rozpoczac kampanie promocyjna w domu... Link Zgłoś
Gość: Lysy Re: WebSite Mercury Marauder'a IP: 209.109.227.* 04.05.02, 05:58 Gość portalu: Marek napisał(a): > A podoba CI sie Marauder? Mi bardzo. Musze dokladnie zbadac ile Ford za niego > bedzie chcial oraz rozpoczac kampanie promocyjna w domu... Mnie tez sie strasznie podoba szczegolnie wersja ze skladanym dachem. Tak propo forda to oni zdaje sie wypuszczaja jakies nowe auto nie jestem pewny czy to ma byc nastepca taurusa cze crown vic. ale w televizji wygladal zajebiscie cos jak ten durzy vw. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: WebSite Mercury Marauder'a IP: *.atlanta-41-42rs.ga.dial-access.att.net 04.05.02, 15:45 Ten nowy Ford nosi robocza nazwe 500 i bedzie raczej nastepca Crown Victoria - ma byc wiekszy od Taurus'a, naped na tyl + silnik V8. Link Zgłoś
Gość: Lysy Re: WebSite Mercury Marauder'a IP: 209.109.229.* 04.05.02, 21:31 Tak wlasnie mi sie zdawalo. Niezle wyglada nie??? Link Zgłoś
Gość: Marek Re: WebSite Mercury Marauder'a IP: *.atlanta-48-49rs.ga.dial-access.att.net 05.05.02, 00:54 Na razie to tylko rysunek. Zobaczymy jak bedzie wygladal samochod. Z drugiej strony Ford Crown Victoria jest juz tak przestarzaly ze zeby nie wiem co wymyslili, to bedzie lepsze. Wiesz za ile mozna kupic w tej chwili nowego Crown Victoria? Widzialem oferty w gazecie - nowy Crown Victoria z maksymalnym wyposazeniem (V8, skora, itp.) za $21000! To chyba najtanszy samochod z silnikiem V8. Link Zgłoś
Gość: Lysy Re: WebSite Mercury Marauder'a IP: 5.2.1R1D* / 10.36.114.* 06.05.02, 05:58 Kiedys go nawet testowalem. Calkiem przyjemne autko. To co mi sie w nim podobalo to ze nie udaje ze jest sportowym wozem. Na poprzecznych nierownosciach niezle niesie, a jesli chodzi o pokonowanie szybkich zakretow to powiedzmy sobie prawde gdzie tu znajdziesz cos takiego. Link Zgłoś
Gość: darekk Re: WebSite Mercury Marauder'a IP: 217.153.117.* 06.05.02, 10:55 zadziwia mnie to, ze podczas gdy gm wycofuje sie z niektorych segmentow jako pozbawionych perspektyw, to ford intensyfikuje w nich swoje dzialania. jak to jest? maja innych ksiegowych? przyklad: caprice/impala/fleetwood/roadmaster vs. crown victoria/grand marquis/marauder lub camaro/firebird vs. mustang. kurde, w obu przypadkach bardziej podobaly mi sie propozycje gm-owskie, a jednak to gm sie poddaje, a ford atakuje. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: WebSite Mercury Marauder'a IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 06.05.02, 12:45 1) Zauwaz ze GM zarabia a Ford traci. 2) GM mial beznadziejnych CEO przez ostatnie kilka lat. Ten nowy szef - Lutz nie pozwolilby wycofac Impali z produkcji bez nastepcy. Gosc sie zna na tym jak zrobic pieniadze i utrzymac/zlapac uwielbienie kupujacych Link Zgłoś
Gość: darekk Re: WebSite Mercury Marauder'a IP: 217.153.117.* 06.05.02, 10:57 zadziwiajace jest to, jak bardzo pozytywnie opisuja impale na stronie maraudera. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: WebSite Mercury Marauder'a IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 06.05.02, 12:46 Impala byla (i jest) samochodem kultowym. Poza tym Ford ma nadzieje przejac obecnych/przeszlych wlasciceli Impali. Nie mozna pisac zle o samochodzie ktorzy Twoi potencjalni klienci kochali (inaczej nie wydali by takiej kasy na tak niepraktyczny samochod). Link Zgłoś
Gość: Marek Filtr powietrza w Marauder'ze IP: *.atl.ec.equifax.com / 172.18.118.* 07.05.02, 16:34 biz.yahoo.com/prnews/020507/detu015_1.html Firma MANN+HUMMEL wyprodukowala specjalny filtr i jego obudowe do Marauder'a. Ciekawe czy technologia zastosowana w tym filtrze trafi pod maski innych samochodow? Link Zgłoś